От вчера сме на ХИП Розов и се чувстваме много добре, давам го посхема, изпива 130 мл и спира, чувства се прекрасно, само дето много трудно се разтваря във вода и трябва да го бъркам с лъжица, не знам при вас така ли е или аз не правя нещо както трябва? Иначе съм много доволна, мерси за съветите!
АААА да не забравя да попитам на кутията със схемата пише за 2 месеца 140 мл вода и 4 лъжици общо 160 мл, за 3 месеца отива на 210 мл, тва всичкото ли го давате или се стараете на 2 месеца 120 , на 3 130.... и аз не знам вече. педиатърът ми вика гледай какво пише на кутията, не е много нали, старх ме е да не и разширя стомаха.
arizanova_popova, Май мога да помогна за разтварянето на Хип, защото имах същия проблем - хватката е да разтваряш в студена вода. Значи, сипваш си колкото ще ползваш вода, студена, и я разделяш на две - едната мушкаш в микровълновата за силно затопляне (стига да си съгласна да ползваш микровълнова), а в другата студена част започваш да разтваряш млякото - но лъжичка по лъжичка - слагаш една, разтръскваш шишето малко и така. накрая добавяш топлата вода. При мен работи безотказно, иначе ми ставаха бучки. Звучи като голяма хамалогия, но на втория ден свикнах и сега супер бързо си правя млякото.
Относно милилитрите - моята бебка сама си ги намали - от 170 аптамил, които не й стигаха, сега обикновено си изпива 130-140 и спира. Рядко изпива цялото. Аз лично не съм притеснена за разширяването на стомаха и също един вид следвам написаното на кутията. Западната и нашата школи на хранене са доста различни, но не вярвам някоя от тях да е напълно погрешна и да мори децата
Тоест, щом там пише, че могат да поемат по 160 на тази възраст, значи могат, без последици за стомаха им. Предполагам, че и твоето бебче след няколко дни на Хип ще престане да изпива всичко, един вид като му се насити организма и си задоволи "болезнения" глад, натрупан с Аптамил. Пиши какво е станало.
Ще пробвам Нан сенситив ако не успея да открия АР, защото не ми се ще пак да сменям марката.
Трима лекаря ми казаха че не трябва да и давам продължително време чист Фризовом и трябваше да го смесвам с Фризолак....но след като и неговото действие спря,направо минахме на Аптамил АР и оставаме на него до 6 месец.И педиатърката и гастроентероложката ми се накараха че не трябва да и давам повече от 120 грама,иначе тя може да изяде и 200 според мен 

.
забравил бих...