ЮНИ е още далече, но двете чертички са факт вече!

• 20 554
  • 617
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря на всички, доста се поуспокоих! Не съм се панирала за нищо досега, но като го прочетох се притесних! Първа бременност ми е, и затова толкова се вълнувам и искам всичко да е нормално!

# 421
TinaT бравоооо честито  Hug Защо ти изписа Магне В6?Утрогестана предполагам е за да подпомогне разтежа...Или?

# 422
Вещица, Утрогестана не подпомага растежа! Той успокоява матката, съдържа прогестерон, който е един от най-важните хормони на бременността, подпомага закрепването на ембриона, отпуска евентуални спазми на матката и пази бременността от евентуални спонтанни аборти. Лекарите го изписват за да е и бременната и те по-сигурни.

# 423
Момичета тъкмо се връщам от преглед.Видях го и снимка също имам. Hug
Нямам търпение да я покажа на таткото.Лекарят ми каза също,че може да се прави секс,но по-внимателно и нежно.Изписа ми Магне В6 и Утрогестан.Каза също да наблягам на млякото,тикви,риба,моркови и орехи.Общо взето да се внимава с въглехидратите,а да се набляга на зеленчуци и плодове.

Честито и от мен TinaT, много се радвам за теб! Ние ще ходим в понеделник на първия преглед и се надявам и ние да го видим и да получим снимка! Hug Искам да попипам как точно мина прегледа, на видеозон ли те гледа? newsm78

# 424
  • Sofia
И аз се зачудих за Утрогестана... Значи просто така превантивно си изписват хормони ли?  newsm78
Това е кофти, аз по-скоро бих си спестила допълнителните хормони, отколкото риба и синьо сирене.

# 425
Утрогестана за задържане,а Магне В6 е магнезий.Трябва да се пазя повечко,защото ми бяха изписали едни хапчета за бяло течение,а не се знаеше още,че съм бременна,но иначе други проблеми няма.  Praynig Слава Богу!

# 426
chin ясно ми е за какво се прилага,просто не се изразих правилно,което си е моя грешка Hug

TinaT всичко ще е наред Hug

# 427
buffy, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН и от мен. Само хубави неща ти желая и на теб и на бебчо. Като видях Бейлиса, че се сетих как почти се напих с него, точно 3 дни преди да разбера, че съм бременна  Cry. Но пък сега ям течен шоколад и си представям, че са твоите бонбони  Laughing.
Е, вече дори и бира не пия, не че ми се пие нещо де. Само докато вляза в кухнята и ми става лошо. Мъжът ми ме замества в кухненските задължения, аз не мога  Sad
Честито на всички нови майчета при нас. Станахме толкова много, много се радвам  Hug
За секса, и аз да се разпиша. От както разбрах новината, всякакво желание се изпари в мен и отделно ме е страх. Мъжът ми в началото го приемаше много лично и се обиждаше, но сега вече е на моя страна. А и аз още не съм ходила на преглед, не че това щеше да ми помогне, пак ще ме е страх, незнам до кога  Cry

# 428
И аз се зачудих за Утрогестана... Значи просто така превантивно си изписват хормони ли?  newsm78
Това е кофти, аз по-скоро бих си спестила допълнителните хормони, отколкото риба и синьо сирене.
Прогестерона по време на бременността се произвежда много, но в повечето случаи не достатъчно,  Утрогестана може само да помогне на закрепването на ембриона, излишъка се изхвърля чрез потта и урината, т.е пренасищане не може да има. И все пак това е решение на лекаря ти и не бива да се пие без рецепта.
Тина, честита точица, да расте и хубавее все така.

# 429
Ами прегледа ме на видеозон,показа ми точицата и каза,че това е бъдещото бебе.Извади ми снимка за таткото,защото не беше с мен.Обясни ми много неща,които попринцип бях научила от форумите,но все пак полезна информация.

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 17:11 от TinaT

# 430
  • Sofia
Мерси за пояснението, не знаех, че не може да се пренасити човек.
А мен онзи ден ме хвана страх дали ако го спра (че все забравям да го пия навреме) няма да вземе да ми дойде. Преди ми го изписваха, когато не ми идваше дълго време.

# 431
  • София
Чин, шапка ти свалям за написаното по-горе и аз така мисля, не трябва да се шашкаме от най-малкото и да параноясваме, най-важното е всичко да  е наред и нормално, а Господ си знае работата, разбира се и ние трябва да се събразяваме малко от малко  Simple Smile)), ама чак пък от всичко да се спичаме, не виждам смисъл, поне аз така мисля за себе си!!!

# 432
А, няма страшно, Шунка, няма да се пренаситиш и няма да ти дойде, той док ще ти го спре постепенно, за да може организма да компенсира липсата на хапчетата.  Ти пиеш ли го, аз го слагам вагинално, няма страничния ефект - сънливост и невменяемост.
И на мен са ми го изписвали за предизвикване на М, това защото много често в случаите, когато М няма- причината е липса на овулация в дадения месец, а когато няма овулация, организма не произвежда достатъчно прогестерон за да настъпи след това менструацията.
Мунди   bouquet 

# 433
На мен ми се обади моя лекар и ми каза да пия витамин Д и фолиева киселина.На хапчетата пише Vitamin D( as D3 400 IU) същото ли е? newsm78

# 434
Ами прегледа ме на видеозон,показа ми точицата и каза,че това е будещото бебе.Извади ми снимка за таткото,защото не беше с мен.Обясни ми много неща,които попринцип бях научила от форумите,но все пак полезна информация.

Значи първият преглед е на видеозон, и вече съм наполовина подготвена за първия преглед!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт