Фигурно пързаляне - тема не първа

• 43 245
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • MJF
 Coffeeдокато едни  smile3524 други се състезават.

Изминалия ден I на записи
Днес/утре тежка програма, всички кратки и волните на младите дами и спортните.
Нашия Евроспорт 2 има 30 мин запис довечера/утре от 1 ч, а през деня 2 по 45 мин от 11ч.

# 631
  • Пловдив
Coffeeдокато едни  smile3524 други се състезават.

Изминалия ден I на записи
Днес/утре тежка програма, всички кратки и волните на младите дами и спортните.
Нашия Евроспорт 2 има 30 мин запис довечера/утре от 1 ч, а през деня 2 по 45 мин от 11ч.

За пореден път, благодаря за информацията.  bouquet Hug Най-накрая ще мога да гледам спокойно състезанията - няма да пътувам никъде, нямам изпити, не съм на работа събота и неделя!  newsm44 newsm44 Нямам търпение за състезанието при спортните двойки и мъжете, там ми се струва, че ще бъде най-интересно, като и жените не са за подценяване. Да видим какви изненади ще ни поднесат състезателите и дали ще има изненадващи резултати.

# 632
  • MJF
alice_ in_ wonderland1 ,  newsm10 тъкмо за финала си на линия.
Аз разузнах какво точно ще дава евроспорт 2.
Българския сайт го обновяват от дъжд на вятър и съответно неактуален. После защо гледам британски/руски  ?! Twisted Evil.
Довечера по нашия евроспорт 2 пише от 1 ч.  30 минути фигурно. По брит. и руския от 00,45ч наше време е началото на танците на живо 60 мин.
В събота по обед от 11 ч спортните и  11,45 - мъжете кратките.
Т.е. кратките дами само онлайн.

smile3509 има такива кадри от които личи , че е снимал човек запознат с програмите.

Прочетох за смъртта на майката на Мао. Отделно както DSquared изреди нещата стоящи зад един фигурист, не може да стане без 100% подкрепа от родител/ ментор.  Японските фигуристи лятото участваха в събирането на средства, ежегодните шоута се състояха но като се замисля Мао  на видяните записи не беше толкоз лъчезарна както обикновено, за мен бе видно, въпреки че са спецове на маската "дежурна усмивка" та при тях и с добавка поклон.

Последна редакция: пт, 09 дек 2011, 20:01 от 6o6ul4o

# 633
  • MJF
Дамите...
Докато качват танците изгледах петте дами. Оценки-показано 100% съгласна с класирането. Разгледах и разбивката и там 100% съгласна.  Laughing с две думи - добро начало.

yes  изгледах любимите ми латино танци на лед. Скот  spoko. Погледнах класирането след това и  Joy. Такова подреждане предположих още като станаха ясни финалистите. На мен всички латино ми харесват така че съм пас в оценяването им.

Последна редакция: пт, 09 дек 2011, 22:36 от 6o6ul4o

# 634
  • MJF
Още сутринта проверих резултатите и като ги видях нетърпеливо зачаках тв излъчването.

Альона с къса коса е симпатяга. Така събрани елитните двойки голям кеф, но много кратко. Макс-Таня виждам , че продължават с разнообразни уводи, напомнят ми за сухата част при синхронното плуване. alice_ in_ wonderland1 , твоята любима кратка днес на първо място като изпълнение.

Joy господата с интерес очаквах какви са ги натворили като гледах таблицата.
Жалко за падането на Ханю и на Михал. За разлика от тях Хави успя да балансира. Джереми в пълна кондиция и на физика и ментално и късмет все пак че имаше вариант за корекция. Дайс да поеме дълбоко въздух и напред към волната. Патрик ме  Shocked и добре , че относително безобидно се запозна с мантинелата.

Joy виждам , че в Канада все пак се е намерило едно канапе за Kiss+Cry зоната. Дамата с играчките продължава да дава.

Довечера-утре от 00,45 волни дами 45 мин. и после от 1,45 волни мъже.  Преди обед от 11 ч  спортни. Вечерта от 23 ч  Shocked на живо гала 150 мин и после през ноща  от 2 ч волни танци.

Изобщо имам много забележки към излъчването на фигурното по Евроспорт. След като започнаха другите зимни спортове - м/у Шанхай и Париж, тотално биха дузпата на фигурното пързаляне. При финал от 6 състезателя и възможни записи от по 30 мин на кратките и 45 на волните е срамота.

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 13:12 от 6o6ul4o

# 635
  • Sofia
Миличката Мао Асада Hug Confused
Обожавам да гледам Гран При финалите,  най-доброто от най- добрите.
За съжаление имаше грешки, но и много  усмивки Laughing.
Макс и Таня, стават все по-добри.Програмата им е цял спектакъл Heart Eyes

# 636
  • MJF
smile3509
Тук Патрик предполагам какво си мисли . Добре че инцидента приключи само с усмивка.
Сега ще изгледам записи на спортните и мъжете, че много бързо по тв и не усетих как свърши а и не видях като хората някои изпълнения.

# 637
  • MJF
 Coffee снощи реших да си припомня какво е да будуваш за фигурното. Гледах по евроспорт 2 дамите и мъжете и не съжалявам. Ако не беше цирка при мъжете в самия край, щях да сложа едно "хич" пред "не съжалявам". Но понеже този фарс не се случва за първи път, въпроса е кога Chan ще приключи състезателната си кариера, дори не се  Twisted Evil #Cussing out. Повече няма да гледам изпълненията на Chan, изобщо все едно няма такъв състезател.  smile3505

Петте дами бяха интересни. Туктамишева първа излезе на леда и изпълни чудесно волната си и заслужено 2 място на волната. Чудесен Гранд при за нея. Алиса направо се срина на волната. Успех на националния шампионат. Леонова прилично изпълнение и честит бронз. Късмет на националния шамп. Акико издържа до края и съвсем прилично се получи волната. Желая и успех на националния, този сезон чудесно представя двете си програми и заслужава да я виждаме и на предстоящите големи стартове. Честито сребро. Каро честита титла  Hug. Стилно в нов костюм изпълнение за край на финала.

При мъжете, преди самия край, се получи реално състезание, имаше го духа на голямо състезание. Дайсуке, Хави и Ханю буквално се раздадоха на леда и се бореха сърцато до края. Михал и Джереми с паданията разконцентрираха програмите си и не се получи добре.
Михал пети старт от началото на сезона, силите не стигнаха до края. Време му е да се качи на европейския подиум и го чакам там. Hug  Thinking според мен има промяна в барабаните на кратката.
Ханю след падането на направения четворен въобще не се "спеши" и даде всичко налично физически. Още в повечето случаи му е дълга волната. Но и това ще мине. Батковците  Михал и Хави сега по-често са на 6 до края на волната. Да е здрав, виждам като продължение на Дайсуке в артистичната сфера. Сега да трупа увереност и физическа сила, а контакта с публиката по време на изпълнение ще я шлайфа в движение.  Hug
Дайсуке направи  поредно показно какво е да си шампион. След грешката на 4-я в началото продължи на 6 , особено 5 -тте скока които "изреди" в самия край на програмата и то в такъв лек и стилен вид ме   Crazy  Hug, жесток. Пак презентацията на 6.
Хави почти нон стоп клатушкайки се  Laughing изпълни своята волна, но и това не е никак малко. Показа доста физическа сила с това. И Хави го чакам на европейския подиум.  Hug
Джереми натрупа падания в движение на програмата  и натежаха за общото представяне. Чудесно е да го гледам такъв борещ се до край. На мърморещите трябва да е затворил устите с перфектния четворен. Просто този път волната не се получи. Успех на националния шамп. защото го чакам на големите стартове  Hug
Chan, като за последно, очевидно в тандем с iSU-съдиите е от друга планета. Той и да пълзи/лази по леда 5 минути ще бъде оценен по друга система. Точка/:stop: / бай-бай

Понеже през ноща дадоха и награждаването на господата ме  Laughing как Чинкуанта сложи медала на Хави. Медалите определено ми харесаха като дизайн.
Чинкуанта ве знам какво си е мислел сокато беше тази церемония. Но вече доста силно дуета Чан-съдийство пречи на мъжкото фигурно. Ако ще оценяват при мъжете само сръзките между компонентите, Чан да си намери партньорка и прав му път в танцовото пързаляне.
За мен реалния подиум за показаното в точно тези два дни е Дайсуке, Хави и Ханю. Hug
Без дразнещ елемент ще гледам само еропейското. Предлагам на ISU да дадат един олимпийски медал на Chan още сега и да приключи целия фарс. И най-вече да се "отпуши" мъжкото фигурно.

В тубата трите волни
cbc.ca пълни записи ако изтраете коментаторите, но пък има интервюта с фигуристите.

Спортните  на очаквана висота. Днес връзката на Альона и вчера презрамката на Jhang ме  Simple Smile, добре че няма наказания. Класирането според показаното. Трите европейски дуета с по 3+1 старта на Грандприто издържаха геройски до край.
Вчера като гледах на спокойствие записи на кратките се  yes от тази на Робин-Альона. То и двете им програми проследихме как ги изграждат между стартовете, с волната почнаха в по-готов вид, но този вариант на кратката е вече бижу. Нон стоп връзки между компонентите и повечето много интересни/оригинални и в двете програми. Окончателния им вид   е  Crazy Hug. Не подценявам прогламите на Таня-Макс и Саша-Юко но като свръзки тези на Альона-Робин са друго ниво.
Здраве им желая на всички , че без Альона-Робин, при останалите  днес езика на тялото показваше болежки,

# 638
# 639
  • Пловдив
Имам проблем с клавиатурата и с мъка се опитвам цял ден да спретна отговор. Сега смятам да се пробвам и ако забележите липсващи букви, не ме съдете - просто си плача за нова клавиатура. Спортните двойки си бяха шоу и в двата дни - първите четири двойки са класа, но и вчера, и днес Таня/Макс и Альона/Робин бяха най-добри от най-доброто. Слабост са ми руснаците и се надявах те да грабнат златото, но и медалът на Альона/Робин не ме разочарова - това е разликата, когато на върха има няколко наистина добри двойки и оценката опира до чисто субективното възприятие. Няма сърдити, дори напротив - Таня и Макс ще се амбицират да покажат най-доброто от себе си, както и Юко/Саша. Както каза Найден - най-европейската дисциплина изобщо. Няма как да не ме радва, а и програмите на двойките бяха прекрасни. Фаворит - кратката на Таня/Макс, при волните - волната на Алона/Робин. Динамична, интересна, изпълнена на един дъх, естествено волната на Таня/Макс също е прекрасна но и много различна от тази на германците.
За мъжете - скачах от радост, когато видях мястото на Хави - браво на момчето, мисля си че на европейския подиум има място за него. Патрик Чан - няма да коментирам, и аз като Шошулчо ще чакам да се махне от леда и да не ме дразни. Съгласна съм и с класирането на Шошулчо - Дайесуке, Хави, Ханю - най-добрите на леда, достаиха удоволствие на публиката.   bouquet Съжаляам за Михал - но знам, че няма да се предаде и още след месец-два ще го видим на европейското, борещ се за медала. Няма как умората от състезанията да не окаже влияние.
За сега преустановявам писането - буквите започнаха да бягат отново и се изнервям, днес смятам да отскоча за нова клавиатура и да не се опитвам да напиша една буква по 10 пъти.  hahaha hahaha

# 640
  • MJF
Дядо Коледа да донесе нова клавиатура. alice_ in_ wonderland1 струва ми се и че без някои букви да пишеш ще те разбера.
Прилагам тактика спане- Coffee за да гледам галата и танците по тв.

Ladies - VICTORY CEREMONY
Men - VICTORY CEREMONY

# 641
  • Sofia
Благодарение на Вашите коментари разбрах радостните новини.
Много се радвам за Алиона и Робин,много ги харесвам както и Таня и Макс. Фобре че понякога грешат за да улеснят съдиите.
Нямам търпение да гледам волната на Дайсуке Heart Eyes предполагам е била брилянтна Laughing

# 642
  • MJF
DSquared , не знам къде и какво гледаш но ето за всички ни поздрав
Daisuke Takahashi LP
Яд ме е , че не му се получи кратката, защото на волната оценката му е много близка до тази на извънземния.
Ако финала не беше общ с юношите, аз щях да пусна на галата всички налични сеньори. Дори да не е по цяла прогрма а откъс пак щеше да е ок, защото всички заслужават.
Men Victory Ceremony руските коментатори интересен коментар.

Последна редакция: нд, 11 дек 2011, 20:44 от 6o6ul4o

# 643
  • Пловдив
Евроспорт ме ядосаха леко с тази гала - не успяхме да видим изпълнението на Натали и Фабиен, както и още няколко други изпълнения. Не разбрах защо трябваше да има "рекламна пауза" на всеки 5 минути. А самата гала беше наслада за окото, и аз си мисля,  че ако бяха излезли всичките състезатели нямаше да е зле - най-доброто от най-доброто, а и нека не забравяме, че има състезатели, които не успяха да се доберат до финала. Хави отново ме зарадва със своето изпълнение, а и повториха волната му, което беше още по-добре. Волната на Чан не я отразих, само се ядосвах, че при толкова падания и неточности, той отново бе първи, гледайки го на повторение не успях да открия нещо повече. Но в крайна сметка това е решението на съдиите...
Шошулчо, благодаря за поздрава, сега моят ден ще започне чудесно!
   bouquet   bouquet  bouquet

# 644
  • MJF
Танците като оценяване ги оставям на ISU съдиите.  Twisted Evil Те са в немилост от вчера и за тях или лошо или нищо  Mr. Green. Аз като зрител и фен бях  yes от изпълнението на Weaver-Poje. Толкова чувствено и изразително   bouquet.
Нат-Фаб при туизлите имаха колебание. Сменена поддръжка. Още дообработват програмата но и има защо. Увереност и по-малко стрес, имат време за корекции. Малко ми липсваше острота в изпълнение на компонентите.Като видях наказание 1 точка  Thinking.
Голямо браво на Крилова-Камерленго, достойна конкуренция на Шпилбанд-Зуева.  Confused Подиум от три броя очевидно не достига. Като зрител вчера в този ред Теса-Скот, Кейтлин-Андрю и Нат-Фаб. Мерил-Чарли нещо този път не беше на златна висота. Но програмата на Теса-Скот продължава да ме "тормози".

подиум танци

Pairs come tantalizingly close to perfection. Определено има какво да се лекува и има място за почивка.  Hug

Тези които не са будували като мен и alice_ in_ wonderland1 и са пропуснали галата по евроспорт 2 да не съжаляват много, дори са си спестили негативни емоции. При мен чашата преля още на първата реклама, която бе за цялото изпълнение на Weaver-Poje и веднага минах на комп. на Россия 2. Оставих тв на картина и  ooooh! видях че същото се случи с Нат-Фаб-крокодила. По нататък с кой са се подиграли не поглеждах. Нямам думи.

Обичам гали когато има баланс или превес на енергичните изпълнения и с различни музикални стилове, но на състезателните това не може да се планира. Много лирична гала се получи. Единичните енергични Натали-Фабиен, Акико Сузуки, Ханю , Саша-Юко, Каро  и донякъде Леонова и Хави направо спасяваха положението. А самия финал ме  yes dancing . Особено  Joy Дайсуке - мачомен  Simple Smile.  Надявах се младоците нещо да покажат на по-бърз ритъм но уви. Да вземат да се стараят като Sui Han
Гледайки Jhang-Jhang, Таня-Макс ,в първата част, си мислех че танцови дуети могат да се учат от тях как да изпълняват лирична програма. Ретроспактивно Таня-Макс по -добре щеше да е да изпълнят супер Марио.
Във втората част на галата като започнаха един след друг Юко-Саша, Скот-Теса и се стигна до Дайсуке-Альона-Робин където вече се получи една обща програма Crazy гледах без думи. От тази гала  ще запомня Дайсуке и Альона - Робин, показно как лириката е виж пилотаж и е добре да остане за спецовете, получи се магическа атмосфера в рамките на 2 изпълнения. От цялото нескопосано снимане на целия GPF от тоз снимачен екип  Close , най-накрая на галата точно при тези 2 изпълнения за тв зрителя имаше бонус. Много близки планове додадоха  newsm10. Още няма туба записи но е задължително да се видят  Stop

Daisuke Takahashi GPF EX

Последна редакция: пн, 12 дек 2011, 15:42 от 6o6ul4o

Общи условия

Активация на акаунт