Отговори
# 660
Е то няма случай ЛЛЛ помощник да не е прав или да не извади линк от шапката! Цял раздел във форума е малко  ooooh!

# 661
  • Ямбол
И аз като Пижамка,не изпитвам ни най -малко страх от раждането и всичко неизвестно и предстоящо.Просто мисля оптимистично и така и се нагласям да бъде,всичко нормално и леко.
Аз ще раждам в Ямбол и всички ми се чудят защо не отида  в Сливен,където ходили ямболийки.
Но наистина не желая,дори се колебая дали да се обаждам на доктора си като настъпи момента да дойде той да ме изрод,или който се падне на смяна.
Имам предложение за заглавие на тема : " Декември наближава,кога ли аз ще стана мама",  и друга "Декември наближава,време е да стягаме багажа".

# 662
За раждането ние категорично сме с избор на екип шейново там, родих и първото си дете,планово секцио съм. Peace

# 663
Добро утро. Много спите, то в това мрачно време какво друго да правите.
Аз бързам да ви прочета, че сте изписали много през уикенда. Благодаря за съветите относно кърменето. Аз, макар и с второ дете, имам какво още да се уча.
След малко ще ходя на ЖК, да ми пускат болничен за 45-те дни.
Вчера бях на преглед при докторката, с която ще раждам. Тя се изуми колко много ми е порастнал корема за 1 месец. Но то и има за какво. Девойката е с тегло 2.900кг #Crazy #Crazy #Crazy Тя направо не повярва на очите си, мери два пъти. Аз виждах, че последният месец порастнах изключително о само на корем, ама нали има още 35 дена до раждането ми. Избрала съм си дата 22 ноември(нали съм планово секцио), живот и здраве, дано да устискам до тогава. Ама нали казват, че второто дете е по-голямо от първото, той баткото се роди 3.600 кг., сега няма да сме по-долу. Докторите ми се чудят, аз съм "половин порция" smile3532, 1.57см, чак сега достигнах недостижимите за мен 60 кг, нормалното ми тегло е 44кг.
Която беше писала за гадното отношение в Родилен дом - Русе. Да ви кажа, много се колебах къде да раждам, защото първото го родих в частната клиника в Русе. Но сега надделя факта, че е по-добре да съм в мизерна болница със специалисти неонатолози. Не че първият път съм имила проблеми, но никога не се знае. Пък и след като миналата година имах едноседмичен престой в Урологичното отделение в МБАЛ- Русе, то едва ли има по-кошмарно преживяване от там. Само дядовци над 60 години, които  се разхождат полуголи,без гащи и с катетри в ръка по коридора, 1-2 баби които не говорят български. Върха на всичко беше, че обявиха грипна епидемия и нито можеше да ти идват на свиждане, нито да излизаш навън. Пълен кошмар.Абе направо си беше филм на ужасите. Още потръпвам като се сетя.Но поне персоналът ми се радваше много, понеже рядко имат пациенти извън пенсионна възраст.
Затова, колкото и да е гадно в АГ- Русе, поне ще съм сред жени, които са със сходни на моите проблеми и в крайна сметка ще излезем двама от там...
Май се поувлякох.....
Хайде отивам да се глася.

# 664
Добро утро и от мен, хайде и аз се присъединявам към кафето.Навън изглежда гадно но е топличко май сега излизах на терасата и бе приятно.
Чета ви редовно, и направо не ми се вярва за това вулгарно отношение към една родилка ,но уви, факт е.Кога ли ще се подобрят нещата и без да се плаща "под масата" ще получаваме качествено обслужване в тези заведения а и не само в тях.
Хубава седмица на всички коремчета.

# 665
Добро утро момичета,
как сте? Аз тази нощ хич не спах добре, будих се 100 пъти, въртях се, абе гадна работа и накрая в 5:30ч се събудих и реших да ставам. Та си чета оттогава Simple Smile Мерси много за всички съвети за кърменето, за всички статийки, много полезна информация. Пак ще си е препрочета като наближи момента, че и аз макар с второ детенце имам много пропуски.
Като заговорих за второ детенце от няколко дни съм изпаднала в дълбоки размисли. Нещо напоследък не виждам как ще се справим. Уж баткото е голям ама ... целото ни ежедневие се върти около него. Като си спомня как като беше бебе само вечер ни отнемаше по 2-3 часа да го оправим, изкъпем, нахрани и преспим сега не виждам как ще става. Та аз още с него се занимавам по сума ти време да го сложа да спи, на всичко отгоре не заспива преди и ние да си легнем... пълна каша ми е в главата. Да не говорим, че повечето неща, които трябва да направи стават с викове и повтаряне по 100 пъти. Представям си как тъкмо сме преспали бебето и тръгна да се разправям с него.... Как си представяте нещата, всички , които чакат второ??? Четох че някои от вас дори не са се разделяли с първото детенце, как мислите да процедирате, ясно е че ще е невъзможно да сте пак така неразделни ??? Ужас , а си мислих, че точно в това отношение сме готови, но колкото повече наближава момента, толкова повече ме обхваща една лека паника как ще се справим с грижите за бебето, с тези за баткото и как накрая никой да не се чувства пренебрегнат.
 poli.t много голяма девойката. Явно мама добре се грижи отсега за нея  Mr. Green Не се тревожи, щом и си секцио няма проблеми с килограмите. Въпроса е да устискаш до датата, която сте решили, че сигурно вече ти е бая тежичко. Ти както казваш каква си мъничка  Simple Smile Почивай повече.

За болниците аз досега съм имала късмета да не ми се налага да лежа където и да било ( освен във Втора градска ) , надявам се и за в бъдеще да е така. Просто съм потресена от това което разказвате. Незнам, но не би трябвало да има такива неща.  Но в БГ има една не малка група мед. лица, които не приемат професията си като призвание, ами един вид като нещо неприятно и може би от там идва и негативното им отношение. Но то навсякъде е така, в магазина, в кафето, по улиците дори, хората са свикнали да си изкарват лошото настроение на непознати и невинни. Нещо като цяло ни куца в нацията newsm78
Желая ви лек ден на всички, навън е гадно, вали, но все пак дано седмицата ни донесе повечко положителни емоции Simple Smile

# 666
Добро утро, как сте днес? Каня ви на кафенце и закуска.  Hug

За мен деня не е от най-добрите, малката госпожица е болна и си останах вкъщи да ходим на лекар. Цяла нощ кашля и се дави от храчките, ужас направо. Поне темпетартура не е вдигала, към обяд ще видим какво ще каже педито.

# 667
Здравейте всички! Вчера беше много приятен ден , надявам се всички да са успели да му се насладят!Аз напоследък се уморявам повече и ми се появи една болка в мускулите , които свързват краката ми с торса ( не знам как се наричат , доста се излагам  ooooh! ) и предполагам , тежестта ми точно там упражнява най - голям натиск! Напоследък хапвам много плодове , искам да ви подканя и вие да го правите , ако сте позабравили това покрай другите грижи , моят лекар непрекъснато настоява да хапвам ябълки и сега има прекрасни на пазара ( не знам до колко са естествени , но все пак ..  newsm78 ) Искам да ви запитам мами , ако живот и здраве съм с термин края на декември , кога е времето в което трябва да отида да се уговоря с екип или лекар , така де - късно ли би било края на октомври ? При мен нещата се подредиха по по - различен начин и се оказа , че ще мога да родя естествено ( поне за сега ) и сериозно обмислям този вариант и с интерес чета всичко , което побликувате!
Искам да благодаря на Людмила за клиповете !  Heart Eyes

# 668
  • София
Здравейте, мацки!

Аз минавам да ви пожелая лек и спокоен ден.
Днес няма слънце, но пък е доста топличко. Който не е затворен в офис като мен, може да се възползва от една дълга разходка навън
Аз излизам в 45-дневния болничен на 31 октомври и да ви кажа се надявам да имаме един поносим ноември за разходки, че се притеснявам, че като си седна у дома и ще стана сто кила.
В събота с моя мъж купихме първите неща за бебо, от един магазин в Лозенец, за български детски дрешки "Захи". Взехме 3 чифта ританки, 2 бодита и 3 блузки с копченца отпред. Имаше размер 0м, ама аз реших да взема 1м. Ако може бебо да прилича на размъкнат рапър с некви големи ританки  hahaha  Joy  hahaha  Joy
Мацки, видяхте ли прогнозите, че ни очаквала много студена зима? Дано не се сбъднат де, ама се замислих, че такива неопитни като мен съвсем ще се оплетат и няма да знаят какво да купят за бебето си и в какъв размер също така

# 669
Здравейте момичета Simple Smile Kimbarly, супер кафенце (а за гофретките да не говорим...)... и аз сядам сега с моето Simple Smile Дано бързо се оправи малката!

Вчера наистина беше супер ден. Ние с моя човек се видяхме с групата ни приятели и откарахме цял ден навън, хапвахме (към 4 часа Simple Smile, вечерта минахме за кратко гости през едните приятели и то си стана 10 докато се прибрахме. Бебето обаче нещо беше полудяло, сигурно му беше много шумно (над 10 човека на маса...) и такива шутове ми раздаваше, че ме побърка... Simple Smile И като се прибрахме се кротна... Викам си ще вземе да е някое домошарче като таткото, че аз пък съм на другата крайност... пъпът ми сигурно е хвърлен в някое заведение навремето Simple Smile Дай ми веселба и навън да съм... ама май ще се променят драстично нещата сега Wink

Снощи нещо беше станало с форума и не можех да вляза. Накрая влчзох през друг браузър, но пък не ме пусна да пиша Simple Smile Та не можах да се включа и да благофаря на мамите, които са споделили опит от кърменето, и особено след секцио! Благодарности и на Yoanna за линковете, сега ще ги чета Simple Smile

Cydonia, мила, на мен наскоро също някой ми каза, че е доста впечатлен от Окръжна болница, но сега не ми хрумва кой беше... ако се сетя, ще разпитам. Само не знам дали там има неонатологично отделение... което все пак е едно от предимствата на раждането в големите и утвърдени болници, а не да кажем в луксозна частна клиника Simple Smile

Poli.t, браво за девойката Simple Smile Тя ще си е отгледано бебе от раждането още Simple Smile Живи и здрави да сте и двечките Wink

Pyjamka, Никид, браво и на вас, че не ви тресе шубето, както мен например... Сега се опитвам да си мисля, че всъщност всичко това ще ме срещне с така чаканото бебче и че трябва да се радвам като идва... но все си ме е страх...

Ами хайде засега Simple Smile Днес наистина не е хладно, ще използвам и аз да направя една разходка Wink

# 670
Добро утрооо Simple Smile
mama_Iva Аз също много мисля по този въпрос от скоро. Ние живеем в 2 стаи- малка детска, която ползваме за дневна (там е и печката) и голяма спалня с още по-голямо легло (2 на 2), където мисля да сложим и двете легълца. Явор много се буди през нощта и се надявам да не събужда бебето  Crazy ако се наложи ще се изместим с бебето в детската да спим, но ме притеснява че ще е голяма жега... заради печката. Не знам и как малкия ще приеме бебето, все пак е малък и не мога да му обясня нищо, но съм сигурна, че ще се оправим. Твоя син ако спи във вашата стая, може да пробвате да го отделите и единия да се грижи за неговото приспиване а другия за приспиването на бебето ...

# 671
Добро утро и от мен мами и бъдещи мами  Simple Smile

Днес времето е наистина ужасно при нас ,от сутринта вали и не е спирало и явно днес няма да се излиза  Sad
Снощи и аз не спах много добре ,легнах си рано и резултата беше много въртене и ставане до 00 и хапване  Rolling Eyes ,ей това хапване посред нощ не знам вие правите ли го ,но мен все  ме влече  към кухнята ...е ,не всеки път ..
poli.t браво ,добре се развивате  Simple SmileИ на мен отведнъж ми порасна корема.Към края на седмицата ще ходя на ЖК и нямам търпение да видим как сме . Най важното е  да са здрави бебчетата и да е всичко нормално и  на финала да си гушнем едни хубави и пухкави бебчета.Моята принцеса в момента нещо се чекне вътре и ми разпъва корема. Simple Smile
За раждането не мисля много много  как ще е ,и не ме е страх.Няма да си избирам екип,а който се падне на смяна .За мен е напълно абсурдно  да ходя и да давам пари на някой дето това му е работата и така или иначе трябва да си я свърши.Вярно е това ,че където и да отидеш всеки те гледа в ръцете,но все още има и свестен персонал и се надявам да попадна на такъв когато отида да раждам.
На болничките по бързо оздравяване  Simple Smile
Успешна седмица на всички  Hug

# 672
Здравейте, вече и аз съм в групата на болните , гърло, хрема, добре , че температура нямам, малката също!Явно е гаден вирус.
Пипи, леле , че голяма девойка.
 При нас вчера беше един много топъл ден, аз бях по блуза навън, за разлика от днес.
И на мен ми дойдоха идеи за заглавия-
Декемврийско мъничко човече, мама очаква те с нетърпение вече!

Декемврийска мама много се вълнува и за бебо с трепет пазарува!

Коремчетата много наедряват, декемврийетата ритат, шават!
Браво на момичетата с позитивното мислене относно раждането, само така, най-красивия момент от живота е Hug

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 11:17 от mari:)

# 673
Здравейте маминки.
Много сте писали, то и времето мрачно и явно повечето са си били в къщи.
Ние също я откарахме по домашно му, спане и ядене, лошото е , че в пвтък в офиса на работа се появи една дама видимо болна /хремава с червен нос/ и сменен глас. Знае ми положението то няма и как да се скрие вече и пак се настани до мене и взе да ми обяснява разни неща не служебни разбира се. След нея проветрихме, ама келфдайда. В неделя ставам аз с ужасно главоболие, едновременно зашушен и  течащ нос, влажни очи с болки във всяка една ставичка. Цял ден на чайче и парацетамол - изпих 3 за цял ден - не е много нали? Днес съм по-добре щом и на работа дойдох. На всичкото отгоре и пак на зъболекар ходих - имам часове до петък - поне зъбките да са ми наред , че то другото ми нищо не е уред. То на една бременна кое и е наред?  newsm78
Олеее оставям ви, имам чувството, че съм се превърнала в ходеща, дърта, мрънкаща свекърва - как ме траят околните незнам  #Crazy хеле мъжо той най-отнася милия.

# 674
Здравейте и от мен!Тук времето е много приятно-мрачно,но топло!
Благодаря за статийките -много ми бяха полезни   bouquetАз пък вчера такова обикаляне му ударих ,че пих нош-па за всеки случай  Rolling Eyes .Минах през Mothercare и Caramel и останах очарована от материите и производството на дрешите,но едва ли ще пазарувам от там (става въпрос главно за  Mothercare ).Харесах си едно якенце от 0-3м за 80лв.,ама как да го купя като знам ,че ще го облеча с него най-много 10 пъти и то за по 10 мин от входа до колата!!!
Нещо започна и на мен да ми тежи корема  Sad ,сутринта на разходката с кучо като ме заболя долу в дясно и едвам се прибрах ,успокояваше ме само като си придържах корема с ръка.От 2 дни забелязах ,че ми се подуват и краката  Crazy ,а още колко време има до декември....
Оставям ви за сега,отивам да си направя и аз кафенце.

Общи условия

Активация на акаунт