Въпрос за ж.к. Мотописта

• 5 076
  • 25
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета. Simple Smile Имам молба към тези от вас, които живеят в ж.к. Мотописта или имат близки там и познават района. Можете ли да ми дадете някаква информация относно блокчетата с номера 236, 237,238 , те са няколко шестетажни блокове, под Тодор Каблешков. Знаете ли в кой период са строени, дали са от така нар." немски панели", заслужава ли си човек да инвестира там. Засега съм ги виждала само отвън, но ми предстои оглед следващите дни и бих искала да получа предварително информация, която би била по-обективна, отколкото тази на брокера, който предлага жилището. Ще ви бъда много благодарна за каквото и да е инфо за тях.

# 1
Да , немски панели са . Строени са 1969г.
Купуването на панел е трудно да се нарече инвестиция , но квартала е хубав и разпределението на тези апартаменти е добро .
Ако ти трябва за жилище и мислиш дълго да си го ползваш - ОК .
В бл.238 преди време имаше един вход / мисля , че "Г"беше , но да не те излъжа , в който живееха доста цигани ... /

# 2
  • София
Здр. ако са тези които си мисля под Тодор Каблешков не си струва там в голяма степен от блоковете са населени с цигани и е отврътително. По си заслужава да гледаш след Костенски Водопад към 73 СОУ. Там блоковете са 243, 244,245....248. Аз живея в тази част на квартала и ти казвам че е хубав, но там където си се насочила в онези блокове е пълно с хора от малцинствата. Ако те интересува питай аз съм насреща.

# 3
  • София
Не е само във вход Г. Там трите блока подред са пълни с цигани.

# 4
Нека авторката да каже за кой блок точно става въпрос ... Може и още нещо да и кажем .

# 5
  • Дъ Биг Вилидж
А стига бе - живея в 240 и за последните няколко години освен цигани с каруци които ровят по контейнерите други не съм видял!

# 6
  • София
За който и блок  да  каже тази част на кв. Гоце Делчев не е хубав. Лично мнение.

# 7
  • София
Да така е защото си първия блок до Тодор Каблешков я се разходи до блоковете дето са близо до Комето (хранителния) и ще видиш че са много

# 8
Е, не! Мислех, че дори да е стар блокът, поне цигани няма да има, а то какво излезе! Sad...Но защо са настанени точно в тези блокове, общински жилища ли има? А брокерката ми каза, че не е сигурна кога са строени, но смятала че са в края на 70 те, освен това ми каза, че там живеели предимно възрастни хора, нямало "опасни индивиди"...и аз тъкмо се зарадвах, че си намерих апартамент в хубав и спокоен квартал...

# 9
  • София
Хубав е квартала, но не и в тази част която ти си си намерила жилище. Питай брокерката ти за тази част дето ти писах аз. Там найстина е много готино.
А защо са там тези хора немога да ти кажа, но съм сигурна че в трите поредни блока има не един вход с тези хора.

# 10
А брокерката ми каза, че не е сигурна кога са строени, но смятала че са в края на 70 те
Тези блокове със сигурност са по-стари, някъде от края на 60-те години. Когато дойдох да живея в района през 1973 г., те бяха построени. В някои от входовете има хора от малцинствата. По тази причина преди години моя роднина се отказа да купи апартамент в един от тези блокове. Като цяло квартала е хубав, но тази част не особено. По-добре потърси жилище от другата страна на ул. Костенски водопад към Южния парк, което се води жк. Гоце Делчев.

# 11
Благодаря ви за информацията, много ми помогнахте! Hug Аз не съм особено наблюдателна и като нищо щях да се натреса в тази среда, без вашата помощ. Сега си набелязах едно апартаментче в Дианабад, близо до Аптечен център, панел от края на 80 те и горещо се надявам да няма подобни изненади и там. Имам някакви спомени за оборотни жилища и в Дианабад, но къде бяха точно не помня, дано не са в този блок. В понеделник ще звънна за информация и евентуален оглед.

# 12
  • София
В Дианабад цигани не живеят, сигурна съм.
Но обикалят с колички и каруци покрай боклука.
А защо търсиш да купиш панел?

# 13
Не търся конкретно панел, но тези обяви, които ми се сториха най-приемливи, бяха точно за панели. Нямам претенции дали ще е панел, стара тухла или ЕПК, но ново-в никакъв случай. В момента живея в ново, майка ми също, други мои роднини и приятели. Всички сме ужасени и отвратени от качеството и разположението. Не че, панела ще е някакво качество, но поне цената е умерена, разположението добро, широки стаи, непреходни, мокри помещения. С парите, които имам бих могла да си купя друстайно маломерно ново, което по старите стандарти си е чиста гарсониера, а ако е панел, мога дори и тристайно да си взема. Така се оказа, че точно от тези два квартала Мотописта и Дианабад нямам кой знае какви впечатления, нито много близки хора, така че не съм се замисляла какви хора живеят там. Като цяло, мнението ми е като за добри квартали, но ето,че не съм знаела, за проблемът с циганите в Мотописта. А за Дианабад питам, понеже майка ми се сети за нейна близка, която живеела в оборотно жилище там, но не знае в кой блок, а аз вече направо стрес получих, вече на няколко пъти ми се случва-харесвам си нещо и се оказва,че има цигани наоколо, в общински апартаменти. Shocked

# 14
  • София
В Дианабад има и хубави ЕПК апарт. Аз понеже ги наблюдавам само тях - обявените са във поддържани входове без цигани.
А за новото си много права, не удобно.

Общи условия

Активация на акаунт