Отговори
# 615
Мисля, че методът на заспиване се казва Crying Out Method.

Да, и според един препоръчван и в Бг сайт, определено не работи за всички Wink

Аз лично засега не бих го пробвала, тъй като той се буди само веднъж, обикновено заспива пак веднага след като се насмуче. Има нощи, в които не се буди. Снощи голяма изненада - след като поиграхме малко, аз изгасих лампата и очаквах да зареве, но той зарови носле във възглавничката си, повъртя се малко и заспа. Това не е закономерност, но според мен щом се случва, значи може да стане и "без бой".

# 616
Oooooooooo, Маринексче, как ми липсваше. Hug Добре дошла.  bouquet
Викито, според моя мъж да се гледа деца е по-трудно, отколкото да се ходи на работа. Благодаря на Господ, че ми даде такъв мъж, умен и добър. Мисля, че е много егоистично на татковците да им се спинка, а на теб не ти ли се спинка? А и програмата работи с пълна сила и то само за броени дни. Отчет- изпи си млякото и заспа без никакво мрънкане. Утре ще пиша как е била ноща. Стискайте ни палци. Hug

# 617
Здравейте мами,
Честити месечинки на порасналите бебчета!
На болничките бързо оздравяване:)
4elsy много интересна програма.Ние след 3 месец не се будехме сутрин-заспивахме в 9-9,30 вечерта и се будехме сутрин в 6 за хапване и после си доспивахме до към 8.Но откакто почна да ни мъчи първи зъб и докато избие и малката почна наново да се буди към 3 за похапване:)Не може да е гладна,защото вечер съм като напомпана със силикон bombsИ отделно приготвям допълнително към 100мл,но тя си пийва макс.40 и заспива,а сега...става.Събужда се не толкова , защото е гладна,а защото я мъчат зъбките.Понякога пищи на сън:(Аз скачам като попарена.А тя се обръща на другата страна и заспива.
ДА ви се похваля-имаме си проходилка и Галя е на 7то небе-хвърчи и обикаля-голм кеф и голяма радост.Даже ме преследва. Crazy
При нас е трескава подготовка за голямото пътуване:))Ще ходим на гости на баба в Гърция.Галка и мама ще летят със самолет другия понеделник:))Само се притеснявам да не и заглъхнат ушите от самолета и дали трябва да предприема някакви мерки. 4elsy  вие как процедирахте?Ще се радвам да споделиш, ако можеш пиши ми  и на лични:))
Относно следващото дете-искам,но ще трябва да почакам,а и аз съм за разлика поне 3-4 години между децата:))може и повечко.
Carmen то за следваща бременност в рамките на 1 година след секцио няма проблем,проблемно ще е износването и много опасно.А заслужава ли си мъките?Подкрепям Ahony.
marinex  ти се завърна:))
Ще отида да полегна малко,че с тази смяна на времето... Crazy Flutter
 Hug Hug Hug за всички

# 618
  • Sofia
Браво 4elsy! Аз също подкрепям тази програма. С Анабел взех да я прилагам най-вече за дневното спане. Плака един път, плака втори, после още малко и така....сега си заспива сама. Друг е въпроса че през деня спи примерно само 40 мин следобеден сън и се буди крещейки...не знам защо. Спи и се ама не иска да заспива пак. А ако легна с нея спим по 3 часа Simple Smile Вечер от може би месец я оставям и заспива сама. Но спи със залъгалка която понякога търси нощем и се налага да ставам Sad Иначе от 8 -6 спи. Залъгалката не знам кога ще я махна...ако я няма си лапа пръста. А тя си спи сама в стаята от 6ти месец. Сутрин след яденето в 6 лягам с нея защото иначе не заспива, но въпреки това успява сама да заспива и вечер и през деня. Никога не съм я друсала на ръце и наистина искам да е самостоятелна, но все още има елементи по които работя усилено. Важното е че и мъжа ми ме подкрепя и я оставя да плаче когато го прави от инат.
Успех на всички тръгнали по този път!!!

# 619
Добро утро от нас.Хайде по едно кафенце  food010.Тая сутрин се бях разчистила нещо,но на Йоанка и се доспа и не исках да и тракам.Но поне успях да измия прозорците в хола и щорите от същите прозорци.
Снощи моето дете яде в 18:30 и заспа.Спа до 3 часа през ноща и се събуди яде и пак заспа до 6 часа.Ако беше заспала по късно например към 8 щеше да е идеална.Но тя през деня спи максимум 30 мин ако сме вкъщи.ако сме навън може и 50 мин.А вечер си заспива рано.Най късно е заспивала в 9.Днес ще сме пак на разходка.
дано да имам майчински днес,че нямаме никакви пари.Чудя се дали в петък да отидем на гости при мама,че отдавна не съм ходила.Но ми се поседява няколко дни,но аз от 7 години там за повече от 3 вечери не съм седяла.Сякаш ще отида и поне 7 дни ще поседя.
Засега чао от мен.Целувки на месечинките.

# 620
Добро утро сладурки и сладки бебета Simple Smile
Хайде сега помагайте - искам да отбия Анна-Мария /още се кърмим/ Тя обаче не иска нищо с биберон. Вода пием от чаша , сучем и ядем с лъжичка. Какво да правя , ношното будене ме побърква , а и имаме зъби , което пък ви е ясно води до яко хапане по време на сукане Sad

# 621
marinex защо бе мила искаш да е отбиеш? Та това е най-прекрасният момент и за двете.Ако си имаш кърма продължи поне до годинката това е много важен период за детето  Peace Поне при нас кърменето я успокоява на 100% при всички ситуации.Голямата я отбих на 9 мес защото ми "омръзна" и до ден днешен съжелявам за постъпката си явно не съм осъзнавала какво е предимството на кърменето.Но ако си се решила окончателно просто спираш да и даваш и това е не е задържително да даваш шише има чашки за тази възраст и ще и е по-удобно  Peace  Но трябва да се погрижиш за гърдите си доста често се получават мастопатии както се случи и с мен Tired по-добре се консултирай с лалече лига Hug Hug Hug Hug

Честито на днешните месечинковци  Hug Hug Hug

# 622
Честити месечинки на бебоците, празнуващи днес!  Heart Eyes

Здравейте мами,
Carmen то за следваща бременност в рамките на 1 година след секцио няма проблем,проблемно ще е износването и много опасно.А заслужава ли си мъките?Подкрепям Ahony.
Да, и аз така мисля, но тази гинеколожка каза, че според последните проучвания, белегът на секциото образувал незнамкакви си клетки само за няколко месеца, и мястото зараствало така, че било толкова здраво, колкото и ненаранената тъкан на матката. Това даже било тема за дисертация на някой си, и била много добре доказана и защитена. Но дори и да исках второ дете, щях да предпочета да не я подлагам на тест  Mr. Green

Ние също имаме проходилка от няколко дни, но Вини още не се сеща, че може да търчи с нея наоколо. Само от време на време се избутва с крачета назад, иначе седи в нея и се занимава с играчките. Аз го държа само по 10 минути наведнъж в проходилката, така че май няма време да се усети какво се прави в нея.

# 623
Здравейте,

ооооо, Маринекс, welcome back  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Момчета, да ви се оплача - Деляна не иска изобщо да суче млякото, отказва го тотално и сутрин и вечер, тази нощ беше върха, нито грам не е изсукала, вчера е яла 3 пъти и то само твърдата храна, никакво мляко Cry Cry Cry Cry Cry и сокове не иска, а водичка пие макс 100 мл за 24 ч, урината и стана жълта, не зная какво да правя..... Днес я бях записала на кухня - не искаше дори да помирише, принудих се да и дам ХИП пюренце за да яде все пак...

# 624
Натали пробвай да слагаш АМ в пюретата Hug

# 625
Здравейте и от мен.Днес пак направихме много хубава разходка.
Сега заспа.Значи пак около 3-4 ще се събуди да яде и пак ще заспи.Просто повече от 9 часа не може да издържи.Препоръчаха ми вечер да и давам супа за да издържи повече,но ще изчакам поне още месец.Искам да и давам кърма.
натали това да не е от зъбоникнене?чувала съм,че някой деца като им никнат зъби отказват всякаква храна.Дано скоро да прояде,че е много гадно така.
Лека нощ от мен на всички и приятна вечер преди това разбира се.

# 626
Здравейте на всички от мен и от Вики. Ние днес, както и вчера се разхождахме много добре. Вчера е спала в количката 3 часа и 15 мин., а днес 2 часа и 45 мин.  Hug Прекрасно дете, просто.

Днес пробвах да й дам една каша от ориз, сирене, малко АМ, масълце и всичко това пасирано, но още с първата лъжица все едно отрова й дадох. Оставих го й не я насилвах, естествено. Минах на това, което имах под ръка - ХИПП  месно-зеленчуково пюре. Тази вечер й дадох сок на Ганчев - бананов - пие. Сега е в кошарата и се опитваме да поспим поне 30 мин., но да видим дали ще се получи. От всякъде съм я подпряла с възглавници, защото вдига обиколника и се завърта, като съответно се удря или в решетката или в дъската.

Мъжът ми отиде за минерална вода, та за това имам малко достъп до компютъра и аз.

В петък си отиваме на село, че имаме събор събота и неделя, та за това днес си купих различни пюрета, както и една каша на Слънчо (кайсиева), че да имам под ръка там.

Ох, като че ли се унася.

Майчета вижте това - http://www.barbabebe.com/index_files/Page412.html - страхотно е

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 20:01 от elzas

# 627
Здравейте и от нас по нощите.
Честити месечинки на всички порастващи и порастнали дечица.
Болничките дано бързо се оправят
Елзас, страхотно е, ама и цената е една Crazy
Маринекс, много се радвам, че писа и се надявам да се завърнеш при нас HugМеждудругото и аз се присъединявам към твоето питане.Няма да се отбиваме напълно, но искам да имам свободата, ако реша да отида някъде да я оставя без да се притеснявам как ще я нахранят и дали няма да се наложи да се прибера.Днес я пробвах и изпи 80мл. адаптирано млко и като си стисна устата, абсурд да й вкарам биберона.Сложих я след малко на гърди и веднага си засука.Доцока си и вече спинка блажено
Лека нощ наа всички.

# 628
elzas Не знам защо така става, но линкът не ми се отваря и не мога да видя за какво говорите  newsm78

Искам да купя на Вини буйки за прохождане, но не знам как да определя размера му. Някой има ли идея? Харесах си разни от един сайт и няма как да ги пробваме.

# 629
Carmen, по размера на крачето в см.

11.5 см са размер 3 (или C3) по английската, 19 по нашата номерация (дават ги за възраст 6-9 месеца)
12-12.5 см са размер 4 (или C4) по английската, 20 по нашата (за възраст 9-12 месеца)
13 см са размер 5 или 21 (някъде ги дават 22) по нашата

На Дари сега са и идеални обувчици №3 (или C3) по английската система - т.е. №19 по нашата, даже обути с дебело чорапче.

Виж и тази табличка http://www.deichmann.bg/site/bg/img/umwandlung_kinder_bg.gif

Последна редакция: ср, 03 ное 2010, 04:54 от Mamma

Общи условия

Активация на акаунт