Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 25

• 38 307
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Аз не мога да разбера ,как е възможно да кажете ,че убиеца АМ е същия като Шахнур.Шахнур може да удря шамари ,да прекарва наркотици ,но не убива децата си. Просто ми се струват несравними нещата. Психическото насилие на Шахнур,да е по-лошо от убийството
на АМ ,просто не мога да приема ,че някой може да мисли така.
Шахнур прекара наркотиците ,заради заплахите на АМ,а не че и се искаше.Тя първоначално искаше Саваш да се занимава с това ,даже и Пала въвлече в "убеждаването" , но като видя ,че не става се спря.
После я изнуди АМ ,заради убийството ,което извърши Мустафа.
Точно за това не мога да сложа знак за равенство между Шахнур и АМ.

Цял живот съм казвала ,че нищо не мога да оправдая с напиването.
Саваш в случая ,също не го оправдавам. Не може да се напиеш до безпаметност, което е срамно ,и на всичкото отгоре да се събудиш в чуждо легло. Можеше да не тръгва с нея.По-напред някоя дама беше написала ,че е можел да отиде в новата къща и там да се напие. Да! Има моменти ,когато ти се иска да пиеш ,за да не мислиш. Той трябваше да вземе бутилката и да отиде в къщата.

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 15:32 от pavlinaio

# 541
Да беше отишъл, тъкмо нямаше да се напива сам, тя и Ясемин самотно пиеше вино, а на сутринта щеше да се събуди с правилния човек Joy

# 542
Ами той и АМ нямаше намерение да убива детето си, само искаше да го "превъзпита", но не прецени времето. Та и Шахнур така, и тя уж иска да закриля семейството си, но изобщо не се усеща, че им "убива" душите.
А пък най-много е загрижена да закриля малкото говедце Мустафа. Ако беше послушала Саваш и беше оставила говедцето да си понесе наказанието още първия път, когато наръга човек, сега нямаше да е рекетирана от АМ.

# 543
В тази серия ми се стори,че много започнати неща от предишната серия останаха на заден план.
Случая Бора и Назан с тяхната сватба. Също и за Мехмет- изнудвача.Няма нито един проблем решен.
До колкото знам,че в ислямистките държави когато почине един от родителите и детето ако е момче остава при родата на мъжа.Тук го дават ,че е при Назан, която се страхува че ще и го отнемат,ако разберат,че се е омъжила тайно, но кой ще и го отнеме newsm78?
Така и не дадоха нищо за прословутия пистолет с отпечатъците newsm78 .Какво стана с него?

# 544
  • Варна
Здравейте!  Simple Smile

Няма да коментирам 29 серия, защото още не съм я гледала.
Минавам само да ви кажа, че започвам да качвам преведените серии на ЛиН от втори сезон като торенти.
Засега ще ги качвам тук - Преведените серии на ЛиН от втори сезон 24 епизод вече е качен.

Ако има някакви проблеми с торента, пишете ми, за да ги отстраня.

# 545
Може да превъзпитава по много начини ,а не да убива.
Не знам дали ,като потопиш един човек под водата и не му даваш да си поеме дъх,това е превъзпитание.Това е опит за убийство.
Можеше да му спре джобните ,да го изгони от къщи ,да го шамароса
и мн. други ,но това е ужасно. Дори главорезите  го гледаха
с надежда ,че ще им каже да извадят сина му.Те дори се уплашиха от случващото се ,а АМ стоеше с демонска гримаса и гледаше как детето му се мъчи да си поеме глътка въздух.

# 546
Може да превъзпитава по много начини ,а не да убива.
Не знам дали ,като потопиш един човек под водата и не му даваш да си поеме дъх,това е превъзпитание.Това е опит за убийство.
Можеше да му спре джобните ,да го изгони от къщи ,да го шамароса
и мн. други ,но това е ужасно. Дори главорезите  го гледаха
с надежда ,че ще им каже да извадят сина му.Те дори се уплашиха от случващото се ,а АМ стоеше с демонска гримаса и гледаше как детето му се мъчи да си поеме глътка въздух.

Единственото, което исках да кажа е, че AM нямаше намерение да убива сина си....което разбира се не го оправдава - изрод си е и то от голям! Sick

# 547
То и това оставаше, Шахнур, която е жена и майка да ги превъзпитава точно като А.М. Да удариш дъщеря си, която е възрастна жена и то пред други възрастни хора /а пък и пред Явуз/ и да я подчиняваш чрез това унижение, изобщо не е малко. Тя знае, че Назан прави опит за самоубийство, трябваше да я щади от емоции. Ами след шамара и неразбирането на Шахнур за това, че се чувства предадена заради присъствието на Явуз, ако беше отново повторила. В този случай добре че беше Бора и имаше при кой да отиде, хвана се за него като удавник за сламка. Мисълта ми е, че назан ако беше се самоубила след случката, Шахнур щеше да е втори А.М. в по-лека форма.

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 17:11 от Stefok

# 548
Точно в този момент ,когато Назан започна разправията с
Явуз ,Шахнур трябваше да го моли за живота на синовете си.
Трябваше да се спре АМ. Да се спре надвисналата опастност от отмъщението . Сигурно Шахнур трябваше да обясни по-рано на всички за изнудванията на АМ ,но трябваше да издаде и Мустафа.
Спомнете си какво прави Лейля ,когато стреляха по къщата.
Това се е случвало доста пъти през живота на Шахнур.Дори
и ние бяхме свидетели на такава стрелба - заплаха от АМ.

# 549
Toчно затова става въпрос - ако говедцето не и беше толкова скъпо, можеха отдавна да го
озаптят и да не се стига дотам, че АМ държи оръжие с негови отпечатъци и да изнудва. На всичкото отгоре всичко е скрито-покрито от Саваш. Е...той какво да прави, да назначи на всеки член от семейството по един надзирател, че да ги следи какви ги вършат. Съсипаха го този човек - хиляди гадости му струпаха на главата  и всячески му пречат да изплува! И основната вина е на Корлеонката.

# 550
Мисли , мисли , мисли ........ и хоооп   Mr. Green

dajoan  пуснала си правилния момент ,но да видим от него какво ще излезе аз смятам ,че госпожица Пелин няма да пропусне да го оповести  newsm78

# 551
Освен това, Шахнур с наркотрафика постави Саваш в рисковани ситуации, тъй като той е представителя на фирмата и при грешка можеше да пострада, я в затвор, я нещо друго, и всичко това заради детето си гаменче. Ако е добър човек, как позволява на сина си да извършва толкова много жестокости и да го прикрива. Или при случая със стрелбата по къщата, ами ако беше улучил някой куршум /макар и халостен пак е възможно/ и убил някой от децата й.

# 552
keii -Преведените серии на ЛиН от втори сезон -  благодаря за труда който си правиш аз пробвах при мен няма проблем-супер си  newsm51

# 553
TARIH    12/10/2010
        HEDEF KITLE    TOTAL
S NO    PROGRAM ADI    KANAL    SURE    (R) AMR %    SHR %
1    OYLE BIR GECER ZAMAN KI    KAND    1:32:37    14,03%    34,52%
2    OYLE BIR GECER ZAMAN KI (OZET)    KAND    0:33:29    8,15%    21,23%
3    ASK VE CEZA    ATV    1:23:16    7,72%    18,82%
4    BITMEYEN SARKI    ATV    1:28:14    5,07%    17,78%
5    PAPATYAM    STAR    1:32:14    4,67%    11,72

# 554
Според мен точно постъпката на АМ показва , че не трябва да се търси оправдание за постъпките на геройте/хората  , а да се преценя дали са правилни и не вредят на никого .  Peace

Общи условия

Активация на акаунт