Трудно проговарящи деца - тема 3

• 82 438
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Да ви попитам -  какво става с ваксините оттук нататък за нашите дечица? Има ли шанс да ни ги отменят? 

# 556
  • София и там където не се пуши
Аз съм отказала ваксините, предучилищна не могат да ви откажат , а също и забавачки.

# 557
  • София
А има ли някой, който редовно да е минал комисия за освобождаване от ваксини и ако да - с какви аргументи, диагноза? Все пак ми се иска да си дам детето на детска, а ние сме и с неврологични проблеми  Confused.

# 558
  • София и там където не се пуши
А има ли някой, който редовно да е минал комисия за освобождаване от ваксини и ако да - с какви аргументи, диагноза? Все пак ми се иска да си дам детето на детска, а ние сме и с неврологични проблеми  Confused.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=493420.405 ето тук чета за патила на майки с комисии

# 559
Нашите най-скоро са на 6 г. в., така че има време. Решила съм обаче твърдо такива повече да няма, не мога да си правя експерименти с детето. Първо, не съм сигурна дали заради тях не е това положението - роди се напълно здраво дете, без каквито и да е усложнения. И второ - не се знае оттук нататък как може да й повлияят.

# 560
Здравейте!
Днес се върнахме от "Св.Наум" -гр.София.От скенера на мозъка няма измемения в областта, отговаряща за речта и говора. Изписаха ни Ноотропил.
Искат да се консултираме с психолог и психиатър за лек аутизъм.
Целувки!

# 561
  • София
хеее, та много сте бързи Simple Smile Колко прегледа минахте?

# 562
той не осъзнава явно за какво е сложен да стои  ooooh! абе още се въртя в един омагьосън кръг.
В случая с пеещото гърне, то пее само ако е използвано по предназначение, така че детето бързо прави заключение за какво е там...

# 563
хеее, та много сте бързи Simple Smile Колко прегледа минахте?

Първо минахме през д-р Томов, Денева- невролози.После през психолог.Вечерта през скенера.На сутринта- кръв от пръстчето.На третия ден- през очен за очните дъна.Трябваше да минем и за "рапорт" от лекари за поведението й- но заспа. Embarassed

# 564
  • Бургас
Извинявам се,че влизам в темата ви,но бихте ли ми казали ,трябва ли дете на 2г и половина да съставя вече изречения.Трябва ли да се разбира речта на такова дете поне малко?Имам предвид мой близък,който не вижда проблем,че детето му едва говори,а аз съм забравила вече как стояха нещата на тази възраст.Благодаря ви предварително.

# 565
  • София
Извинявам се,че влизам в темата ви,но бихте ли ми казали ,трябва ли дете на 2г и половина да съставя вече изречения.Трябва ли да се разбира речта на такова дете поне малко?Имам предвид мой близък,който не вижда проблем,че детето му едва говори,а аз съм забравила вече как стояха нещата на тази възраст.Благодаря ви предварително.
Какво да ти кажа - ако се гледат нормите - дете на година и половина вече трябва да съставя изречения...Понякога завиждам за спокойствието на такива родители...И все пак, ако изпълнява команди не е чак такъв проблем.
n_alex76 , за моя казаха, че нямало нужда от преглед при невролог, въпреки твърдението на докторката от ИСУЛ...Гледат го само психиатри  Cry

# 566
Ние повтаряме почти всичко при логопедката но вкъщи Rolling Eyes направо незнам тя казва че това  е мн.добре .Много се чудя и за браин бустера................доц. каза че може и само витамини но аз все си мисля дали да не го поръчам.

# 567
  • София
slavka70, "едва говори" е много широко понятие. Говори малко или говори неразбираемо? Може ти да не му разбираш на детето, а родителите да му разбират. Може пред теб да не говори, а пред тях да го прави. Разбира ли?
Аз лично не бих се намесвала...засега...знам ли, напоследък се убедих, че спокойствието е най-големия съюзник. А може родителите да виждат проблема, а да не искат да го обсъждат пред детето (мен специално ме предупредиха за това).

# 568
Ние повтаряме почти всичко при логопедката но вкъщи Rolling Eyes направо незнам тя казва че това  е мн.добре .Много се чудя и за браин бустера................доц. каза че може и само витамини но аз все си мисля дали да не го поръчам.

При дребосъчка положнението е същото - при логопедката се справя много добре с упражненията, а вкъщи нещо не мога да я накарам. Аз ли нямам подход, тя ли няма респект от мен и не ме приема на сериозно или пък и двете, не знам вече. Но независимо, че не прави пред мен нещата, логопедката каза, че днес като са правили преговор на упражненията, се е видяло подобрение. Дано да е така.

# 569
Ние пред логопеда много се излагаме.А в къщи с повече усилия се справяме със задачите.Само не се справяме с командите и посочването. Embarassed
Някоя от Вас дава ли витамини, които не съдържат аспартам? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт