Какво да правя ?

• 6 064
  • 67
  •   1
Отговори
Здравейте , може би има истории подобни на моята , но все пак ....не можах да намеря отговори и реших да я направя отделна !
 С моят приятел сме заедно от близо 4 години , (той е с 10г. по- голям от мен)- много грижовен човек , участващ активно в домакинството( мие съдове , чисти , готви , пере....) , прави ми изненади без повод .... , не ми изневерява
 Но .. напоследък забелявам у него само лошите качества и откривам все повече различия в характерите и навиците ни , което отваря огромна пропаст м/у нас !!!!!!!!!!!!! Може би трябва да кажа кое ме кара да го намразвам.......
              1. Аз съм художничка( силно емоционален човек , обичам (изобразителното) изкуството и го разбирам и ценя във всичките му жанрове, обичам да ходя на изложби) - последното нещо от което Той се интересува е изкуство ! Никога не сме ходили заедно на изложба , все си намира оправдание да не дойде!!! Също така се случва да правя проучвания за някой картини на световно известни автори и когато започна да разглеждам творбите в интернет той се държи подигравателно и прави просташки коментари от сорта на " това и аз ще го нарисувам" !!!! Когато се скараме за нещо и той се опитва да ме нарани с това , че съм художник като прави анализи какви били художниците като цяло ( не добре облечени , простаци .....,.) ( искам само да вмъкна , че изглеждам доста добре -Винаги добре облечена , даже ме викат и за рекламно лице ..... Както и да е )
               2. Обичам природата !!!!!! Обичам да ходя на походи в планината , на излети , в парка дори........( зарежда ме с положителна енергия ) - той си стои само в къщи !!!!!!!!! Не съм сигурна дали го мързи , но не иска да ходим никъде сред природата !!!!!!! Молила съм се - излизаме - и да не ви казвам какво пуфтене , сумтене (от негова страна ) - и ми се иска да не бяхме тръгвали!!!!!!!!!! И също анализи и за планинарите - какви са , що са(според него) - и тук се опитва косвено да ме обижда !!!!!!!Като ходим някъде на почивка , ако е на море - си седим в един и същи курорт , на едно и също място плажуваме......., ако пък сме на планина - най - много да обиколим станцията !!!!! чувствам се като пенсионер !!!

Той се държи точно така като си представям простаците !!!!! Много просташки !!!! А всъщност е интелигентен човек , с образование !!!!! Това, разбира се , че не е определящо за човешките му качества , но искам да ви създам по -ясна представа за него !!!
             3. Преди няколко месеца неговият баща ( Бог Да го прости ), с който имат семейна фирма за производство на дограма се разболя от левкемия Sad ! Моят приятел цял живот работи за баща си , но те двамата не се разбираха много)Междувременно той си хареса телефон , който струва много пари ( около 1000лв. )-започна да ми говори за него нон-стоп ! аз естествено бях против ,защото само месец преди това си беше купил друг ,а и в такъв момент ( с баща му ) да харчи толкова пари............ И знаете ли какво направи той ?!?! Във фирмата дойде поръчка и той реши да не се отчита пред баща си , да я скрие и да прибере всичко за себе си ( да не слага печалба на фирмата ) и да си купи въпросният телефон !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Когато след поредният скандал , той се изпусна за това - аз бях потресена и втрещена ! избухнах в плач , молех се !!! а той се държа като полудял - удряше , чупеше , псуваше , и каза нещо което никога няма да забравя: " Не ме интересува какво ще стане с баща ми - искам този телефон и ще го имам !!!!!!!!!!!!! " забрани ми да казвам на майка му какво е намислил !!!!! И си го купи !!!!!!!!!!!!!!! В същият момент аз си помислих , че господ ще го накаже за това !!! Няколко дни след тоа баща му почина !!! Той все още крие телефона от майка му , която живее при нас !!!
Аз след тази постъпка съм отвратена от него !!!!! не мога да спя от месеци!!! , Избухвам в плач без видима причина - просто съм в депресия !!!!
само му натяквам какво е направил и , че ще се моля на господ да му прости , а той: " господ да го духа !!! "
                 4. Остана шеф на фирмата и си мисля , че ще фалира ,защото той отхвърля поръчки с които не му е приятно да се занимава - иска да му е лесно!!!!! - и това ме отвращава  !!! кара ме да си мисля , че е мързелив !!!!;
                 5.Спи до късно , няма режим , не се държи като голям  човек , а е на 31години вече!
                 6.последните 2 години качи много килограми и не прави нищо за да влезе във форма !!!!! А аз колкото и да казвам , че харесвам едри мъже , от него започнах да се отвращавам !!!!!!
                  7. Има дни в които по цял ден си е вкъщи и само лежи и спи и на компютъра стои и гледа филми !

Не знам какво да правя !? Има ли смисъл да се опитвам да го променям ?! В момента съм объркана - не мога да разбера дали го обичам или просто навиците ме дърпат !!!!
                  8. също така е и много нервен !!! А си мисли , че аз съм такава !!!! И даже нагло ми казва , че заради мен е толкова нервен !!!! което е абсурдно !!!! Просто му казвам грешките и го карам да върши разни работи иначе съвсем ще изпадне, може би му напомням на баща му !!!!!!!!!!!
  Моля ви кажете си мнението , ако пък някой е бил в подобна ситуация , да сподели как му е тръгнал живота след нея !!!!!!!!!!!!!!!

# 1
 Tи не го обичаш вече. Нищо няма да излезе от тази "работа", освен нерви...

# 2
  • София
Най-лесно се дават съвети, нали ?  Wink
Моето мнение е, че нямате бъдеще - никакво !
Просто се реши и си тръгни, защото няма да го промениш.
От това, което си написала, си правя изводи, че
вие изобщо нямате сходни интереси.
Не само това, ами и той изобщо не е толерантен към
твоите, а напротив - опитва се да те изронизира,
което е грозно и просташко.
Моето мнение е, че няма да си щастлива с подобен индивид  Naughty

# 3
Само на 22 години си, не виждам да имате деца - търси си щастието.

# 4
Когато недостатъците на половинката станат единственото , което виждаме в нея, значи любовта си е отишла.
Отанете ли заедно, при тази липса на общи интереси, освен него, рискуваш да намразиш и себе си в един момент.

# 5
Като чета историята ти се питам - какво Ви свързва? Опитай се да си отговориш на този въпрос. Според мен, ако останете заедно, празнината между Вас ще стане огромна. Все повече неща ще те дразнят. По добре се разделете и намери своята половинка.

# 6
След всичко, което си изписала, не виждам смисъл да задаваш въпрос. Отговорът се съдържа в изложението ти.

# 7
  • Варна
Не мога да кажа нищо по-различно - напусни го.
Различните интереси не са проблем, проблем е опита да се принизят заниманията на партньора, да се осмеят. Май се изнервяте взаимно. Той няма да се промени.

# 8
  • На земята, която е всъщност звезда.
Разкарай го. Хората не променят характера си. С времето мързелът и егоизмът само се засилват.

# 9
Не виждам уважение, толерантност в тези отношения.
Още повече желание за промяна, за напасване към партньора.
Присъдата ви е ясна, въпросът е кога ще достигнеш лимита на търпението си.

# 10
  • София
Когато недостатъците на половинката станат единственото , което виждаме в нея, значи любовта си е отишла.
Отанете ли заедно, при тази липса на общи интереси, освен него, рискуваш да намразиш и себе си в един момент.

Аз съм на същото мнение. Мога да ти говоря много, но няма смисъл. Ще ти кажа само едно - спасявай се. В най-добрия смисъл на думата.  Hug

# 11
  • Пловдив
Бягай от там момичее!! Живота е пред теб!

# 12
Е какво толкова? Хванала си богато гадже, което не си обичала и всичко е било ок. Само, че таткото вече го няма и гаджето, което не си обичала започва да обеднява. Естествено недостатъците му стават по-големи и фрапиращи.
Прекачвай се на следващият кораб!

# 13
Цитат
Има ли смисъл да се опитвам да го променям
Никакъв!Защото това е борба с вятърни мелници!

Толкова си млада...дай си шанс да бъдеш с точен мъж!    Peace   

# 14
Преди 22год.установих същото в съпруга си,но мислех че с времето нещата ще се изгладят,че ще си напаснем характерите,пък бях и бременна.Сега горчиво съжалявам,че не си събрах багажа още при първите разногласия да се прибера при майка си.Това ирония,подигравки към всички мои интереси,занимания,дори професия/същото като при тебе/с годините съвсем ескалираха.Сега съм с 2 деца,голям кредит и едно такова решение е много по-трудно,особено на тази криза.Но не невъзможно.Човешкото търпение има предел.Мисълта ми беше,че човек не се променя.Нямаш брак,нямаш деца-колкото по-бързо се махнеш и го забравиш толкова по-добре.Щом сте на различни интелектуални нива,спасението е раздяла.

Общи условия

Активация на акаунт