Внимание при използване на booking.com

• 104 380
  • 531
  •   1
Отговори
# 75
Аз току-що резериврах една стая във Венеция, уж в условията на резервация е с безплатна анулация и без депозит, а веднага получих и-мейл от банката че ми изтеглили сума в размер на 126 евро. Направо съм бясна. Тия лихви по кредитната кой ще ми ги плати.... Абе, гадост.
Направих запитване към сайта, да видим кво ще ми отговорят.
Защо са ми изтеглили пари от картата.
До дни ще пиша кво е станало....
БЯСНА СЪМ.Успяха да ми вгорчат радостта от почивката. Като се успокоя, ще видим ....

# 76
Дидка, ти сигурна ли, че парите са изтеглени? Нормално е да са само блокирани.Сайтът не знам какво ще ти отговори, но както многокртно се коментира - условията на плащане са НА ХОТЕЛА.

# 77
Би трябвало да са само блокирани, не изтеглени!

# 78
Дидке-Питке, не изпадай в тих бях, написаното по-долу е напълно вярно!  Peace

Би трябвало да са само блокирани, не изтеглени!

# 79
Сега ще ходя в банката. Уф, снощи не можах да мигна. Дано да сте прави, и са само блокирани.

По-принцип, не е болка за умиране че ми блокирали парите. Но аз трябва да резервирам още 6 хотела (нали си правим семейно пътуване с кола във Австрия, Франция и Италия) и ако от всеки ми спрат такава сума, има да плащам големи лихви.... Ще видим.

# 80
  • Пловдив
Споко, говори с банката преди да се притесняваш. На мен като са ми блокирали получавам мейл и смс, но никога не са ми се отразявали в баланса на картата, т.е. лихви не се начисляват.

# 81
ако от всеки ми спрат такава сума, има да плащам големи лихви....

ако парите са САМО блокирани НЯМА да плащаш никакви лихви  Peace

# 82
Говорих с банката, няма движение по сметката. Всъщност парите са блокирани.
Което от една страна е добре, но все пак не е коректно поведение. След като в сайта си обявил че няма предплата и няма да се блокират суми при резервация, е редно да го изпълниш. Блокирали са парите за една нощувка.

Асинка, наистина няма да текат лихви. Казаха ми, че ако направя анулиране, при най-лошия случай след 40 дни, парите ще бъдат отблокирани.

Извиниха се от банката, защото в мейла им пише - изтеглени, а не блокирани. И аз се притесних.

# 83
Извиниха се от банката, защото в мейла им пише - изтеглени, а не блокирани. И аз се притесних.

Грешка, в смс-а.
jul , , на мен ми изпращат и сумите по транферите. Тази услуга се плаща допълнително, мисля така беше. Така е по-лесно за контролиране на баланса. Според мен, разбира се.

# 84
Което от една страна е добре, но все пак не е коректно поведение..

Доколкото знам, по договор с Букинг имаш  право да блокираш сумата по карта при резервация.

# 85
  • София
Което от една страна е добре, но все пак не е коректно поведение. След като в сайта си обявил че няма предплата и няма да се блокират суми при резервация, е редно да го изпълниш. Блокирали са парите за една нощувка.
Пише си, че сумата ти може да бъде блокирана от хотела. Сигурно не си прочела внимателно.

# 86
  • Пловдив
.....
jul , , на мен ми изпращат и сумите по транферите. Тази услуга се плаща допълнително, мисля така беше. Така е по-лесно за контролиране на баланса. Според мен, разбира се.

И на мен, имам суми в смс-а за трансфер или блокиране, обаче няма движение в самата сметка при блокиране, ако си провериш примерно онлайн. Дали самият смс ти се заплаща - зависи от банката, повечето са безплатни. Но и да се плаща, той е от порядъка на 15 ст.

На всяка резервация на букинг също така е написано, че хотелът има право да преоторизира картата предварително, независимо, че анулацията е безплатна.

# 87

edna_mechta, принципно си права. Но в моя случай, изрично си има текст, който пише, че хотела няма да блокира сума, нито да изтегли и т.н. Същото е повторено и в имейлото потвърждение. Наистина, при условията на някои хотели си го пише изрично. Най-отдолу с малки буквички Simple Smile Както и да е. Да се върна на думата.
След анализ между сайта на буукинг и сайта на самия хотел (проверих към 10 хотела), се установи че всъщност се спира 1 евро от кредитната карта, с цел установяване на действително съществуваща кредитна карта, в която има вложени пари в евро (иначе си ги конвертират срещу съответната лихва, която си я плащаш Wink ) Маржа между цената на букинг и цената на хотела е точно 1 евро, което не установих къде точно отиват и по коя сметка. Мисля, че в буукинг.
В повечето случаи, хотела винаги блокират първата нощувка, независимо дали това изрично е написано или не. Предполагам, че е така от съображения за сигурност, тъй като конкурент на хотела може да резервира целия хотел, да подаде фалшив номер на кредтината карта и същия да остане незает и т.н. истории и вариации. Ще пиша продължението, че трябва да бягам.
Усмивки на всички Simple Smile

# 88

На всяка резервация на букинг също така е написано, че хотелът има право да преоторизира картата предварително, независимо, че анулацията е безплатна.

а това е най-голяма гадория, защото в повечето случаи, това означава, че е възможно точно един ден преди настаняване, хотела да преоторизира кредитната карта, сиреч да ИЗТЕГЛИ цялата сума по резервацията на стаята. И ти като отидеш да се настаняваш и платиш в брой, да се окаже че си платил два пъти. Това се случи на едни мои приятели. Бяха големи разправии.

# 89
Добре, но като бъде платено веднъж чрез изтегляне на пари от картата, това не се ли отбелязва мигновено като платено, защо са им прибрали за нощувката пари в брой тогава от хотела?

Общи условия

Активация на акаунт