Есента е вече тука, но на Февруарче не му пука (20)

• 21 142
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
Слънчи, аз трайно моята съм я писала олигофрен. МИналата година беше в частно училище, дадохме една камара пари, а нашата си пита питанката. Скъсах си нервите с нея и тая година е в държавно училище - пак я мързи ,но поне не давам толкова много пари. Явно че няма да е гении и това е. Ако успееш твоята да я накараш да обича ученето ще те призная и ще искам консултация, да знаеш.

А парите ми дойдоха, но банките вече не работят. Mr. Green

# 586
  • София
Аз вече казах, че ученето ме плаши, а отделно Борис хич не го влече.  Mr. Green Гледам вчера е скъсал поредната книга, направо вече не знам как да му обяснявам, че книгите не са за късане. Приказки, дрън-дрън - няма никакво търпение, нито интерес да слуша.  Mr. Green Правех някакви отчаяни опити да го науча поне неговата буква да пише - нула интерес, дай му химикалка и си драска там нещо.

# 587
Здравейте!
Моето настроение днес е като времето-отвратително.Няма особена причина,просто така се събудих Confused
Дадох на малката за закуска кисело мляко,много и хареса.Взех и Бор чвор 3.6%
Ники дано Макси се оправи и болестта не стане хронична Praynig
Не знам въобще нашите деца какви ученици ще са-племенницата е 7-ми клас,а любовта я завъртя Crazy
Неви дано Дейка продължава да спинка хубаво нощем Peace

# 588
Здравейте, момичета!  Hug

Нямам никакво време вече... Tired постоянно съм в движение, отварям форума и хвърлям по едно око отвреме- навреме, но да пиша направо нямам време...  Tired
Ина с всеки изминал ден започва да става все по- шавлива и нямам мира вече, най сме добре като сме навън по разходки, но днес времето е отврат и сме си в къщи, ужасявам се при мисълта, че ще си стоим в къщи цяла зима. "Разходките" от по 30 минути не ги броя за разходки... Rolling Eyes
Ако е в проходилката ме е страх да не се обърне, ако е на нашето легло ме е страх да не падне от там, въпреки, че слагам възглавници ги прескача,  ако е в нейното лагло, след като се изправи ме е страх да не се изгърми в някоя табла, направоо...ужас  Tired Сега е до мен в люлката, с едната ръка я люлея с другата пиша...  Crazy
И там ако я оставя има вероятност да се изплъзне, въпреки, че е вързана, а за тоалетна дма да не става. Слагам я в проходилката и така отивам, на отворена врата  Sick  Mr. Green  Embarassed
Е какво да се прави, така ще е поне до февруари, докато не проходи!!!  #Crazy
Такаа, споделих, всички сте на моя хал, но е много леко да споделиш на сродни душици... Mr. Green
Обсъждате детските млечни кухни, сина ми беше записан на такава на 4,5 месеца, ами ядеше ги! Но Ина мога да я запиша като стане на 10 месеца, но пък каква ли зима ще ни затисне, та дали ще мога да излизам - незнам!?  newsm78 Пък и тя засега яде домашно приготвените "манджи", отвреме навреме й разнообразявам менюто с Хипп-овски пюрета и тях ги харесва, така че ще видим дали изобщо ще опита държавните манджи.  Mr. Green
Видях, че Макс на Ника е болен, бързичко да се оправя, че това с ларингита никак не ми харесва  Praynig  Hug за него! А за Бронховаксома за такова малко дете...  newsm78
Гледах едно предаване за имуностимулаторите и се убедих в моята теория, че не трябва ей така с лека ръка да се изписват  и да се дават на децата! Там говори една доцентка, че такива трябва да се изписват само след направена ИМУНОГРАМА! И аз имах едно такова чувство като му го изписаха на Преслав преди две години, но тагава още бях "прясна" майка и се доверявах на 100% на докторите и особено на личната, ноо.. вече си имам една такава изградена защитна реакция спрямо изписването на лекарства...  Naughty  Mr. Green  Laughing Това е мое мнение, не ангажирам никой, предполагам ще ме нападнете, но така мисля аз  Crossing Arms  Mr. Green
И на Мяу   Халята видях, че е болна  Rolling Eyes бързо да се оправя, че да не разболее и Люската, че мама тогаз съвсем ще лудне!  Crazy  Laughing
puhich , аз съм давала на Ина кисело мляко с бисквити, вземам на "Елена" 2% - доволна съм, но тя като че ли го одобри много, виж със топло АМ е друга работа, сутрин за закуска й плющят ушите  Mr. Green  Laughing
Бръмби , недей така, умно си е детето по своему, не е олигофрен!  Hug
slanchezara , и аз така го лъжа моя без комп. и без площадка, ма много не Фаща дикиШ  hahaha
Ами толкова, че някой се настоя в люлката, да видим сега ... къде, къде... май на земята с много играчки най- добре  Laughing
Айде, до после...

# 589
В тази връзка Коте - мерси за идеята - лекинко взаимствах твоето наказание - писането на 100 пъти "обещавам да не се мотая"  Hug
Радвам се, че методът при вас върши работа, Слънчи - със здраве да си го ползваш! Smile
Но с мъка на сърцето установих следното - любовта към учението (ей ся прозвучах като даскалица) не се учи, нито може да се възпита - изцяло генетично е. Наблюдавам го при Моника и непрекъснато (съзнателно или не) правя сравнения със себе си какво ученолюбиво, изпълнително и старателно дете съм била. Е, разбира се, бях примерна до пубертета, когато надух платната в абсолютно противоположната посока, което пак не ми попречи да завърша с отличие. Но е факт - дъщеря ми е такава вейка е и е толкова разсеяна, че просто е неповторима в това отношение и цялото писане на света не е в състояние да промени това. bash Ходи с удоволствие на училище, кротува, слуша и от нея оплаквания никога няма, но все се рее някъде в облаците. Тая скрита надежда, че ще се очовечи след някакво известно неопределено време, ама надали... Angry
Пух, защо се учудваш на племенницата ти?
Ние (примерно аз  Smile) в седми клас...ехееей...бяхме много напред с материала...дори не ми се ще да си припомням, още по-малко да си представям каква ще бъде Моника на тази възраст. no

# 590
  • София
Гледам в това време доста хора са изтрещели.  Mr. Green Не сте сами, момичета, не сте сами!  Hug

Аз поименно няма да коментирам, ама съм ви изчела, да знаете.  Flutter

Днес се запътихме дружно към хематолога, към който ни засили педиатъра на Диди, но консултацията проведе само мъжа ми, щото ние с Диди го чакахме в колата. Просто по пътя дотам като се почна едно повръщанеееее...  ooooh! Ужас направо! Хем дребната беше яла доста отдавна.  Thinking Оповръща се цялата, оповръща и мен. И аз кво да правя - преобличам я. Да, ама нашата не се била наповръщала и пак се омаза. Пак трябваше да събличам. Не стига, че трябваше да преживея огромното петно от драйфано (обедното заешко със зеленчуци) върху дънките си, ами и пуловера си трябваше да съблека, че Диди трябваше иначе гола да остане.  Crazy Седалката и пода разбира се си бяха вече достойно одрайфани и аз тъкмо почнах да загърбвам страховете, свързани с Диди (беше леко бледа, но жизнена, без Т) и да се притеснявам за колата, когато нова вълна от драйфане дойде и аз вече почнах да се хиля, тотално изтрещях. Та в крайна сметка се прибрахме аз по потник, баща ѝ на Диди по тънка блузка и самата Диди увита в бащиния си суичер.  bowuu

Иначе консултацията, тази подробност от пътешествието ни, минала добре - лекарят изписал Малтофер, но казал, че спокойно може и да не ги приема Диди, щото леко занижен хемоглобин било съвсем в реда на нещата за нейната възраст и кърмачески предпочитания.  Crazy

Сега се отказах да ѝ бъркам каша, ще кара на кърма до остатъка на вечерта (че и през нощта, естествено) - колкото има, толкова.  Crossing Arms

И няма като възпитано детенце, гузно и уморено от целия драйфоч, да си седне спокойно на Д-то и да си се занимава с нещо или пък да заспи (да, бе, да...  Tired ), ами глътна една глътка вода и пак е "на черешата".  Crazy

# 591
  • София
Е, може ли да е пълно щастието без разстройство? Естествено, че не.  Twisted Evil Mr. Green
pina_preslav, няма кой и за какво да те напада.  Hug Както виждаш тук всеки си изказва мнението и никой не спори и не го оборва, особено ако е базирано на собствено опит.  Peace Мир и любов, рядко срещано в отчетните.  Laughing
Нашата педка също е против стимулаторите, но пък и два ларингита в разстояние на 3 седмици... Ако с нещо може да му се помогне, бих му дала.

# 592
Хей, мацки, нема да се пУашите от школото ... Всяко нещо с времето си... Моя юнак не е от най-прилежните ученици, но пък не е хич безхаберен. Не му се учи, ама хич, все гледа да отложи за после, ама туй после все него чака. Хубавото е, че ходи в баба си след у-ще и ако иска вечер да играе на компа, то трябва да си е научил по всичко. Та засега май се трае. Лошото е, че нещо аз изпуснах контрола, а на баща му у на баба му вяра нЕАм  Mr. Green.

Слънчи, аз съм малко озадачена от подхода в Алианса към обучението по чужд език.
Незнам, странна ми се вижда таз работа, от това което знам от преподаватели по чужди езици, не би трябвало деца в предучилищна възраст да учат писмо на чужд език. Слуховата и визуалната им памет е перфектна и учат езика само така...Но предполагам, че ти си проучила подхода в Алианса и успеваемостта, както и учебната адаптивност на децата. А пък може и да греша...

Пина, душата, всички сме твоя хал, както виждаш  Mr. Green .  Тъй или иначе, по-кротки няма да стават, а напротив, все по-шугави, по-шавливи, с повече претенции и т.н.
Най-големият ми зор е, че Деа е силно привързана към мен и нямам идея как да я отвържа. Доспи ли й се или огладнее ли, никой не може да й помогне, рев и истерия, докато не ме види и гушне Rolling Eyes.

Исках за режима да споделя преди - с баткото се опитах да направя режим, но не се получи. В повечето моменти крайният резултат беше рев и нерви. Затова с Деа хич не се и опитах, та сега тя си има някакъв относително приенлив режим. Спи/дреме три пъти на ден, сутрин се събужда окончателно между 7.30 -8 часа (това вчерашното и днешното не го броя), заспива вечер около 22-22.30.

За мамите, които използват кърма за приготвяне на храната, мога ако пожелаят да споделя как направих вкусен кисел/крем/нишесте без да се разводни и стана толкова вкусен, че Деа чак издърпа купичката от ръцете ми и си изпи 1/3  от яденето заровена буквално в купата  Mr. Green. Да не ви казвам на какво приличаше муцунката й  Crazy.

Мдааа, Коте, и аз имам спомени от седми клас, как се влюбвах и разлюбвах... Че първото ми сериозно гадже беше в 8ми клас, та откарах с него до 11ти  #Crazy . А иначе си аПсолютно права, любовта или поне някакво влечение към учението не се възпитава...

Оппа, някой се събуди и ме вика...разбирайте ревееееее...

П.С. Юхуу, интересно пътуване сте имали...Почти голи  Mr. Green.  Дано е инцидентно неразполпожението на Диди  Hug

# 593
  • offshore & overseas
Юхууу, яко бълвоч, а? Mr. Green Гледам, че не само Диди, но и ти си „на черешата“! Hug В крайна сметка, що за чудо е било това вашето? newsm78

Мери, много точно казано, аз обаче имам две „парчета“ за раздаване (или ремаркета за впрягане, ако питаш лъвчо мой) и що ли ми се струва, че никой не ги иска, еле па голямото. Да сме мислили, га... hahaha

Ученолюбивост ли, мале-мале, тръпки ме побиват, като знам аз ква съм била, а и Халята ква е. Rolling Eyes То изобщо никога не чува кво му говориш, ми си прави квот си знае, като добавим и заплес и темерут, картинката става ептен грозна. Иначе е талантлива (рисува добре, при това с лява ръка), ма то на един гол талант не мож се опря в живота.

И мойта глава в седми клас се рееше нЕкъде високо у облаците (то си е закон Божи пуберски). И как да ме приемат в английската, като „учех“ на балкона, или по-точно, фърляхме си влюбени погледи се с младежа Х от отсрещния блок (доколкото успявахме да се видим от тва разстояние, разбира се), доста популярен навремето младеж, бай дъ уей. Heart Eyes

П.П. Котич, страхотен аватар!! Туй ти ли си, че не мога да те позная?

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 19:13 от Мяуче

# 594
  • Плевен
Оф, кво ли ми прави детето... newsm78...на мама прасето, диването, козлето, момчето, мишлето...и т.н. Сега кой ще ме рита в ребрата тази нощ и ще ми мирише на напиканоооо  Sad...Ей, нема угодия  Laughing

# 595
  • offshore & overseas
Оф, кво ли ми прави детето... newsm78...на мама прасето, диването, козлето, момчето, мишлето...и т.н. Сега кой ще ме рита в ребрата тази нощ и ще ми мирише на напиканоооо  Sad...Ей, нема угодия  Laughing
НЕма ами, не е лесно да си майка... Непрекъснато една крушка свети, що ли прави мойто чедо мило... Wink

# 596
  • София
Верно е - с тях зле, без тях по-зле.  Mr. Green Обаче всяко човешко същество, та дори и майката, има нужда от презареждане. така че се наслаждавай на Хаус и на тоалетната, Мери!  Laughing Па ние тук ти завиждаме, еле я - сама съм с две деца, едното болно, мъжо си идва около 23 часа от работа. Twisted Evil

# 597
 Joy Чета ви пубертетските преживявания и се хиля.  Laughing Не че и аз не съм била така де, като се сетих и ми стана весело. В осми клас даже бях метълистка.  Joy Ходех с черни ластични дънки, черни блузи, един дървен кръст на врата и едно тъмно кафяво червило.. леле мале!  Joy

Ника, за мен Максо че толкова голям като скала, че сега хич не ми се вярва да е болен и тоя факт все го подминавам като пиша. Да се оправя по-бързо му кажи, че така си разваля реномето. Hug

# 598
  • София
Коте, вярно супер аватар!  Peace

Неви, хич и не се тормозя със създаването на режим на Диди. Гледам храната, различна от кърма, да се дава долу горе по едно и също време и това е.  Peace

Мери, опитай се да си починеш, детето е добре.  Flutter И аз понякога разправям, че имам нужда да си почина, да презредя и т.н. и връчвам Диди на баща ѝ и след точно 10 минути явно ми минава умората, щото почвам да се чудя какво ли прави скъпоценното ми зверче.  Crazy

За школо не мога да мисля, за мен и следващия месец е почти необозримо бъдеще.  Mr. Green Аз амбиции да ми е учено детето особено нямам. Ако въобще я натискам за нещо, ще е за някакви странични занимания - спорт, туризъм, танци, такива неща...  Thinking Мен никой не ме е тормозел да уча, даже никой не се е интересувал кога, как и дали въобще уча.  Mr. Green Аз като съм тръгвала на училище, брат ми е бил 3ти клас, почти извън пътя, а сестра ми беше практически бебе, та малко бях незабележима. Иначе и аз като Мяуче от ранна детска възраст чета. Е, не от 3 (Мяуче, разби ме  Shocked ), ами от 4 годишна възраст.  Blush До 7-ми клас си бях откровен зубрач (другите ми лепяха тоз етикет, де, за мен всичко беше лесно усвоимо просто  Crazy). После пък доста вдигнах нивото с гимназията и бях в една уютна златна среда, на фона на съучениците ми. Любовният живот вреше и кипеше още от 5-ти, 6-ти клас иначе  Crazy (първите две-три години обикновено едностранно  Mr. Green ). А след 7-ми клас вече бях и без родителски надзор и направо не ми се мисли какви глупости съм правила  Blush. Но даскалото никога не съм го занемарявала. И никога не съм ходила на платен извънкласен урок. Освен по чужд език, който трябваше да доусъвършенствам (за тапия), вече в университетска възраст. И така до днес, още не съм оставила ученето и си ме влече. И все още околните нямат никаква идея дали, кога и как уча.  Crazy

# 599
Юху, аз съм като теб с ученето, едно към едно, но щерката като я гледам нищо не е взела от мен. Ще се фърлям, както се казва.

Цитат
Любовният живот вреше и кипеше още от 5-ти, 6-ти клас иначе   (първите две-три години обикновено едностранно   )
Joy

Общи условия

Активация на акаунт