И в Кипър, и в БГ, винаги е най-добре със приятелите стари на раздумка и кафе~35

• 39 850
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
Кате,   Hug
МуцкаJoy баш за смях си е  .Това някакви 1000 ,2000 км . са ми все едно Марково -Пловдив  .

# 556
Честит Национален Празник! bg

П.П. Еййй, Жу, горе главата Hug Сигурна съм, че скоро ще акустирате окончателно, а голямото пътешестване
просто ще ви е помогнало да вземете най-правилното решение!  Hands Thumbsup

# 557
Честит национален празник и от мен! И честит пореден сняг на всички в България! Навън е толкова красиво, че ако знаех как щях да пусна клипче, та да му се порадват и Кипърките мами.

МамаЕни, хвана им цаката на почерпките и сега усещам, че ще има да ни охранваш най-редовно и обилно smile3560 Hug
Ааааааа Блонди да ги нямаме такива - лято идва - плаж, море - никакво охранване, ами ще ви строявам в две редици да влизате във форма  newsm39 nuts nuts nuts jump running

# 558
Честит ни национален празник.Нека никога не забравяме че сме българи.Да се гордеем с миналото си и да носим в сърцата си нашата страна,нашата родна България.

# 559
Честит 3 Март и от мен!
Оставам с впечатлението ,че само българите, които са в чужбина оценяват идентичността ни и се гордеят с това.
Днес по улиците на моя град си е просто един обикновен ден и хората са намръщени и забързани.
Просто празнувайте и бъдете усмихнати!!!!!!!!!

# 560
stelito33  ами като нямат пари и не са взимали заплати от 3-4 месеца и банките им звънят по телефона за зъкъснели вноски и наказателни лихви как да се усмихват??? Не се учудвай - 4 почивни дни, а дори и на кафе не могат да отидат, а техните шефове са по Банско, Пампорово, Гайтаниново, Боровец.... и да не изброявам бг шефове-бизнесмени къде почиват със заплатите на служителите си. Така че усмивки-усмивки ама празен ли ти е хладилника и джоба - няма усмивки.
Останете със здраве и приятна почивка   bouquet

# 561
За съжаление Hawaiian Islands е напълно права. А и някак си нищо празнично няма организирано за този иначе голям празник. Всяка година е едно и също - време разделно по телевизията, вечерна заря и духова музика на площада в по-големите градове.... Надали в щатите например празнуват 4-ти юли точно по този начин    Sad Sad Sad

# 562
  • Larnaca, Cyprus
 Heart Eyes ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК !!! и от мен  Heart Eyes
За мен този тип празници са преливаща радост и гордост, която не мога да обясня на хората в кипър, пък и те не биха я разбрали.....например спомням си как сме ходили на посещния на ШИПКА, дори мога да усетя още миризмата на мястото и полъха на вятъра Crazy.....стари снимки от възстания, поеми които сме чели в училище.....ей такива неща и се чувствам ПЪРХАЩО Flutter
А що се отнася до НАМРЪЩЕНИТЕ ХОРА в БГ то това си е национално изкривяване ... Twisted Evil
-хората без заплати се мръщят кога ще им ги изплатят Mr. Green
-шефовете им се мръщят защо са трябвало да наемат толкоз хора на които не могат да платят Mr. Green
-магазинерките се мръщят на клиентите, карат ги да стават и им прекъсват сладката дрямка или клюката със другите магазинерки
-клиентите се мръщят на магазинерките защо им досаждат като така или иначе нищо няма да купуват  Mr. Green
и т.н. и т.н. ....... Thinking Naughty Naughty #Crazy
Въобще с две думи НЯМАМ ДУМИ Joy Joy

И понеже АЗ живея в КИПЪР и нямам намерение да се местя другъде засега .....та идващия понеделник е така наречения чист понеделник в който излизаме по полянките ....пускаме хвърчила....ядем риба и постни неща.....халва ,маслини, ориз, картофи, салатка, плодове ....и си тичаме наволя докъто можем.......та ако случайно не се включа да пожелая на всички които са на острова Приятни почивни цееееееееели три дни ........ Hug Hug  bouquet

# 563
Леле Katy6, така както си го описала, звучи чуден празник и почивка  Simple Smile Блазе ви  Wink
Весели и щастливи празници, добре да си похапнете, попийнете, налудувате на воляяяяя  Hug

# 564
Здравейте и от мене момичета, с малко закъснение и аз искам да се включа в поздравите по случай Трети Март. Много се развълнувах от спомените на Катюш и си спомних миговете и от моето детство и как посрещахме този празник. И до ден днешен на този ден се чуствам горда с това че принадлежа към онази България в която са живели и са се борили истински Мъже. За съжаление днес не е така и разбирам Hawaiian Islands, и това лято като се пребирахме ги видях и то със страшна сила сме се насочили надолу.
  Но.... това е реалността, а сега предстоят наистина хубави почивни дни, пожелавам на всички мами приятна почивка. И не забравяйте в неделя да поискате прошка от любимите си хора  bouquet, сирни заговезни  Simple Smile Hug

# 565
Сирни Заговезни е - Простете и да ви бъде простено!

С този празник са свързани и Кукерските игри за прогонване на злото.

На празничната трапеза задължително присъстват ястия с млечен произход -
баница със сирене, питка, мляко с ориз, яйца, бяла халва с ядки...
Традицията повелява:

Един от най-очакваните традиционни ритуали, приличен на игра, защото е насочен най-вече към децата, е т.нар. "хамкане" или "ламкане". Те се нареждат в кръг, седнали на пода. Бабата завързва парче халва, късче сирене или варено яйце на дълъг червен вълнен конец. Другият край на конеца тя окачва на гредата на тавана или на хурката си. Сетне разклаща халвата сред седящите деца, които държат ръцете си зад гърба. Всяко от децата се стреми да захапе люлеещото се лакомство направо с уста, което превръща обреда в шумна и забавна игра. После бабата запалва конеца и по начина, по който той гори, тя гадае дали годината ще е плодородна. Пепелта от изгорелия вълнен конец се пази като лек. След вечеря мъжете излизат на двора и гърмят с пушки, като по този начин известяват началото на Великите пости.
Съществен момент в сирнишката обредност представляват паленето и прескачането на големи огньове, в които основни изпълнители са ергените и по-големите момчета.

П.П.
МамаЕни, хвана им цаката на почерпките и сега усещам, че ще има да ни охранваш най-редовно и обилно smile3560 Hug
Ааааааа Блонди да ги нямаме такива - лято идва - плаж, море - никакво охранване, ами ще ви строявам в две редици да влизате във форма  newsm39 nuts nuts nuts jump running
МамаЕни, ти мен не ме мисли Wink... - аз съм от тия, за които се казва, че само хабят храната smile3560 hahaha  демек ям си юнашки Blush без да ми се лепи Mr. Green

# 566
Блонди, благодаря! Много хубаво си го оформила това за празника.
Простете и да ви е простено!

За постите не знам...всяка седмица мъжа ми взе да прави барбекю,
ама такова кипърско и сигурно чак на емира му се е прияла сувла Simple Smile
Измайсториха му не едно фуку, не две, а цели 3!!!!!!!

Програмата ни е натоварена с партита, посрещане и изпращане,
тържества от училищата и т.н. и на всичкото отдолу и лаптопа ми се развали
и го закарах на "доктор", а на малкия не ми се дзвери нещо.
Но ще ви следя изкъсо, да не "прегрешите" по време на постите  Whistling

Много слънчеви поздрави от мен, бъдете здрави!

# 567
Кипърски мами, моля за спешна помощ!!!
Спешно ми трябва пощенски код на Ларнака - знам че има много кодове за различните райони, но ми трябва някакъв по-общ за града /например за Пловдив кодовете са 4001, 4002 ..., но за целия Пловдив е 4000/. Днес следобед ще пускаме пратка по DLH, a те искат пощ.код......

# 568
  • София
Мама-ени, не знам дали е по-общ, но един от кодовете на Ларнака е 7100.
От адреса на Кати го знам. Mr. Green

# 569
  • Larnaca, Cyprus
 Hug Hug....цял ден ядеееееееееем, надух се чак не мога да пиша, мързи ме да не говорим .....ама трябва да се помогне на мама ени   Hug....те май пратката са я изпратили докът се включа  Thinking.....Муци ...хубаво си се сетила ......ама зависи къде що го пращат ....т.е. в коя част на града ......например в центъра е 6021......при нас е 7100,  Камарес , това е почти края на Ларнака по пътя за Лимасол, има и други кодове newsm78....6307 - по външен център, 7110 - промишлена зона Арадипу, 7041- Ороклини, 7060 - Ливадия Wink
Успех Peace

Общи условия

Активация на акаунт