Трудно проговарящи деца - тема 3

• 82 437
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте,
имам си едно страхотно момченце на 4 годинки,което има проблеми с говора тук в Бургас си ходим на логопед постоянно и имаме голям напредък, ходихме и на психолог и невролог и всички казват ,че нямаме никакъв проблем и исках да ви помоля на ми дадете координати на болници в софия да дойдем и да да му направят по-пълни изследвания, много ще се радвам на всички насоки и координати, които ни дадете  Hug
Благодаря ви предварително

# 541
Добро утро  Hug
magito на каква възраст проговори момченцето ти?
Дони, на малкият как го даваш рибеното масло, стриваш ли го в нещо?
Аз да се оплача и похваля, за цяла седмица едва вчера имаше 1 пиш в кукото, иначе много бързо се научи да пуска водата в тоалетната видя ме 2 пъти почна сам да го прави, на всяко напишкване му викам виж мокър си и сега като се напишка сам казва мочи си  Joy радвам се и аз като малко дете на всяка нова думичка  Laughing и кошче е като копче - казваме и на двете коче обаче ги сочи и така разбрах че е научил и кошче.
Много пъти съм го водила в едно фризьорско ателие и сега в петък отиваме постригват едно дете и нашият отива в др стаичка и носи метлата и лопатката за да метат космите е направо ме учуди понякога е много наблюдателен и помни и в един момент прави същото което някой друг и то без да го карат  Mr. Green
В събота го заведох на театър в нашия мол е голям срам брах  Embarassed, той че беше един от най малките беше обаче всички стояха седнали той само бяга и обикаля около столовете сяда на всички, качи се 3 пъти на сцената обаче аз мисля пак да го водя, че да свиква да стои като гледа от децата.

# 542
bebka2304, при нас имаше голяма полза от музикалното гърне в това отношение. Бях го купила по интернет, можете да пробвате и вие.

# 543
bebka2304, при нас имаше голяма полза от музикалното гърне в това отношение. Бях го купила по интернет, можете да пробвате и вие.
В момента имам 2 обикн кукота, 1 куко столче и една чиния за тоалетна-китайска от 3 лева. Ние имаме проблем със стоенето най напред, сега стои, но стои на обикн куко пред телевизора и то с завити крака с одеало, др на което стои е дъската на тоалетната но пък тя излезе пълен боклук и пропада вече 2 пъти.Знам че е много грешен подхода ми в момента да го слагам на различни места, но сега ще оставя или само обикн куко или мисля да вложа 30-тина лева в по стабилна дъска за тоалетна. Ако отидем в тоалетната и аз седна на нея той не иска да стои на кукото иска на чинията, така че примера ми не става  newsm78. Иначе има напредък все по дълго се задържа седнал на него, но естествено трябва да го занимавам с нещо през това време, а аз като го занимавам той не осъзнава явно за какво е сложен да стои  ooooh! абе още се въртя в един омагьосън кръг.

# 544
За да го науча да ходи на голямото гърне слагах от хапчетата които оцветяват водата.Много бързо свършваха,но знаеше че за да пусне водата трябва да пишка там.Беше много ентусиазиран и много бързо се научи Grinning Даже го научих да сваля капака  Mr. Green

# 545
Сиси как точно се казват тези хапчета? Може да ги пробвам, защото тези дни само водата пуска  Laughing

# 546
Ами добър въпрос  LaughingТова са тези които се слагат в казанчето и като пуснеш водата я оцветява в син  или зелен цвят.Кръглички са ,продават се навсякъде.Има ги на различни фирми.Питаш в магазина хората ще те заведат до тях.

# 547
  • варна
 Аз да се похваля че купих днеска едни карти ,може да е ставало дума за тях, http://store.krokotak.com/product.php?id_product=97
 Моя син му  е доста трудно да рисува и обикновено се отказва веднага, обаче много съм доволна че ги хареса. Има в кутийката и доста сложни ,но има и съвсем простички карти.
 Днеска почнахме като му показах една карта с човече и друга с човече без лице, и го питах какво си няма човечето, отговор ми "Очички" и  ги нарисувахме ,съответно, носле и уста. После нарисувахме на другото очила и шапка.
 Тази седмица научих за един център за деца в кв.Трошево на ул.Драгаш 25 ,ако някой го е посещавал, да сподели мнения, може и на лични.
 Аз ще ида в близките дни да видя за какво става дума ,имало арттерапия, логопед и психолог, рехабилитатор - в нета нищо не открих за него.
 Мен ме привлича тази арттерапия, ще видим какво ще се окаже.

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 23:15 от orhid

# 548
Мерси  Laughing утре ще ги потърся
Днес го заведох на преглед при една докторка педиатър но и детски невролог единствената която намерих в нашият град  Crazy взех с мен и психоложката ни  Laughing
Не видя нищо обезпокоително в държанието му и от това което разказвахме, за говора каза че под 3 години лекарства не би ми изписала и до тази възраст можело да изчакам развитие някакво и да не спирам заниманията с психолог. Досрамя ме да питам на каква възраст може да се каже едно дете има ли алалия, на пък се сдобих с рецепта и доза на брейн бустера  Mr. Green Вече го взех и от утре го почваме. Ще търся и само логопед да увелича заниманията докато го пием.
В София имаме час след месец тъкмо ще мога да кажа там действат ли ни добавките или не

# 549
 Влизам да се " похваля", знам че само вие ще ме разберете как мога да се радвам на такова нещо и затова ....

Йоанна е голям фен на Принцесите на Дисни и тази сутрин като играехме с едни мемори карти с принцеси посочи Ариел и каза Аааа-иел. Каза го някъде три пъти и по обяд го повтори още веднъж. Дано да не е само за днес това, но все пак си се радвам....

Другото, което ни се случи скоро- баща й е военен и веднъж даваха мъж в камуфлаж по Новините и тя го посочи и каза Те- ти. Втори път не го направи, но все пак и това ме зарадва.

# 550
  • София
orhid, тия карти ги гледам от сума време...

# 551
И аз съм ги заглеждала картите, за баткото, но мой не струваха толкова много.  Rolling Eyes

# 552
Виждам,че се драска направо върху картите,а след това може ли да се трие ?

# 553
  • варна
 Да, трият се със салфетка. Могат да се ползват многократно ,човечето като му хареса ,го трихме и рисувахме няколко пъти.

# 554
Браво на вас  Peace
Аз ще си помисля за тези карти .В нас имам принтер и незнам дали е по добре с този вид карти или да си изкарвам от кротака подобни неща.Разликата не е голяма от листовете които купувам и картите,но май варианта с принтирването ми е по удачен.Ще видим  Wink

Общи условия

Активация на акаунт