Инфо за конвекторите ADAX

• 340 433
  • 1 073
  •   1
Отговори
# 795
  • Пловдив
Ами, доколкото знам, не трябва да има нищо върху конвектора и на разстояние, по-малко от 20см от отвора, откъдето излиза топлината!

# 796
Ако ще е за рядко и кратковременно ползване, и обикновен китайски конвектор върши същата работа, на три пъти по-ниска цена.

Специалното на адаксите е възможността за постоянна работа и поддържане на температурата, прецизно програмиране + безопасност (да можеш да ги оставиш включени, докато тя няма, да пускаш деца около тях).

# 797
  • Пловдив
natasha, http://konvektor.pazaruvaj.com/noirot/cnx-2-500-w-p193955573/#opisanie, този поне е по евтин и е хубав също!

# 798
Някой има ли наблюдения последните сметки за ток да са му начислявани без реално засичане, а на база 50% завишение на база предходна фактура? Имам подобни наблюдения, че инкасаторите не минават реално всеки месец, а си начисляват служебно някакви сметки, които уж после изравняват. Ама, кой да ти каже, големи шмекерии стават с тези засичания на консумативи, ей.Simple Smile)

# 799
  • Пловдив
Аз да ти кажа, всяка седмица си записвам данните на електромера в една тетрадка. Засичат ме на 15-то число и сметката,  която съм изчислил, че ще ми дойде, съвпада с тази, която ми идва в последствие от ЕВН ! Разликата е 1-2лева, но това е, защото не знам в колко часа ме нулират. Иначе ВиК ги правят тези неща - пишат без да са дошли!

# 800
Оф, аз съм при ЧЕЗ, ще чакам да видя другата сметка и ще звъня да питам. Ужасни безобразия налагат чрез тези сметки на хората - изискват освен предварителните плащания чрез тези начисления на сляпо и някакви такси пренос на ток и ДДС, което е безумно да се начислява за физически лица. Shocked

# 801
Оф, аз съм при ЧЕЗ, ще чакам да видя другата сметка и ще звъня да питам. Ужасни безобразия налагат чрез тези сметки на хората - изискват освен предварителните плащания чрез тези начисления на сляпо и някакви такси пренос на ток и ДДС, което е безумно да се начислява за физически лица. Shocked
Най-малко искам да защитавам ЧЕЗ, но пишете нещо, което въобще не е вярно. Как така е безумно да се начислява ДДС на физически лица - ами една вафла да си купите от магазина и в цената и има ДДС. Този данък се плаща от крайния потребител - къде е безумието тук? И преди време бяхте написала, че не търсите малка сметка, а добър комфорт при отопление - ами ето ви комфорт и съответно по 100 лева на конвектор на месец /което между другото е нормално за студено време/. И аз съм към ЧЕЗ и засичат всеки месец. И да, през зимата сметките са ми по-високи, но то е, защото времето е по-студено, а аз се отоплявам на ток /климатици, бойлер, 3 конвектора/.

# 802
Най-малко искам да защитавам ЧЕЗ, но пишете нещо, което въобще не е вярно. Как така е безумно да се начислява ДДС на физически лица - ами една вафла да си купите от магазина и в цената и има ДДС. Този данък се плаща от крайния потребител - къде е безумието тук? И преди време бяхте написала, че не търсите малка сметка, а добър комфорт при отопление - ами ето ви комфорт и съответно по 100 лева на конвектор на месец /което между другото е нормално за студено време/. И аз съм към ЧЕЗ и засичат всеки месец. И да, през зимата сметките са ми по-високи, но то е, защото времето е по-студено, а аз се отоплявам на ток /климатици, бойлер, 3 конвектора/.
Няма как при едно и също потребление изведнъж да скочи сметката 50%.
Ценообразуването на ел. енергията е безумно, ако загледате фактурата. На обявената цена се начислява някакъв измислен пренос и достъп до електропреносна мрежа, който расте пропорционално на консумираната енергия?! И завишава сметката с 30%.
Освен това, няма как да приема за нормална цена на ел. енергия в държава със собствени производствени източници (АЕЦ, ТЕЦ, ВЕЦ), в която потребителят не може да си позволи да плаща тока на повече от 1 отоплителен уред на ток. Демек - цената на ел. енергията е изкуствено завишена и не кореспондира с нивото на доходите.
В случая ДДС е най-малък проблем, но и той е проблем - да. И това важи и за цените на вафлите, ако щете. Определени стоки и услуги трябва да се освободят от ДДС, за да се стимулира производството и потреблението.
Никъде не съм писала, че очаквам ниски цени за ток, но не и нереалистични спрямо потреблението. В момента проверявам ситуацията и ще пиша какъв е резултата.  Money

# 803
Пожелавам Ви успех, дано се окаже грешно изчислено потреблението Ви и да Ви върнат парите. А това как се формира цената на ел.енергията и дали българинът може да си я позволи е един голям въпрос, и не е точно за тази тема. Същото е и  с цената на лекарства, учебници, храна, книги. Всички те са прекомерно скъпи за обикновения човек и всички имат 20% ДДС. За повишаването на цените на тока голям принос има скъпата зелена енергия, която пълни джобовете на определени бизнесмени и изпразва тези на масовия потребител.

# 804
  • Пловдив
Навсякъде ни обират, това е! Аз където работя, в един склад е същото! Не ми се говори за какви надценки става въпрос! Всичко е измислено в полза на силните на деня/богаташите/!

# 805
  • Пловдив
Днес излезе новата сметка за Януари - 280.79лв. Миналата година януари пак беше толкова.

# 806
Здравейте, нахлувам в темата с въпрос : Обмислям закупуване на конвектор Адакс , отопляваме се на дърва , конвектора  ще ми служи за нощно отопление само след 21 до 8 сутринта (тъй като чакаме поява на бебе и това ми е като вариант за отопление през ноща). Според вас добро решение ли ще е отопление с конвектора за през ноща ? Стаята е 16-18 кв.м. , мисля да закупя конвектор за 20 кв.м . Идеи кой точно модел да избера ? Живея в къща , нова дограма , без изолация .

# 807
Здравейте, нахлувам в темата с въпрос : Обмислям закупуване на конвектор Адакс , отопляваме се на дърва , конвектора  ще ми служи за нощно отопление само след 21 до 8 сутринта (тъй като чакаме поява на бебе и това ми е като вариант за отопление през ноща). Според вас добро решение ли ще е отопление с конвектора за през ноща ? Стаята е 16-18 кв.м. , мисля да закупя конвектор за 20 кв.м . Идеи кой точно модел да избера ? Живея в къща , нова дограма , без изолация .
За бебе по-добре да си изцяло на Адакс. Първо, че ще имаш постоянна температура през цялото време и второ Адакса е добре да работи без прекъсване за да е икономически изгоден. Аз препоръчвам Адакс модел Гламокс 2000 вата. Снабдила съм се с такъв точно заради бебето, перфектен е.

# 808
Днес излезе новата сметка за Януари - 280.79лв. Миналата година януари пак беше толкова.
Би ли ми казал с колко радиатора Адакс и колко мощни си?
Аз сега съм в процедура на замерване на електромера. Май ще се окаже, че електромерът ни е прецакан, което се и надявам. newsm78
От няколко месеца живеем на този адрес, а преди това не е ползвана никаква ел. енергия с години. Някой някакви акъли как може да се разбере дали електромерът измерва правилно и не е прецакан? Mr. Green  

Черна Орхидея, чудесно решение за нощно време и подходящо за бебенце - топлината е мека и не се суши въздуха. Перфектно да поддържате между 18-22 градуса (моята педиатърка все ми се караше да не държа бебока на повече от 20 градуса).

# 809
  • Пловдив
Аз съм писал и по назад в темата. Единият е Airelec 3000W, а другият Adax Glamox 2000W. Работят денонощно.

Общи условия

Активация на акаунт