АВГУСТинчета №2

• 27 603
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Аз доколкото разбрах, кожичката трябв да се дръпне надолу и да се покаже главичката. Обаче не смея, все си мисля, че доста ще го заболи, а и мисля, че ще стане от самосебе си. Така поне четох.
Вадя го на разходка, само да не вали и да не е мъгливо, като е студено го обличам повечко и сме навън. Вколата го возя отпред домен, че отзад каката много го тормози като не мога да се намеся Mr. Green
И Любомир се оказа с атопична коже и сега много се чудя към каква козметика да се насоча. Ползвах АВЕН, имат и за атопична кожа серия, но като не съм я ползвала незнам  newsm78, а си е доста голяма цифра. Мисля си и аз за мустела, почти няма лоши отзиви.

# 151
Калоян също е с изключително суха кожа, даже се съмняват за атопичен дерматит  ooooh!, но в понеделник съм при педиатъра и ще видя какво ще каже тя.
Позвам козметика на Валеда, но не помага. Тя по-скоро не е за проблемна кожа.

# 152
  • София

Леле колко много сте изписали едвам успях да ви изчета.
Аз малко се позагубих то тов е защото моето човече не е от поспаливите.  Спим много само по разходки. Приберем ли се вкъщи и веднага се събужда - в леглото си спи само по 5 мин.
Да се отчетем - на прегледа първият месец бяхме 4400 (наддаде 1700) и 55 см. Вече му сложиха ваксината за хепатит В и сега на 19 пак сме на консултация за да ни мерят и да ни бият Пентаксин.
И при нас не е като да няма никкави проблеми - на 20-ият ден на Николай му откриха че има хидроцеле и се надяваме да не направи ингвинална херния. Естествено има си и запек. Аз го чакам да се изходи 3 дена и след това помагам с термометър. От около седмица започнах да се съмнявам че има и рефлукс(повръща по малко, хълца повечко и доста често се дави сякаш връща храна и после пак си я гълта). Решила съм да го набюдавам до консултацията и да кажа на лекарката.

Относно разходките стига да не вали ние сме навън. Още даже не съм открила сезона на ескимоса. Но по принцип аз съм доста топлокръвна и вечно ми е горещо и така като гледам малкият от рано ще го калявам.

Надявам се вече да имам повече време и да се вкючвам по-често..

# 153
Здравейте и от мен Laughing

Искам да попитам има ли мами с повръщащи бебоци да споделят опит, че аз се измъчих  ooooh! бях сигурна, че имаме неусложнен рефлукс и все още го мисля въпреки мнението на док  Whistling
Ние спим предимно на ръце - метната през моето рамо, в момента в който я сложа на леглото и се започва едно давене и повръщане просто ужас ...

Може би час след като е яла, като я оставя може да дремне 30 мин в леглото ooooh!

# 154
  • По широкия бял свят
Привет и от мен.
Днес ни сложиха двете ваксини и сега съм на тръни как ще ги понесем. Praynig
Нашата бебка има нещо като трапчинка над дупето, точно където свършва гръбначния стълб. Питах педито дали да се притеснявам, но според нея е козметичен дефект. Исках да питам дали има и други бебчовци с такава вдлъбнантика и дали са ви казали нещо по въпроса?  newsm78

# 155
Здравейте и от нас! И на нас днес ни сложиха двете ваксини, та съм се въоръжила с  панадол,ама дано не се налага да го пием. Искам да ви попитам, споделете опит, ако вече сте минали на 5 хранения, от кога как махнахте едното и от кога давате сокчета. Педито казва вече дазапочваме, ама на мен все още не ми се ще на 2 месеца и 5 дни сме, чета по списанията и книгите от 4 месец и не знам защо да бързам. Вие какво мислите?

# 156
 Какви сокчета, бе, жена?! Я не слушай глупости, бебето е твърде малко, за да захранваш. Лично аз не смятам да започвам преди 5-6 месец.

# 157
Аз не съм го извеждала тия дни, постоянно вали и духа - не виждам смисъл , само на терасата по малко. В молове още не съм го водила през седмицата, че нещо ме е страх да го возя сама в колата - вие как ги слагате : на задната седалка или на предната в столчето за кола? Като е отзад не го виждам , а отпред имам еърбег ooooh!

И аз така с колата  Tired
Има защо да ви е страх - ние вече имахме първата си катастрофа. Един идиот ме блъсна на светофар, пострадаха предна и задна броня на колата ми и самочувствието му. Нямате идея как му се разкрещях, щях да го набия на улицата.

Иначе возя Бобо отзад, зад мен. Не го виждам, но не ми е проблем, защото той главно спи в колата, а и да се разреве - знам, че е на сигурно място, няма какво да му се случи. Обикновено протестира на по-дълъг светофар Wink Ако нещо ме притесни, просто спирам и поглеждам. Но досега е имало само един такъв случай и мъжът ми караше - Бобо сънуваше нещо и издаде странен звук, та се зачудих какво става.

# 158

Искам да попитам има ли мами с повръщащи бебоци да споделят опит, че аз се измъчих  ooooh! бях сигурна, че имаме неусложнен рефлукс и все още го мисля въпреки мнението на док  Whistling
Ние спим предимно на ръце - метната през моето рамо, в момента в който я сложа на леглото и се започва едно давене и повръщане просто ужас ...

Може би час след като е яла, като я оставя може да дремне 30 мин в леглото ooooh!

Моята бебка си повръща още от раждането, хълца почти след всяко хранене  и не искаше да се оригва изобщо.От седмица-две започна да се оригва, но пак си връща храна, поне вече много рядко е на фонтан, за разлика от преди.Като я сложа да спинка се буди по два-три пъти-вдигам, оригва се и пак заспива. Пробвай да спреш да я носиш метната през рамо-моята доста повръща така. Опитай с лице към гърдите ти, едната ръка под дупето, крачетата от двете страни на корема ти, а другата ръка на гръбчето.Много ефикасна, поне при нас за оригване.

# 159

Моята бебка си повръща още от раждането, хълца почти след всяко хранене  и не искаше да се оригва изобщо.От седмица-две започна да се оригва, но пак си връща храна, поне вече много рядко е на фонтан, за разлика от преди.Като я сложа да спинка се буди по два-три пъти-вдигам, оригва се и пак заспива. Пробвай да спреш да я носиш метната през рамо-моята доста повръща така. Опитай с лице към гърдите ти, едната ръка под дупето, крачетата от двете страни на корема ти, а другата ръка на гръбчето.Много ефикасна, поне при нас за оригване.

И при нас така се слчиха нещата, като при Золка. Само че хълцането продължава, но не след хранене, а когато си поиска.

# 160
И аз смятам ,ч е е твърде рано , не знам доктора защо настоява толкова, навсякъде и аз чета че захранването е след 4 ти  месец

# 161
На вас показали ли са ви как да правите масаж и гимнастика? Аз като я питах ми тикна един лист с упражненията по месеци, но нищо не ми показа, а аз от описанието на листа нищо не мога да разбера (няма картинки)
На нас ни показа едната педиатърка от неонатологията, при която ходихме за контролен преглед. Също така каза, че изоставаме и е трябвало вече да ги правим тези неща. Показа 4 упражнения.
1. Слагаш го да легне по корем и трябва да си вдига главата и да я задържа. ( Аз се радвах, че Алекс понякога успява да я задържи, защото си мислех, че трябва да може да го прави на 3 месеца). Това трябва по 10 минути преди всяко ядене, независимо дали се сърди или не ( нашия се сърди)
2. Както е легнал по корем му згъваш крачетата като на жабка. Допираш стъпалата с дланта си и той трябва да ритне и да се изтласка.
3. Хващаш го под мишниците и го слагаш да клекне. Трябва да се изправи сам, ти само го държиш без да го вдигаш нагоре.
4. Легнал по гръб, даваш си средните пръсти да ги хвани с пръстите си и да стисне. За всеки случей придържаш с показалеца и палеца, за да не се изпусне отвисоко и го вдигаш до почти седнало положение. Въпросът е да дава главата хубаво напред и да я държи, а не да виси. Това трябвало беб на 1 навършен месец да го прави ако е по-големичко.
 Ние ги  правим от понеделник и между другото виждам голям напредък. Ако някой знае нещо друго...

# 162
И ние днес бяхме на консултация - Калоян вече е 5,100 кг (наддаел е килограм) и е 54,5 см ( +2см)
Док каза,че всичко е нормално,главичката е пораснала с 2 см и да си давам Деавита по 1 капка
Никакви сокчета и т.н. - продължаваме както до сега (ние сме изцяло на АМ)
Препоръча ми да започвам да "забелвам" пишлето,но не посмях тази вечер - беше ме страх
Относно ваксините (тези двете заедно) ще му ги правят на 18-ти и да си кажа честно малко ми е притеснено
Общо взето - това е от нас...разходки като позволява времето,усмивки като няма колики и така  Grinning
Все по-интересен започва да става и не мога да му се нарадвам  Grinning
Лека вечер на всички и само положителни емоции с бебчетата ни   Hug

# 163
Исках да питам дали има и други бебчовци с такава вдлъбнантика и дали са ви казали нещо по въпроса?  newsm78
Нашето бебе няма такъв дефект,но аз имам такива трапчинки.Незнам какво те притеснява,даже е много симпатично. Wink

# 164
Здравейте и от нас  Hug добре сме утре ще бият двете ваксини на малката маймунка и ми е малко притеснено как е и понее на госпожицата.Ето и 2-3снимки от нас ,че в снимка-та нещо ми дава само грешни файлове  Thinking ,но пък за сметка на това всички бебешоци са МНОГО сладки Flutter

Много целувки по всички бебешки коремчета
П.С. Либи надявам се и силно стискам плаци второто мнение да опровергае напълно първото и от тук нататък дори и да има сълзи да бъдат от щастие  newsm03
П.С. Защо не ислизат снимките  Tired

Общи условия

Активация на акаунт