Фигурно пързаляне - тема не първа

• 43 253
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • MJF
Макар че е рано, гледам как се получи финала. Без резервите.

Ето че спортните дуети, без Pang-Tong, се събраха. Направо минисветовно  - трите европейски и Жанг-Жанг Crazy. Duhamel/Radford и Takahashi/Tran за цвят. Хм, имаше и по-класни като представяне от тези 2 дуети но....

Танците  Twisted Evil 2 излишни и 1 липсващ дует. Davis/White , Virtue/Moir, Pechalat/Bourzat, Weaver/Poje, Shibutani/Shibutani, Боброва-Соловьов.

Дамите Mao Asada, Akiko Suzuki , Alena Leonova, Elizaveta Tuktamisheva, Carolina Kostner , Alissa Czisny

Господата Daisuke Takahashi , Yuzuru Hanyu, Michal Brezina, Javier Fernandez, Patrick Chan, Jeremy Abbott

Meagan Duhamel and Eric Radford
Tatiana Volosozhar and Maksim Trankov
Jeremy Abbott

# 616
  • MJF
Обзорите с цитати
 smile3509
Заради правилата на форума и липсата на автоматично намаляване на снимките...
Мъже медалисти23
Танци медалисти2

# 617
  • MJF
 ooooh! Галата в Москва си тече с пълна скорост а по евроспорт шейнички в улей. Без коментар.

Пресконференцията на мъжете медалисти докато си чакам галата 1, 2
танците 1,  2,  3,  4

Тук ще качат цялата гала
Начало .......
Перфектен избор финалът да е Альона-Робин. Изслушах саундрака на Пина. Адмирации за компилацията която са направили.
Гледайки Ханю се сетих , че е от Сендай и тренировъчната му пързалка следствие земетресение-цунамито е била неизползваема. Сега не знам как стои въпроса с тренировките но Ханю започва чудесно сезона.

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 15:09 от 6o6ul4o

# 618
  • Sofia
Смирнов / Кавагути,унищожиха доброто ми настроение с този музикален съпровод Mr. Green, остават вярни на себе си и продължават да шокират.
Всички останали участници бяха великолепни Heart Eyes
Боброва/ Солвьов и Шибутани фемъли, не ги гледам , за да не си развалям впечатленията от спорта като цяло.

# 619
  • MJF
 Laughing от този съпровод и аз леко настръхвам и от този диктор в залата винаги  Mr. Green
Да не пропуснем дамите медалисти и спортните и съответните церемонии .  Mr. Green целия сезон ще се сещам за гафа в Париж та видях че има качено още от там VICTORY CEREMONY - LADIES - 2011 TROPHEE E. BOMPARD
Не излъчено от финала на финала

Обзорно кратките интервюта с  мъжете. То и аз  гледайки волната на Абът като видях червената щампа ръка на леда  и  Crazy какво става, той тогава разбра че е порязан, първо реших че е ново решение.  Embarassed а то  Confused като свърши изпълнението.
Обзорно кратките интервюта съc спортните и танците
В това интервю "нещата" в руското фигурно са казани пак много заобиколно но  е някакъв опит. Проблемите са очевидни но....Съчуствам на състезателите.

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 11:50 от 6o6ul4o

# 620
  • MJF
Тук "клюкарски" фотоси от купата на Москва.   Peace на слайдшоу вървят добре. Тарасова е "хваната" как емоционално гледа дамите  Grinning. От руското ледено шоу сериозно присъствие по трибуните, чак Чернишов-Ланг се виждат.   newsm78 да не би да има ледена гала с тез спец-фигуристи?!

Гледайки треньори като Морозов, Орсър си  Thinking че ако съм на живо в залата ще гледам тяхните "изпълнения" и после сьотв. фигуристи на запис  newsm78 hahaha
Морозов
 2
Orser

Интервю с Джеръми Абът2
И предишното и това интервю с него ми бяха много интересни. Ако можеше повече такива интервюта с повече събеседници фигуристи, които са склонни като Абът да говорят, хич нямаше да е зле.

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 14:20 от 6o6ul4o

# 621
  • MJF
Едни тренират, други коледни украси слагат  Laughing. Форума, DSquared виждам че вече са готови.  Hug
Интервю с всеобщия ни любимец Дайсуке, за неразбиращите англ. има го и на японски  Simple Smile.

RAIN- Tribute to Beatles on Ice
Todd Eldredge When I'm 64
Hard Days Night
 Joy оркестъра е голямо копие
Come Together  Wink изпълнители са ясни

Последна редакция: сб, 03 дек 2011, 19:02 от 6o6ul4o

# 622
# 623
Привет!Само тази темичка намерих,за да питам,та извинете за въпросчето.Дъщеричката ми е на 4 годинки и половина и съм и купила фигурни кънки,но с твърда обувка.Записах я и на фигурно пързаляне,но виждам,че трудно се учи да кара изобщо.Възможно ли е да е от кънките или тя самата се страхува?Според вас какви кънки да и взема?
Също така може ли някой да ми предложи уроци?Аз я записах в клуб Елит в Зимния дворец,но цените ми се струват малко височки,особено като се има предвид,че си имаме кънки.

# 624
  • MJF
dimitriana , привет и не се извинявай.
Тъй като в темата рядко се пише а повече се чете, дано някой компетентен читател събере желание и отговори.
Аз съм само телевизионен/пасивен фен.
Тук от писалите, този потребител -    svetlaim сподели с нас конкретно инфо за уроци на пързалка Славия тази есен. Съвет от мен е да напишеш лично съобщение , виждам че последно активен е бил на 01 Окт. 2011.
Друго за което се сещам е да напишеш и смело да питаш  Найден Боричев на адреса на българската редакция на евроспорт - eurosport-bg@studio-doli.com , сега предстои финала на гранд при сериите събота-неделя, така че ще си провери пощата. Човека отговаря и в ефир и задочно винаги когато съм питала нещо а и не само аз. Този вариант ми изглежда най-бърз.
Фигурното пързаляне си е екзотика в България, по руски,англоговорящи,.... форуми си има теми на родители на фигуристи за обсъждане на децата  Simple Smile.
На твоята малка фигуристка и пожелавам удоволствие от пързалянето и да се пази от контузии.

# 625
  • MJF
Настроила съм се отдавна, че финала ще гледам на записи и не се дразня сега  Laughing.
Програмата
За сега виждам ,че 6-ките са "в оригинал",т.е. няма контузени-заместени.
Разгледах юнорите и при танците са появи "нов" флаг-украйнци. От юнорите само 2-те китайски двойки се ми познати.
С цитати от наш Макс
Те нещата в танците "се изпуснаха" миналия сезон, когато на стълбицата на световното имаше 3 Шпилбанд-Зуева дуета. За занижаването на оценките на французите, италианците съм напълно съгласна, и то беше факт миналия сезон .
Chan. Разсъждава човека върху разликата между два начина на организация на спорт. Канада най-малкото заради часовата разлика и за сравнително оскъдната реклама и "продаване" на турнирите там ми е най-недолюбваната фигурнопързална дестинация. Първенството почва а те още разместват програмата  ooooh!

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 10:41 от 6o6ul4o

# 626
  • Sofia
dimitriana, препоръчително е обувката да е твърда, Peace
    Тренировки по Фигурно пързаляне се провеждат и на "Славия" , мисля че там таксите са по- занижени.Този спорт изисква много време и пари за да се развива един състезател.Освен тренировките  на лед, децата ходят и на класически балет, модерни танци, гимнастика и лека талетика, това пак са такси.После идват съчетанията, хореографи, костюми, състезания в чужбина и всичко това се заплаща от родителите.
Успех на малката фигуристка Hug

Много интересни неща е споделил Дайсуке  Simple Smile

# 627
  • MJF
Мда Дайсуке е много креативен. Беше ми интересно за сътрудничеството с Olivier Schoenfelder. Ще се повторя но много ми допада начина по който подхожда Дайс към работата си/кариерата си.

За подгряване

Confused не трябваше да пиша за шесторките. Мао няма да участва по семейни причини. Хм не знам как е решен въпроса с резервите. Поне по една от дисциплина трябва да има  Thinking но пък реално това е много сложно.
По второстепенните турнири надничам да видя случайно българско участие и ето че в състава на Golden Spin Of Zagreb 2011 има Daniela Stoeva BUL,    Anjelika ILIEVA / Pavel SAVINOV спортен дует. От началото на сезона това са първи българи които забелязам на международен турнир, пак добре. Успех.

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 18:44 от 6o6ul4o

# 628
  • Sofia
тук и
тук също има българско участие.
Ще се радвам ако се появи заместничка на Асада Wink

# 629
  • MJF
DSquared ,   bouquet за инфото. Направо се радвам на децата, че и прилични резултати. Браво. Да имаше и видео щеше да е супер. Като са наши ще ги изгледам от до.

За шеста дама ще изчакаме и ще видим, то време няма.

Хм прочетох в чужд форум че по Коледа евроспорт ще излъчи Opera on Ice, на на бг страницата програмата е само до 22 дек. за сега. Ако е така, ще е чудесно  Party

Общи условия

Активация на акаунт