112та есенна среща в Италия

• 34 570
  • 759
  •   1
Отговори
# 555
Доста лашкане и дундуркане пада  Mr. Green
Май Форли не е за нас Sad
Май намерих обаче все пак как да се промъкнем до София и обратно. Дано някой не ни купи последните билети, преди да успея да говоря с мъжа си  Praynig Laughing

# 556
Трлала, виж, има директни влакове от Бари до Форли, а иначе за вас смяната се прави в Римини, а не в Болоня. Но пътешествието е над 6 часа. Mr. Green

# 557
  • Italia, Palermo

Добрутро!
Ние осъмнахме и днес с гризача де не е гризнал ни кренвирш, ни пататине, ни шоколад, явно дооста здравословен начин на живот има. Днес мъжо ми ще носи капан от тяхното нуклео чинофили, можело да дебнем и с дни и нощи. на всичкото отгоре къртят блока и облаци прах отвсякъде се качват до нас, не можеш отникъде да отвориш прозорец.
Тралала, ама вие нямахте ли директен полет до София или това май бе на myair, пардон. Дано намериш билети, а може и други алтернативи, все пак гледах навремето, че има полети до други градове тук и до други страни май, няма ли връзка за София, то и изгодна трябва да е...уф, трудна задача. А по магистралата цели 6 часа до Емиля Романя не ми се вярва да са. Брей, това Форли, и ние не можем без него, вече 4етири години през там минаваме.

# 558
Milix, вместо да се захващаш с Хербалайф, можеш да си даваш всичкия джънк фууд на гризача. Гаранция, че ще отслабнеш, пък и съжителството ви ще се осмисли. Mr. Green Laughing

# 559
Ние осъмнахме и днес с гризача де не е гризнал ни кренвирш, ни пататине, ни шоколад, явно дооста здравословен начин на живот има.
Joy
 На нас все нещо ни куцат полетните връзки, пътували сме дори веднъж до Букурещ, а пък баща ми е идвал с ферибот през Гърция - както с кола, така и с автобусче.
Барбабо, благодаря!  Peace  Hug Кой знае при вас пък какви обиколко падат, за да стигнете до България...

# 560
  • Italia, Palermo
Барбабо', НАтурхаус е, днес ще докалдвам. Тоя джънкфууд го папат татето главно и Маргото, а пък  претъпканият закръглен бидон как така се оказвам аз, не знам Joy
Тралала', ние пътуваме час и половина до Форли', слизаме за 30 минути за да се качим пак в същия самолет с пътниците от Форли и Катания и продължаваме до Букурещ още два часа, после с кола няма и още два часа и сме в Силистра. Това ни е спасението-Форли'.

# 561
Гледахте ли предаването на Фацио и Савиано с участието на Бенини вчера вечерта по Rai3? Аз останах с впечатление, че е едно от най-дискутираните събития напоследък в Италия, а тук никой не споменава за него.

# 562
Барбабо, благодаря!  Peace  Hug Кой знае при вас пък какви обиколко падат, за да стигнете до България...
Ами за щастие не. Все пак сме доста близо до Милано. С полети от Малпенса дори има директен шатъл бус от Лугано до Малпенса.
Виж, за полети от Бергамо се налага да преминем с кола през тандженциале-то на Милано, което в час-пик си е сериозна обиколка, да. Simple Smile)))))

Мистерия, Миликс, мистерия... Laughing Шегата на страна, пиши после за Натурхаус. Интересно е.

Тсугуми, не съм гледала.

# 563
Тсугуми, аз гледах, макар че не цялото, но все пак около половината - частта, в която говори Савиано, после Ники Вендола и Бенини донякъде (по-точно докъдето взе да пее). Макар че принципно не са нови неща, много ме впечатли. Савиано не го бях гледала на живо, хареса ми. А Бенини беше много смешен.

# 564
Аз го гледах (очаквах го от дълго време, защото харесвам Фацио, а той кани често Савиано, който ме вълнува заради нещата, които прави).
За мен това са събития, които будят умовете, ако има уши да ги чуят.

# 565
Има ли вече някой прочел новоизлезлия роман на Еко - чух само добри отзиви (след някои разочарования от предишните му книги)? Аз днес я започвам.

# 566
Тсугуми, не още. Аз към Умберто Еко продължавам да имам двойнствено отношение - някои неща (Махалото на Фуко) много ми бяха харесали, други (Баудолино) никак. Пиши после какви са ти впечатленията!

Аз пък се запалих по "Мисия Лондон" - както за филма, така и за романа. Май това ще е първото нещо, което ще направя, акто се прибера в София. 10 c's , ти от интернет ли го беше свалила?! Аз не можах да го намеря на торент...

Миликс, щях да те питам, какви са тия елхички, дето шиеш? В смисъл, дали не е нещо, което се прави почти без никакви подръчни средства за отрицателно време  Laughing? В такъв случай и на мен биха ми се шиели.

# 567
Tralala, с мен е същото - така и не успях да дочета Баудолино, "Махалото на Фуко" си остава една от най-любимите ми книги изобщо, а за Луана дори не знам, какво да споделя. Въпреки това го следя и симпатизирам много на семиотиката му. Ще пиша.

# 568
Тсугуми, гледах едно предаване за новия роман на Еко и ми сестори интересен. Само дето не можах да го позная, както се е обръснал и е останал само по едни тюленски мустаци! Иначе аз го помня от конференцията "около Умберто Еко" в Шератон, София, преди няколко години, може би 2006. Тогава другите участници в тази конференция, сред които и моите професори, разказваха какъв е свежар, как на банкета в негова чест (в някакво джаз-заведение) той сам взел саксофона, и после даже танцувал... Simple Smile. Мисълта ми беше, като каза семиотика, че теорията му беше много земна и смислена, с две думи - че текстът не може да бъде подлаган на безкрайна (т.е. всякаква интерпретация), че се "съпротивлява".

# 569
Тралала, не съм го гледала това предаване. Имам впечатления от едно негово гостуване точно при Фацио в смисъла, за който пишеш и ти. Не знаех за тюленските му мустаци  Laughing ще се поразровя, любопитно ми е. Какво ли означават в семиотичен план? Wink
На мен ми допадат много историческите препратки, а тази "съпротива" субективна ли е също - т.е. и от страна на интерпретиращия?

Общи условия

Активация на акаунт