Отговори
# 645
Ели, и аз само в началото имах проблеми!Два дена никаква кърма, но слагах постоянно бебето на гърдата, дори и АМ не му давахме, акушерките ми твърдяха, че имам коластра, макар и да не я виждах и усещах.Чак на 3тия ден слезе кърмата, но те бяха непреклонни , никакво АМ, макар и да се притеснявах и да исках да дадат на бебето.
Ние малко по-малко се кърмехме 1год и 2месеца, но аз умишлено спрях заради забременяването, не за друго но се чувствах като парцал , бременна и кърмеща.
Благодаря за загрижеността за малката, в момента спи, има малко повече от 38градуса, но аз умишлено не я смъквам, ще оставя организма сам да се справи, ако вдигне повече ще смъквам.

# 646
Чета ви и за пореден път си казвам че не съжалява че се насочих към Тутракан smile3518
Да ви споделя една позната която е седмица преди мен работеше цяло лято в Сл.Бряг нямаше никакво проблеми,само отначало много повръщаше и полежа малко в клиника в Бургас. smile3515 smile3515 smile3515 smile3515
Преди малко ми се обажда една приятелка която е много близка с това момиче,и ми казва че тя си е тук в Русе и е приета в болницата,понеже пак започнала да повръща (да уточня че момичето е на 28 години и въобще нее от тия които се превземат и лигавят) Naughty Naughty Naughty
Та обажда ми се тая моя приятелка с треперещ глас и ми обяснява за поредното отвратително отношение към бременна жена  в нашето родилно smile3516 просто много съм възмутена,и говорих с това момиче по телефона и тя ми вика:
"Моля те обади се на д-р Бойчев искам да лежа там в болницата неискам да чувам за тук повече,не искам да раждам тук,отношението е под всякаква критика" съответно пак с треперещ глас smile3515
Споделям ви това защото просто немога да здържа възмущението си на тези жени,за които само съм чувала от мои приятелки и познати,и се чудя как така им го позволяват от управата това ooooh! ooooh! ooooh!
Аз като лежах в Тутракан сестрите толкова мили бяха,няма такова отношение кеф да ти прави че лежиш там
Нали бременните трябва да сме спокойни какво е това отношение направо като я слушах мацката по телефона и ми идеше да скоча и да отида,но какво мога да направя аз,щом ги държат още там значе всичко е навързано smile3514 smile3514 smile3514 newsm61 newsm61 newsm61

Извинявам се за дългия пост,но съм бясна е меко казано,и сега ще видим кога ще я изпишат мацката от тук и директно отива в Тутракан за да срещне малко човешко отношвнив newsm17

# 647
Мдаа... за жалост това е масова практика в болниците, в които ве още работи медицински персонал ненадживял соца. При нас тук е същото в така наречената Окръжна болница. Аз лежах там с първата бременост, когато загубих бебчето. Държаха се с мен все едно не съм човек преживяващ драма а крава. И ако бях по-лабилна спокойно можеше да се хвърля от третия етаж и никой да не забележи. Оставиха ме сама в една стая след кюретажа и толкова. Има и още, но да не ви занимавам, а и не искам да си спомням. 

# 648
Нямам думи, това не е в една, две болници, а масово във всички градове може би!
Съжалявам , че пак правя сравнения, но там , където живея няма значение дали си в частна клиника или в болница,отношението е абсолютно еднакво, дори ако видят , че си по-лабилен изпращат веднага психолог, който помага за преудоляване на проблема.Не знам как може да се оправи системата у нас newsm78 Просто не трябва да мълчим а да си търсим правата, виждала съм , че има организации за защита правата на родилката!
Просто не искам да си помислям как се чувстват горките жени, обидени, унизени в най-важния за тях момент!!!

# 649
  • при моите любими
Момичета, като сме заговорили за болници, аз отново изпаднах в голяма дилема, къде да родя. Поради ред причини се отказах от Токуда, където родих предишния път. Преди няколко дни ходих на отворени врати в Шейново и уж бях решила, че там ще раждам, но сега една приятелка много ме обърка с прясна информация за Окръжна болница. Каза ми, че са направили страхотен ремонт и условията са станали, много добри, като в частна клиника, а персонала е мил и отзивчив. Да не говорим, че цената им е повече от добра. Сега вече много се обърках. В списъка, на първа страница видях, че много момичета са избрали Окръжна болница и бих искала да ги питам, кой точно лекар са избрали и дали са ходили на отворени врати? Наистина ли е така , добре ремонтирано, както ми казаха?

# 650
Момичета, като сме заговорили за болници, аз отново изпаднах в голяма дилема, къде да родя. Поради ред причини се отказах от Токуда, където родих предишния път. Преди няколко дни ходих на отворени врати в Шейново и уж бях решила, че там ще раждам, но сега една приятелка много ме обърка с прясна информация за Окръжна болница.
От майче с 3 деца знам, че е останала много доволна от раждането си в Окръжна. Изцяло суперлативи говореше, най-вече за отношението на целия персонал, от лекар до санитари. Само последното раждане е било там, декември 2009. На мен ми е алтернатива, ако нещо се обърка с Токуда, т.е. ако лекарката ми не дежури по празниците.

# 651
cydonia ,защо не си доволна от Токуда?Ти може би си споделяла, но имам извинение , бременния ми мозък Grinning

# 652
Момичета, аз не мога да коментирам болниците, освен Шейново. Там раждах първия път - останах доволна. Някъде разказвах за това..да не се повтарям отново. Но за мен е важно доверието в лекаря. Разбира се , че ще е по приятно да сме в хубави условия и да нямаме проблеми от битов характер. Но по важно е да вярваш, в чийто ръце се оставаш. Аз за това избирам Вита този път - заради докторката ми.

Исках да питам нещо за Мустела. Нали сега уж в новите продукти няма парабени. Та момичетата, които ще купуват Мустела за бебоците - как да разпозная да ли това е новата серия или е старата с парабените...имате ли представа. По конкретно ме интересува кремчето за подсичане за дупето. Благодаря предварително....

# 653
augustas ,Вита и конкретно твоята докторка са ми втори вариант Hug може и първи да станат след консултацията на 9ти, времето ще покаже.Много ми допадна там, че престоят е 3дни след нормално раждане.Също така и , че не спекулират като вземат пари за присъствието на бащата по време на раждането- което си е нещо съвсем нормално.

# 654
Здравейте, момичета Simple Smile

miss 666, дано бързо намериш лек за венеца, че наистина е ужасно да те боли нещо в устата точно сега, аз като знам как ме болеше мъдреца и направо настръхвам, дано по-бързо да ти мине  Praynig

c'Mon, много ще се радвам да се видим, а и не живеем много далече май, аз съм на ъгъла на бул.6 Септември и бул.Руски, срещу сладкарница Неделя Simple Smile Пиши ми на лични да се разберем някой ден да се видим Simple Smile

Бройте и мен. Аз съм в Стария град, но също  съм много мобилна Simple Smile

# 655
  • при моите любими
Мари да ти кажа, причините в момента са много. Няма да изпадам в много подробности. На първо място, НЕ получих това, което очаквах и за което си платих. Раздах при Попова, която не ми даде никакво лично отношение. Нали уж за това си избираме екип. Всеки път, когато ходех, почвах да се обяснявам, какво и как. Просто все едно се виждаме за първи път. След раждането, в което докторката ми участва само в зашиването ми накрая, я видях само един единствен път, за около 5 мин. Акушерка ме изроди и след това, който е на смяна ме следеше. Добре, че при мен раждането мина много бързо и безпроблемно, не знам , ако имаше условнения, какъв би бил сценария. Но наистина не получих очакваното. Сега като забременях, реших отново да се следя в Токуда от самото начало, а в последствие да се насоча, към друг доктор, не Попова. Обаче от самото начало, се почнаха едни забавяния, въртене с лекари, бекрайна некомпетентност и безразличие на всички с които се сблъсквах, от рецепционистки до сестри и акушерки. С лекари почти не се видях. Просто стана много пренаселено в Токуда и според мен, на никой вече не му пука така за пациентките. Уж си със записан час и си плащаш, а чакаш часове и после те претупват. Просто много се разочаровах и се отказах от тях. Това със сигурност не важи за всички лекари и работещи там, но при мен така се развиха обстоятелставата. Наитина битовите им условия за добри, но това май не ми е достатъчно. Ако няма да открия личното отношение на лекаря към мен, не виждам изобщо смисъл да си избирам екип.  В главата ми е малко каша по този въпрос, защото в крайна сметка, където и да реша да раждам, ще напрява фиктвен избор на лекар, а в Шейново (ако избера тази болница) съм решила, че ще си избера само акушерка, защото това е единственото място предлагаща тази услуга. Реално акушерката извършва цялото раждане и аз бих искала да избера нея, а не лекар. Сега обаче четох много и за Окръжна, че имат и добри условия и добри лекари и неонатолози. А сега... Simple Smile

# 656
cydonia, разбирам те, и в моята глава е малка каша!Все още нямам никакви впечатления нито от докторката, която съм избрала нито от самата болница!Вече бях на първия преглед , но за съжаление просто нямам впечатления!Дано след втория реша окончателно как , къде и кой.
Една статия за кърменето за лека нощ
http://bg-mamma.com/?action=article;id=2703

# 657
Добър вечер на всички,
Колко се радвам, че така активно сте подхванали темата за кърменето. Чудесно е, ако можете да отделите време преди раждането да помислите за кърменето и как бихте искали то да се случи: какви са очакванията ви, притесненията ви, въпросите ви. За съжаление днес много майки не са виждали как се кърми бебе, получаваме и много противоречиви съвети за кърмене. В идеалния случай, майката е добре информирана и може спокойно да взима решенията сама.

Много майки вече са споделили тук, че срещите и лекциите на ЛЛЛ са им били полезни:) Ако искате да присъствате на такива срещи/ лекции, просто трябва да проверите кога се провеждат във вашия град. В тази тема обявяваме лекции, а в тази срещи. Запишете се:) Можете да проверявате също на нашия сайт или в групата ни във Фейсбук.  

Бързам да се включа с няколко линка към статии по някои от темите, които сте обсъждали:

Кърмене на поискване:
Кърмени бебета и хранене под час
Можете ли да кърмите под час?
Хранения под час

Биберон-залъгалка:
Какво трябва да знам, преди да дам биберон-залъгалка?
Факти и проучвания

Секцио и кърмене:
Кърмене след секцио

Въпросът за кариеса и нощното кърмене е от особен интерес за мен, защото работя много с бъдещи стоматолози. Вярно е, че в някои от учебниците им се твърди, че има връзка между нощното кърмене и кариеса, но това обикновено е в случай, когато нощното кърмене се счита за еквивалент на предлагане на шише. Но също е вярно и че има достатъчно изследвания, които изключват такава връзка и дори установяват, че има връзка между ниски нива на кариес и кърмене. Ако ви е интересно, ще преведа някои неща. ето една статия по въпроса.

Някои от вас питат за коластрата. Може да имате, може да нямате изтичане на коластра от гърдите преди раждането. И двата случая са в реда на нещата.

Ами, приятно четене, дано са ви полезни линковете.

# 658
  • Ямбол
Момичета,в Карфур -Пловдив бях в петък,имаше масажно олио за бременни и кърмачки на Бюбхен от 15 лв,намалено на 5 лв.
Мирише много приятно.

# 659
  • Русе, България
Момичета, чета ви вече два-три дни редовно, но сега по повод болниците и ражданията реших да се включа. Някои от вас, за които това ще е първо раждане (както е и за мен), споделят, че с наближаването на момента все повече ги е страх. Аз ще ви споделя за себе си, че не се страхувам. Вълнувам се много, нетърпелива съм да видя бебчо, но не се страхувам ни най-малко! Преди около два месеца имах някакви нощни кошмари, касаещи раждането; сега обаче все по-често, докато съм будна и си мечтая, си представям колко хубав и неповторим ще е този момент. И, разбира се, взех решение! Simple Smile  Смятам да направя кратък и ясен списък на желанията ми и очакванията ми за раждането и още следващия път да го занеса на лекарката и да го обсъдим. Не твърдя, че съм по-знаеща от нея, но за времето досега прочетох толкова много разкази, толкова статии и информация, че не искам в момента на "голямото събитие" да разчитам на случайността и да не зная какво се случва и защо се случва.
Мисля, че всяка една от нас, която планира раждането си с определен/а лекар/акушерка, може да си състави подобна листа или просто да формулира с няколко изречения как вижда своето раждане и да го обсъди с медицинското лице. Peace
Лека нощ от мен!

P.S. И използвам поста си да благодаря на Людмила и на консултантките ни по кърмене за техните прекрасни включвания! Hug

Общи условия

Активация на акаунт