112та есенна среща в Италия

• 34 538
  • 759
  •   1
Отговори
# 720
Барбабо, имаше една рецепта за салата с авокадо, моля те, напиши я отново  Praynig
Тсугуми, нямам спомен да съм писала рецепта за салата от авокадо, понеже аз я правя "на вкус" и варирам съставките според настроението или пък това, с което разполагам. Евентуално, може би на страниците на темата "чужбински манджи", където исках информация за авокадото, може би някой друг да е споделил интересна рецепта... Все пак ще ти кажа как правя салата най-често, без претенции за грам автентичност и спазване на кулинарни "правила" Simple Smile)))
Авокадо на кубчета - по принцип казват, че дозата е по 1/4 авокадо на човек, но това е само ориентир; домати (общо взето доматът е "задължителната" комбинация за авокадото, съчетават се добре); зелена салата; варена царевица от консерва; може да нарежеш и някоя маслина; сол и олио, разбира се Simple Smile))), лимон или балсамов оцет, както обичаш.
Ние това нещо го ядем като основно ядене. Бая хранително става. Simple Smile))))
Мъжът ми, като голям любител на риба тон, казва, че му харесва много, ако си прибави И риба тон. Crazy На мен лично тази комбинация не ми допада, а и намирам, че се губи деликатният вкус на авокадото. Пробвала съм да прибавя и моцарела на кубчета, но и тя не се съчетава добре според мен.
А, сещам се, че в повечето рецепти, които даваха в другата тема, присъстваше и лук, но аз не съм пробвала да сложа лук, понеже у нас не се тачи много. А може би е хубаво.

Боре, здравей! Simple Smile Добре дошла!

# 721
Правих аз днес фалшив хайвер:) И едно сладкишче с грис, постно
Много хубаво стана:)

# 722
А грис от къде купи и какво точно пише на пакета може ли да ми напишеш  Praynig

# 723
Ами да, пише semola. аз купих това: http://www.comparestoreprices.co.uk/images/ba/barilla-durum-wheat-semolina.jpg струва мисля 60 цента или нещо такова. 200gr

аз не правя много разлика м/у семола, семолино, семола ди грано дуро..

# 724
  • Italia
Гуд морнинг,Итали  Simple Smile

Виждам,4е има нови попълнения.Добре доШла на Боре-КК   bouquet
Пак на манджи сте го ударили,еййййй. Laughing
Аз днес Ще олекна с 300 евро за зимни галоШи за колата.Този месец финансите ми направо отидоха по дяволите а другия оЩе по_ зле се о4ертава,нали трябва да се купуват коледни подаръци. Как да му е празни4но после на 4овек Confused Иска ми се да заспя зимен сън и да се събудя 4ак на пролет  Blush

# 725
Честито на Абис!!! Дано да те радва новата работа (è il tipo di lavoro che ci fa felicità  Laughing, днес с това се събудих в главата).

Льоли, добре, че се е оправила за един-два дни сестра ти. И аз като Миликса ви завиждам, че можете да прескачате до София, ние все обикаляме Италия, преди да стигнем до родината... Т.е. толкова са ни трудни за свързване евтините полети и обикновено имаме да чакаме толкова много, че вече сме разгледали Бергамо два пъти, Тревизо и Милано. В Тревизо имало едни средновековни фрески, които искам да видя при следващия ни престой от 8 часа  Mr. Green.

Добре дошла на Боре-КК!   bouquet

Аз пък вчера съврших да пиша и си предадох дисертацията. Оттук нататък трябва и да я защитя, но ми се стува, че написването си е достатъчен повод за черпене  Blush. Ябълков пай и сладко вино!

# 726
Честито   bouquet  bouquet  bouquet - за работата на Абис и дисертацията на Тралала!
Миленски, съчувствия  Twisted Evil. Наскоро Валтер с една грешна маневра спука гумата на колата, та и ние олекнахме с 200 евро, само за ЕДНА гума  #2gunfire.
Лени, много готварско си го дала напоследък, комплименти!
Тук пак вали!!!!!! Небето се продъни просто! Мам.. му!

# 727
Честито тралала81:)

Да не говорим за финанси, че не е прилично ( а и ме депресира много). Само като се сетя какви разходи се задават, преди да съм платила предишните,  ми иде да се скиря под леглото на Дирокова. Simple Smile

Деске, така ти се струва, щото като сготвя нещо веднага го разтръбявам. Сред 50 досадни сервирания имам 1 което ми е плод на кулинарен порив. Grinning

Да ви се оплача, че съм голяма кифла и не мога да отказвам. Редовно обикалят разни продавачи на разни неща и ме държат като пленница на офертите си. Така се сдобих с 6 замразени пици онзи ден, които днес трябва да пристигнат. Хвана ме едно момче от юг онзи ден , на всичко отгоре не му и разбирах добре какво ми говори и ме побърка. Сто пъти казах, че нямам нужда и той сто страници каталог ми разгърна. Егати агерсията. Сега ги чакам и мисля как ще ги пренеса инконгнито до фризера, защото ако мъжът ми
ме види ще ми се смее със седмици. Да не говорим, че са 3 пъти по-скъпи от замразените пици, които се продават в ЛИДЛ примерно Sick

# 728
Тралала, бравооо! Заслужава си черпене, разбира се. Wink

Дироки, Симоне ми поръча гуми от интернет, от Германия, мисля. Каза, че било малко по-евтино, отколкото при гоммиста, а аз имах нужда от 4, така че дори и малкото намаление накрая излиза все пак изгодно. Wink Доставката била безплатна, ако поръчаш повече от 1 гума. Ако имаш време, разгледай значи в интернет.
В резултат, аз имам 4 нови зимни гуми на колата, а той още е с летните и се закани, че утре ще ходи на работа с моята кола, понеже тук прогнозата за утре е СНЯГ!!!!!

# 729
  • Italia, Palermo
Добро утро! Simple Smile

Говорим си за харчове, но ние май ще бием рекорда със сумите по фасадата на блока и както почна да вали силно едва ли ще работят строителите интензивно та да се свърши до Коледа. В прахоляк и мръсотии ще затънем.
Ходихме на третия нов мол, интересен и хубав, доста от любимото ни червено преобладава в окраските му.
Днес съм на седмичен отчет в Натурхаус и там може да имам харч в едно 30-60 еври, зависи сега какви интегратори ще ми дадат, но мога да се похваля, че съм за две седмици с минус 4 килца.
Нямаме си идея какво да купим за МАргото за Коледа, имаме си всичко за обличане и за игра какво ли не newsm78

# 730
  • Italia
Тралала, бравооо! Заслужава си черпене, разбира се. Wink

Дироки, Симоне ми поръча гуми от интернет, от Германия, мисля. Каза, че било малко по-евтино, отколкото при гоммиста, а аз имах нужда от 4, така че дори и малкото намаление накрая излиза все пак изгодно. Wink Доставката била безплатна, ако поръчаш повече от 1 гума. Ако имаш време, разгледай значи в интернет.
В резултат, аз имам 4 нови зимни гуми на колата, а той още е с летните и се закани, че утре ще ходи на работа с моята кола, понеже тук прогнозата за утре е СНЯГ!!!!!

Tralala,4естито за написването на дисертацията,4ерпя се за твое здраве  Hug

Май съм изпуснала неЩо,да не би Абис да е по4нала работа ? Ако да,поздравления и усех и желая.

Ленка,Що тъй не можеШ да отказваШ,бе? Аз наиШ как режа и по телефона и лайв,хи4 окото ми не мигва. Нямам излиШни пари за хвърляне:xarms:

Барби , ( никакви асоциации със захаросаната кукла,молим някой да не си помисли неЩо Wink ) ,знам го този сайт,готин е,ние първо него гледахме. http://www.gommadiretto.it/pneumatici.html Проблема е,4е гоммистите,които са посо4ени в сайта можеха да ми монтират гумите 4ак към края на другата седмица и разликата в цената спрямо тази,която ми дадоха във Фолксваген не е голяма  ( не знам вие колко сте успели да икономисате ) На Ди Роков колата и тя оЩе е със сандали  Joy,та за неговата Ще видим дали няма да поръ4аме от сайта ( аз Ще преслуШам и другите оферти и Ще сравня ),ама той и без това прави по-малко километри от мен та може и да по4ака до другата седмица.Ина4е и тук дават сняг тия дни,та аз затова се разбързах. Laughing

Деске,една гума 200 еври ? Shocked Бауууууу,озъбих се #Crazy

# 731
  • Italia, Palermo
Тралала, честита дисертация!  bouquet

# 732
Не само нямам сила да отказвам категорично, ами ще си патя още дълго.
Дойдоха пиците. Придружени с карта феделта + 2 нови каталога и бележка, че камиончето пак ще мине на 16 декември да му мисля. Понеже сметкат ми беше 17 евро, почти ме молеше този да ги направя 25, защото плащат на хората на поръчки от 25. Аз обаче успях някак да откажа. Ох, ужас, тъкмо ме забравиха от Баккер и Бон При и сега ме погнаха Бофрост

Фурле няма нужда от зимни гуми, поне това. Имаме стандартни някакви за всички сезони.
Пандето ще го продаваме и оставаме с една колица. Много ми е мъчно, много се привързвам аз към вещи и хич не се разделям лесно.

# 733
  • Italia
Не само нямам сила да отказвам категорично, ами ще си патя още дълго.
Дойдоха пиците. Придружени с карта феделта + 2 нови каталога и бележка, че камиончето пак ще мине на 16 декември да му мисля. Понеже сметкат ми беше 17 евро, почти ме молеше този да ги направя 25, защото плащат на хората на поръчки от 25. Аз обаче успях някак да откажа. Ох, ужас, тъкмо ме забравиха от Баккер и Бон При и сега ме погнаха Бофрост

Фурле няма нужда от зимни гуми, поне това. Имаме стандартни някакви за всички сезони.
Пандето ще го продаваме и оставаме с една колица. Много ми е мъчно, много се привързвам аз към вещи и хич не се разделям лесно.

И аз съм съЩата.  Confused
Олелееее,горката.Аз моята кола не бих си я дала дори и под смъртна заплаха.На мен да ми вземат колата е все едно да ми отрежат краката. Sad
Нъл знаеШ,4е зимните гуми не са само за сняг. Wink

# 734
  • Italia, Palermo
Лени, това да не са ПАпилон продавачите амбулантни? Тук минават и се прозяват с цяло гърло, продават зеленчуци, риба , замразени продукти и какво ли не. Дори за едни мъжът ми вика, че били италиански цигани, които за разлика от тукашните балкански били богати нарпаво, с нови коли и кампери и крякат Е арривато л'арроттино, поправят газови печки и чадъри и точат ножове. Жалко, че ще се разделиш с любимата Панда, ама ти не каза ли, че лавандерията е наблизо до вас? И все пак да си без возило докато съпругът ти ползва единственото такова не си е работа. Аз точ зъби за кола, но сега едва ли ще стане, две возила да поддържаш и да палщаш данъци и осигуровка с една заплата за нас е сложна работа.

Общи условия

Активация на акаунт