Училища първолаци Варна

• 151 636
  • 1 111
  •   1
Отговори
# 1 035
  • Варна
Извинявам се , допуснала съм грешка в изписването на името на едната учителка-не е
 г-жа Евтомова, а да се чете г-жа Евтимова

# 1 036
  • ride my bike...
няма определен език - всички учат английски, но от втори клас.
Но, ако родителите настояват - може да се изучава под формата на СИП от първи клас.
Дъщеря ми е при г-жа Евтимова. Невероятна е. Строга, държи на дисциплината.Обожава децата и успява да подхожда към тях хем индивидуално, хем да са сплотени като колектив.
Говори им за българските традиции и история, за вредите от лошите храни и мн. др. неща...
Хранят се в стол, храната се носи от външна фирма, но е топла. Имат супа + второ. Цената е 2.80 на ден.
Децата казват, че вкусно Simple Smile
За г-жа Добрева също чувам хубави неща, но не мога да споделя преки впечатления.

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 14:05 от Laluni

# 1 037
  • Варна
Това са учителки, които догодина ще поемат първи клас в Черноризец Храбър. Нали празвилно съм разбрала?

# 1 038
  • ride my bike...
да  Simple Smile

# 1 039
  • Варна
Още веднъж Благодаря!Много полезна за мен информация.

# 1 040
А кога пишете домашните ? след 17 ли?
Домашни през седмицата нямаме. Само за събота.
Схемата на това целодневно обучение е, че има две равнопоставени преподавателки, които си разделят предметите равностойно като хорариум. Редуват се едната сутрин, другата следобед. Когато имат например 2 часа БЕЛ веднага след тях имат и час за самоподготовка. Така е и с математиката. У дома се учат уроците по околен свят само.
Малко е объркано, ако човек не е чувал за подобна схема. Аз няколко дни си намествах схемата в главата  Embarassed. Не знам дали е по-добра или по-лоша като резултат в обучението, мен ме подразни факта, че го наложиха зад гърба на родителите. Ние си знаем нормалната схема сутрин часове, следобед занималня.
За 3. и 4. клас в А. Кънчев засега е категорично, че няма да има занимални. И без това децата трябва да се научат на самостоятелност. За първи клас съм много доволна от нашата възпитателка  Simple Smile

# 1 041
  • Varna
 Здравейте Louvre  !
Бях записала сина си в първи клас В "Раковски " и след първата родителска среща го преместих във "Васил Друмев".
   Базата е на добро ниво , като изключим , че делят стаята си с учениците от гимназията. Първокласниците не са на малки "чинчета" , а на маси за големи ученици .Първокласниците са на смени -обикновено започват 2-ра смяна , която смятам за неудачно. Освен това трябва да се купуват шкафчета за стаята , защото тези които са там са от предишните 1во класници и се изнасят .Ако родителите не се съгласят , децата трябва да носят цялото "оборудване" всеки ден . а пък стаята трябва да се ремонтира от родителите заради изкъртената стена от демонтираните шкафове.
 Всичко това не е толкова съществено , но е добре да се знае , да не се изненадате неприятно.
 Занималнята там е сборна на 5 1ви класа -2 групи сборни за занималня. Т.е. за нормално писане на домашни не може да става дума.
  Училището като цяло е на добро ниво. Но са много ученици -големи малки...И отношението е някак много служебно..."Там е лавката ,отсреща продават закуски/хамбургери (което е извън двора на училището)" ,"има охрана и в двора" -който е все пак 1 човек и не може да надзирава всичко. Посланието беше , че учителката отговаря за децата в класната стая  , а навън...да се оправят . Може би трябва да е така , но аз още не мога да му гласувам такова доверие ,а като се има в предвид , че има и много големи ученици и след всичките неща за които чуваме , че се случват в училищата ... Не се чувствах спокойна за детето си.
  В училището където е сега нещата са корено различни и не съжалявам , че го преместих , въпреки че , не ми е много удобно като локация.

# 1 042
milkazm,  дали може да споделиш и впечатленията си от Васил Друмев?

# 1 043
Подкрепям milkazm за казаното, при нас седеше също дилемата "Г. Раковски" или "З. Стоянов" и накрая - избрахме "Васил Друмев", определено ме тормози воденето всяка сутрин и прибирането вечер, но пък ми е спокойно. Това да не се приема като мнение против двете училища, а по-скоро в плюс на това така плюто училище "Васил Друмев".

# 1 044
няма определен език - всички учат английски, но от втори клас.
Но, ако родителите настояват - може да се изучава под формата на СИП от първи клас.
Дъщеря ми е при г-жа Евтимова. Невероятна е. Строга, държи на дисциплината.Обожава децата и успява да подхожда към тях хем индивидуално, хем да са сплотени като колектив.
Говори им за българските традиции и история, за вредите от лошите храни и мн. др. неща...
Хранят се в стол, храната се носи от външна фирма, но е топла. Имат супа + второ. Цената е 2.80 на ден.
Децата казват, че вкусно Simple Smile
За г-жа Добрева също чувам хубави неща, но не мога да споделя преки впечатления.
Благодаря за споделената информация Hug, страшно ценни неща сподели. Аз съм бивша възпитаничка на това училище още когато се казваше "Жечка Карамфилова". Колко на брой са паралелките 1ви клас?

# 1 045
  • ride my bike...
паралелките 4-клас са 4.
В класа на дъщеря ми  са 22.
Паралелките 1- ви клас са 3
В класа на сина ми е са26 деца

п.с. Поправих се, че първо написах само за първокласниците.

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 14:31 от Laluni

# 1 046
# 1 047
  • Варна
А във Васил Друмев по колко деца са в клас, и не разбрах занималнята им задължителна ли е?

# 1 048
Два първи класа са, по 16 деца (поне класа на моя син са 16). Не са ни казвали, че е задължителна - има осигурена и в началото си пишеш дали или не ще я посещава детето..................

# 1 049
Taneto, благодаря.. и свекърва ми обясни същото за целодневното обучение, но защо само една година само във втори клас.. Та по нейно мнение не е лоша, така има време за повече упражнения в час и за преки наблюдения на г-жата върху децата Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт