Есента е вече тука, но на Февруарче не му пука (20)

• 21 123
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
Стар, и аз не бих се притеснявала Wink Лорката си яде когато и колкото поиска. Хич не меря  Naughty Понякога ме учудва какви количества поглъща, друг път със зор изяжда половин малко бурканче... То си знае най-добре детето. Най-важното е да няма насилие - до този извод стигам  bowuu

Иначе, чувствайте се почерпени - днес имам рожден ден  Blush

Понеже съм луд фен на шоколада, черпя с мнооооого шоколад.  Mr. Green Приятелките ми на погачата обявиха, че ще се гътнат от свръхдоза шоколад  Mr. Green , ама имате и едно греяно винце да ви сгрее  Crazy

Спомншм си, че миналата година по това време ми беше много притеснено, но много хубаво ми подействаха вашите пожелания  Heart Eyes

# 76
хехе, днес за пръв път - на рождения ми ден - успявам да сложа снимки във форума  Blush

А относно анкетата - планираме, да  bowuu Чак ме е яд, че трябва да чакаме 2 години заради това секцио  Rolling Eyes

Вчера свалихме надолу леглото на Лорката. Тя и преди не искаше да спи в него, но сега просто ми се вижда мисия невъзможна. Докато я сложа и веднага надава глас  Rolling Eyes

# 77
  • Бургас
Честит рожден ден ,Плами ! Бъди много усмихната !И обичана ! Весел празник !  Hug newsm67  party002

п.с.Мимита,май са с мека подметка.Ама всъщност не съм купувала с твърда и не знам дали е голяма разликата .  Mr. Green

п.с.2.РалиПо, как Йони прояде попара?  Grinning

# 78
  • България/Германия
Добро утро!

Мерси за кафенцето, аз от една-две седмици пак си пийвам по едничко сутрин и ми е голям кеф  Mr. Green

Гледам за режими става въпрос, та да споделя и нашия:

06:00 170-180 мл кърма,
10:00 пак 170-180 мл кърма
14:00 зеленчуково или зеленчуково-месно пюре, 140-150 гр, но след това мляко не иска
18:00 млечна каша, понякога с плод, пак около 140-150 гр и пак й стига, не иска мляко след това
В 20:30 заспива и около 22:00 започва да мрънка, аз не я чакам да се събуди, а направо й бутам шишето, тогава изпива около 180 - 200 мл кърма и откарва до 6.

Все ми се струваше, че яде малко и не мога да си обясня как е качила толкова много през последните 2 месеца (общо 1.8 кг). Май Ника беше споменала, че децата, които спят повечко, хапват по-малки количества, но пък си наддават добре, а на наш'та госпоЙца й се събират 14-15 часа сън на денонощие.  newsm78 А и тя едва от около седмица започна да "пълзи" по неин си начин, така че очаквам вече да забави качването.

Аз се ядосвам, че не виждам почти никакъв прогрес в храненето, кашите и пюретата трябва да са максимално гладки и полутечни, иначе им се мръщи и се задавя и не мога и да си помисля за по-гъсти храни или храни с парченца. Така че прословутата попара се отлага за неопределено време, освен ако не пробвам да я пасирам  newsm78

Браво на дечицата, които си хапват по много и от всичко! Да са живи и здрави и все така с апетит да се хранят!  Hug

Честит рожден ден, Плами! Бъди много здрава, щастлива и обичана майка и жена!  Hug  newsm59

Честит рожден ден на патерички на Невиния съквартирант! Да е жив и здрав и много да слуша! Wink

Мяу, да се повторя за кой ли път, но Халята е невероятно красиво дете!  Heart Eyes

Горчиво за младоженците Ирина и Симеон!  Heart Eyes

За анкетата - искаме още едно дете, но честно казано, в момента съм до такава степен обсебена от Изабел, че не мога да си представя как ще обичам друго дете толкова много. Предполагам, че с времето тези опасения ще изчезнат.

Още исках да пиша, но за толкова ми стигна мозъчето, а и ще излизаме с малката, че при нас като как се излъга да грейне слънчице...

Хубав ден на всички!  Hug Hug

# 79
Здравейте!

Ние се наспахме в 10:40 и чак сега приключихме процедурите по миене на дупе и хранене. Да се включа и аз по темата за режима на ядене. Моето злоядо детенце яде ето така:

7:00- суче
10:30- суче, после плодово пюре за десерт (от днес пробвам схемата малко попарка, пюре и после кърма, ако пожелае, но днес не пожела)
14:00-малко зеленчуково или зеленчуково-месно пюре, малко пшенична каша или попарка, а понякога и плод или малко плодово пюре за десерт, за да докараме някакво прилично количество храна. Накрая обикновено пак суче, защото не изяжда достатъчно от останалите манджи.
17:30- бисквитена каша с банан + кърма, ако поиска (обикновено иска)
21:00- суче
Между храненията давам да гризе бисквитка и бананче.
Кога ще ги прояде тия месни и зеленчукови пюрета и кога, аджеба, ще заместим хранене, не знам! newsm78

Плами, честит рожден ден и тук! Всичко най-хубаво ти желая!   bouquet

Прекрасен ден на всички!  Hug

# 80
е аз така като чета менюто на децата ви ми се струва ,че ние ядем малко. Ето какво и колко яде малкия :
7 часа- 180 АМ
11часа  - 90 гр.пюре месно / зеленчуково и 100мл.АМ
14.30     - 160 гр. каша с плод - /ако е безмлечна слагам и 5 мерителни лъжички АМ/ или 160 гр кисел с плод
18.30 часа - 180 АМ
22.30 часа 180 АМ

попара и жълтък не съм давала - мисля да почна като оздравее на пълно!

Честит рожден ден ,Плами !  bouquet

# 81
Съни Скай, от третия път  Wink. Аз още тогава се похвалих, че е ял все едно, откакто се е родил все това му давам  Laughing. Правя я с детски чай на Хип, 4-5 сухара на Хип, сиренце и масло. Много му харесва. Явно трябваше да му узрее в главата и да свикне с мисълта, че може и храна на парченца да яде  Mr. Green. Пробвай я пак Диманка, може и на нея да й е дошъл момента  Hug.

Плами, честит рожден ден! Бъди много обичана и щастлива!!!

# 82
  • До Балкана
Плами, честит рожден ден! Много щастие, любов и късмет ти пожелавам!  bouquet
Дами, дайте ми съвет. В събота ще кръщаваме Бо и ми се иска да подаря нещо на кръстницата му (най-добрата ми приятелка )за спомен нещичко.  newsm78

# 83
Здравейте в този мрачен и дъждовен ден Hug

Плами честит рожден ден!Желая ти здраве,щастие,любов и сбъдване на всички мечти!  bouquet
Благодаря на всички за пожеланията за братче или сестриче на Сиската Heart Eyes
Елфи завиждам за слънчицето,ние днес продължаваме да висим вкъщи.Направо полудявам Crazy
Ние проходилка още не сме взели,не знам и какво чакам,тези дни трябва вече да вземем.Ще я слагам или с обувчици или с терлички.

# 84
Далче-Икона на Богородица разбрах че е хубаво да се подари на Кръстниците...
Тначе при нас драмата с храненето е същата-мъка и зор със всякъкви пюрета,попари и т.н...ако изяде едно малко бурканче си е направо постижение..на последната консултация беше наддала само 140гр за 1 месец което мъничко ме притесни и незнам как и с какво вече да я излъжа да яде тия пюрета...

# 85
 bdbaloni Плами!Бъди много здрава,щастлива и обичана!
Забравих да се похваля,че от три дни неспира да вика ма-ма Mr. Green
Ради,някои деца са така,не се тревожи,важното е да е здраво и жизнено детенцето Peace
Аз съм от майките,които обичат всичко да се изяжда,за щастие моят звяр и лъжичка не оставя,иначе не ми се мисли сигурно щях да го тормозя да яде Blush
Елфи,при нас е обратното,ако е течно се плюе,трябва да е максимално гъстичко и купешките пюрета са ни редички Crazy
Преди малко се обади мъжът ми да ме зарадва,че ще им отрежат1/3 от заплатите поради незадоволителни резултати SadЛошо ми стана,дано да се размина,а ако неможе,поне да е само за един месец,че иначе лошо Sick

# 86
  • София
Добър ден, дами!

Плами, честит рожден ден! Желая ти да си жива и здрава, много щастлива и успехи във всички начинания   bouquet
За анкетата - имам 2 деца, мисля за момента да са ми достатъчни. Принципно винаги съм си представяла семейния модел с 2 деца. За 3-то чувствам, че нямам сили и без това едвам издържам на безсънието. А като добавим и фактора секцио, т.е. трябва да минат поне 2 години и се намесва и фактора възраст - еми на 36-37 години не знам доколко ще съм в добро физическо състояние за нова бременност. Rolling Eyes Но знае ли човек какво ще му дойде в главата, във всеки случай гласувах, че не планирам повече деца.

Малее, като чета децата ви колко изяждат и ми иде да се самоубия ритуално.  ooooh!
Калина заради алергията яде много малко неща, но и количествата са едни... като за 3-4 месечно  Mr. Green
Сутрин като стане - обикновено
7,30-8,00 - кърма (колко не знам, все още не съм се градуирала в милилитри)
10 - кърма (пак не знам колко е)
12-13 - месно пюре - 60-80 г + - цица.
15 -цица.
17 -каша - 60 мл вода + 2 с.л. каша +  малко плодово пюре в кашата. Добавям 1 м.л. АМ (соево) в кашата (че иначе не се яде)
19- цица
20,30 - цица.
21,30-22 цица.
8 хранения изкарах аз. + 1-2-3 нощни прицоквания.
За протокола - детето на 7,5 месеца беше 71 см и 6,910 кг. Влиза в конкуренция с Елия за най-кльощаво бебе. ooooh!
Но аз не съм загубила дух, ще има хубава и манекенска фигура. Отделно не си сяда на д-то за 1 секунда - ако е права в кошарата - обикаля я. Ако лежим на спалнята - обикаля я пълзейки или се върти или тренира седене без опора. Последното го усвои.
КАто я пускам да ходи (т.е. аз я държа като много даде зор) с буйките на Колев и Колев. Не млъква - мама, баба, ди, ка, те, агу, абу, нгЪ и нги. И още няколко не написваеми  Heart Eyes
Като ваксини - остава ни последния синфлорикс и край. Като сватосан статус - сингъл. Никой не иска такава злоядост и пъргавост в къщата си, което Е разбираемо  Mr. Green
Мяу и тук да ти кажа - Халюша е прекрасна  Hug
Елфи, един ден ще разбереш, че и 10 деца да имаш, всичките ще ги обичаш едноакво, макар и по различен начин.  Hug
Нощната агитка, спете, не се занимавайте с глупости  Mr. Green
Ради  Hug споко, тя Алята наддаваше повечко в началото, нормално е да намали темпа.
Пухич, пожелавам да стане сестричката спонтанно и от раз, без да я мислите. Историята познава доста такива случаи.
Бела и при теб - дано док разреши скоро  Hug
Хубав ден на всички ви   bouquet

# 87
  • York
Честит рожден ден, Плами!   bouquet

Режима на Анета от около месец е:
около 8:00 - 8:30 - кърмене
около 11.00 - 11:30 - кърмене
около 12:30 - 13:00 - зеленчуково пюре /най - много около 150гр./
около 15:00 - 15:30 - кърмене
около 16:30 - 17:00 - плодово пюре /най - често 130 гр./
около 18:30 - кърмене
около 20:00 кърмене + малко похапване за преспиване към 21:00
около 3:00 - 4:00 кърмене

Това са стабилните хапвания. Прицокването отвреме навреме не го смятам  Whistling
Някой да има да каже нещо, а?  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Та малко съм уморена вече  Tired

# 88
Плами, честит рожден ден! Пожелавам ти крепко здраве, спокойствие и домашен уют! Бъди щастлива и обичана, усмихната и красива! Нека се сбъднат всички твои желания!

# 89
  ДД!
  bouquet за новата темичка,страхотна както винаги

Плами чести и най-честит рожден ден!!! Много поводи за усмивки тази година,а другата компанийка за Лорката  Wink

Ние сме си вече в София,3 дни подреждам багажа,пера,суша и т.н.,но днес ми остана и малко време за вас.Времето е убийствено и Ели яко издивава в нас,какво ще правим цяла зима незнам  ooooh!

За храненето какво да кажа,като почне от 6 сутрин и през 2.30-3 часа си я кърмя,хранене нямаме заместено и няма и да имаме скоро.Единственно в 9 яде попарка,но само от 1 сухар и пак не успява да си я изадя цялата,а около 3/4,вие направи ме разбихте с това 3-4 сухара  Shocked Мога само да си мечтая да погълне такива количества.Отделно когато аз сядам да хапвам или когато искам 5мин спокойствие и давам парченче плод или зеленчук,от няколко дни през ден давам по1/4 жълтък,така направо на малки парченца.Давала съм и пилешко и риба (пъстърва задушена,която бях правила за нас) Хич не я притесняват парченцата нея,успява да ги глътне,а ако отхапе по голямо успява да си го изплюе сама.Е ,аз винаги съм до нея за всеки случай де.Отделно нощем се буди по 10-12 пъти повечето от който поцоква.Последно беше 6900-66см,та е подредена до Елия и Калина и тя  Heart Eyes Понякога,не мой ни надмина по неЕдене  Wink тез 300гр пюре са недостижими за нас

На гърне я слагам от време на време,но нещо си измести акането в 5 сутрин и посмъртно не мога да ставам и на гърне да я слагам

Къпем я всяка вечер,много й е кеф и се забавлява

Проходилка не ползва,то и място нямаме за такава

Гадже по последна информация имаше (ако вече не я е изоставил,заради нейните скитосвания тук и таме  Crazy) Ето ги и в действие Simple Smile Слънчи не му пречи на Коки,че е такава неящна,тъкмо ще остава за него повече Wink

пък и облечени в тон,бееееее  Heart Eyes
 Това дете като не е на кеф,не стига че се тръшка,реве,бута,блъска,ами и си скубе косата  Shocked ей я и сега,оставям ви,че ще оплешивее...пък после ще дописвам...

Последна редакция: ср, 06 окт 2010, 12:56 от silvery

Общи условия

Активация на акаунт