Каша, сок или пюре, МАЙчето ще избере?

• 21 725
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте и от нас Simple Smile

Змейче, много са ти красиви момиченцата!1 да са ти живи и здрави!! А и всички сте много лъчезарни на снимките  Simple Smile

Натти, добре дошла на майската седянка!! Дано ти е приятно тук!! Много здраве и късмет на малката Наталка!!

Малини, и Илиян беше с ледени ръце по цели вечери. Но откак снощи пуснах духалката на режим за цяла вечер и проблема се разреши. Предполагам, че тъй като са им мънички телцата  се охлаждат по - бързо и им е по - студено отколкото на нас.

Силве, тази педиатърка с "предимствените" ваксини да я сменяш!! И на нас са ни сложени всички ваксини в срок! просто не си е заявила навреме нужните количества! Че и на важна се прави - ще и досаждаш като не си изпълнява задълженията!!

За срещата утре, ще гледам да се класирам, ако не ми мине котка път, че да се запознаем наживо най - сетне  Simple Smile Simple Smile

Приятен следобед на всички   bouquet

# 121
Ние утре сме на консултация, но и да има ваксини - болни сме още за съжаление, точим сополи, кашля... та ще останем без ваксина
А да питам мамите с опит вече в зеленчуците - кое се котира най-много, от понеделник давам тиква /домашна/ то даването ми е две лъжички де, така и не мога да увелича дозата, а днес тотално ми я отказа, та кажете да дам утре нещо друго, ама чета че картофа не го тачат много и се чудя  newsm78

# 122
марая, Дара получи обрив по дупето на 8-9 дена, чак до кръв стигна Confused пробвах различни неща, единственото, което помогна беше едно кремче, което е по рецепта от педиатърката и се приготвя в аптеките, в него има вазелин, ланолин, нистатин и др. после установих, че ако я намажа с крем против подсичане, задължително веднага се обрива, смених 2-3 марки... сега не я мажа с нищо, рядко се случва да се зачерви дупето - тогава мажа с кремчето от аптеката. ако те интересува - знам, че всички педиатри я имат тая рецепта.

радвам се, че има и други, които смятат да захранват на 6 месеца. аз имам такова намерение, но понеже не срещам никаква подкрепа от педиатърката ми, която кара по комунистическата схема, се образовам от нета Thinking

# 123
Марая
дано не ме обвинят в рекламиране на продктите на мустела, ама какво да направя като само те ни помагат и са супер ефикасни http://www.mustela.fr/fr/main.htm#/gammes-produits/dermo-pediatr … -epiderme-fessier  

и после може да продължиш http://www.mustela.fr/fr/main.htm#/gammes-produits/dermo-pediatr … e/creme-apaisante  при всяка смяна

дано и минат пъпчиците скоро  Hug

# 124
Хоп,запис най сетне успях ,тук в гората нета се губи.#Crazyвие ме разбихте толкова много страници за няма ден и половина.Немога да ги изчета пък и нета ту го има ту го няма.Тук е супер,чист въздух,спокойствие,красива природа,малката постоянно спинка само хапва за 15 мин,играе 20-30мин и пак омаляла.
Много неможах да прочета всичко ,но чета някакви обривчета са се получили на душичката на Марая дано се оправя бързо.Ако ли не , като се прибера ще ви дам тази вълшебна рецепта(успях да си я набавя), която ни изписаха от Майчин дом Варна с която е възможно да минат тези обричета,на нас ни минава всякакви пъпчици,съвсем безобидни състакви от варианта на вазелин и т.н.(приготвя се в аптеките).
И нашите ръце и носле все са студени ,единствено като я навлича с повечко дрешки се стоплят ама така пък ще я изнежа.Някой път дори и да не е навлякана и на 24-25 градуса пак са и били студени,ама и аз съм така тъй че вече не се вманиячавам.Много май не е вярно ,че като е студено носленцето на детето му е студено....

# 125
  • Sofia
Ей ме на и мен. Успокоих малко топката и седнах да ви изчета.
Да приветствам новата мама с фина мадама   bouquet Добре сте ни дошли, НаТи   bouquet
Краси, благодаря за хубавите думи  Hug Комплимент от такава красива жена си е направо двоен   bouquet За Lux-че подкрепям с две ръце - хем красива, хем лъчезарна, абе пу-пу  Heart Eyes
Бръмб, понапазаРИЛА си за хубавото Крисе Hug Много ще се радвам, ако успеете утре да дойдете. Ние все гледаме някой път И там да се съберем, 'щото ти е близо на теб, а и на други мами  Peace
Силве, Рали, аз мисля, че важното за ваксините е периода през който се слагат, а не точно кога е започнато  Rolling Eyes
А, тя desex го е написала. Нели, нищо не знам за пюретата на ДМ, но ми се иска да не уча Криста на най-скъпите  Mr. Green Нали е второ дете, може и по-през просото  Joy Вашия тате много ви гледа  Peace
Malini, Кали, аз пипам нослето дали е топло. Също знам,ч е и на вратлето се проверява, но ме е страх да не я събудя (тя и без това нощем е по-кисела).
Слънчева, знам какво ти е за падането  Hug Дано вече сте се успокоили и двамата  Heart Eyes

Ох, не мога да изчета всичко  ooooh! Но пък се поуспокоих  Hug

Та такаааа - днес хванахме чистачката да краде. Тя идва у нас от 6 години, има ис ключ, а аз почти винаги се махам, за да не й се пречкам. Не чисти много добре, но аз си дочиствам - двете заедно сме ОК. Отдавна се каня да я сменя, но все ми е жал или пък ми искат двойно повече пари... Мъж ми все ми вика да я наблюдава с камерата с която гледаме Криста, ама аз не мислех,ч е е нужно. Сутринта не знам как му е хрумнало да насочи камерата към стаята и какво да види - тая ми ти като взела да ми рови по шкафовете, по гардеробите... направил беше запис. Той се изстреля към къщи, аз казах на съседите да й вземат ключа и на нея и звъннах да остави, каквото е взела. Леле, като се прибрах и като видях, че ми е взeла една любима блуза Replay, като и звъннах... сравних я със земята - само заекваше и хлипаше. Преди малко ми върна пред вратата в 1 торбичка тази блуза, още една Guess и 2 чорапогащника - кокошкарска работа. Кой знае какво ми е взела през тия години - проверих си ценностите, не липсват, но парцалака не мога да го хвана. Проверих си само най-любимите блузи. Ако ми беше казала, даже щях да и подаря - зарината съм, а тя....  #2gunfire Да беше взела нЕкой Редутски парцал, има даже неразопаковани, а тя хич не знае на какво да се хвърли  Mr. Green Пък може и от Редутските да е взела....знам ли...
Мъж ми преди малко вика - "ще си облека еди-кой си анцуг... ако е там"  Joy
До преди малко ме боля главата, ама сега гледам от хубавата страна - добре, че я хванахме и вече няма да се ядосвам как не е изчистила. Чудя се дали да търся друга жена  Confused

# 126
Аник ужасна история ,човек на никой да няма вяра,добре че сте я спипали иначе щяхте да сте и дълго време спонсори Shocked

# 127
Аууууу Ани, супер гадно така. Тази криза е озверила хората. На мъж ми му разбих аколата за едно яке, посред бял ден.
ама като имаш запс, директно в полицията. #2gunfire

# 128
Ани, Ани, каква е тази история сега... Ужас. Дане вкараш човек в къщата си и то по работа. Важното е че Данчо се е усетил и е направил записче иначе сигурно още 6 години така. Ти не се ядосвай повече. Минало заминало. Я ми кажи за сапунчето с което махаш петна, нали ти беше писала нещо по въпроса?
Марайка, и аз мисля че е от кърпичките , а не от памперсите. Все пак ако пелените са ти миризливи и напоени с лосион, смени ги да видиш дали ще има ефект. Една приятелка ползва хума за такова подсичане, но върху дупе и то мъжко ( бебешко  Mr. Green )
Силве, за ваксините- по предварителна заявка са а не както ти е казала педиатърката за всички еднакъв брой. Сменяй я. И аз като теб чакам декември.
Малинка, облечи и още една дрешка на Габи. Студенко и е. Аз Крис го обличам в гащеризонче ( без боди отдолу) и чувалче. Добре му е, но по някое време му хвърлям и тънко одеалце ( оът тези плетенките на мадъра)
Здравей и добре дошла на нова мама Нати
Слънчева, то без падане не може. Сещам се с Алек колко пъти ми е спирало сърцето... дано не се повтаря с Крис. И другитебебоци- никакви екстремности, плийз, че мамите ще ни побелеят косите рано рано.
Рали, сподели как ще даваш авокадо на малкия. Нали ти коментираше качествата и предимствата.Аз се чудя ли чудя... само дето гуакамоле не съм му спретнала.
В този ред на мисли да се изкажа и аз... чета какви съвети дават мъдрите ни педиатри и им се чудя... слагайте сол, захар, масло, жълтък и сие, а какао в млякото може ли , да попитам аз  Thinking

# 129
... радвам се, че има и други, които смятат да захранват на 6 месеца. аз имам такова намерение, но понеже не срещам никаква подкрепа от педиатърката ми, която кара по комунистическата схема, се образовам от нета Thinking

Пипи, напълно ти съчувствам и зная как се чувстваш. Преди 4 г. смених първата си педиатърка, която беше чудесен и загрижен личен лекар, само защото ме побърка да захранвам първо със сок, после с пюре на 3-4 м. Не разбираше моите доводи защо искам да отложа и да кърмя бебето. Настоящата педиатърка ни хвали, че се кърмим и още не е казала гък за захранване, което много ме радва, но пък като се наложи да ни преглежда всички наред, ми иде да я застрелям на място.  Tired И аз не съм лесна, де...

Ани, мерсим ти за милите думи!  Hug Все по-добре сме Крисето. Даже ядох шоколад и му усетих вкуса, което означава, че съм ачик-ачик здрава за утре.  Wink
Не ми се сърди, ама се посмях на тая ти история с чистачката. Така смешно си го написала, че хем ми стана криво, хем смешно. Има хора, които не крадат от лошотия или недоимък, а си страдат от онова болестно състояние... като ми се върне мозъка на място, ще се сетя кое беше.  Whistling  Tired  Thinking  Blush  Mr. Green След като не ти е пипала бижутата, възможно ли е и при нея да е такъв случая?

Кали, и аз преглеждам носа и вратлето само. Ръцете на котето са постепенно в устата й и затова не ме учудва да са по-хладни. А през нощта, знаеш, спим в комплект и се топлим сладко-сладко взаимно. Май ти казах или не съм (пак онова с мозъка) - купих й чувалче от АСДА за 10 паунда, щото в северната стая си е мръх-мръх вече. Сега спи по боди с къс ръкав в чувалче и отгоре с нашата завивка. Като й е изпрано и неизсъхнало, обличам боди с къс ръкав, гащеризон и нашата завивка. Изглежда ми като двата варианта да са еднакви.  Thinking

Слънчева,  Hug, мръх, трябва вече да ги пазим човеците явно. Аз изпуснах Каби за първи път когато беше на 7 м. от столчето за хранене от най-високата позиция. Голям страх изживях.

Хора, вашето пране съхне ли? От понеделник бебешките дрехи, верно подплатените + чувалчето на количката, стоят мокри.  Shocked

Чак днес видях, че Криси си е открила ръцете. Голям смях пада, гледа ги, върти ги, гледа моите пръсти, върти ги. Сега й оставих една гризалка и тя си я дрънка в главата.  hahaha

... а какао в млякото може ли , да попитам аз  Thinking

Може... ама в твоето!  Mr. Green Апропо, аз на Каби още не съм му давала мляко с какао.  Blush

# 130
  • Sofia
Бръмб, тя ми вика по телефона "не знам защо го правя" и аз и викам, ми ако си клептоманка (това е думата  Mr. Green), иди се лекувай  Grinning
Вили, сапунчето за петна е от бабата на happiness  Grinning Майтапът настрана - домашно правен сапун вади всичко  Peace Веси ми донесе, но преди това и сестра ми незнайно от къде изрови едно калъпче правено от майка. Ако искаш, на следващата ни среща, ще ти донеса парченце, да си переш пюреени и акови петна  Heart Eyes

Ох, аз слагам Крисето в чувалче, но понеже имам клаустрофобия, ми се струва, че и на нея й е супер гадно  Confused

СРЕЩА В ССЦ (молът до х-л Хемус) УТРЕ (ПЕТЪК) В 11-11.30Ч. СБОРЕН ПУНКТ ЕСКАЛАТОРИТЕ НА ПАРТЕРА
Който закъснее, да звъни  Peace Ще правим ли опит за разходка навън, да знам как да се облечем  Peace

# 131
едвам смогвам да чета - по диагонал  Mr. Green

добре дошла на новата мама адашка   bouquet

ани, дори жената да има някакъв проблем и заради това караде парцалки - не го оправдавам  Close егати и простотията да ти краде чорапогащниците - още малко и гащите ще ти подноси. кой знае какво още е окраднала без да разберете. дали да не си смениш патрона на вратата - нищо, че ти е върнала ключа?  newsm78

малини, андрейко през нощта е леден - хем е с боди и с пижамка, а отгоре е завит с дебела пелена. заради това почнах от два три дни да пускам климатика в другата стая и държа вратите отворени.

ох, исках още неща да кажа, но чавка ми е изпила мозъка  Sad  Embarassed

ааа, слънчева - много гадно това с падането  Hug

болните-оправяйте се!

днес водих Марти на футбтол - цигането е отстранено  Mr. Green и имаме напредък със занималнята. учителката от предучилищната група от детската градина се нави да ги вземе и да им преподава.

# 132
Привет

Слънчева, милата  Hugкато четох и на мене ми се изправи косата, нашето легло е адски високо, води се някакъв английски тип и ако ми се изръси от него направо ще загина

Ани, сменяй патрона, жената наистина надали от лошотия или недоимак го е направила ама не се знае има ли друг ключ или не все пак!!!

Моето поспаливо дете, днес реши да будува, аз нали трябваше да отида до офиса, оставих го на баба му 2 часа са си пяли, после си го прибрах и пак седи и си вика пее гука никакви индикации за сън та чак преди половин час се предаде:)

За ваксините, ние също винаги сме слагали, никога не е било проблем а не виждам как може да има налични за да си купиш пък като трябва да ти я сложи педката няма налични, айде да приключваме и ние утре със тях че да ми се маха от главата

Грийнче, дано да ти се усъществи плана за утре а и дано да са сгрешили за АД

За пъпчиците и подсичането - Мишо никога не е бил подсечен и пъпчици не са му излизали абе нищо изобщо и аз с нищо не го мажа и по случая отнесох сериозна критика от баба ми онзи ден как не съм права и трябва да го плякам обилно при всяка смяна щото тя навретето така била правила с мен #Crazy

Оооо много съм отвеяна, добре дошла на новата мама НаТи

Дейзи, преудолей си страха с шофирането защото си е удобство голямо, да знаеш:)

За срещата утре, аз ще звънна да проверя къде е групата че вероятно няма да успея навреме, ако не вали, аз нямам против и за външна разходка

Десекс, и Мишо не трпи обувки, сваля си ги, той досега нямаше де ама онзи ден му купих, нъцки мята краката докато не го махне Hug

# 133
Здравейте и от мен!
Ха, лошото време ни кара всички да четем повече и пишем, май отдавна не е имало такава активност!  Laughing
Змейче, благодаря за похвалата за хубавите мерки! Аз пак да си напиша, че до 6 месец не смятам да захранвам, смятам, че и за мен и за него ще е по-добре тогава. И после почваме постепенно с пюренца и кашички, но задължително без никакви захар и сол, жълтъци и други подобни. В тази връзка ето едно полезно линкче и сайт за захранването, че много вълнения покрай него:
http://karmene.greatnow.com/zahranvane.html
Марая, преди седмица имахме обрив точно по средата на дупето, множество ситни бели пъпчици. Първо мазах с Mustela, но не мина, после минах на Bubhen, и след 2 седмици мина (може да са минали и от само себе си  Rolling Eyes ) Едва ли беше от памперси, или кърпички, защото вече 3 месеца сме с Pampers Active baby и същите кърпички, не съм ги и сменяла.
Добре дошла на новата мама Нати и от мен!
Десекс, ние не само обувки, ами и чорапки не търпим! Та съм принудена да ползвам повечко ританки, въпреки, че ми е толкова сладичко в мъничките обувчици!
Пък ние имаме някакви гадни сополчета. Снощи Марти почти не спа, а пък дишането му едно такова тежко. Добре, че няма Т. За сега пръскам Sterimar, някой знае ли нещо друго ефективно!?  newsm78

# 134
  • София / Сливен
За обривчето по дупето, а и въобще по тялото на нас ни помага душ-олио на нахтхерцен.
Относно Памперс и аз не съм доволна от тях и отдавна сме на Пуфис сега пакета, които купих е страхотно ароматизиран.
Добре дошли на новите мами.
Честита месечка на Дидка на Девилчето.
Ани аз мисля, че не бих се доверила на чужд човек да чисти в нас.
Весело изкарване на срещичката мога само да ви пожелая от вечно ветровития град Сливен.

Общи условия

Активация на акаунт