Астма, информация, странични ефекти от лекарствата, съвети - тема 11

• 70 294
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Благодаря за отговорите. На мен лекарката ми обясни, че бейбихалера бил подходящ за по-малки дечица, а волуматика за по-големи. Явно има разлика в размера. Така или иначе, може да се открие в интернет и да се поръча. Ние си го купихме от ebay.

# 481
Вентолин солюшън /солуцио - най-бързо и най-ненатоварващо повлиява спазмите  Peace
консултирай се предварително за дозата, защото е много специфично

М да точно Вентолин разтвор е това 5% питай в аптеката. Имай в предвид че той се разрежда задължително с физиологичен разтвор и се дозира според килограмите на детето и според възрастта. Дозата само лекар трябва ад ти я изпише. Ако детето е под 10 кг. се прави с 0,15мл. разтвор,ко е над десет 0,18мл., ако е над две години и е над 12 килограма до 15 се прави с 0,20мл и така, като към това се прибавя и 2 мл физ. разтвор.

Първо да благдаря за прекрасната първа страничка с безценната информация,която сте събрали.А сега въпрос-нашата доза на вентолина солуцио при спазъм е 0.2вентолин+2-2.5мл.ф.р. на 8 часа-не е ли малко това за дете на 5 год. и 25 кг.

# 482
ASITA5, на първо гледане бих казала - о, да, малко е. Но от друга страна си мисля, че лекарите са лекари, за да знаят. Питай лекарката дали не е малко, ако се съмняваш, но към момента няма какво да направиш.

# 483
Ами всъшност като ми ги предписаха първият път тези дози ,ни беше за пръв път инхалация с небулизатора,та затова и лекарката каза,че това е минималната доза,естествено обаче не овладяхме нещата вкъщи и ни приеха пак в болницата,на вентолин през устата и урбазон.
Забравих да кажа ,че вече сме диспансеризирани.Терапията-ефира4мг.,флексотид 2*1 впръскаване и при нужда вентолин на помпичка пак.Момичета,колко дълго се приема този флексотид по принцип? Sad

# 484
  • София, под Карлсон
Първо да благдаря за прекрасната първа страничка с безценната информация,която сте събрали.А сега въпрос-нашата доза на вентолина солуцио при спазъм е 0.2вентолин+2-2.5мл.ф.р. на 8 часа-не е ли малко това за дете на 5 год. и 25 кг.

Асита, на нас последния път ни изписаха 0.15 Вентолин, защото спазъмът бил лек и в съвсем начална фаза. Факт е, че беше напълно достатъчно  Peace Изписа ни го лекар от провинцията, понеже там ни свари ситуацията. Аз тогава се зачудих дали да не сложа на своя глава 0.2 Вентолин, но нещо ме спря и не го направих... Simple Smile
Bu, определено си вземи небулизатор- винаги ще ти е от полза. Аз го купих преди няколко месеца и вече е един от най- използваните уреди у дома  Peace
Ronia, благодаря ти за споделената информация. Имах чувството, че не правя нещо като хората и добре, че попитах  Embarassed

# 485
Бях споменала преди,но на мен всички лекари досега са ми дозирали Вентолина 0,2мл. със 2-2,5мл. физ.р-р.Само когато детето направи първия си спазъм на 4м. му дозираха 0,1мл./или 1,5мл.не помня добре/.Доктор Куфарджиева ми обясни,че до 15г. дозата е 0,2мл. Вентолин.

# 486
Благодаря на всички за отговорите, много сте мили и търпеливи   Hug
Пак ще задам въпрос, който е коментиран, но на какъв небулизатор да се спра - има ли значение модела - всички ли стават за Вентолин, и мога ли да го ползвам освен при спазъм и при хреми, ларингити /често прави такива/ и др.? Разгледах в нета Пандата, той става ли и за Вентолин+физ.р-р и само за физиологичен разтвор. Засега ако взема ще го ползвам при нужда само за инхалации с физиологичен р-р, а когато се срещнем с лекарката ни ще питам и за дозата Вентолин по този начин.
Хубав ден на всички Simple Smile

# 487
  • София
Момичета,колко дълго се приема този флексотид по принцип? Sad

На Ния и предписаха 2х3 впръсквания в продължение на 1 месец. След това преглед и евентуално намаляване на дозата. Днес обаче сме на преглед в Токуда при д-р Петрова  (не ми казаха коя обаче, защото са две), където евентуално ще обсъждаме терапията и диспансеризирането и ще пиша по-късно.
Bu, ние сме с такъв на Чико, в който има 4 приставки - малка и голяма маска, мунщук и накрайник само за нос. Може да се ползва с вентолин и само с физиологичен разтвор. Малката като се разсополиви и правя инхалации и на нея няма проблем разбира се чисти, без вентолин.

# 488
А може ли небулизатора да се използва и при ларингит със спазъм на ларинкса със задушаване - почти винаги ходим на спешното за инжекция урбазон /това състояние ми е по-страшно и от спазъма при кашлица/, понякога сме се справяли и без урбазон при по-лек спазъм. Дали може инхалация с небулизатор с физ.р-р да помогне в такъв случай.
Засипах ви с въпроси Embarassed, но при първия преглед уж си бях записала всичко което да попитам, лекарката ни отдели нужното внимание, но се оказа, че някои въпроси тепърва ми възникват...докато се ориентирам какво.

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 10:02 от bu

# 489
  • София
За ларингита - миналата седмица откарах и с двете ми дъщери в детската клиника зад Майчин дом. Каката е ясна - пристъп, а Андреа я приеха с диагноза ларингит и лечението и беше инхалации с физиологичен разтвор + урбазон венозно, така че явно помага и в този случай Peace

# 490
  • София,
А може ли небулизатора да се използва и при ларингит със спазъм на ларинкса със задушаване - почти винаги ходим на спешното за инжекция урбазон /това състояние ми е по-страшно и от спазъма при кашлица/, понякога сме се справяли и без урбазон при по-лек спазъм. Дали може инхалация с небулизатор с физ.р-р да помогне в такъв случай.
Да може, даже е много добър вариант Peace, но при ларингиален спазъм е много важно рязко да се сменя климата, т.е. хубаво е първо да се направи инхалация, но с топла пара - може в банята на топлата вода като се пусне и да диша парата или над тенджера, но само с вода, някои слагат вътре и сода или билки, може и да помага, но при нас специално не, даже става по зле, и след като десет петнадесет минути диша топлата пара след това го изкарваш детето на терасата да диша студен въздух. Аз обаче често си ползвам небулизатора, моята много я успокоява, дори е спала на него понякога Peace

Момичета,колко дълго се приема този флексотид по принцип? Sad

Фликсотида е хубаво да се приема повече време, също като сингулера действа с натрупване, трябва поне три месеца да се прска и то сутрин и вечер по два пъти за да има наистина добър ефект. Peace. Според мен при нас именно фликсотида оправи положението със пристъпите и спазмите иначе преди да ни го изпишат една година приемахме сингюлер само - пристъпите не спряха, само сложността им и беше по смекчаваща и отминаваха по бързо - овлядявахме ги поне половината в домашни условия, но промяната наистина настъпи откакто пръскаме фликсотида, видях ефект след точно една година - правилно и упорито пръскане пръскане  Peace. Пристъпите тотално се разредиха, и ги овладявах за три дни в домашни условия, без да се налага урбазон. После почивка за лятото и си бяхме добре, сега отново го пръскаме и се надявам съвсем да спрат пристъпите  Peace. И не се плашете толкова от него, то е вреден дотолкова като всяко друго лекарство, но и ползата все пак от него не е малка, а и по добре е по рано да се започне да се овладеята нещата и постепенно да се спре, при по малките деца по лесно и бързо се израства, докато ако заболяването се задълбочи по късно към шестата - седмата година - тогава май вече е късно за израстване и вси пак - надеждата умира последна - нали знаете.

Бях споменала преди,но на мен всички лекари досега са ми дозирали Вентолина 0,2мл. със 2-2,5мл. физ.р-р.Само когато детето направи първия си спазъм на 4м. му дозираха 0,1мл./или 1,5мл.не помня добре/.Доктор Куфарджиева ми обясни,че до 15г. дозата е 0,2мл. Вентолин.
Да точно така - при малките бебета - до една година и под десет килограма дозата е 0,10 млг не повече от 0,15 млг.
Над една година и над десет кг. вече става 0,2млг. Но до 7 години дозата може да се увеличи - вече по преценка на лекар и да е 0,30млг., над 7 до 15 г. вече до  0,4 млг. не повече обаче. Последната доза може да се прилага успешно и при възрастни. Важното е да няма странични действия - като силно треперене след инхалацията и ускорен пулс. А дозата макар и да е малка или минимална пак си действа, затова и в началото се предписва по малката доза, особено ако за първи пет се прави в домашни условия, после постепенно може да се увеличи според нормата в теглото и възрастта, но пак с оглед на страничните действия.  Peace

# 491
Айде и ние пак в кюпа с кашлящо бебе. Не успях да му направя навреме Мотилиума за рефлукса, и дали от това че пак се разповръща макар и в доста по малки количества, или от нещо друго което го дразни, факта с кашлицата е налице. Засега няма сополи, няма температура и признаци на болест, само суха кашлица. Почнах го от снощи с инхалациите с физиологичен разтвор пък ще видиме докога и как ще се справиме.

# 492
и ние със жесток вирус, уж вчера малко подобрение имаше, инхалациите на 6 часа и повече, обаче днес на 4 часа вентолин и не може
чувам яко шумулене от гърдичките й, горкото ми дете, не е спала следобед  Tired
вдига и Т, а уж от понеделник и двете са с АБ, и при двете няма подобрение особено обаче
ние с баща им също сме зле, направо не виждам скоро да се оправим  Cry

# 493
Не зная, момичета, на Владо дозата на 4.00 годинки беше 0,3мл вентолин, на 5 годинки стана 0,4 мл. Даже, доколкото зная, може да е много повече на същата възраст, Куфарджиева ни изписва дозите и твърди, че не са високи.

# 494
Здравейте мами.Аз искам да попитам в момента колко доплащате за Сингюлера,а Серетид напълно безплатен ли е?Днес отидох да проверя в 1 аптека за цените на лекарствата и кои и по колко се доплаща , за цените на тези който не са към здравната каса,но аптекарят отказа да ми даде каквато и да е информация ,каза да вървя на друго място и той не поддържал повечето лекарства пък трябвало да се занимава да ги поръча,а не иска .Живеем в малък град това е аптеката от която аз 8 години пазарувам всичко предимно неща който са ни поръчвали и сега да ти откаже дори да ти каже колко пари да си приготвиш,за да си лекуваш детето си.До сега съм доплащала 23 лева за Сингюлера  newsm78 Чувствам се ужасно и ,все пак тук има майки, който ползват тези лекарства и могат да ме ориентират.Благодаря предварително .

Общи условия

Активация на акаунт