Програмата "Личен асистент" - 2

• 180 489
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
  • Велико Търново
Здравейте,момичета!В нашия град освен,че удължават срока назначават и нови хора и на мен сега ми предстои да си подам документите за първи път и искам да ви помоля за малко информация!В списъка с нужните документи видях,че изискват в случай,че си безработен,а аз съм такава някаква бележка от бюрото по труда,това не разбрах какво точно означава.Трябва ли отново да се регистрирам на бюрото,защото аз точно през октомври си прекратих регистрацията,след като цяла година се подписвах,докато чаках да ме назнача по националната програма,но нищо не стана,защото все доходите ни били високи.Отписах се,защото ми омръзна да ходя,а и сега зимата ми е просто невъзможно да им спазвам датите и часовете за подпис,просто няма кой друг да ми пази детето,защото таткото работи,а аз ще кандидатствам точно за личен асистент на детето ми.Интересува ме единствено каква е тази бележка и дали ще трябва пак да се регистрирам.Благодаря,ви предварително!
Задължително трябва да си регистрирана на борсата и бележка от таткото за брутния доход за предния месец,ако подаваш януари-значи за декември,искат само за един месец и да нямате нищо на ваше име по възможност!

# 316
Момичета,имате ли някаква информация относно забавянето на заплатите на личните асистенти по Европейската програма към общините?Ако някой знае нещо,моля,да пише!!!!!!!!!

# 317
вчера имах превод на заплата

# 318
  • в полите на Балкана
Вчера чух,че няма да назначават родители за ЛА вече. Снощи търсих инфо в нета, но не открих нищо, моля, ако някой има повече инфо да пише!

# 319
  • В къЩи.
Вчера чух,че няма да назначават родители за ЛА вече. Снощи търсих инфо в нета, но не открих нищо, моля, ако някой има повече инфо да пише!

Shocked  Това за коя програма ?
Аз подадох документи мин,седмица по  Европейска програма ,която ще стартира юни ,и ми приеха документите,никой нищо не ми каза.. newsm78

И малкото ,което получаваме като помощ ще ни вземат!  Tired

# 320
  • в полите на Балкана
По продължението на "Достоен живот" или там как ще се нарича програмата с пари от еврофондове.

# 321
  • Велико Търново
Бихте ли ми казали кога превеждат заплатите на ЛА,към кое число на месеца,аз за първи път съм ЛА!Мерси предварително!

# 322

Shocked  Това за коя програма ?
Аз подадох документи мин,седмица по  Европейска програма ,която ще стартира юни ,и ми приеха документите,никой нищо не ми каза.. newsm78

И малкото ,което получаваме като помощ ще ни вземат!  Tired
Здравей Лия!
Какви са изискванията да се кандидатства по тази програма?
Имам ли право да кандидатствам по втора програма, след като в една сме в листата на чакащите?

# 323
Имаш право,защо да нямаш,стига да не си назначена по друга програма.  Simple SmileДа попитам и аз-каква програма се очаква да стартира,някой знае ли нещо,тази за Достоен живот е почти до края на юни,не ми се вярва да приключи и веднага да стартира нова,обикновено става след няколко месеца...

# 324
  • В къЩи.
Здравей Лия!
Какви са изискванията да се кандидатства по тази програма?
Имам ли право да кандидатствам по втора програма, след като в една сме в листата на чакащите?

Поне в нашата община приемаха документи до 28.02. Подаваха молби и жени,който искат да гледат свекър,свекърва или напълно непознати хора,който имат нужда от помощ.
Аз лични подадох два формуляра,в единия вписах моите данни,автобиография,копие на диплома и трудова книжка,също и служебна бележка от Борсата. Другия формуляр попълних от името на сина ми(6г) ,като приложих копие на ТЕЛК и една епикриза,също се вписват и 189лв,който получава.
Общо взето май това беше.Сега ще чакам посещение от Социални служби и ще се моля да ме одобрят и евентуално чак юни месец се подписва договор.
Разбрах ,че са отпуснати 22бр ЛС, 2 домашни помощници и още 2бр не помня за какво.Нямам представа как и по какви критерий ще ги избират и одобряват.

# 325
Момичета,привет!Аз съм назначена от 01.02.2013 и досега още не съм получила никаква заплата,можете ли да ми кажете от кога започва изплащането и горе -долу на кои дати се превеждат паричките!Благодаря!

# 326
Здравейте за първи път влизам в този форум и се радвам че ви има-така вече не се чуствам сама!
19.03-18.06.13г се приемат документите за ''Личен асистент'''- до колкото си спомням от това което четох в нета.Аз на 08.04-подписах договор за домашен санитар пак по такава евро програма за детето си и за още двама човека а сега разбирам че е можело да кандидатствам и за личен асистент.Детето ми е 80% с чужда помощ - някои може ли да ми каже  чуждата помощ заплаща ли се на деца до 16г и ако е така и в коя институция се водят борбите!  Simple Smile

# 327
Каква е тази програма , която приема документи до м.06?
Моля ви , разяснете, защото по програмата Асистент за независимо детство едва ли ще ни включат.
Мога ли да кандидатствам по две програми едновременно?

# 328
  • Варна
Бихте ли ми казали за да съм личен асистент кои доходи се гледат.Аз съм разведена  с две деца ,като едното е със 100%с ч.п

# 329
Здравейте,
има ли някаква длъжностна характеристика към асистентите?

Питам защото майка ми е личен аситент на семейство възрастни хора, като и двамата са подвижни, но мъжа не вижда добре и често се изпуска в памперси... и сега се правят някакви намеци освен стандартните дейности - майка ми да започне да сменя памперси, което ми идва в повече както и на нея... разбирам ако хората са неподвижни, но както казах случая не е такъв и това ми мяса на злоупотреба с положение...

Какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт