С моят приятел сме заедно от близо 4 години , (той е с 10г. по- голям от мен)- много грижовен човек , участващ активно в домакинството( мие съдове , чисти , готви , пере....) , прави ми изненади без повод .... , не ми изневерява
Но .. напоследък забелявам у него само лошите качества и откривам все повече различия в характерите и навиците ни , което отваря огромна пропаст м/у нас !!!!!!!!!!!!! Може би трябва да кажа кое ме кара да го намразвам.......
1. Аз съм художничка( силно емоционален човек , обичам (изобразителното) изкуството и го разбирам и ценя във всичките му жанрове, обичам да ходя на изложби) - последното нещо от което Той се интересува е изкуство ! Никога не сме ходили заедно на изложба , все си намира оправдание да не дойде!!! Също така се случва да правя проучвания за някой картини на световно известни автори и когато започна да разглеждам творбите в интернет той се държи подигравателно и прави просташки коментари от сорта на " това и аз ще го нарисувам" !!!! Когато се скараме за нещо и той се опитва да ме нарани с това , че съм художник като прави анализи какви били художниците като цяло ( не добре облечени , простаци .....,.) ( искам само да вмъкна , че изглеждам доста добре -Винаги добре облечена , даже ме викат и за рекламно лице ..... Както и да е )
2. Обичам природата !!!!!! Обичам да ходя на походи в планината , на излети , в парка дори........( зарежда ме с положителна енергия ) - той си стои само в къщи !!!!!!!!! Не съм сигурна дали го мързи , но не иска да ходим никъде сред природата !!!!!!! Молила съм се - излизаме - и да не ви казвам какво пуфтене , сумтене (от негова страна ) - и ми се иска да не бяхме тръгвали!!!!!!!!!! И също анализи и за планинарите - какви са , що са(според него) - и тук се опитва косвено да ме обижда !!!!!!!Като ходим някъде на почивка , ако е на море - си седим в един и същи курорт , на едно и също място плажуваме......., ако пък сме на планина - най - много да обиколим станцията !!!!! чувствам се като пенсионер !!!
Той се държи точно така като си представям простаците !!!!! Много просташки !!!! А всъщност е интелигентен човек , с образование !!!!! Това, разбира се , че не е определящо за човешките му качества , но искам да ви създам по -ясна представа за него !!!
3. Преди няколко месеца неговият баща ( Бог Да го прости ), с който имат семейна фирма за производство на дограма се разболя от левкемия
! Моят приятел цял живот работи за баща си , но те двамата не се разбираха много)Междувременно той си хареса телефон , който струва много пари ( около 1000лв. )-започна да ми говори за него нон-стоп ! аз естествено бях против ,защото само месец преди това си беше купил друг ,а и в такъв момент ( с баща му ) да харчи толкова пари............ И знаете ли какво направи той ?!?! Във фирмата дойде поръчка и той реши да не се отчита пред баща си , да я скрие и да прибере всичко за себе си ( да не слага печалба на фирмата ) и да си купи въпросният телефон !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Когато след поредният скандал , той се изпусна за това - аз бях потресена и втрещена ! избухнах в плач , молех се !!! а той се държа като полудял - удряше , чупеше , псуваше , и каза нещо което никога няма да забравя: " Не ме интересува какво ще стане с баща ми - искам този телефон и ще го имам !!!!!!!!!!!!! " забрани ми да казвам на майка му какво е намислил !!!!! И си го купи !!!!!!!!!!!!!!! В същият момент аз си помислих , че господ ще го накаже за това !!! Няколко дни след тоа баща му почина !!! Той все още крие телефона от майка му , която живее при нас !!!Аз след тази постъпка съм отвратена от него !!!!! не мога да спя от месеци!!! , Избухвам в плач без видима причина - просто съм в депресия !!!!
само му натяквам какво е направил и , че ще се моля на господ да му прости , а той: " господ да го духа !!! "
4. Остана шеф на фирмата и си мисля , че ще фалира ,защото той отхвърля поръчки с които не му е приятно да се занимава - иска да му е лесно!!!!! - и това ме отвращава !!! кара ме да си мисля , че е мързелив !!!!;
5.Спи до късно , няма режим , не се държи като голям човек , а е на 31години вече!
6.последните 2 години качи много килограми и не прави нищо за да влезе във форма !!!!! А аз колкото и да казвам , че харесвам едри мъже , от него започнах да се отвращавам !!!!!!
7. Има дни в които по цял ден си е вкъщи и само лежи и спи и на компютъра стои и гледа филми !
Не знам какво да правя !? Има ли смисъл да се опитвам да го променям ?! В момента съм объркана - не мога да разбера дали го обичам или просто навиците ме дърпат !!!!
8. също така е и много нервен !!! А си мисли , че аз съм такава !!!! И даже нагло ми казва , че заради мен е толкова нервен !!!! което е абсурдно !!!! Просто му казвам грешките и го карам да върши разни работи иначе съвсем ще изпадне, може би му напомням на баща му !!!!!!!!!!!
Моля ви кажете си мнението , ако пък някой е бил в подобна ситуация , да сподели как му е тръгнал живота след нея !!!!!!!!!!!!!!!