Училища първолаци Варна

• 150 218
  • 1 111
  •   1
Отговори
# 840
  • Варна
Зависи учителката какво прави в занималнята.
Големите помагат на малките Simple Smile малките учат от големите.
За числеността на децата си права, ако са големи групите нещата се размиват. Около 10 деца е ОК.

Такава може да е бройката само в частните занимални. В училищата 1 учителка на занималнята се занимава с 25-30 деца. Сами може да сметнете по колко време може да се отдели на всяко дете индивидуално - крайно недостатъчно. Повечето ми познати са недоволни от държавната занималня, но има доволни макар и да са малко. Всичко зависи много не само от госпожата, но и от самото дете. Ако е по-отговорно, самостоятелно и съвестно ще си написва всичко на занималнята, ако не - ще си дописвате вечер вкъщи.

# 841
моят район по местоживеене е около Кирил...

Дъщеря ми учи там, имат занималня първокласниците.  Във втори клас не знам дали пак ще е така. Събрани около 25 деца от две паралелки. Има още 2 или 3 групи , не съм сигурна, пак така са  на сборен принцип.
Не мога да кажа, че съм недоволна, но има какво още да се желае. Според мен, освен от учителката, зависи и от самото дете, както написа някой по- напред.
Моето не е от най - прилежните    Mr. Green . Често е писала домашното наново, у дома  Crazy !

# 842
Ако има вече започнал прием в някои училища,моля да споделите има ли "палаткови лагери"?

Бих искала да ги избегна, затова се чудя по кое време ще е най-приемливо да посетя училището за подаване на документи.

# 843
моят район по местоживеене е около Кирил, а по работа - до Априлов.

Имам наблюдения от Априлов от преди 6-7 години и знам, че директорката беше доста амбициозна. Дали е същата сега - не знам...

та общо взето се интересувам от тези две училища.

Същата е. Има занимални в 1 и 2 клас, всеки клас си е поотделно.

# 844
  • Варна
Ако има вече започнал прием в някои училища,моля да споделите има ли "палаткови лагери"?

Бих искала да ги избегна, затова се чудя по кое време ще е най-приемливо да посетя училището за подаване на документи.
Започнал е приема в Климент, Руското и Кирил. И на трите места не е първи ден от приема и няма опашки  Peace.

# 845
  • Варна

Започнал е приема в Климент, Руското и Кирил. И на трите места не е първи ден от приема и няма опашки  Peace.

Това означава ли, че вече има раздадени свидетелства за завършена подготвителна група? В нашата градина ще ни ги връчат утре (31.05) от 8ч.

# 846
  • Варна
Свидетелството, доколкото знам, се дава при записване на детето в избраното у-ще. При подаване на документи за кандидатстване не е нужно - трябва заявление и акт за раждане.

# 847
  • Варна
Навсякъде явно е различно. Ето ние днес даже и се записахме с оригинално свидетелство. Но, все пак не става дума за централно училище  Peace

# 848

Това звучи обнадеждаващо.

В нашата градина раздадоха свидетелствата при плащане на таксата за м. май.

# 849

Това означава ли, че вече има раздадени свидетелства за завършена подготвителна група? В нашата градина ще ни ги връчат утре (31.05) от 8ч.

Това не е прием, щом не е с оригинала за завършена ПГ. Подаването на документи върви в много училища от месеци.

# 850
И ние днес се записахме с оригиналното свидетелство и ни поканиха на родителска среща.

# 851
И ние днес се записахме с оригиналното свидетелство и ни поканиха на родителска среща.

Направо ли ви записаха? Без да се изнася класиране?

# 852
Направо,ние сме от ПГ към училището.Сигурно ще има класиране,но децата от ПГ-то са с предимство

# 853
Направо,ние сме от ПГ към училището.Сигурно ще има класиране,но децата от ПГ-то са с предимство

Ясно. Руското ли е ?

# 854
Не ,не е Руското,малко квартално училище ''Ч.Храбър''/не е малко,а с по-малко деца/

Общи условия

Активация на акаунт