Астма, информация, странични ефекти от лекарствата, съвети - тема 11

• 70 294
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Blues, и Елица е с това количество. На 5-тата минута свършва парата, но всички капчици, изчезват около 10-тата минута, да. И аз почуквам по чашката, за да се изпарят - трябва да сме сигурни, че всичкият вентолин (0.2мл) е поет. Друг е въпросът, че тя се поизнервя и трябва да се правим на "маймуни". Не е от Пандата, нашият е съвсем друг, но пак така се получава.

Ronia, като започнах да давам сингулера, забелязах нервност и сприхавост, но до седмица изчезнаха. Не наблюдавам промени в изпражненията. Елица го пие от юли.

# 466
  • София, под Карлсон
Ronia, като започнах да давам сингулера, забелязах нервност и сприхавост, но до седмица изчезнаха. Не наблюдавам промени в изпражненията. Елица го пие от юли.

Хм, и аз забелязах нещо такова, но понеже наистина отмина за няколко дни и реших, че съм си го втълпила и просто детето е било в по-кофти период  newsm78

# 467
Blues, и Елица е с това количество. На 5-тата минута свършва парата, но всички капчици, изчезват около 10-тата минута, да. И аз почуквам по чашката, за да се изпарят - трябва да сме сигурни, че всичкият вентолин (0.2мл) е поет.

АЗ пък имам чувството, че голяма част от парата "излита" в стаята, без да бъде поета.
Просто излиза непрекъсанто през дупчиците на маската. Няма как детето да издиша всичко, когоато е с маска, си мисля.  Thinking Реално цялото количество от лекарството не бива прието. Като са по-големки децата и могат да дишат през мундщук, май е по-добре.   Rolling Eyes

# 468
  • София,
Аз пък съм забелязала следното, когато чашката ми е суха количеството се изпарява много бързо, но когато съм я ползвала вече няколко пъти - щото рядко я мия в периода на постоянно ползване и като че ли се натлачва с разтвор и по бавно се изпарява, понякога и по 15 мин стои, но тя си стои де не бърза да го маха.
Blues ето това е и при нас така - от началото на учебната година все ангини, аз пък предпочитам пристъп да е, щото с него знам как да се справя, но с температурата, обезводняването, АБ - то, ужас.
Утре сме на УНГ. Стискайте палци и после ща не ща трябва да я пусна на градина, поне за два дни - ако трябва до обяд да запише участие че иначе пак ще ни искат изследвания, а като знам сега как пак са плъзнали вирусите от топлото време. ooooh!
При нас странични реякции от сингулера не съм забелязала, чувала съм и съм чела за нервност при някои дзечица първите дни, или пък за леки болки в крачетата, но нищо друго. Peace.
А за странични реакции от фликсотида, също има много, но и те рядко се проявяват, може повечето се получават след много дълбга употреба на лекарството. При нас дори немога да кажа че и се повишава апетита и че надебелява, защото по принцип от повечето кортикостероиди това се получава, моята е под границите на всякакви норми за възрастта си. Embarassed.
Някои беше питал по нагоре за волуматик - че нямало в БГ, ми то тук го има но се казва бейбихалер и си се продава почти навсякъде, подобно е на волуматика.

# 469
  • Страната на чудесата
На Цвети докато пиеше сингулер и се появиха бели косми по главичката, след като спря да го пие са опадали, явно-не съм ги виждала вече Thinking

# 470
  • София
Ronia, не се сещам досега да е имало оплаквания от някоя мама, свързани със сингулара и изпражненията на детето. Честно казано, не вярвам да има връзка.

gergandi, благодаря! Щом никой друг не е имал подобни оплаквания вероятно е просто съвпадение и не е от лекарството, което ме успокоява. Simple Smile Все пак 6 месеца ще трябва да го пие.

# 471
  • София

Хм, и аз забелязах нещо такова, но понеже наистина отмина за няколко дни и реших, че съм си го втълпила и просто детето е било в по-кофти период  newsm78

Ментова, blues, Благодаря за отговорите! Моят човек е малко малък и при него нервността е трудно да се определи на какво се дължи, та явно затова се вторачвам в други неща.

# 472
Здравейте и благодаря за чудесно офермената първа страница   bouquet
Вероятно доста е писано в темите, но искам да ви попитам пак. При пристъп ни изписаха вентолин инхалер, но не знам дали ще се справи детето с начина по който трябва да се приема и е описан на листовката /на 4 и половина е детето/. Бейбиинхалер ли трябва да си вземем? и има ли различни марки, модели, какъв бихте ми препоръчали. Има ли указания как се ползва като си го закупя.
Освен това алерголожката не ни каза изрично, но си мисля дали да не взема и инхалатор за инхалации с физиологичен разтвор при нужда newsm78. Мога ли да правя без да ни е казал лекар, досега съм правила над тенджера с пара, но ефекта е почти нулев от това.

# 473
Вземи си небулайзер, ще го ползваш и за инхалации с вентолин, и за инхалации само с физиологичен разтвор
ето виж  http://www.youtube.com/watch?v=KCALJSjGZNc&feature=channel има доста клипчета, на мен ми бяха много полезни- как да заредим небулайзера, как да го почистим, как се слагат маските и т.н.

# 474
  • София
Здравейте и от мен и със съжаление да кажа "Добре дошли" на новичките тук.

Исках да питам и нещо друго- на първа страница пише, че една инхалация трае около 10 минути. Такъв е и спомена ми от болницата, но имам чувството, че нашата Панда сякаш "изпарява" доста по- бързо. Например 2.5мл за около 4-5 минути, възможно ли е?  newsm78

Мерси за приема, Blues! Simple Smile

Тъй като, макар и отскоро, аз ползвам Пандата на ПИК и аз като теб имах същото подозрение, че "изпарява" прекалено бързо. Силната пара наистина е около 5 минути (при 2,5 мл физ.разтвор и 0,2 мл Вентолин), после още 2, максимум 3 минути е по-слаба, и накрая разтърсвам чашката за да паднат капките и така стигаме до, силно казано, 9-10 мин. Според мен чисто са си 8 минути, останалите 1-2 са си ей-така, ако нещо все пак е останало в чашката.
И на мен в Токуда ми казаха, че инхалацията трябва да е минимум 10 минути, та и аз се бях притеснила, че този инхалатор е по-бърз. По-важното е, че попитах педиатър-пулмолог за опасенията ми, че инхалаторът ми разпрашава за по-малко от 10 минути и дали това е проблем. Отговорът й беше, че не е проблем и че това обикновено се случва при по-нови инхалатори. В крайна сметка важното било децата да поемат цялото лекарство от чашката, а времето не е чак толкова съществено - дали е 8 минути или 10 минути.

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 17:49 от Ronia

# 475
  • София,
И аз те съветвам да си вземеш небулизатор - инхалатор както си му викаме всички Wink. Ще го ползвате всички в къщи, само при хреми и при по тежки състояния, с физиологичен разтвор, с вентолин, с капки проспан, както стана модерно да изписват лекарите в последно време newsm78. Бейбихалбера също не е излишен,  по евтин е от небулзатора, но с него неможе да се правят инхалации с физ. разтвор. Те май нямат марки в България се продава един вид, май всички са еднакви newsm78, аз поне съм купувала два и двата са си напълно еднакви Crossing Arms.
Вижте какво открих наскоро ровейки се из сайтовете. Страхотна информация, осолбено клипчетата, ще ги добавя и на първа страница, мисля че ще са от полза, какво ще кажете?  newsm78

# 476
A ако взема небулизатор - инхалаторa, пак ли използвам вентолин инхалер или някаква друга форма на вентолина, как става. Извинявайте за може би тъпите въпроси Embarassed, но още никак не съм ориентирана. Досега вентолина го приемаше само на сироп.

# 477
Вентолин солюшън /солуцио - най-бързо и най-ненатоварващо повлиява спазмите  Peace
консултирай се предварително за дозата, защото е много специфично

# 478
  • София,
Вентолин солюшън /солуцио - най-бързо и най-ненатоварващо повлиява спазмите  Peace
консултирай се предварително за дозата, защото е много специфично

М да точно Вентолин разтвор е това 5% питай в аптеката. Имай в предвид че той се разрежда задължително с физиологичен разтвор и се дозира според килограмите на детето и според възрастта. Дозата само лекар трябва ад ти я изпише. Ако детето е под 10 кг. се прави с 0,15мл. разтвор,ко е над десет 0,18мл., ако е над две години и е над 12 килограма до 15 се прави с 0,20мл и така, като към това се прибавя и 2 мл физ. разтвор.

# 479
bu, потретвам и аз, за да не стане грешка:
1) за Вентолин Инхалер (помпичка) ти трябва бейбихалер (впръсква се дозата от едната страна, а детето трябва да вдиша 10 пъти от другата).  (струва 30 лв. уредът)
2) за Вентолин Солуцио (разтвор) ти трябва небулизатор и физиологичен разтвор, като дозата и начина на приемане изрично трябва да ти се даде от лекар. (струва 130 лв. уредът)

Препоръчвам второто, както са ти казали мамите

Семирамида, палците ги стискам!  Praynig Иначе, аз винаги изплаквам чашката, дори при често ползване. Някак лепкава ми изглежда иначе, въпреки че съзнавам, че няма нищо, от което да лепне.

Общи условия

Активация на акаунт