Отговори
# 435
Здравейте,момичета,  Hug
Тук съм чета ви всеки ден но не пиша за да не ви разстройвам с постовете си.Все пак някои са по-чувствителни в това състояние.Както е казала и Мари наистина съм се предала вече.Въпреки че предала не е съвсен точно, просто погледнах истината в очите.Стоянчо няма да се оправи според мен,толкова е зле милия че се надявам Господ да се смили над него скоро за да му спести мъките.Крис все още има нужда от кислород и е на палатка.Утре ще идва кардиолог в отделението за да прегледа децта които имат нужда и момчетата са в списъка.Мога да ви прозвуча жестока но аз наистина се моля да не оцелеят и двамата.Не ме разбирайте погрешно, не че няма да ги гледам, но за мен е по-страшно да гледам как децата ми се мъчат цял живот, а ние ще умираме по малко всеки ден гледайки ги така.Все пак сърцето няма да ми даде да ги оставя в дом.Ще ви разкажа и нещо което на много от вас ще се стори странно и тъпо може би, но ние също бяхме скептици относно тези работи.Както се казва за вас лъжа за мен истина.

Майка ми в събота ршила да иде на гледач/ходжа/ който гледал близо до моето село.Отишла, записала се и си зачакала реда умишлено в колата с цел да не би говорейки с някой от чакащите да има някой който да слуша за мъката на хората и да съобшава вътре. Дошъл и нейния ред и влезнала.Човекът я попитал ти ли си еди си коя и тя да от къде си казала му.Той започнал да си драска на реда срещу името и.После и казал :кво е тва чудо при вас - от едно лошо в друго лошо.Казал и виждам тука трима къде е четвъртия, майка ми попитала в какъв смисъл и той и я попитал клоко човека сме в къщи.Мама казала ми ние сме четирима едната дъщеря е женена и стваме петима.Тогава той и казал - голямата ти дъщеря т.е. аз е много зле.Направил поуза и казал - децата са много зле и двете,ако оцелеят дъщеря ти бял ден няма да види.Казал че вижда болница и попитал кой е там, майка казала че децата са там и той и казал - от единия лекарите са вдигнали ръце вече /Стоянчо и то си е така те вече се чудят какво да го правят/.Казал и по-зле ще стане, ще и е тежко,ще и е трудно но ще го преживее и други дечица ще си роди. И понеже една комшийка която наскоро е ходила там и казала да носи дрехи на всички тя носела,но човекът първо и казал че няма нужда, но после казал дай дрехите,нещо им правил говорел и и казал да ги носиме три дена да ги изпереме и водата в река да изхвърлим. Майка попитала как са другите а той и казал всички други сте добре нищо ви няма.Казал и какво да носи другия път и че ще направи каквото може по въпроса.

Дълго мислех дали да го споделя защото не всеки вярва /дори и ние прди това/ но реших да го направя.Ако съм разстроила някой моля да ме извини нямах такова намерение  Hug  bouquet

П.П.- момичета офертата за пъчната помпа на Авент е валидна.Ще я дам за 50лв и си е в гаранция и с резервните части.Знаете че я ползвах по-малко от месец.Взета е от Пигис.

# 436
Вилкони  smile3518 колко може да издържи човешкото сърце, това знае само една майка

# 437
vilkoni, прояви голям кураж да  го напишеш  Hug Hug
Аз все още се  надявам че има светлина в тунела и  всичко ще приключи  по най-добрия начин.
Само ти си  знаеш какво ти е на душата и никои не може да  те укори, че искаш да се спестят  мъките на малките душички, но те все още  се  борят и  има надежда.  
 Hug Hug

# 438
  • София
Вилкони, няма защо да се извиняваш, че пишеш тук и ще разстроиш някой...Истината е, че това е живота и че се случват всякакви неща. Ако на някой не му издържат нервите, нека не чете.
Мисля, че доста хора на твое място биха отишли на гледач/врачка/ходжа или каквото е там. В отчаянието си и мъката си всеки търси някакъв изход и успокоение за душата си.
Прегръщам те и нека стане така, както е най-добре за твоите момченца!   bouquet

# 439
Вилконка  Hug  Hug  Hug  Hug
 Всеки има право да избира в какво да вярва и какво да прави в живота, не мисля че тук някой може да бъде съдник! Разбирам те, че търсиш най-безболезненият изход, дано скоро свършат мъките. Един ден ще бъдеш възнаградена, ще видиш! И тогава ще си сигурно най-щастливият човек на Земята!
Много духовни прегръдки и положителни мисли към теб и малките душици!

# 440
Vilkoni, прегръщам те много силно! Не мога да си представя каква мъка е в сърцето ти! Продължавам да се надявам и да се моля за добър изход! И макар да се разстройваме, пиши ни по-често! Всеки си мисли за теб всеки ден, сигурна съм в това! Така че винаги когато искаш да напишеш нещо, каквото и да е, да изпуснеш парата пред някой, пиши!

# 441
Благодаря ви момичета   bouquet
Трогнахте ме много  smile3518

# 442
  • София
Вилкони, изцяло те подкрепям и те прегръщам. Напълно споделям мнението на мамите, че това са нещата от живота и няма какво да се притесняваш , че ни споделяш.

# 443
  • В две тъмни очички
vilkoni Независимо от това, че наистина много от нас се разтройват от случващото се, по-добре е да го споделяш,а не да го таиш в себе си. В крайна сметка ако някой не иска да чете постовете ти, да не го прави! Ние сме съпричастни със случващото се с теб и малките дечица и сме насреща поне с подкрепа ( за съжаление само това можем да напраявим ). Само ти знаеш как се чувставаш и колко ти е болно от събитията,така че както казах ти споделяй,а на който не му харесва просто да пропуска постовете ти!
Относно гледача, не се настройвай така! Гледай позитивно до колкото можеш! Колкото и гадно да прозвучи...."ще се случи това което ви е писано", смятам,че на този етап сте направили всичко, което зависи от вас!

Целуваме те, прегръщаме те и стискаме палци този ад да свърши по-бързо и то с най-добрия край  Praynig   bouquet  Hug

# 444
Вилкони,

това, което ти се случва е ужасно.  Предполагам, че и аз така бих реагирала, като теб след толкова болка и страх.  Много е трудно да се каже кога човек се отчйва и спира да вярва. Има и моменти, които са по-тежки, но ако е останала и малка надежда, че момчетата да се оправят, не я оставяй. Запази малко вяра, че всичко може да тръгне на хубаво. Дано стане чудо, ти наистина го заслужаваш. newsm17

# 445
Чудеса не съществуват  Cry

# 446
  • София
Здравейте момичета,

реших да вляза в темичката ви тъй като някои от вас с термин в началото на декември могат да се окажат с ноемвийчета и  да постна някои неща свързани с кърменето, които сметнах, че ще са ви доста полезни, особено на бременните за първи път.

Копирам каквото писах в нашата отчетна, дано ви е интересно:

Ей сега подхващам дългия ферман, приготвяйте се smile3508

Още повече, че събота и неделя бях на семинар във Враца и имам ново инфо относно раждането и кърменето. То не е баш много ново, но изказано от световен капацитет си е друго! Лекциите водеше световно известната IBCLС /сертифициран от международен борд консултант по кърмене/ Линда Смит.

Първо което беше най-интересно, че медикаментите вливани на майката след две минути вече са в кръвообръщението на бебето!
Така че ако се използва епидурална упойка, то тя преминава веднага в бебето и след като се роди то е със забавени движения и реакции, направо си е като дрогирано. Оттам може да възникне проблем с кърменето, защото при майката действието на упойката ще премине за доста по-кратък период отколкото при бебето, при него може да се открият от химикалите още 4 седмици след раждането.
За раждането - как процедират в "белите страни"/и как е най-добре, щадящо и естествено за бебето - веднага след като излезе го слагат върху майката. По корем с глава между гърдите й. В първия час след раждането бебетата имат много, много силен инстинкт какво да правят. Общо взето минавали по няколко стъпки - опипват с ръчичка/като "маркират" територия с познатата миризма от утробата/, могат да хващат с умруче, да ближат с езиче, да си вдигат главичката и да гледат майката/и бащата ако е наоколо/, придвижват се нагоре към гърдата и под въздействието на миризмата изпускана от монгомъровите жлези да си намерят сами зърното и да засучат. Това в рамките на 30-60 мин.
Всякакви процедури на бебето ги правят там, ВЪРХУ майката, пред очите й - позабърсване, инжекция, капки...всичко. И нали се сещате-всичко й обясняват!
Това с цел контактът кожа с кожа на майката и бебето, освен че го топли и успокоява ами и "посява" от "домашните" бактерии на майката по кожата на бебето и така го предпазват от попадане на "чужди".
Много любопитно беше, че ако майката се е наложило секцио с пълна упойка или по някаква причина не може да го сложат отгоре й, го слагаха в пазвата на бащата, неговите бактерии да се "посеят". може да е и върху бабата да речем, някой който ще е в досег най-често първоначално с бебето. Беше много миличко като гледахме клипчето, особено физиономията на бащата
При упойка пътят на бебето към гърдата е двоен и бебето наистина изглежда неадекватно. Ние в България получаваме бебетата си след часове, така че нас това едва ли ще ни огрее да го видим на живо този най-естествен и полезен "път към гърдата" веднага прираждането....
Просто исках да ви го разкажа това и който има съмнения дали да ползва епидурална само за да не го боли първо да си помисли хубаво.
Най-често епидуралната удължава раждането, майките не усещат кога трябва да напъват, персонала не е сигурно когато кажат напъвай дали е в точното време, оттам има много разкъсвания, оттам пък се прави в повечето случаи превантивно епизиотомия уж за да няма разкъсвания, влива се и окситоцин за да се избегне удължаването на раждането и изкуствено да се засилят контракциите, лекарите скачат по корема за да помогнат при излизането, защото майката няма усещане дали напъва достатъчно...
Абе, може в момента майката да няма болка, но после...
За бебето пък да не говорим колко е по-травмиращо да го притискат изкуствените контракции, после да го натискат при излизането, абе, аз не бих си го причинила!
Не ви агитирам да не си слагате тези които сте решили, а ви разказвам, та да можете да си направите реална преценка, т.е. избора ви да е информиран, а не ей така - о, по-добре упойка за да не боли!

# 447
  • София
Едно нещо за което вече АГИТИРАМ:
Поискайте си бебето веднага след като е възможно след раждането, разголвайте си гърдите и него също, и си го слагайте върху вас в излегната поза вие, а бебето по корем както описах по-горе. Оставете го да измине този път до гърдата. Бъдете търпеливи, чакайте го поне половин час!Отгоре може да е наметнато с някаква завивчица, но контактът кожа с кожа е много важен.
Коластра има в гърдите ви още преди раждането, но с отделянето на плацентата производството вече започва. Тя е безценна за бебето, то ще може да си я издърпа дори вие да не може да я изцедите на ръка, пък и в първите два дена на него му трябват между 10 и 30 мл. /т.е. около една супена лъжичка/ на едно кърмене, защото стомахчето му е колкото леблебия.
Слагайте бебето много често на гърда - 8-12 пъти в денонощие! Когато се размърда и промърка си го слагайте да суче! Не чакайте  зареве, по-добре при първи признаци на глад, а не при отчаяния зов с рева най-накрая.
Ако бебето има жълтеница не забравяйте, че храната я изчиства, а не водата!!! Колкото по-често кърмите, толкова по-бързо ще отшуми. Т.е билирубинът се излъчва 80-85% през акото и само 15-20% през урината. И не забравяйте, че при жълтеницата бебетата са много поспаливи и ВИЕ трябва да го разбуждате за хранене, а не го оставяте да спи с часове и да си мислите, че е доволно, просто жълтеничавите преминават на "икономичен режим" му викам аз.

Сега, за правилното поставяне:
/ще го напиша като инструкция за ползване на телевизор /

1. Настанявате се удобно, ползвайте възглавници, одеала, опори някакви, налейте си чаша вода под ръка...така че да не се изгърбвате и да ви отмаляват ръцете през около 30-минутното кърмене/понякога кърменето продължава повече, защото бебетата с жълтеница често се уморяват, почиват си няколко минутки и пак продължават.../. Ако няма опора за ръцете бавно без да усеща майката ги отпуска, бебето се налага да смуче по-силно гърдата защото се изплъзва надолу и оттам - рани по зърната.
       2. Гушвайки бебето за кърмене се уверете, че коремчето е обърнато към вашия корем, т.е. обърнато е натам накъдето е лицето му. Ако коремът му сочи към тавана, а лицето сочи към гърдата се получава усукване при вратлето, което може да доведе до неправилно захапване и оттам - рани по зърната.
       3. Насочвате зърното към горната устничка на бебето. Когато допрете зърното до горната устна/може и в ямката между носа и устничката/ бебето по инстинкт се опитва да го налапа, като целта  е да си извие леко назад главичката.
      4. Изчаквате бебето да си отвори широоооооко устата. Все едно да налапа хамбургер! Това трябва да стане за да може бебето да засуче не само зърното, а и част от ареолата, даже цялата, ако е малка като моята.
       5. Когато е с най-широко отворена уста тиквате бебето към гърдата за да може зърното да влезе дълбоооооко в устата му. Начина по който сучат от гърда е следния – с венците бебетата стисват известно количество кърма, която с помощта на езика избутват към гърлото. Езикът прави „вълнА“ навътре! Устните не работят по време на сукане. Разликата със смученето на шише е доста голяма – при биберона на бебето се налага да прави вълнА с езика навън за да спира изливащото се мляко в устата за да не се задави. Ако пък е прекалено тясна дупката му се налага да засмуква като със сламка, т.е. с устни. Затова даването с биберон доста често се случва да ги обърква и не се препоръчва.
       6. Външно може да разпознаете дали е правилно засукването по следните признаци: бебето е захапало не само зърното, а и част от ареолата, устничките му са обърнати навън като на рибка, ъгълът сключен между устничките е тъп, брадичката подпира, дори натиска гърдата, а между носа и гърдата има малко разстояние. При сукане не изпитвате болка, бузките на бебето не хлътват навътре, не се чува цъкане или други звуци при сучене.
       7. Слушате и гледате дали бебето преглъща! Първите два дни малко трудно се разпознава преглъщането, но като слезе млякото трябва съвсем отчетливо да се чува характерното „къх, къх, къх“

# 448
Мила, vilkoni,
Прегръщам те! Ти и мъжат ти сте много силни хора и аз искрено ви се възхищавам. Никой не заслужава подобно страдание. Само мога да си представя какво е да гледаш как страдат малките ви прекрасни момчета. Дано Бог ви помогне да преминете през това изпитание и да се справите с трудностите.

# 449
vilkoni  Hug Hug Hug дано при вас в най-скоро време всичко се нареди   newsm17.Никой не заслужава такава съдба  Cry,а камо ли една майка  smile3518.Знай ,че се молим заедно с теб newsm17
ludmilana благода ря ти за информацията   bouquet ,много е полезна за непросветените като мен на тая тема  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт