РОДЕНИ 2004 (4 тема)

• 50 449
  • 455
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Леле, Лулу, сега прочетох какви премеждия сте имали ooooh! - изобщо не бях разбрала, че е толкова сериозно положението, много се радвам, че вече всичко е наред! Heart Eyes Hug

Започвам да се замислям за училището... другия месец ще подаваме документи... още ми е едно неясно - къде, при кои учители да бъде. Трябва да проуча по-сериозно нещата май. Вие докъде сте?

# 286
Олееее, Лулу, чудесна НГ сте имали, същата като наща Twisted Evil Всичко е добре, когато завършва добре.
Ние пък постъпихме в детска урология Пирогов на 2.01., та до 10-ти. По Коледа кашлици, сополи, мрънкане, че я боли ту кръста, ту корема. Аз обаче като една лоша майка си мислех, че симулира за да не ходи на градина. На 31-ви сутринта каза, че я боли кръста отдясно и не може да си стъпи на крака. Цял ден се чудеше къде да си полегне, как да се намести, ходейки накуцваше, 100 пъти ходи до тоалетната с позиви за уриниране, но само позиви. На 10 ходения 3-4 пъти пишкаше по малко, но не се оплакваше от парене или болки. По обяд я видях, че сама се пробва да си мери температурата. Беше 38,5 без изобщо да и личи. Дадох и Нурофен, успокои се и заспа. До вечерта темп. не спадна под 37,8 каквото и да правех. През нощта вече мина 39,5 и не я сваляше под 38. На 2-ри сутринта вече беше отпаднала и не искаше даже и вода. Само лежеше и гледаше тъжно. Реших, че няма как да изчакаме педито до другия ден за направления /а тел му беше изключен/, щеше да е чиста загуба на време за сметка на детето.
Нещо отвътре ми подсказваше, че имаме бъбречен проблем. Отидохме в Пирогов и след изследванията ми дадоха да разбера, че е наложително да влезнем в болницата. Диагнозата беше остър пиелонефрит, левкоцитите и бяха 20 000 при таван 11000 ooooh!  
И те така се оказахме в един друг свят на мизерия и неизвестност. Като придружител /правостоящ/ трябваше да плащам 15лв/вечер в стая с още 6 креватчета /като почивен ден стаята беше празна с тенденция да се понапълни следващия ден/. Не си представях как Ками ще гледа какви ли не оперирани и виещи деца, аз как ще съжителствам с циганки / мразя ги от дъното на душата си Twisted Evil/ Оказа се, обаче че има 2 ВИП стаи за по 40лв/вечер. Изобщо не му мислихме и ни настаниха там. Обстановката коренно различна, разбира се, как не. Веднага и включиха система, назначиха и АБ на 8ч и Перфалган за темп. Дупчиха я 3 пъти, докато и сложат абоката, ужасно беше.
На другия ден взеха стерилна урина и отново кръв от вената /пак на 3-то убождане и я намериха и то чак горе в мускулчето/. В сряда беше готов резулатат от урината, но в него нямаше микроби. Темп. не падаше под 37,6, назаначиха и още 1 АБ на 24ч. За тези 3 дни 2 пъти я гледаха на ехографа в отделението и 1 път на 3Д в специализирания рентген. Нямаше никакви, ама никакви ехографски промени по бъбреци, легенчета, пик. мехур и канали. В сряда в 15,30 вдигна темп 38,5 и това всъщност и беше последната темп. - имаше лъч светлина в температурния тунел. В четвъртък и петък нищо не се случи, освен че в петък я изключиха от с-мата за 1 час, за да се поразходи и да я поизмия малко /до тогава плътно в леглото, както тя се изрази:Вързана като кон. Същия ден на визитация назначиха за неделя сутринта нови кръв и урина, за да могат да гадаят в понед. от какво аджеба е възпалението. Стойностите на левкоцитите в неделната урина вече бяха 9 000, нямаше и утайка в кръвта, решиха да ни изписват. Малко след това дойде лекуващата и лекарка, изписа Бисептол за 20- дневна схема, каза след 10 дни да отидем на ехограф, а след още 10 дни да постъпим за 1-2 дни за изследвания под упойка Shocked Shocked Shocked Искали да я изследват за рефлукс на пикочния мехур, за прекалено къса уретра и снимка с контрастно в-во. Незнаех как да реагирам и само казах: добре.
Мислех, че ще имам време през деня да си събера сачмите в главата от залялата ме наново неизвестност, докато дойде привечер мъж ми да плати ВИП-а и да си тръгнем, обаче ни пуснаха на "юнашко" доверие и се прибрахме с такси. На другия ден трябваше да се върна да си оправя сметките. Имах време значи да проверя всичко свързано с въпросните изследвания. Рових се в нета до 2ч и все повече се убеждавах, че нямаме нужда от тях. Детето ми нямаше и никога не е имало симптомите за тези малформации Naughty
По- интересното беше на другия ден като отидох да плащам. Оставих Ками при един съсед и бегом в Пирогов. Там обаче старшата сестра ме изненада отново, като ме помоли да изчакам завеждащия, защото изрично заръчал, че иска да говори с мен Shocked Аз отново се вдървих от чуденки, какво нередно е изскочило Rolling Eyes Появи се д-ра направо с въпроса: Вашата лекуваща дали ви предупреди, че след 20-ина дни трябва да постъпите отново за 1-2 дни за изследвания под упойка?
Повярвайте ми, ядосах се, че за нещо което може да пита лекарката направо, ме вкара в излишни притеснения, направо ме изби на скандал.  Отговорих обаче отново с ДА, казах че след 10 дни ще дойдем за ехограф и пак ще се видим и говорим, пожелах им дежурното "Всичко хубаво" и си тръгнах с омекнали крака. Чакайки асансьора звъннах на познат хирург от 4-та хирургия, оказа се на работа и си поговорих с него на тази тема, за тези изследвания и за голямото настояване за тях, което беше чак съмнително. Д-ра е много готин, успокои ме като каза, че според него няма нужда от тях. Но се полагали при неустановена причина на пиелонефрит по ЗК. Т.е. казано с недомлъвка,  ще дръпнат пари от ЗК за сметка на Ками #2gunfire #2gunfire  Обясни ми, че 5% от пиелонефритите са усложенения от прекарани преди това вирусни и инфекциозни заболявания. Имаше резон, защото от 15.10.- 30.11. Ками изкара последователно ангина и варицела. И при двете заболявания се променят кръвните параметри, бъбреците са филтрите на кръвта и явно десния се е вазпалил от натрупана "лоша, нефилтрирана" кръв. Важното е, че е хванато на време и със системите са го прочистили.
И те така, това ни бяха и празниците, и делниците на нас. Дано никой няма нашия късмет!
Между другото разказа по- горе беше по диагонал. Няма да навлизам в подробности за отношението на сестрите и санитарките / с малки изключения/, за забравения с цели 3 часа АБ, за несменените 5дни чарашафи /поне тези на детето, защото бувално живееше в леглото/, за забравения и обяд /не че сме разчитали на него/ ......и всичко това при 40лв/вечер, които не включват храна и добро отношение за мен #2gunfire Е, долните ни чаршафи бяха сменени все пак, явно съм гледала много идиотски Wink
За лекарите като цяло нямам какво лошо да кажа- бяха отзивчиви, обясняваха, излъчваха спокойствие и печелеха с лекота доверието на децата. Млади, ентусиазирани и лъчезарни. Господ здраве да им дава, за да променят с професионализъм и добро отношение закоравялата нечовешка система по болниците Praynig Peace

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 13:31 от СедеФка

# 287
  • Пловдив
Леле Седефчееее ... голям кошмар сте изживяли...
Дано сега Ками е добре и повече ни-как-ви болести.
Това накрая в разказа за изследването ... ме смаза. Как може...нямам думи.
Искрени   Hug и дано успеете да позабравите лошото преживяване.

# 288
 smile3521 може, Джони, явно не случайно полека- лека им врътват кранчето за изследвания от ЗК.

Изпуснала съм по- горе една мъъъничка интервенция- слагане в неделя вечер на нов абокат, защото стария се запуши. Пак падна търсене на вени, бодене по китки и подлакътници. Ками е много търпелива, но този път падна яко реване. На другия ден ни го махнаха преди да ни изпишат. А изследванията и са били готови, имаше дежурен лекар някъде си из сградата и можеше да се посъветват с него дали изобщо има нужда да и се слага нов #Cussing out

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 14:12 от СедеФка

# 289
Седефка, преживели сте някъв ужас.  Hug Важното е, че всичко е свършило добре.   Hug
Много  Hug за адашката.  Wink Така сме ние цветята - силни.  Blush  Blush Blush

# 290
Седефка, преживели сте истински ужас, дано не се повтаря. Аз обаче като чета настръхвам още повече, защото симптомите - болки в кръста и парене при уриниране ги има и Митето от десетина дни. Правихме кръв и урина и всичко е ок, но симптомите си останаха. Сега ме хвърляш в размисли да хукна в понеделник по други лаборатории и ехографи. До сега не се е случвало и направо не знам. педи каза че изследванията са ок, но ако продължава болката да повторим в друга лаборатория. май това ще правя другата седмица.

# 291
Луча, Митето има ли фимоза? Защото при фимозата се задържа секрет, от който се получават пикочни инфекции и възпаления? Дори и да няма фимоза урина трябва да дадеш, но стерилна. Купуваш си контейнерче за стер. урина, сутрин след ставане от сън го измиваш със сапун без да го подсушаваш, изпишква се в чашката, но гледаш да хванеш някъде по средата, не от първите капки и я даваш за микробиология. Изследването се бави 3дни, защото посявките за микробите трябва да узреят. Кръв също му пусни. Дано няма нищо притеснително Peace
Момичетата са по- податливи, защото имат по- къса уретра и всяка мърсотийка може да прокникне в пикочния мехур.
Разбрах, че след ангина има вероятност налепче от гърлото да попадне в стомаха, да тръгне и да се закрепи където си поиска, най- вече в бъбреците и ето ти възпалението. Не прониква от пикочния канал, а през устата....общо взето гадости всякакви Sick

# 292
  • Hissar, Plovdiv, Bulgaria
СедеФка миличка ,изживяла си ужаса на всяка майка,чието детенце е болно.Пожелавам бързо да се възстановите и само хубави неща да ви се случват за напред.мНОГО ПРЕГРЪДКИ И ВСИЧКО НАЙ-ДОБРО ЗА НАПРЕД! Hug Hug Hug

# 293
Седефка, ние правихме кръв и урина, но не тази микробиология, а обикновено изследване. Пак беше първата урина сутрин, и хванах средна порция. Но мисля да направим ехограф за по-сигурно. Знам ли? newsm78

# 294
Седефка, ние правихме кръв и урина, но не тази микробиология, а обикновено изследване. Пак беше първата урина сутрин, и хванах средна порция. Но мисля да направим ехограф за по-сигурно. Знам ли? newsm78
Дай му стерилна урина за микробиология, ако има бактерии не може да ги хванат с ехограф. Ехографа отделно е задължетелен.

Polia, чул те Господ Peace и не само за Ками, ами за всички деца! Ако можеше да не чувам за болни, гладни и сами деца......!
Гледам, че си от Хисар Grinning От 2 дни чета отзиви за х-лите ви, може да те потормозя с някое и друго въпросче за някои от тях Wink Embarassed Но по- натам. От НОИ не знаят с кои х-ли и бази ще сключат договори за тази година, рано било. Ако не стане през НОИ, ще ходим където си изберем, но Naughty задъжително ще дойдем до пролетта. Не само заради Ками, а и заради мъж ми. Хисарската вода е подходяща и за неговите гастро проблеми и черен дроб.

Седефка, преживели сте някъв ужас.  Hug Важното е, че всичко е свършило добре.   Hug
Много  Hug за адашката.  Wink Така сме ние цветята - силни.  Blush  Blush Blush
Мммдаа, силни, търпеливи и разбрани Heart Eyes в това число и аз, и синчето- голяма китка сме у нас Grinning

# 295
СедеФка , съчувствам ти за преживяванията в Пирогов и аз имах подобни, когато големият ми син си изгори ръчичката на почти 2 (за щастие не сериозно, но се възползваха от нас (финансово) до край), но когато се роди малкият ми син всичко се промени. Той въобще е жив благодарение на лекарите в детската хирургия...не ми се говори за това, но нека не го забравяме...

# 296
  • В светлината на слънцето
Ле-ле, Седефка, през какъв ад сте минали само.  Confused Важното е, че всичко е завършило добре и детето сега е добре. Hug Другото, лекарите... направо не ми се коментира, защото такива ще ги кажа, че... #2gunfire Между другото абсолютно на 100% вярвам, че ви викат за допълнително изследване само и само да източат още малко парици от ЗК.  Twisted Evil След нашето преживяване в Исул лекари под сурдинка ми обясниха, че голямото настояване за общата упойка на Сашко е било именно, защото за нея получават добри пари от ЗК. И после пак си говорих с познатата анестезиоложка и тя ми обясни, че рисковете при такава ниска възраст са страшно много - от засягане на зрението в сериозна форма до изпадане в будна кома. Затова я ползват само, ако положението е животоспасяващо. Тя беше страшно възмутена. Но безочието на някои лекари с цел пари направо е вече неконтролируемо. #2gunfire
Дидка, колкото повече минава времето и аз все повече се убеждавам, че най-добрият вариант си остава най-близкото училище. Thinking Вече записах Теди в най-близкото и там е сигурно, че влиза и то при желаната учителка. В другото близко още не сме посочили предпочитан учител, колебаем се. Иначе и там подадохме заявление и сме горе-долу напред в списъка, тоест имаме шанс за прием. В третото и най-далечно тепърва предстои борбата, но и там шансовете са ниски, предвид критериите на училището за прием. Та и аз си мисля да си се спрем на най-близкото. newsm78
И малко на патерици, но от сърце
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДЕЯ НА МАМА САННЯ! ДА РАСТЕ ЗДРАВО, КРАСИВО И УМНО ДЕТЕ, И ДА ПОБЕЖДАВА В ЖИВОТА!

# 297
  • България
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на всички празнуващи Hugмалки и големи!

# 298
  • В светлината на слънцето
Оооо, да....знаех си, че нещо пропускам. Embarassed
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, ОСТАНАЛОТО САМО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТО!

# 299
Бъдете живи и здрави всички празнуващи днес имен ден!!!.
И аз не искам да чувам повече за никакви болести.
Седефка, ужасно е това, което сте преживели в Пирогов. А за тези изсредвания, които трябва допълнително да правите  #Cussing out Като знаят докторите, че е толкова рисково за детето защо настояват? За мен има нещо много сбъркано в здравната ни реформа.
Аз за Валя съм подавала документи само в едно училище и тя със сигурност са я приели. Само чакаме да разберем коя ще е учителката. В началото е записахме в хореогграфска паралелка, после е приместихме в друга. Накрая през май ще видим в коя са е оставили.

Не искам повече да слушам тук ва тази тема за деца влезли в ПИРОГОВ , ИСУЛ и т.н моля ви  Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт