Инфо за конвекторите ADAX

• 340 440
  • 1 073
  •   2
Отговори
# 225
  • Разпиляна във въображението
Снощи го пуснахме. Температурата не мърда от 23 градуса. Комфортно е. Харесва ми. Ще видя сметката за ток дали ще ми допадне.
Цената и магазина тайна ли са? Simple Smile

Не, разбира се. Аз съм от Плевен. Ако все още се интересуваш ще ти пиша. 168 лв.

# 226
Снощи го пуснахме. Температурата не мърда от 23 градуса. Комфортно е. Харесва ми. Ще видя сметката за ток дали ще ми допадне.
Цената и магазина тайна ли са? Simple Smile

Не, разбира се. Аз съм от Плевен. Ако все още се интересуваш ще ти пиша. 168 лв.

Ок, мерси. Аз ходих в Берг в София, но там един отегчен чичко като разбра, че няма да дам 300 и нагоре пари за печка не ми обърна почти никакво внимание. А и нещо сега пък взех да се замислям за маслен радиатор newsm78

# 227
  • Пловдив
Маслените радиатори не могат да се мерят с конвекторите по начин на топлоотдаване и уют. За 200 лв. можете да си вземете 2500 вата адакс с механичен термостат.

# 228
Масленият радиатор изобщо няма да стопли.По- миналата зима бяхме с 2 кВт , умряхме от студ. Миналата взех един обикновен адакс,ами друго е..Хем беше невероятен студ. Стаята е една и съща, мощността им-еднаква.

# 229
  • Добрич
И ние сменихме точно маслените радиатори с адакси,няма място за сравнение,разликата е огромна е полза на конвекторите.

# 230
Здравейте. Имаме конвектор Адакс Гламокс 1500 вата с електронен термостат от миналата година. Понеже останахме много доволни, преди една седмица си купихме още един Гламокс, но вече 2000 вата за спалнята, която е 18 кв.м. Изолирана е и имаме добра дограма. Проблема е, че въпреки че е калибриран конвектора, нещо не иска да топли. Задавам му 23 градуса например, при температура в стаята 21,3 градуса. Около 2-3 минути червеното копче свети постоянно и после угасва  и дъъъълго време не се пуска. после светва за около половин минута и пак дълго е изгасено. И за една нощ не може да вдигне градус и нещо. Това не ми харесва. С другия миналата година колкото му задам - толкова показва на термометъра около час по-късно. Сега не знам това проблем на термостата ли е, конектора не е достатъчно мощен за стаята ли, аз ли нещо не съм го калибрирала като хората. На някой случвало ли се е ?

# 231
Как се калибрират тези Адакси?

# 232
  • Разпиляна във въображението

Това е за настройката на механичен модел

Температурата в стаята Ви примерно е 23 градуса, а конвектора е поставен на 20 градуса, тоест 3 градуса отклонение. Модела е с две врътки, Вие трябва да поставите отвертката в дупчицата, където са градусите (първа врътка), втората врътка трябва да я задържите! Завъртете с отвертката до 23 градуса. След това вече може да настроите желаната температура. Изчакайте 6-12 часа. Проверете дали настройката отговаря на стайната температура.

# 233

Моят модел термостат е DT - електронен програмируем термостат. Оставяш "печката" да работи 24 часа на 22 градуса например и в стаята си слагаш дигитален термометър. След 24 часа поглеждаш термометър показва 21 градуса, а конвектора не включва и не достига желаната температура от 22 градуса. Тогава натискаш бутона f задържаш 1-2 секунди и натискаш бутона -. Като натиснеш - , отпускаш f. На дисплея трябва 3 пъти да примига знака за градуси по целзии С и после да започне да мига текущата температура. С + и - си настройваш 21 градуса, както показва в момента термометъра и запаметяваш с натискане на бутона f. Предполага се, че сега конвектора работи вярно. Имай предвид, че е възможно да се опитваш няколко пъти да натискаш f и -, докато на дисплея се появи знака С. Това калибриране може да си го правиш всеки път, след като например конвектора е бил изключен за дълъг период от време.

# 234
Здравейте

Моля за помощ Praynig
Купих Адакс Гламокс 1500  DT - електронен програмируем термостат.
Имам проблем с програмирането му защото нямам инструкция. Моля някой да пише как да го програмирам за следния цикъл
05-08 часа 23 градуса
08-12 часа 18 градуса
12-22 часа 23 градуса
22-05 часа 18 градуса

Как се задава началото и края на програмата?

# 235
Здрасти, за съжаление няма да можеш да направиш това, което искаш. Можеш само два пъти да намаляваш температурата - веднъж вечер от 22 до 05 сутринта примерно и после през деня от 08 до 16 . Виж си личните за повече инфо   Simple Smile

# 236
  • Пловдив

Някой ползвал ли е такъв

http://www.xn--b1agjfcpgess.name/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B2%D0%B5% … 80-adax-vg-520-tv
Мнения? Трябва ми за стая от 13 м2 и предпочитам да е мобилен.

# 237
Здравейте аз от няколко дни имам Адакс и като го наблюдавам той се включва и изключва много често тъкмо изключи и пак се включи дали някои може да каже на какво се дължи  newsm78

# 238
korici89 той така си работи, не се чуди.

# 239
dobre blagodarq

Общи условия

Активация на акаунт