РОДЕНИ 2004 (4 тема)

• 50 481
  • 455
  •   1
Отговори
# 165
  • Страната на чудесата
http://www.fiut.bg/index.php?page=shop.product_details&flypa … art&Itemid=32
Вчера провокирана от темата се разходих до борсата и купих това, снощи четохме и беше интересно(както на нея, така и на мен-затова и не заспах Laughing)

# 166
Аз поръчах в книжарницата до нас д-р Дулитъл Mr. Green

# 167
  • В светлината на слънцето
Оооо, книжки обсъждате... Grinning Аз нямам проблем с четенето вечер. Стиснахме си ръцете по въпроса, че който вече може да чете, си чете сам книжката. Wink Номерът е само да има слушател поне за началото на литературната вечеринка.  hahaha Иначе каталогът е богат и разнообразен. Слава Богу, отмина времето на NGM и Geo, че ми бяха много писнали. Сега нещо менка различни приказки. Пробвах я с "Малкият принц" преди време, когато още не можеше да чете, но май беше раничко. Слуша ме с умерен интерес до един момент, после й омръзна.  Thinking
По въпроса за датата на Коледата - аз лично спазвам българските традиции и празниците както са според българското православие. Naughty
http://www.pravoslavieto.com/1/calendar.htm#12
Което ще рече - 24 декември, Бъдни вечер и 25 декември, Рождество Христово.
В Русия, Сърбия и Македония Коледа се празнува на 7 януари. България и Гърция празнуват на 24 и 25 декември. Това е официалния календар на източноправославната църква. Слава Богу, безумната идея да се уеднаквяваме с руския календар (при условие, че източноправославието тръгва от България и Гърция, а не от Русия!!!) засега отпада.

# 168
Хех, мерси за комплиментите!
Кънкьорката наистина е леко страхлива на снимките, защото стъпва за пръв път на леда, накрая вече и леки пируети правеше  Laughing - днес ще я водя за втори път, да видим как ще се справи.

Дуц, да не би пепи от събота насам да ти иска да му четеш приказки? Когато го водих на РДто на Лори, се заприказвахме за четене на приказки в колата. И той каза, че не му четете приказки, за да не сънувал кошмари  Mr. Green Викам си, брееей, че хитри родители, какво са измислили  Grinning, ама пък той разбра, че на Ели й четем всяка вечер и предполагам му е пламнало пламъчето  Crazy
Ели много държи на приказките вечер, и много не й минават номерата, че ни се спи. Така че или аз, или таткото се жертваме и четем. С мноого прозявки от наша страна. Аз й чета "Фердо мравката"  - много й е забавен и много го харесва. Баща й избира книги с приказки разни, на народите, или други класически и чете каквото тя си хареса. Когато е при баба си /майка ми е рускиня/, тя й чете приказки или стихове на руски. И Ели съответно разбира руски, че и наизуст знае доста неща.
Вече се научи да чете гладко. Сега има новото списание на H20, в което има малка книжка с някакви истории за мацките и тя е много горда, защото си сяда и си прочита по някоя страничка наум, после се хвали колко страници е успяла да прочете  Grinning.

Тази сутрин пак са я давали по телевизията - по ББТ  - от детската градина, откриване на новия им салон в градината и тя пак песни и танци е правила . Вече доста изяви се събраха по тв, някаква много активна градина са. Тази уви не можах да гледам, че не го хващам това в нас, но бабата го е гледала  Laughing

За Коледата - ние си я празнуваме на 25ти, даже Ели е кръстена на този ден.
А за 7 януари и руските обичаи - ами правете като майка ми - тя празнува и на 25ти с нас, и на 7ми пак си го празнува с Русия  Grinning Няма лошо да има празници. Правете го, както е прието във вашето семейство, защото детето е част от него, но не пречи да се радва с децата и на 25 декември и да празнува и тогава, все пак живее в България, където това са официалните празници  Grinning А относно какво да се обясни - със съвсем простички думички, си казвате истината и това е - казвате, че празнуваме на 7ми, защото така е прието в нашето семейство и Русия, а в България се празнува на 25ти и това е. Обясни на детето, че едно и също се празнува, и по-важно е какво влагаш и смисъла на празника, отколкото точната дата и час на събитието.

Опитваме се да сме искрени с Ели и да имаме приятелски отношения отсега - доверие и истина, учим я и нея да не ни лъже, и да ни има доверие, да споделя с нас. Такива отношения, могат да се градят само с искреност и няма смисъл да се крие от децата или да се будалкат. Мислим, че са малки, но вече не са толкова малки, ами доста разбират. Естествено, всичко с мяра - не е необходимо и да сме брутално искрени.

Ели много си обича дядо Коледа и тази година иска да го види, как й оставя подаръците, защото все не успявала да го види. Обясняваме й че е много зает и много бързо минава, има много къщи да обиколи. Сигурна съм, че ако някой се маскира, веднага ще разбере.  Вероятно и тази година няма да го види, как оставя подаръците.

Какви подаръци ще взимате?

Последна редакция: ср, 17 ное 2010, 14:05 от Collibri

# 169
Колибри, супер! Имаш си вече малка телевизионна звезда у дома!   bouquet Ама тя е такава хубавица, че няма как да не привлече обективите. Heart Eyes
И аз съм на принципа на Мечо Пух по отношение на празниците. Много си ги обичам и от най-малкия повод съм способна да организирам празник.  Party
Ние вече сме готови с коледните подаръци. Crazy Тази година съвсем подранихме. И на двамата са купени (нещата, които те си поискаха) и старателно скрити. Теди поиска някаква Барби - русалка, на която й се променял цвета на косата, един сет за правене на гривнички с мъниста и поредната котка - този път интерактивна. Към това ще има изненада - детски парфюм с шише, на което сама може да направи стайлинга (с разни лепенки). И задължителните книжки. Иначе вече е готова и с идеята за подарък за рождения ден, нищо че той е чак през март. Иска телескоп. Та ще купуваме един полупрофесионален с доста добър обектив. Grinning

# 170
ехеее, какви мечти! Телескоп! Астроном ще да става  Grinning
Браво!
С Ели веднъж си говорихме, че вече е голяма и играчките не им се радва чак толкова - губи бързо интерес и тя реши да не си поръчва играчки за Коледа тази година за пръв път!
Невероятно!
А какви са й поръчките -
1. Дисни канал - както го е писала в писмото Дизниченл.
/в новия ни апартамент още не сме пуснали кабелна, и имаме точно 5 канала, а у баба си като ходи се е влюбила в този канал и сега това й е мечтата... е, дядо коледа ще я реализира Simple Smile/
2. Иска чаршафи на коне - и това успяхме да намерим.. нали конете са й любими, но добре че не бяха поредните играчки, че вече няма вид кон, който да нямаме вкъщи...
3. Глинени фигури за рисуване с бои - и това го има.
4. Книжки
Принципно иска лаптоп и телефон мобилен, но за мое щастие, не се сети да ги пише на дядо си коледа, та остават за по-натам.
В стаята си има компютър неин, един наш стааар и едва работещ, но става за елементарни игри и гледане на филмчета. За НГ ще й пуснем интернет на него да може да си играе интернетските игри.

А на РД й подариха Барби русалка - голяма игра падна с нея цяло лято - колко къпане видя милата русалка и в басейн и в море, къде ли не  Crazy Идеята за детски парфюм е гот.
Миналата НГ бяхме взели детско шампанско - голям кеф падна с него, да го пият от чашки със столче  Grinning

# 171
И аз искам да вземем компютър на Пепи, от тези малките, ноутбук Crazy Обаче имаме спор по върпоса с баща му, та не знам какво ще става Laughing

# 172
но добре че не бяха поредните играчки, че вече няма вид кон, който да нямаме вкъщи...

У нас така са котките. hahaha Зверилник. Crazy И се разбрахме, тази от дядо Коледа да е последната.  Naughty И на мен вече ми призлява от играчки и се надявам да преминем на по-разумни неща. А телескопът е отдавнашна мечта. Селската ни къща е на ръба на източните Родопи, а там има огрооомни звезди. И тя все ги гледа. Даже разучи някои от най-лесно разпознаваемите съзвездия. В предната работа имах колега, който е професионален астроном, дори преди няколко години с други двама колеги откриха нова звезда или съзвездие, не помня точно. Та с негова помощ разучих какво точно да търсим. Grinning

# 173
Телескоп си е страхотно, още повече че имате такава хубава "обсерватория" в Родопите - как няма да се запали детето..
Ние имахме с брат ми телескоп, някъде е прибран, но като прояви интерес Ели ще го изровим и ще гледаме луната, звездите, от София не е ясно много какво ще виждаме, но ще се позабавляваме поне. Добра идея, да го изровим  Peace

Дуц, гот е да си имат компютър, естествено с разумно ползване - Ели го ползва само с позволение от наша страна, и то когато почне да залита много, я спираме. Сега например цяла седмица е казала сама , че няма да играе, а само в неделя, да видим дали ще издържи. Междувременно си ползва играчката детски лаптоп, от тези с разни задачки вътре и игри с думи, много й е интересен напоследък, защото почна сама да се справя с условията и да решава задачите. Пускат си музика и с бебчо танцуват  - кефят се.

http://www.bbt.tv/video - а тук в "Детски музикален салон" е изявата на Ели от детската градина днес. Е, не е кой знае какво, но пък си е поредната тръпка.  Grinning

# 174
http://www.bbt.tv/video - а тук в "Детски музикален салон"
Не гледам телевизия и не мога да се ориентирам нещо Blush Я по-точен линк, моля Mr. Green

# 175
Това трябва да е: http://bbt.tv/video/3184

# 176
И аз искам да вземем компютър на Пепи, от тези малките, ноутбук Crazy Обаче имаме спор по върпоса с баща му, та не знам какво ще става Laughing

Дуци, ние сме "Епъл" - фенове вкъщи и последната ни придобивка е това - http://www.apple.com/ipad/ - само че ще е повече забава за вас, отколкото за децата Wink

# 177
Ооо, знам я тази джаджа Heart Eyes И аз съм фен на Епъл, само дето нищо нахапно нямам още newsm45
Чу ли, дядо Коледа Mr. Green

Последна редакция: чт, 18 ное 2010, 09:24 от Дуци

# 178
  • Плевен
Виктор за Коледа ще получи нешо подобно като айпада, но не е айпад, а ... всъщност не знам точно ... мъжът ми го поръча от нета за много по-малко пари. Има фото, клип, игри, музика, за четене и още др. неща, не ги запомних.  
Аз съм хвърлила око на това
http://www.apple.com/ipodtouch/

# 179
Виктор за Коледа ще получи нешо подобно като айпада, но не е айпад, а ... всъщност не знам точно ... мъжът ми го поръча от нета за много по-малко пари. Има фото, клип, игри, музика, за четене и още др. неща, не ги запомних.  
Аз съм хвърлила око на това
http://www.apple.com/ipodtouch/

Много готина джаджа (и нея я имаме и да не се хваля, но май вече всичко епълско имаме  Embarassed ) , но айпада е нещо като по-голямата й и подобрена версия Grinning

Дуци, време е вече  Sunglasses  Wink Пожелавам ти нещо нахапано за Коледа  Heart Eyes 

Общи условия

Активация на акаунт