Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Мога ли да платя в брой на рецепцията на хотела, ако съм резервирал стая с „безплатна отмяна“ и ми е блокирана сума по кредитната карта?
Какви са наличните опции за плащане при резервация на хотел за деца и как да разбера цената за допълнително легло?
Какво представлява „авторизация на сума“ и „приключване на авторизация“ при резервация на хотел и как се отблокират блок-сумите?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Мога ли да платя в брой на рецепцията на хотела, ако съм резервирал стая с „безплатна отмяна“ и ми е блокирана сума по кредитната карта?
-
Какви са наличните опции за плащане при резервация на хотел за деца и как да разбера цената за допълнително легло?
-
Какво представлява „авторизация на сума“ и „приключване на авторизация“ при резервация на хотел и как се отблокират блок-сумите?
При резервация на хотел, „авторизация на сума“ представлява временен блок на определена сума от кредитната карта. За да освободите сумата, хотелът може да извърши „отказ от авторизация“, което ще освободи парите и ще се появи в сметката до 5 работни дни. Приключването на авторизацията означава отблокиране на блокираните пари по кредитната карта. След приключване на процеса, блокките се премахват. Това може да отнеме до 5 работни дни.
-
Как мога да разбера дали мога да платя с кредитна карта или трябва в брой при резервация на хотел?
-
Какво се случва, когато дадена сума е блокирана при резервация на хотел?