РОДЕНИ 2004 (4 тема)

• 50 064
  • 455
  •   1
Отговори
# 150
добро утро, в чуденка съм. В детската градина учат децата , че Коледа е на 26 декември, а аз уча детето че Коледа/бъдни вечер си е на 7 януари.  Crossing Arms
Не ми се влиза в явен спор с ДГ, ама все пак семейните ценности не са ли по важни отколкото какво са казали госпожите.
И как на тази възраст да му обясня различията от източноправославната вяра и католическата...хмммм Thinking

# 151
  • СОФИЯ
добро утро, в чуденка съм. В детската градина учат децата , че Коледа е на 26 декември, а аз уча детето че Коледа/бъдни вечер си е на 7 януари.  Crossing Arms
Не ми се влиза в явен спор с ДГ, ама все пак семейните ценности не са ли по важни отколкото какво са казали госпожите.
И как на тази възраст да му обясня различията от източноправославната вяра и католическата...хмммм Thinking

Коледа за много семейства в БГ е на 25.12. Бъдни вечер на 24. При вас явно е 6-7 януари.
По мое мнение обяснявай различията от сега, после ще е още по-трудно, имам предвид училищна възраст.

# 152
Колибри, голям сладур е Ели. Сякаш малко я е страх?

Искам да ви питам какви книжки четете на децата, най-вече на момчетата? Пепи иска вечер преди лягане да му чета приказки, скоро нищо не сме купували, та е време да допълним библиотеката Simple Smile

# 153
Ние в момента сме на "Пипи", преди това четохме "Карлсон, който живее на покрива".

# 154
Чета му "Доктор Дулитъл" в момента  Grinning

# 155
Не че съм много в час с различията м/у православно и католическо християнство, но при католиците Коледа си е на 25.12, по-скоро има някаква разлика в източното православие, която идва от стар и нов стил - и за това за някои Коледа е на 6-7.01. /по стар стил/
Така, че все едно ...мисля, че детето като порасне ще разбере лесно, а сега какво по-хубаво от 2 празника и подаръка  Joy

# 156
  • Страната на чудесата
Аз не чета нищо Embarassed Просто силичка не ми остава, заспивам преди да съм седнала/легнала.Иначе, тя много обича една книжка:"Първи стъпки в науката"  и е много удобна за четене, поради малкия си размер. Има най-различни технически разяснения, на които просто забравя да диша, толкова внимателно слуша Crazy

# 157
... по-скоро има някаква разлика в източното православие, която идва от стар и нов стил - и за това за някои Коледа е на 6-7.01. /по стар стил/
...

Така е Simple Smile Някога и в България Коледа е била на 6-7 януари. В Македония още си е на 6-7 януари и в Русия мисля, но там не съм 100% сигурна. xamelion, според мен ти, т.е. вие в семейството трябва да му обясните разликата.

И аз да похваля кънкьорката, пу пу голяма красавица  Grinning

Дуци, същата чуденка имам. За сега сме на разни книжки тип енциклопедии. Например за влаковете, за космоса, за динозаврите. Особено космоса е на голяма почит у нас, рецитира такива неща, че ми събира погледа. Дори за Коледа искал совалка  Shocked и щял да прави космическа лаРОбатория  Laughing "Карлсон..." не сме я чели, ще се възползвам от идеята  Simple Smile

# 158
С Калоян четем абсолютно всякакви книжки, та дори изравя понякога и съвсем бебешки  hahaha приказки, комикси, енциклопедии....засега само не му допадат такива без илюстрации...някак бързо му изчезва интереса  newsm78

# 159
Лъки, заспивам и аз, нещата не се променят, за това реших да си жертвам още малко от съня. От както бях бременна с Анна, от тогава не съм чела почти нищо, само бабите четат Sad
Пипи ми е любима книга, обаче той я определи като женска Mr. Green
А книжки с картинки ли четете? Малкият принц твърде сериозна ли е за тяхната възраст Thinking

# 160
Това с умората и заспиването си е едно на ръка  Joy Калоян най-редовно ми се кара, че развалям приказката с прозявки  hahaha

# 161
Ми на мен може и да не ми се спи толкова, но отворя ли книгата нещо става Joy

# 162
Ми на мен може и да не ми се спи толкова, но отворя ли книгата нещо става Joy

Е как, то това е задължително  Joy Усещам се как започвам да завалям думите четейки и след малко чувам боен вик в ухото ми "Мамоооо, спиш"  Joy

# 163
Дуци с каката сме на "Ние врабчетата", но включи ли се и малката минаваме на неизменния Франклин

# 164
Не че съм много в час с различията м/у православно и католическо християнство, но при католиците Коледа си е на 25.12, по-скоро има някаква разлика в източното православие, която идва от стар и нов стил - и за това за някои Коледа е на 6-7.01. /по стар стил/
Така, че все едно ...мисля, че детето като порасне ще разбере лесно, а сега какво по-хубаво от 2 празника и подаръка  Joy

Joy  тц. все пак баща му е габровец, Има нова Година, респективно на този ден му е Рожденията ден, Има и Коледа 7 януари, респективно Иванов ден - т.е имен ден.

и решихме за цяла година 4 празника в 2 дена.

а кажи, като го е правил габровеца, как го е изчислил ,аа newsm78

иначе аз не отстъпвам. Коледа е и ще бъде както аз искам - на 7 Януари и точка. в ДГ да си празнуват когато искат, аз вече му обяснявам за различията. 

а за протокола аз съм руски възпитаник. както и арменците и македонците - празнуваме Коледа на 7 януари.

Общи условия

Активация на акаунт