Майчинството счетоводно - 34

• 35 203
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • София-Младост
Здравейте, на 31.10 трябва да изляза 45 дневен болничен. Интересува ме, понеже са пада в неделя - нали при изчислението на майчинството октомври в този случай няма да влезе в 12 месечният период назад или за да ми изчислят от септември 2010 назад то тази дата на излизане в 45 дневен трябва да се падне работен ден в месеца било то и последен?
Ако болничният е от 31.10. октомври няма да влезе в базата, без значение работен или не.
За ТЕЛК не мога да отговоря, но ми звучи логично написаното.

# 436
  • Пловдив
Здравейте, на 31.10 трябва да изляза 45 дневен болничен. Интересува ме, понеже са пада в неделя - нали при изчислението на майчинството октомври в този случай няма да влезе в 12 месечният период назад или за да ми изчислят от септември 2010 назад то тази дата на излизане в 45 дневен трябва да се падне работен ден в месеца било то и последен? -октомври няма как да ти влезе в базата,защото през този месец ще ти се издаде 45 дневния
И другият ми въпрос е- предната седмица ми изтекоха полагаемите 180 дни болнични и постъпих в болница откъдето днес ме изписаха, а следващият ми болничен трябва да е от ТЕЛК (отпуска или да се върна на работа не става варианта). От болницата ми казаха утре като ми дадат епикризата да отида с нея при личният ми лекар заедно с епикризата, която са ми дали от лежането ми там за задържане през април месец и със всички преснимани болнични листове да ми издаде личният лекар някакъв лист за явяване пред комисия и така щели да ми дадат болничен. Вярно ли е това, което са ми казали, по този начин ли се дават болничните от ТЕЛК и да не стане утре да е късно и да е трябвало от болницата където лежах да ми издадат този болничен?--със сигурност болницата не издават болнични с ТЕЛК-да,това е реда-само не знам дали не трябва АГ то да те насочи към ТЕЛК,но предполагам и личния става.действай бързо,защото доколкото разбирам сега си без болниченБлагодаря!

# 437
здравейте момичета! Надявам се вие да можете да ми помогнете. Имам бебе на 7 месеца и бих искала да започна работа. Въпросът е че не искам за сега да се върна при предишния ми работодател, а при друг. Ако започна работа, фирмата от която се водя в отпуск по майчинство ще прекрати ли ТД и губя ли обезщетението си за отглеждане на дете. Извинявам се ако въпросът ми ви прозвучи объркано. Ще ви бъда благодарна ако ми помогнете

# 438
Супер благодаря за отговорите!
Да, Елфита, в момента съм буквално без болничен, а не ми достигат 14 дни, затова и пиша веднага и да задействам бързо нещата. За болничният след раждане нали няма нужда да е пак ТЕЛК, той се води по друг начин ли вече?

# 439
  • Пловдив
здравейте момичета! Надявам се вие да можете да ми помогнете. Имам бебе на 7 месеца и бих искала да започна работа. Въпросът е че не искам за сега да се върна при предишния ми работодател, а при друг. Ако започна работа, фирмата от която се водя в отпуск по майчинство ще прекрати ли ТД и губя ли обезщетението си за отглеждане на дете. Извинявам се ако въпросът ми ви прозвучи объркано. Ще ви бъда благодарна ако ми помогнете

няма да ти се прекрати обезщетението,ако започнеш на граждански
на ТД можеш като ти изтекат 410 те дни

За болничният след раждане нали няма нужда да е пак ТЕЛК, той се води по друг начин ли вече?

още за 45 дневния и нататък нямаш нужда от ТЕЛК

# 440
  • sofia
Здравейте,искам да попитам родих на 27.07 сега получих съобщение от НОИ, че са ми превели 997 лв.Бихте ли ми помогнали,защото това са първите пари,които ми превеждат.Това парите за 45 дневния болничен ли са.Осигурявам се на около 2000лв.Благодаря ви предварително.

# 441
  • София-Младост
Здравейте,искам да попитам родих на 27.07 сега получих съобщение от НОИ, че са ми превели 997 лв.Бихте ли ми помогнали,защото това са първите пари,които ми превеждат.Това парите за 45 дневния болничен ли са.Осигурявам се на около 2000лв.Благодаря ви предварително.
Вероятно са за м.07 и м.08. Извади си ПИкод и си следи плащанията в сайта им.

# 442
Az i ti ,предния път не каза,че си самоос лице май, ако вземеш 45 дневен ноември,обезщетението ще е грубо 1000 лв, ако е от декември-грубо 1130 лв
Elfita ,   bouquet   bouquet   bouquet   bouquet
barbaroska , аз на твое място не бих рискувала - твърде е вероятно от Нова година нещата да се променят коренно... Поне така си мисля... Аз дори се страхувам да не "праснат" някоя промяна от 01.12., така че клоня към това да изляза както си трябва...
Но пък при теб става дума за 5 дни, все пак... При мене са 15 и загубата си е сериозна - осигуровки  за целия месец, пропуснати болнични (за общо заболяване до 15-ти и после 15 дни до края на ноември), а и риска...
Но си мисля, че не ти е спешно да решаваш - твърде малка е вероятността да приемат някакви промени между Коледа и Нова година. Така че, ако следиш нещата редовно, до към 20-23 декември ще знаеш какво те очаква и ще вземеш "информирано решение" Mr. Green
⅞ ...and Happily Ever After, на твое място почти сигурно бих "останала  на работа" и неделя - 31.10. и бих искала от АГ-то да ми издаде болничен от 01.11. Така ще изгубиш 1 ден от болничните, но пък ще спечелиш целия декември, ако това те устройва, както мен и barbaroska. Успех!

# 443
  Здравейте.
  Имам въпрос относно болничните, не можах да намеря отговора в темите в началото. Бях в майчинство до 01.06.2010 сега съм бременна в 16 седм, ако ползвам болнични това ще намали следващото ми майчинство? Четох, че ако една година назад няма промени в осигурителния доход болничните не намаляват майчинските, но аз имам месеци на 240 лв, та се чудя...
  Благодаря предварително!

# 444
  • Пловдив
  Здравейте.
  Имам въпрос относно болничните, не можах да намеря отговора в темите в началото. Бях в майчинство до 01.06.2010 сега съм бременна в 16 седм, ако ползвам болнични това ще намали следващото ми майчинство? Четох, че ако една година назад няма промени в осигурителния доход болничните не намаляват майчинските, но аз имам месеци на 240 лв, та се чудя...
  Благодаря предварително!

изчакай да направиш 6 пълни календарни месеца на заплатата си-т.е излез от 1 дек в болничен
защото 240 те лв ще те свалят,да

# 445
  Elfita много благодаря!   bouquet 
  Добре, че ви има!!!

# 446
Здравейте момичета, искам да попитам нещо.Майчинството ми свърши този месец,понеже детето ми навърши 2 години на 1 октомври.Във фирмата,в която работех преди няма да работя повече,тоест съм вече безработна.Какви документи ми трябват от фирмата ,за да се регистрирам в бюрото по труда и полагат ли ми се някакви обезщетения?  bouquet

# 447
# 448
Знаете ли ако съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 г., а възнаграждението ми по трудов договор е 640 лв., то колко ще е общата вноска за осигуровки, внасяна от работодателя ми през този период, в който съм в горния отпуск?

# 449
Знаете ли ако съм в отпуск за отглеждане на дете до 2 г., а възнаграждението ми по трудов договор е 640 лв., то колко ще е общата вноска за осигуровки, внасяна от работодателя ми през този период, в който съм в горния отпуск?
Дължат се само здравни вноски - 20,16лв.

Общи условия

Активация на акаунт