Есента е вече тука, но на Февруарче не му пука (20)

• 21 120
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Мери, на мен ми харесват Cinnamon, Raven i Grey. Аз си мисля друго- а каква е тапицерията на колата ви? Аз така избирах нашите за каката...
Карли, за съжаление, аз краве сирене не мога да дам заради АБКМ.  Cry Та и заради това питам за козето. ooooh! И аз, и баща й сме заливали Калина с по малко Вигантол, еми случва се, немА й нищо  Mr. Green И да ти кажа ич и не ми минава през ума съм или не добра майкиня. Така или иначе друга няма да имат, това е положението, ще ми търпят нервата, непохватността и ще ми ядат манджите, това предлага заведението! bowuu
Мяу, не можах да прочета какво става с вас, но не си слагай на сърце! Да, гадно е много да се усещаш безсилен, да не можеш да се справиш с едно или две деца... На Софи е голям проблем, че Калина не ходи на ДГ, а тя ходи.  Отделям внимание и на двете, сега не съм аптекар, може и да е преляло към някоя от двете, но и Софи е по-голяма... Пробвала ли си да ги оставиш да играят заедно? Като Халюша командва? Така ще се успокои, че все пак и тя командва нЕкой парад  Thinking Ако искаш рамо за приплакване - моето е на линия, по всяко време за теб!  Hug Hug
Любезна, как мина първия ви яслен ден?  Hug

# 661
  • София
Merijaan, що да не става червеното за момче - нашето 9-18 е оранжево.  Peace Аз обаче бих поръчала нещо тъмно - черно, сиво... сега не цапат, но когато почнат да се качват сами - калта ктига до там, кдето им е главичката.  Mr. Green Иначе правиш чудесен избор на марка - Борис има такова 15-36 кг. е, страхотно столче е това - в най-големине жеги не се е изпотил ни веднъж.  Peace

Карли, това е най-сериозното бебе на света.  Mr. Green Той никога не се усмихва просто така. Колкото и да му се циркосвам ме гледа сякаш нещо не съм наред - с тези сериозни очи добре го докарва тоя поглед. Единствено се смее на глас на баща си и понякога на брат си, но като цяло трудна работа.
За другото те подкрепям - лоша, добра - единствена майка за своите деца.  Hug а за вигантола - да не те е подминала истерията с дефектните партиди?  Laughing Аз отдавна не давам, а и така право в устата никога не съм могла да улуча.  Blush

# 662
  • София
Ники, ето какво забравих, зло да ви забрави!
Много е готин Максо, много да го нацелуваш!  Hug

# 663
 Заспа диването,та имам малко време и за мен Simple Smile да видим до кога
 Юхуу,Ника слава богу,че са по добре дечицата

Мяу и аз съм изтървала за какво иде реч,но пък много мечки (както казва Ирка) ти изпращам!

Мери и аз бих избрала цвета според този на тапицерията на колата  Peace

Съни  Hug Hug Hug каква ти лоша майка,не ставай смешна! Все ще споделям,че мен най-ме дразни баща й на Елена когато трябва да капя капки,да давам сироп,да чистя нослето с помпата и ей такива други приятни  Crazy работи,как й казва "Ааа тате,аз изчевзам оттук,да знаеш,че не участвам в тия работи!!! "  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Избеснявам-все едно мен ми е много приятно да я тормозя  #Cussing out Ама неговата идея била виждаш ли,че детето щяло да се стресира съвсем,ако и двамата го мъчим с тез неща,трябвало да знае,че при татко си може да се чувства спокойно.Ми що пък да не стане обратнота,а? Аз да съм лошата,нали?Що? К,во ли питам-щот съм майка,затова  Crossing Arms И при нас татко й като я вземе я глезонти и й дава всичко да прави,но пък мен ми е кофти да правя забележки,щото поне се занимава,а и като го няма по цял ден и я вижда за по час два вечер,разбирам го,че иска да я намачка и поглези  Heart Eyes Та извода к'ъв е- Не се става лесно майка  Joy

Карли  Hug и за теб!

Балеринка,айде дано ти се осъществи плана за следобеден сън

За жълтъка и аз давам през ден или два (ако забравя  Embarassed) по 1/4 така чист,защото няма в какво да го сложа като не ще пюрета диването.Последно беше на 7м 6900 Дългокоска,та мисля и ние да се запишен в редиците на кльощавите бебета,щотоне очаквам да е повече от 7200 сега(на 8 и малко).въпреки че, така като я погледна, хич не ми се види кльощава,даже и коремче има и крачетата и са пълнички,явно костите са и много леки или знам ли и аз  newsm78

Исках да ви питам-какви обувки за прохождане сте взели?Май още й е рано на Ели,всмисъл крачето й е малко още,но скро ще трябва да вземем някакви,та ще ми е от полза да споделите

# 664
Ех, Мяуче, каквото и да ти тежи на душата, дано премине бързо ... В последно време си много натоварена, а това със сигурност оставя своя отпечатък... Мога само да изпратя целувки и гушки  Hug !

Съни, Карли, със сигурност сте най-добрите мами за Диманка и Ели! Всички сме потъвали в едни такива тежки мисли, но след като преминат, осъзнаваме, че просто сме били в лошо настроение  Hug!

Балеринке, одеве не успях, но омерси че питаш  Hug, ръката ми е добре... От време на време изпада в "безтегловност" и не мога да стискам, ама е рядко...

Ника, супер е, че Макс е по-добре, предполагам и ти покрай него си по-спокойна  Peace! И е много съсредоточен в коша, напет юнак!

Слънчи, извинявай, че така засегнах темата за Алианса, може да не съм била права... или по-скоро имам различно виждане и разбиране. По важното е Софи да се чувства добре, да й доставя удоволствие и един ден като Рали да сподели, че това й е дало най-добрия тласък в живота  Peace.
А пък Калина ще си навакса в наддаването по-нататък, като започне да хапва обща храна. Вкусовете им се променят и формират все още, пък и сега е по-важно да са здрави   Hug.

Силвъри, използвах тази рецепта от форума, като плодовото пюре беше ябълково и всичко правих на око. Идеята е самото кремче да е много гъсто и после да го разредиш с кърма Peace .
Титла: Re: Как приготвяте млечно плодовия кисел с кърма?
Публикувано от: sladka hapka в Събота, 24 Юни 2006, 19:08
Можеш да го правиш така:
В малко вряща вода (в количество около 1/2 по-малко от необходимото) добави с бъркане разтвореното нишесте. Бих ти препоръчала натурално готварско нишесте (пшенично или царевично) бец оцветители или аромати. Като се сгъсти, добави пасираните плодове. Ако плодовете са кисели и е нужно подслаждане, можеш да добавиш малко кафява захар или фруктоза, но имай предвид,че на малките бебета не се препоръчва изобщо даването на захар - прави го само ако наистина много държиш на това  Wink Остави да се охлади до температура, подходяща да го поднесеш на бебето. Накрая сипи кърмата, разбъркай и сте готови. Трябва малко практика, докато налучкаш пропорциите, но общо взето аз така процедирах.

Танче, ами не ми остана време одеве...Какво да споделя за нас... Вчера Деа ме изтормози през деня, хич не спа, само бесня... Днес по-бива... А и времето какво е гадно издивява в къщи като няма разходка.. Вече започва да се "нерви" преди разходка, щото знае, че ще излизаме, а аз се моткам. Общо взето, взеха наистина да й харесват.
Аз прикрепих чувала към коша с копчета и ластик, сега остава само да измисля как да повдигна още облегалката, върти ми се една идея, но още не е узряла...
Иначе Дейче продължава да не пълзи, няма зъби на хоризонта, седи доста стабилно, скача и ходи като я държиш за ръчички...

Жълтък не съм въвела още, чудя се и се помайвам за домашни яйца или купешки от свободни кокошки  Mr. Green да търся... Засега май ще изчакам още малко...

За учението какво да ви кажа... Не бях пълна отличничка, но пък и зор не си давах. Бях много добра в математиката и всичко свързано със логическо мислене, формули и задачи... Не мога да пея и да рисувам, трудно преразказвам, а да подреждам и изразявам мисълта си разбираемо се научих чак в унивеситета  #Crazy . Така като гледам Константин е същия... Ученето му се удава с лекота, но мързела му е голям, хубавото е, че му пука и се притеснява, акто получи незадоволителна оценка. Казали сме му, че за него е важно да полага усилия по български, английски и математика. Всичко останало, поне за мен е пожелателно, освен ако не ти се отдава и те привлича. Засега не разделя предметите и полага равни (разбирай, че може и повече) усилия да се подготвя. Между другото, баща му беше същият като мен, всичко което може да се реши и да се опише с няколко думи му вървеше. И давамата сме завършили механотехникум  Mr. Green. Той е инжeнер, а аз икономист  Crazy.
Пфу, май прекалих с излиянията, моля да ме извините. Остава само да се надявам, че и Деа ще е що годе умничка и разумничка  Flutter.

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 15:42 от s.newa

# 665
  • София
Мяу, аз не можах да прочета какво си писала. Дано скоро да се почувстваш по-добре. Явно е тежък период Hug

Мики, благодаря за информацията. Ще видим какво ще каже педи и тогава ще го мисля.
Аз по-принцип искам да го запиша на частна по ред причини, но мъжо е голям спестовник и ще трябва да имаме дълги разговори ooooh!.

Sunny Sky, "ам-ам" си е чисто "МАМА" Mr. Green Иначе съм сигурна, че си чудесна майка Hug
Ясен мре за баща си и не съм забелязала да ме търси и предпочита. Ама аз и не искам. И въобще идеята за мамино момченце ме плаши.

Merijaan, избери си който те кефи теб. Аз бих взела оранжевото Simple Smile

karlie, много неприятни случки ама не си ги слагай на сърцето. Случват се такива неща. Hug

Ох. Ника, Максо е тооолкова сладък Heart Eyes

Любезна, и аз чакам нервно...дано всичко да е ок

# 666
  • София
Неви, за компреса с ракия щях да ти пиша - щом сте с чувствителни кожи не си е работа това, но на мен лично като малка са ми правили. Аз също съм правила на Борис и наистина много бързо облекчава ужасни кашлици. На Макси вчера беше комплексно - спа с ракиената лапа /не трябва да е върху сърцето/, много инхалации, сиропи и веднага се подобри, въпреки, че педи ни даде рецепта за Вентолин, ама не бързах да купувам. Аз обичам да ги лекувам с бабешки методи когато може. Peace

Силвъри, нашия ще прохожда с буйките на КиК, първо щото ги имаме налични и второ защото адски лесно се обуват чрез ципчето.  Peace А иначе отделен е въпроса, че след 5 обувания приличат на парцали.  Mr. Green

Благодаря ви за милите думи за Макси! Hug
Аз съм в чуденка дали да го изведа днес - времето е хубаво. Обаче вчера като беше с диарията се наложи освен да изхвърля част от дрехите му, и да пера столчето за хранене.  Rolling Eyes Не ми се ще навън да се оака.  Rolling Eyes

# 667
Мяуче, Алята цял ден е кисела, мрънка, хленчи и съвсем бегло прочетох вече изтрития постинг, та схванах само общата идея, че нещо много ти тежи и те е нагнетило... Пращам ти безброй силни прегръдки, една голяма усмивка от чантата ми с усмивки за специални случаи и една вълна непоправим оптимизъм. Дано помогнат!  Hug Виж, аз иначе днес за себе си оптимизъм и усмивки нямам, ама за теб намирам веднага!   love001
Ники, Максим е прекрасен!
Стеф, Алето има обувчици за прохождане вече повече от месец и ги носим редовно, когато е в паяка- на Колев & Колев са, като Никините.   Wink
Благодаря на Пух, Балеринка, Ел и всички ви, задето виртуално ми давате сили. Дне сне ми е ден... Искам да се фЪрлА! В дни като този съжалявам, че съм се родила в България...  Sad Ние тука не сме като хората...

# 668
  • Плевен
Поръчах Cinammona. Благодаря ви много.
Никич, а Максо от какво почна да кашля така често? На какво се дължи ларингита? Сигурно си писала, ама като сина ми не ме остава на мира и не мога да се съсредоточа изобщо като чета...А пък сега като го няма гледам да свърша всичко, което инак не мога. Още 3 часа свобода имам :
Танче, какво е станало?

# 669
  • София
Мери, то вече взех да получавам дежа вю - големия си идва с някой сопол /това в градината е 100% задължително/ след 1-2 дни и малкия е заразен и много бързо му слиза надолу, веднага почва кашлицата и прави ларингит. Вирусно е.
Ама положението е наникъде - сърце не ми дава да спирам Борис от градина, защото много обича да ходи там, а и му действа много благотворно на развитието. Иначе докато не ходеше на градина - 4 месеца "ваканция", и двамата как пък веднъж не кихнаха, пф.
Комбинацията дете първа-втора група и бебе се оказа кофти при нас от здравословна гледна точка.

# 670
  • София
Тва дете какъв сън му удари днес, не е истина просто.  Crazy Сутринта спа 3 часа, после още 2, изпи 50 мл. чай и сега пак спи.  Crazy Ш фана да изгледам някой филм и да се обадя на нашите да взимат големия от градина.  Blush

# 671
Ех, Нико, пращам ти Васил ... да вземеш да го вкараш в правия път Mr. Green Максуел е един захарен бонбон  Flutter Heart Eyes бързо да оздравява Hug Филм мога да ти препоръчам: "Grown up" уникално смешен, все идиоти са се събрали Laughing

Понякога, харесало ви е значи на водопадите Heart Eyes и честито за предстоящото обучение

обувки за прохождане няма да купувам: вкъщи по чорап, навън не смятам да го пускам да ходи в кишата; после маратонки за пролетните месеци

Мяу, какво да ти кажа ... майките си имаме такива моменти; особено ние с привързаните деца и изплъзващите се "съквартиранти"; лично аз в моменти на депресия доста преувеличавам и пречупвам случващото се Whistling всичко, което ме яде го "изливам" на белия лист и ако много, много ме тормози, го давам да се чете от съпружието - не че постигам кой знае какво , но да си мисли и той там и да се обвинява за дето не съм щастлива Twisted Evil после го накажи и финансово Peace и не на последно място ти пращам от големите "бели"  Hug Hug Hug

# 672
  • Варна
Привет

Ние се прибрахме преди малко, доста сте изписали като оправя багажа и се върна от доки че нещо не съм добре ще ви чета и пиша.

# 673
  • София
И аз гледах обувките за прохождане и въобще обувки за дребосъци като нашите и... егати ужаса. Нищо не ми харесва.  Mr. Green

Като Слънчоглед смятам да подходя - вкъщи по чорапи, но ме притеснява, че много хлъзгаво ще се получи.  Thinking Бе в краен случай надувам печката/парното и боса ще я хвърлям.  Crazy Абе то има време, ама да се обадя, като сте зачоплили темата.  Crazy Като водих Диди на ортопед и той ме посъветва същото - прохождане на босо, чак като ходи стабилно - в обувка (дори тип "буйка"). Иначе Диди има едни от тия "буйки", съвсем декоративните, дето май като терлици ще ги използвам, ако въобще.

А според майка ми (добре, че само от разстояние ме залива с мъдростите си) трябва вече да "свиквам" Диди с обувки, иначе нямало да може да се научи да ходи, щото щяла да стъпва на пръсти и да не ѝ е удобно с обувка.  newsm78 Аз съм си наумила да действам според указанията на ортопеда, но пък и с цел мир и любов казвам "Да, да, добре!Flutter . Много ще знае дали Диди има обувки, като я гледа само на снимки до пролетта поне.  Mr. Green

Та както и да е, сетих се, че по време на една лятна олимпиада коментаторите разправяха за двама африкански (мисля, че от Кения бяха) бегачи. Те традиционно са супер добри на бягане на дълги разстояния, а самите състезания са дългички, та коментаторите уплътняваха с общи приказки състезанието. Разправяха за тези двамата, че били много добри атлети, от малки тичали по 20-30км на ден, само за да посещават училище, но треньори и мениджъри имали голям проблем да ги научат да тичат с обувки, което пък е изискване за състезателна дейност, явно.  Mr. Green

# 674
Бравос на детето, бе, Никич! Hug
Сиянче, как мина в София?  Hug
Мериян, какво не е станало питай, мила! Писна ми от безпаричие... Всичките ни нещастия от това идват. Нямаме жилище, живеем при свекърите, нямаме независимост, нямаме приятели тук, постоянно се ограничаваме, не мога да купя на детето си всичко, което искам, постоянно се съобразявам с нещо или някого, депресирано ми е, трябва да търпя присъствието на свеки и да не й се сопкам много, 'щото цяла година се налага да живеем с пари, които тя ни е дала, тъй като мъжа ми уж започва една работа, от която доходи ще получи не се знае кога... Баси дългото изречение, дето стана! Е, поне имаме здраве и любов (да видим докога с всички тия неволи). Извинявам се за бълвоча, ама ми дойде до гуша!

Общи условия

Активация на акаунт