112та есенна среща в Италия

• 34 714
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
Little children и аз съм го гледала.

Ааа, това шишенце не е никак кичозно:) Сега има едни серии (ключодържатели и прочие) с едни японски куклички ( не се сещам как се казват) всяка означава нещо. Има ли общо?

# 286
И Уинслет-ДиКаприо са страхотни.
А, освен "Titanic" и въпросния "Revolutionary Road", има ли други филми, където са се снимали заедно?
Иначе друг филм с К. Уинслет, който гледах сравнително скоро и ми хареса, е "The Reader".

Лени, тази опаковка е малко ала кукла "кокеши" Simple Smile)))), но определено не е кокеши. Те са без ръце и крака, тялото е само един прост цилиндър. Сега съм дала запитване за тези кукли в темата за Япония, но Самурайката нещо липсва...

# 287
Не знам коя е лимитираната серия. Лола бих си го купила дори само заради опаковката. В комбинация с чифт негови обувки  Laughing.
Ами той прави периодически вариации на "Дейзи", за което го обвиняват: ту със светлосиня капачка, ту - зелен, има го сребърен и златен, сега е изцяло червен.
Но пък е добър и като дизайнер. Само роденият в Сардиния (все още живеещ там - в Алгеро) главен дизайнер на Kenzo - Антонио Марас му е конкуренция за мен Wink
Излезе лимитирана серия и на Kenzo по случай 40-годишнината.

Всъщност, Лени, в съвременната японска култура, това, което наричаме "кич" е трайно настанено и е нормално, че е избрала такава опаковка.
Не знам, за какви ключодържатели говориш.

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 23:16 от Tsugumi

# 288
Ух бе, всичко знаеш, Ани:)
Да, куклички Кокеши.
Аз отдавна съм им хвърлила око, но не мога да се самоопределя. ( а и не са евтини...) Mr. Green

Когато бях в Япония, ми беше направило впечатление че си падат по кича те.
Спомням си, че не можех да си намеря шнолка без нещо кичозно в/у нея да я 'украсява".

# 289
И Уинслет-ДиКаприо са страхотни.
А, освен "Titanic" и въпросния "Revolutionary Road", има ли други филми, където са се снимали заедно?
Иначе друг филм с К. Уинслет, който гледах сравнително скоро и ми хареса, е "The Reader".

Разбирам, какво имаш предвид. Всъщност, Кейт Уинслет има дарба да се "сработва" добре с всичките си екранни партньори, а те са наистина много различни.
От друга страна, Леонардо ди Каприо е невероятно богатство като талант. Нашумя много "Генезис" с него.
"Четецът" на мен не ми хареса, колкото и исках да е обратното.

Лени, дай линк с тези куклички. Кокеши ги знам, но не мисля, че пишеш за тях.

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 23:15 от Tsugumi

# 290
Ух бе, всичко знаеш, Ани:)
Сутрин с кафето чета Wikipedia. Mr. Green Laughing

Tsugumi, по-специално за "The Reader" бих могла да кажа, че харесах началото (любовната история с момчето) и края (когато тя е в затвора), но не харесах средата (седебният процес). И според мен там има разни объркани неща, които противоречат на образите от останалата част на филма, по-точно на нейния образ.

# 291
# 292
 Здравейте момичета,

Днеска Pisolo,т.е. мъжът ми Laughing

, има рожден ден ! Hug

И тъй като много си пада по тортичките,черпя ви от негово име Laughing Laughing Laughing

# 293
Хахахаха! Pisolo...

Да му е честит рожденият ден, много радост заедно!
Хубава торичка, макар че не обичам чак много шоколад, но изглежда апетитно...  Crazy

# 294
Pisolo-Brontolo, да ви е жив и здрав рожденикът!
Присъединявам се към почерпката  Blush

http://www.youtube.com/watch?v=KCDT7DPmmtc&feature=related

Ани, ти беше писала за ebay, вземала ли си си някакви неща от там, т.е. - има ли гаранция, че ще ми бъде изпратено това, което спечеля? Заплащането предварително ли е?

Ренка, мир на душата на детето!

# 295
Ани, ти беше писала за ebay, вземала ли си си някакви неща от там, т.е. - има ли гаранция, че ще ми бъде изпратено това, което спечеля? Заплащането предварително ли е?
Да, около двадесетина покупки имам от ebay.
Най-сигурната гаранция е да проучиш feedbacks на продавача. На първо място, да има доста сделки в историята си, а не да е някой, който продава в ebay за първи или втори път. Само веднъж съм била прецаквана, но считам грешката за моя, понеже бях първи клиент на човек с 0 feedback. ooooh! (получих предмета, но съвсем не отговаряше на описанието и снимките)
Във feedback историята виж процента на положителните оценки. Добрите продавачи са с почти кръгли 100% Grinning. Ако има отрицателни коментари, погледни за какво се отнасят - дали за некачествена стока, дали за много бавна доставка...
Плащането е предварително, да.
Самата организация на ebay позволява да си търсиш правата, ако станеш жертва на измама, но не знам в каква степен, особено ако става дума за по-трудно доказуеми неща (както в моя случай, в който аз реално получих предмета, но бях измамена от описанието). Ако се разровиш в сайта, със сигурност ще намериш секция с описание на отговорностите, които поемат.
Но пак ти казвам, според мен най-сигурното нещо е да проучиш feedbacks.

Brontolo, да му е честито на Pisolo! Laughing

# 296
Мерси, Ани, това с рекомендациите го бях забелязала: някои продавачи имат разни титли  Sunglasses
Има много китайци също, забелязах и съм чувала, че има и ментета.
Веднъж се записах в едно наддаване, т.е. бях първата, която повдигна цената с няколко цента. След това ми изпратиха писмо, че вече не е най-висока моята цена и понеже не бях сложила таван, доколото разбрах, трябваше да продължа да наддавам, но ме домързя да се занимавам, а и не държах да получа стоката.Може това сега да ми рефлектира като "субект с тъмна истоия" в сайта  Laughing и ненадежден.

# 297
Може това сега да ми рефлектира като "субект с тъмна истоия" в сайта  Laughing и ненадежден.
О, не, съвсем не. Simple Smile Не си длъжна да наддаваш до край на всеки търг. Би се отразило зле, ако спечелиш търг и примерно не си платиш след това. Тогава продавачът ще ти остави негативен feedback, който ще се вижда от всички.
Тези с големите титли и хиляди feedbacks обикновено са онлайн магазини. Не са обикновени потребители, които си разчистват мазето, каквато беше първоначалната идея на ebay едно време. Simple Smile Онлайн магазините по мои наблюдения са максимално коректни. На тях това им е бизнесът. Когато се случат издънки, обикновено могат да се обяснят с misunderstanding, а не с онази некоректност, която цели да те прецака.
Китайци има, както навсякъде, където има търговия. Wink Аз съм си купувала от баш китайски магазин в ebay клавиатура за стария лаптоп. Отзивчиви, бързи и коректни бяха.
За ментета, ако имаш предвид парфюми, не знам как би могло да се разбере дали са истински. Thinking Аз, понеже се интересувам от дизайнерски лампи, столове и т.н., съм забелязала, че тези, които предлагат имитиации на оригиналите, не слагат в описанието името и логото на фирмата производител, а само името на дизайнера и модела (стол "ghost" на Philippe Starck да кажем, но не пишат, че е на Kartell). Не знам това до колко може да е валидно за парфюмите.

# 298
За "ментета" само съм чувала, но това, предполагам, е нормално, където има и търговия,а и правилата при копия са такива, че да не възпоризвеждат оригиналното име на бранда.
Интересувах се не за парфюми - бих си поръчала някой практически неоткриваем и вече спрян от производство Simple Smile Като нормална пощенска пратка ли ги получи?

# 299
Като нормална пощенска пратка ли ги получи?
Обикновено пристигат по куриер. Някои използват и пощите, но обикновено всеки продавач си има любим куриер, по който праща.
Най-често при мен идва Bartolini и се получава куриоз, понеже някои от момчетата вече ме познават. Laughing Не стига, че ние пазаруваме от интернет достатъчно редовно (не само ebay), ами и няколко наши швейцарски приятели си пращат поръчките на нашия адрес, понеже им излиза по-евтино (нали Шв. не е в ЕС и доставките до там са по други тарифи). Случвало се е едни и същи хора през ден да идват да ми носят разни пакети и пакетчета. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт