Деца с очни проблеми - тема 4

• 52 005
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
Извинете,за правописа.

# 106
  • ГОре на черешата...
Но също така е факт , че както вече обясних , през последните 2 години дъщеря ми задържа диоптъра  Peace !

Ооо, разбира се, че е факт - няма как да се увелива до безкрайност, дано задържането при вас е постоянно вече Peace!

# 107
Никой ли не знае?

# 108
  • ГОре на черешата...
Ами астигматизма го установява очният лекар при преглед.
какво по-точно те интересува?

Ето ти подробна статия: http://optika-zornica.com/polezno/astigmatizym-prichini-i-korekciq/

П.П. Винаги първо питам чичко Гугъл  Wink и чак ако не намеря търсената информация настоявам толкова.

# 109
mari_eta Hug

Благодаря ти за пожеланието , дано да е така  Praynig Praynig Praynig!
Тя и лекарката при последния преглед каза , че няма да се увеличава до безкрайност , но аз онези 3 диоптъра за 1 година още не мога да ги забравя  Twisted Evil ...

Слънчев и усмихнат ден на всички ! Бъдете здрави  Hug !

# 110
Ами астигматизма го установява очният лекар при преглед.
какво по-точно те интересува?

Ето ти подробна статия: http://optika-zornica.com/polezno/astigmatizym-prichini-i-korekciq/

П.П. Винаги първо питам чичко Гугъл  Wink и чак ако не намеря търсената информация настоявам толкова.
                                                                                                                                                                                Благодаря.

# 111
Интересувам се, защото дъщеря ми, е с ученическо късогледство. За сега само на едното око. Не е преглеждана, за астигматизъм. Явно трябва да настоявам.

# 112
  • София
Момичета,притеснявам се за синът ми (3,6г). При гледане на телевизия ,много се приближава до екрана.След мои забележки се отдалечава,но след 5-10мин пак се настанява в близост до телевизора.Аз съм късогледа от дете и до преди 2 години бях стигнала до -6,5-7 диоптъра(направих си операция).Направих му мой си тест с книжка от разстояние,справи се чудесно,но все пак искам да го заведа на контролен преглед.Бих се радвала да ми споделите мнение за добър лекар,при когото да го заведа  HugВ поликлиниката,честно казано нямам добри впечатления Rolling EyesИмам и дъщеря на 5 г,бих искала да заведа и нея.Благодаря ви предварително Hug

# 113
nanu4e ,
На първа страница на темата момичетата са посочили добри детски офталмолози  , виждам че си от София  Hug .
Но дори и в поликлиниката всеки очен лекар може да определи има или няма късогледство . Не отлагай прегледа , особено след като и ти имаш късогледство  Naughty .

А къде беше твоята операция и как се чувстваш сега ? Сподели моля те  Hug .

# 114
Не знам, доколко е наследствено късогледство. За съжаление с растежа, на децата и то расте. Независимо дали е вродено или придобито. Очилата не лекуват. Пробвали сме и упражнения, за очи и хранителни добавки от магазин Лечител и накрая резултат никакъв.Започнахме от -0,25 д. ... до кога, никой не знае.

# 115
Разбира се ,че очилата не лекуват . Обаче носенето на очила с точно определен диоптър предотвратява бързото покачване на диоптъра  Naughty . Към това се стремим  Praynig .
За хранителните добавки лично аз или по-точно дъщеря ми е доволна от Провизио , но като цяло наистина не са особено важен фактор .

А -0,25 ми се струва прекалено малък диоптър за да се носят очила  newsm78 ?

# 116
Да - 0.25 е малък д., но за шест месеца стана на -0.75д. Сега ни предстои нов преглед. Мисълта ми е, че даже и на време установено, не можем да го спрем.

# 117
Счита се , че увеличението до 1 диоптър на година е нормално . Защото късогледството наистина расте до определена възраст .
 Затова и операциите за лазерна корекция се правят след 21 г. , след като  е приключил растежа .

Колко е голямо детето ти , rali5to ?

# 118
  • София
Късогледството е фамилна обремененост за съжаление Tired И първи признак за слаби гени.Дано децата са се метнали на баща си и по зрение,не само на външност Laughing
Операцията си я направих на 26.10.2008 във "Вижън" София Peace От тогава до днес мога да кажа,че съм друг човек  Laughing....и зрението ми е безупречно Hug

# 119
Късогледството е фамилна обремененост за съжаление Tired И първи признак за слаби гени.Дано децата са се метнали на баща си и по зрение,не само на външност Laughing
Операцията си я направих на 26.10.2008 във "Вижън" София Peace От тогава до днес мога да кажа,че съм друг човек  Laughing....и зрението ми е безупречно Hug

Не знам дали са слаби гените , но моето дете наследи късогледството от баща си  Sad . Явно му е доста силен генът  ooooh! ...

Радвам се , че си доволна , защото си мисля да направим такава операция на дъщеря ми след като порасне  Peace .

Общи условия

Активация на акаунт