112та есенна среща в Италия

• 34 577
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
Хора, помните ли, когато ви разказах за едно прете от местната парокия, което ми звъня на вратата и, след като общо взето го отпратих, се държа малко грубичко Twisted Evil натърти ми на чужденка ("ама вие май не сте италианци?") и неверница ("не сте католици, но поне сте християни"). Laughing Е, днес научих, че същия онзи ден този е отишъл и в къщата на свекърва ми и й продал 3 книги за скромната сума от 122 евро! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Казах на свекърва ми, че е луда да му се върже, а тя обясни, че цената й била съобщена, чак след като я бил убедил да купи книгите и й било неудобно да ги откаже. Чудесен маркетингов подход, евала!

# 481
Никой ли в тази тема не е чувал за "Ложа П2", че да продължаваме да се впечатляваме от някои отци (за съжаление, не малко и сякаш другте са изключение)?!
Барбабо, твоята свекърва значи се радва на добри финансови средства Wink Точно такива хора са нужни на църквата.

# 482
Гадна история с това ваше прете... човек се чувства такъв глупак, когато някой мошеник успее да се възползва! Барбабо, според мен този свещеник може да се "докладва" на по-висша инстанция, както за отношението към теб, тага и за търгашеството.

# 483
  • Italia, Palermo
О, и на мен навремето ми се слу4иха подобни не6та. Дори едно прете де праве6е бенедициони на домовете след Великден иска6е да се конвертирам, затворих му устата, като му напомних думите му, 4е сме били еднакви по4ти православните и католиците и затова не виждам за6то да се конвертирам. Аз ве4е режа директно и не се занимавам с таквиа глупости, ни ми се влиза в тука6ни църкви, освен да ги огледам като турист.

# 484
Барбабо, според мен този свещеник може да се "докладва" на по-висша инстанция,
Освен да го докладвам на капитан Вентоза? Mr. Green Mr. Green Тя тази акция беше организирана от самата парокия (имаше бележки в пощенските кутии да чакаме представител на парокията, който ще минава по домовете).

Никой ли в тази тема не е чувал за "Ложа П2", че да продължаваме да се впечатляваме от някои отци
Аз не съм чувала. Ще трябва да си прочета домашното значи...

# 485
  • la Città Eterna
milix, честито!

Barbabeau, възможно е цената да е била все пак преувеличена... твърде много е за църковни книжки... А и не е лошо свекърва ти да спре да изпитва неудобство да отказва, пък било то и на "божи служител". Ами ако не е имала парите в брой, как щеше да плати? Казва, че няма толкова пари и го разкарва мирно и кротко, той няма да тръгне да й търси портмонето сам да си ги вземе, нали....

# 486

Никой ли в тази тема не е чувал за "Ложа П2", че да продължаваме да се впечатляваме от някои отци
Аз не съм чувала. Ще трябва да си прочета домашното значи...
Не мисля, че звуча така все едно някой трябва да си подготвя домашното.

# 487
Има бусчета които пътуват редовно всяка седмица от България до Италия и обратно и превозват хора и багаж. Много е удобно. Аз вече два пъти изпращах така за България и два пъти ми изпращаха разни неща на мен. Плаща се директно на шофьора, взимат от 5 до 10 евро на чанта или кашон, може да се договориш кога да платиш - при изпращането или при получаването. Сигурно е, защото те са няколко шофьора и всички ги знаят и няма как да изчезне нещо. (е, то винаги има как ама да не се случва). Ако някой иска телефони да ми пише на лични - едните бусчета минават през Сърбия, другите през Гърция с ферибота.

Аз мога ли да ти дам една 'бойна задача' да попиташ тези хора минават ли през Форли.
Изобщо има ли такива, които да минават през Форли. Много съм търсила, но не съм намерила досега...
Ще съм много благодарна да имам такъв 'канал'.... Praynig

и аз не съм чугвала за ложа П2, какво е?

# 488
Модерна история, Банка Амборизиано та чак до Танджентополи. Има много сведения по въпроса, включително италиански документални предавания.

# 489
Скоро стана дума за парфюмите,някой може ли дами препоръча хубав парфюм да мирише на свежи цветя.До сега бях с Алюр ,преди това Шанел5,но и двята пъти сбъркаф като ги купих ,това не е моят аромат.Ползвах дълго Жадор,но поомръзна.Харесвам ароматите на Есте Лаудер и се чудя дали да не си купя нещо от този сорт.Дайте идей,ако ви се пише или пък споделете за  вашите любими аромати

# 490
MG18, Marc Jacobs, за който също писахме има прекрасни флорални аромати  Peace
Една идея над средния ценови клас. Lola излезе миналата година http://www.fragrantica.com/perfume/Marc-Jacobs/Lola-6166.html
Daisy също е нежен. Не са сладникави и тежки, според мен.
Има един много популярен на Ланвен: http://www.fragrantica.com/perfume/Lanvin/Eclat-d-Arp-ge-988.html, но за мен не е толкова добър.
Сподели после, какво си избрала и впечатления Peace

# 491
О,ще споделя.А харесах на Есте Лаудер -Сенсион -май така се изговаря ,но го харесах в Гърция в един магазин .Вчера като го пробвах сякъш не  е същият аромат.Пако Рабан  1 милион също не ми допадна много ,много ми е  тежък.Ще помисля още малко,не знам защо ,но Шанел 5 за мен е неприятен аромат  Blush оставих го на майка ми да го ползва.Харесвах и Клиник Хепи,но искам да сменя и з атова се допитвам ,а и не съм в час кои са най актуалните аромати сега newsm78

# 492
И аз ще ги помириша тези,  харесвам свежи аромати много.
Ще видя и за тази ложа ..Simple Smile)

Аз днес изпратих на летището майка ми, но сутринта прочетох за молбата на Дироковата, ако имахме няколко дни поне щяхме да организираме нещо и да го вземе.

Голям стрес с този багаж до 10 кг. Другият път ще й платя куфар нормален, да не се притеснява и да смята грамове. Много ни беше хубаво 10 дни минаха като миг... И много ни липсва. Ама няма как.
Сега мен ме чака обиране на наровете от 2 дървета и ринене на листа. Дворът ни на нищо не прилича.

С тези нарове какво може да се прави, освен сок ..

Последна редакция: сб, 06 ное 2010, 17:23 от 10 c's

# 493
Ами хапвай ги,,а другия вариант е да ни ги пратиш на нас мъжа ми ги обожава .  GrinningКато бил малък майка му все му казвала ,че като харесва толкова тези нарове да си вземе македонка..................е взе си  Grinning.Баща ми се опита да засади в нашия двор обаче нещо не се получи.Сега по свекърва ми му беше пратил една голяма чанта с нар и той за 1 седмица ги изяде

# 494
Лени, мога да си представя, какво ти е, но наровете ще ти помогат да не си тъжна - да се занимаваш с нещо различно. Казват, че са антиоксиданти.

MG18, аз също не обичам Шанел, от Диор не всичко, Клиник имат различни варианти на "Хепи" - можеш да видиш и тях. Н. Родригес има интересни аромати също.http://www.fragrantica.com/designers/Narciso-Rodriguez.html

Общи условия

Активация на акаунт