Майчинството счетоводно - 34

• 35 194
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Отвори се. Проблемът бил, че сертификатът, който ползват от НОИ не се приема като достоверен от компютъра ми. Просто трябвало да пренебрегна предупреждението и да продължа нататък въпреки това.
Ок. Но сега като си влязох в досието и виждам, че болничния ми, с дата 17.08, все още се обработва. Е, до кога? А в същото време не са пропуснали да ми прекратят стария болничен за отглеждане на дете до 2г.  Crossing Arms Той не трябваше ли да продължи да се изплаща до навършването на 2г., но в размер 50%?

# 421
  • Пловдив
Той не трябваше ли да продължи да се изплаща до навършването на 2г., но в размер 50%?

трябва да получаваш 120 лв до 2 г на детето,но само ако си подала необходимита декларация прил 4
срока за изплащане на болничния е 15 работни дни-закъсняват,пиши им мейл има ги на сайта

кефи ме подписа ти Mr. Green

# 422
  • София
Elfita, благодаря   bouquet

# 423
  • София
Какво е това прил.4? 
Аз сега разговарях със счетоводителката ни и тя каза, че трябвало да занеса болничния в НОИ и най-вероятно от там идва проблема? Не сме се разбрали явно с нея кой ще я свърши тази работа  Thinking

# 424
  • София-Младост
Какво е това прил.4? 
Аз сега разговарях със счетоводителката ни и тя каза, че трябвало да занеса болничния в НОИ и най-вероятно от там идва проблема? Не сме се разбрали явно с нея кой ще я свърши тази работа  Thinking

Е при незанесен болничен пари няма как да получиш за него. Прил.4 е това, което се подава, когато не ползваш отпуск за втората година и за да получаваш 50% обезщетение. Ти също го подаваш.

# 425
  • Пловдив
Какво е това прил.4? 

е при непредставен болничен какви пари чакаш
носенето на болнчния не е твое задължение
изтегли прил 4 и го попълни /ако не си го направила/ -също трябва да се носи в НОИ http://www.account-bg.info/e107/e107_plugins/links_page/links.php?cat.6

# 426
  • София
Благодаря много за разясненията!   bouquet
Сигурно изглеждам много глупаво да търся пари от незанесен болничен  Embarassed, но бях останала с впечатление, че тези неща ги е свършила счетоводителката ....  Crossing Arms Сега ще ги изчистваме тези неща  ooooh!

# 427
  • Пловдив
Благодаря много за разясненията!   bouquet
Сигурно изглеждам много глупаво да търся пари от незанесен болничен  Embarassed, но бях останала с впечатление, че тези неща ги е свършила счетоводителката ....  Crossing Arms Сега ще ги изчистваме тези неща  ooooh!

е не е глупаво

с ПИК като не ти излиза болничния значи не е занесен
всички неща ги носи счети,а не ти
прочети първия пост-линковете в червено-зъстъпено майчинство и док за майчинство

# 428
  • София
с ПИК ми излиза вход.номер на болничния и че е заведен на 17.09, а на статуса пише "обработва се"
сега вече съвсем се обърках  newsm78

# 429
  • Пловдив
с ПИК ми излиза вход.номер на болничния и че е заведен на 17.09, а на статуса пише "обработва се"
сега вече съвсем се обърках  newsm78

щом виждаш 45 дневния ти болничен на сайта значи е представен-не го изплащат,защото нещо липсва или има някакъв проблем
забележка има ли
още преди ти пасах-пиши мейл на НОИ да питаш защо не ти го плащат

# 430
Здравейте! Имам един въпрос и ще съм ви много благодарна ако ми помогнете, защото ми е притеснено. Интересува ме дали ще ми изплатят болничния, който се взима 45 дни преди термина. Този болничен започва да ми тече от днес (21.10). Постъпих на работа на 16.11.2009- преди това септември и октомври бях безработна, но всички здравни съм ги внасяла. Имам общо около 2 години стаж.  Възможно ли е да откажат да изплатят болничния, защото миналата година октомври не работих?

# 431
  • София-Младост
Здравейте! Имам един въпрос и ще съм ви много благодарна ако ми помогнете, защото ми е притеснено. Интересува ме дали ще ми изплатят болничния, който се взима 45 дни преди термина. Този болничен започва да ми тече от днес (21.10). Постъпих на работа на 16.11.2009- преди това септември и октомври бях безработна, но всички здравни съм ги внасяла. Имам общо около 2 години стаж.  Възможно ли е да откажат да изплатят болничния, защото миналата година октомври не работих?

Не. След като имаш общ осигурителен стаж до сега 12 месеца, то болничния ще е с обезщетение. Просто за месеците без работа, които влизат в базата за изчисление се взима МРЗ за периода.

# 432
Ала-Бала Много благодаря! Наистина се успокоих.  Peace

# 433
  • Пловдив
kalpazanka ,44 смятам аз т.е да,така е

# 434
Здравейте, на 31.10 трябва да изляза 45 дневен болничен. Интересува ме, понеже са пада в неделя - нали при изчислението на майчинството октомври в този случай няма да влезе в 12 месечният период назад или за да ми изчислят от септември 2010 назад то тази дата на излизане в 45 дневен трябва да се падне работен ден в месеца било то и последен?

И другият ми въпрос е- предната седмица ми изтекоха полагаемите 180 дни болнични и постъпих в болница откъдето днес ме изписаха, а следващият ми болничен трябва да е от ТЕЛК (отпуска или да се върна на работа не става варианта). От болницата ми казаха утре като ми дадат епикризата да отида с нея при личният ми лекар заедно с епикризата, която са ми дали от лежането ми там за задържане през април месец и със всички преснимани болнични листове да ми издаде личният лекар някакъв лист за явяване пред комисия и така щели да ми дадат болничен. Вярно ли е това, което са ми казали, по този начин ли се дават болничните от ТЕЛК и да не стане утре да е късно и да е трябвало от болницата където лежах да ми издадат този болничен?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт