АВГУСТинчета №2

• 27 593
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте и от нас!
От вчера сме на ХИП Розов и се чувстваме много добре, давам го посхема, изпива 130 мл и спира, чувства се прекрасно, само дето много трудно се разтваря във вода и трябва да го бъркам с лъжица, не знам при вас така ли е или аз не правя нещо както трябва? Иначе съм много доволна, мерси за съветите!
АААА да не забравя да попитам на кутията със схемата пише за 2 месеца 140 мл вода и 4 лъжици общо 160 мл, за 3 месеца отива на 210 мл, тва всичкото ли го давате или се стараете на 2 месеца 120 , на 3 130.... и аз не знам вече. педиатърът ми вика гледай какво пише на кутията, не е много нали, старх ме е да не и разширя стомаха.

arizanova_popova, Май мога да помогна за разтварянето на Хип, защото имах същия проблем - хватката е да разтваряш в студена вода. Значи, сипваш си колкото ще ползваш вода, студена, и я разделяш на две - едната мушкаш в микровълновата за силно затопляне (стига да си съгласна да ползваш микровълнова), а в другата студена част започваш да разтваряш млякото - но лъжичка по лъжичка - слагаш една, разтръскваш шишето малко и така. накрая добавяш топлата вода. При мен работи безотказно, иначе ми ставаха бучки. Звучи като голяма хамалогия, но на втория ден свикнах и сега супер бързо си правя млякото.

Относно милилитрите - моята бебка сама си ги намали - от 170 аптамил, които не й стигаха, сега обикновено си изпива 130-140 и спира. Рядко изпива цялото. Аз лично не съм притеснена за разширяването на стомаха и също един вид следвам написаното на кутията. Западната и нашата школи на хранене са доста различни, но не вярвам някоя от тях да е напълно погрешна и да мори децата Simple Smile Тоест, щом там пише, че могат да поемат по 160 на тази възраст, значи могат, без последици за стомаха им. Предполагам, че и твоето бебче след няколко дни на Хип ще престане да изпива всичко, един вид като му се насити организма и си задоволи "болезнения" глад, натрупан с Аптамил. Пиши какво е станало.

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 12:30 от bonniem

# 481
Момичета,как така не можете да разтворите АМ и ви става на бучки.Ползвала съм ХИП,Фризовом,Нутрилон и всичките се разтварят лесно.Слагам водата да се стопли в микровълновата ,прибавям лъжичките мляко и  разклащам шишето енергично.Бучки не са ставали.Шишето на  НУК има една капачка която трябва да се сложи като разклащаш млякото до хомогенна смес,а  на другите шишета бибките опират до капачката и няма проблем да се разлее при разклащането.

# 482
psm, и аз с аптамила нямах грам проблем. А Хип кога си ползвала? Преди иззвестно време са му променили формулата и четох, че проблемите с разтварянето почнали тогава...

# 483
Благодаря ви за отговорите. Hug Ще пробвам Нан сенситив ако не успея да открия АР, защото не ми се ще пак да сменям марката.

# 484
psm, и аз с аптамила нямах грам проблем. А Хип кога си ползвала? Преди иззвестно време са му променили формулата и четох, че проблемите с разтварянето почнали тогава...
преди две седмици го свърших ХИП-а.(розов).Но понеже имаме проблем със запека и се върнах пак на Фризовом.

# 485
  • София
bonniem  а по колко хранения имате на ден.

Ники е на смесено хранене и на мен ми е много трудно да оцеля колко да му давам. Сега го дохранвам с Аптамил . Понякога му заменям едно хранене вместо с кърма само с мляко и му давам 120  вода но май това не му стига.

Ти по килограмите в указанията ли се водиш.

# 486
здравейте HugДа изкажа и аз мнение за млеката че доста провахме с нашия запек.Аз лично не съм доволна от  Нан,а от Нан сенсити вобще,вместо д апомогне влоши положението,минахме на Фризовом.и 2 3 седмици бях на седмото небе защото акаше по 2 пъти на ден,но изведнъж пак спря SadТрима лекаря ми казаха че не трябва да и давам продължително време чист Фризовом и трябваше да го смесвам с Фризолак....но след като и неговото действие спря,направо минахме на Аптамил АР и оставаме на него до 6 месец.И педиатърката и гастроентероложката ми се накараха че не трябва да и давам повече от 120 грама,иначе тя може да изяде и 200 според мен #Crazy Spirit за повращането аз съм най доволна от Аптамила,с Фризовома пак вращаше но по съвсем малко,а ако акате редовно е възможно и да ви разхлаби доста.Всяко бебе е различно на едно му действа едно на друго не,но знам че не е много хубаво да се сменят млеката.
Бебка също"грухти" всеки ден и капвам физиологичен разтвор в носито,но май наистина трябва да и купя овлажнител,каъв обаче идея нямам newsm78
МимиВичеваблагодаря за инфото,ще си поръчам и памперси и малко дрехалаци че растем с часове,а и като гледам тука какви боклуци има на уж прилични цени #2gunfire.
Хубав ден  bouquet

# 487
Stassimira,

Храненията ни са 6 на ден. На опаковката пише, че ако се дава 160 гр. мляко трябва да са 5, но моето бебе не е на това мнение Simple Smile И без друго до скоро бяхме на 7 с Аптамила. А и сега далеч не винаги изяжда всичките 160, така че аз си слушам нея. Иначе не мога да изляза на глава, като ми реве от глад.

# 488
  • София
А колко килограма е Тереза. Предполагам че следваш схемата за килпограмите а не тази за месеците на кутията.
Аз като му давам по 120 вода + 4 л суха смес и май не винаги му стига. Но не смея да увелича защото доста добре си наддава  - 1.7 първият месец и горе долу 1.2 вторият. Иначе си яде по 6/7 пъти на ден  и е сравнително спокоен.

# 489
Този звук от нослето е напълно нормален според всички лекари, с които съм говорила.
При повечето бебета се получава, няма проблем. Не помня обяснението.
обяснението( поне според нашата педиатърка) е че се развиват синусите на детето , и затова хриптенето е напълно нормално.
Във Варна в 17 градуса- невероятно временце Simple Smile само чакамм мъжа ми и бебчо да спрат да се търкалят на спалнята и да ги водя на разходка Simple Smile Приятен ден на всички Simple Smile))
П.П. ето и какво щях да ви питам- приятел с бебче на 1 год ми каза вчера , че годността на каучоковите биберони била около 1 месец. После трябвало да се сменят?? някой да знае нещо по въпроса- въобще с годността на бибероните?

На самата опаковка при нас пишеше да се сменя на 1-2 месеца мисля.Ние сме с каучуков на Нук.
А вижте какво намерих:
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=409
Вие пускате ли песнички на бебоците?

# 490
Не и пускам пея й  Joy Joy Joy
Без майтап, но вчера Ани Цолова по Търси се - като каза че нейния син харесвал песента за Червената шапчица и аз като й е запях на Микаела и тя си умря от кеф - та от вчера само нея пеем

# 491
Stasi,

Тереза е точно 5 кг в момента. На мен лично ми се струва, че и това с килограмите на бебчето е относителна мярка, тъй като някои са по-активни, други по-пасивни. Тя специално е от по-буйните и предполагам си ги изразходва тези, да речем, 160 мл. Действително качи 1,5 кг миналия месец, но сега гледам е намалила темпа на растеж, понеже я меря през ден. Между другото, на опаковката на Хипа няма ориентировъчни килограми/доза, само месеци.

mimira
, каква е тази песничка за Червената чапчица?

# 492
Аз пускам песнички на бебка, пея също, ама само 2-3 знам. Хич не съм музикална Laughing
А силиконовите биберони на колко време се сменят?
Аз почвам да се оглеждам за столче за хранене, че моите родители искат да й купят за Коледа.
Някой има ли впечатления за конкретна марка и модел?

# 493
А пък ние бая си пеем - особено баща ми като беше на гости.имам към 500 песни сигурно.пеем си и на английски песнички.а някой беше писал за ученето на англйски на бебето - аз пускам Baby TV  та слушаме и английски ,а и понякога му гожорим на английски. не че прави разлика, но нека свиква

# 494
Аз съм доста музикална- като се напия Simple Smile)) доста е и фалшиво- но Ивелин е прекалено малък да разбере   Joy
Сериозно- пея му детски песни. Днес карах баща му като му купува памперси да гледа- на Пуфис имало подарък диск с детски песни... Разбира се се върна с обикновен пакет  ooooh! забравил бих...  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт