Фигурно пързаляне - тема не първа

• 43 255
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • MJF
Този етап определено "по-слаб",  с най-много пълнеж oт изминалите. Crossing Arms Най-лошо заснетия до тук, което лъсна при танците.  

Nan Song  чудесен втори турнир. Жалко че Рейнолдс не завърши турнира. С най-малко късмет този път Нобунари. Михал и Амодио уморени тези 2 дни. "Шампиона" Chan пак колеблив  ooooh!. Днес поне ще помете леда  Mr. Green

При дамите крайното класиране е обективно но на волната подреждането на Туктамишева, Чисни и Каро като разбивка на оценките се разминава с това което видях, но все пак крайния резултат е обективен, така че ще подмина този път съдиите  Wink

Спортни без падане само Ларионова-Базаров. В повече ми  бяха.

Танците приятни и компенсиращи до някъде слабия турнир. Този път забелязах колко са задобряли HUANG- ZHENG. Затвърди ми се приятното впечатление от новия дует CHOCK - BATES

Дано галата ако е над 2 ч не бъде безцеремонно прекъсната   #Cussing out гафовете на евроспорт почват да натежават  newsm66. Спасява ги само нашия коментатор. Боричев този сезон коментира още по-позитивен към всички фигуристи    yes thumbsup

Joy френска му работа TEB Pairs Podium

Да ме прощава евроспорт но Рипън, Мураками не са най-интересното от първата част  ooooh! #Cussing out Vanessa JAMES / Morgan CIPRES

Не съм поглеждала как вървят нещата за финала на сериите но  #Cussing out Naughty но чух от Боричев как са се стекли нещата при танците. Абсурд Анна-Лука при показаното да не са а дует като Боброва-Соловьов с показаното да са, защото ми е ясно как ще бъдат избутани в Москва. Всички разбрахме кой, как и защо в Шанхай ги постави на първо място.  #Cussing out пак се започват сериозните руски машинации, очевидни за всички  #Cussing out.
Вернер е сериозно контузен и пропуска Москва. Да се лекува и го чакаме в Шефилд. Hug
Gala Finale

Последна редакция: нд, 20 ное 2011, 20:59 от 6o6ul4o

# 601
  • MJF
 Laughing поздрав за всички четящи за настроение  Hug биса от вчерашната гала на Нат-Фаб. Кратката им програма е най-харесваната от мен в танците този сезон, вече всички са видяни. А тук изпълнена с тези тоалети бе  Joy.

photo
таци,   дами,   мъже,   спортни
Sonia Lafuente: "It would be a pleasure to try to make the sport bigger in Spain."

Kim Yuna

Още  Laughing от галата дует Фло-Макс

Зуева: возможности у Вирчу-Моир и Дэвис-Уайт равны
Пиратка ХХI века   newsm78 не се сещам за по-емоционално представяна кратка програма при дамите този сезон.

Последна редакция: вт, 22 ное 2011, 08:49 от 6o6ul4o

# 602
  • Пловдив
  bouquet Здравейте, очертава се и другата седмица да не мога да гледам всичко, но пък смятам да изчета коментарите ти, Шошулчо - почти винаги съвпадат и с моето мнение. Като цяло танците не ми пълнят душата тази година, добре че са Нат/ Фабиан, Лука/ Анна, за да разведрят нещата. За програмата на Теса/Скот какво да кажа - безупречна, отново имаше страхотна химия между тях и определено най-класното изпълнение на това Гранд При, но като че ли ми искаше тази година да видя нещо по-различно от тях, нещо разчупено, като програмата им по Great gig in the sky на Пинк Флойд. Класата си е класа, но народът е зажаднял за зрелища  hahaha, това в кръга на шегата, с малко доза истина. Липсват ми онези волни програми от миналото...
Тази година обаче пък ще ми е трудно да си отделя погледа от спортните двойки и по специално от Таня/Макс, които ме спечелиха безвъзвратно. Интересна тенденция - при танците доминират северноамериканците, а при спортните двойки - европейците. И трите топ двойки са страхотни и ми се иска да видя програмите им чисти, е тогава не знам съдиите какво ще правят.  hahaha hahaha Таня/ Макс не представиха най-добре програмата си, но пък им беше достатъчно да вземат медала - надявам се следващия път да няма капка колебание на нито един от елементите, както се случи с туиста.
Шошулчо, и мен ме е яд за Анна и Лука, но ще им е трудно да се вредят - то преди тях май ще има една маса народ - Шибутани, руснаците и т.н. Тъжно но факт, въпреки че ако трябва да сравня брат и сестра Шибутани и руснаците Соловьов/Боброва, май вторите поне оставиха следа с  тяхната волна програма. Докато първите не мога още да ги приема. Европейските двойки трябва да играят на предела на силите си, за да успеят да минат напред в класирането, тъй като първите две места направо са си резервирани за Теса/Скот и Мерил/Чарли.

# 603
  • MJF
        alice_ in_ wonderland1spoko  Hug жалко че не можеш да гледаш. Може би по натам при наличие на време и подходящо настроение ще си погледнеш поне любимците.  Твоите любимци са част от моите, така че при живото предаване стиснати палци имат 100%.

За волните на танците има нещо като криза.  Thinking предполагам за да са в контраст с латино ритмите, повечето са лирични. За моя жалост има сравнително доста джаз.  newsm78 за жизнерадостна се сещам за тази на Анна-Лука на примависта и толкоз. Нови интересни поддръжки 3-4 има. Приятното е че видяхме много приятни нови дуети, например втората италианска двойка и Чок-Бейтс. Теса-Скот и Чарли-Мерил ги уважавам за нивото което са достигнали и поддържат. И аз искам повече разнообразие от тях  Mr. Green, зрителя няма насищане. От четиримата единствено като изпълнител съм голям фен на Скот- той във всеки танц е духом на 100% и от екрана усещам че музиката "минава през него". Останалите 3-ма са с дежурна усмивка/лице. Разбира се че при изпълнение гледам и двамата в дуета, но все пак по инерция повече дамата, но при Теса-Скот от известно време фокуса ми е върху партньора, пълно удоволствие е да се гледа как танцува.

Само да са здрави и трите европейски спортни много ме радват и очаквам състезание където ще ги видим заедно  Crazy

Соловьов/Боброва в интервю твърдят че са пооправили това онова по волната.  Thinking да видим защото съм ги нарочила и без това.
Европейските двойки трябва да играят на предела на силите си, за да успеят да минат напред в класирането, тъй като първите две места направо са си резервирани за Теса/Скот и Мерил/Чарли.[/b][/i]
Този сезон не виждам конкурент на първите 2 места. Във волната на Нат/Фаб нещо не ми достига за да е шампионска. Самата програма  Thinking и много ме е яд. Thinking. Тази на Анна-Лука ми е ок но пък те имат още какво да усъвършенстват за максималното ниво.

С тези правила за сигурност  ooooh!, прочетох че кънките на някои участници са продължили към грешна дестинация.
В Москва 9 мъже  Mr. Green
За Михал 3-и етап и то пореден старт, за това и не очаквам много, беше уморен още в Париж. Хави и Ханю със стиснати палци. Радва ме руското трио така събрано на куп и им желая да се представят подобаващо у дома. Воронов за първи път този сезон. Мроз с целия шум около 4l също ми е интересен. Абът  Naughty да не разчита на 3+3=1 а да представи 2-те си чудесни програми на ниво, за да ги видим и ние както трябва. Щом Chan не е тук очаквам интересно и ведро състезание. Сметкита за финала са много сложни, аз ще гледам самото състезание.

Laughing 10 дами. Бирюкова непозната, Сотникова дано по - добре представи програмите, кратката я помня като добра но беше с грешки. Леонова има палци от мен. Флет очаквам 2 стабилни изпълнения.  Hug Мао след като толкоз приятно ме изненада в Сапоро ще я гледам с кеф, защото труда е видно даде резултати. Както в интервю беше обяснила върху какво се фокусира, така точно го виждам на леда  Hug

7 спортни. Втория дует на Тамара Москвина за пъри път този сезон. Дано ни зарадват двете топ двойки с чисти изпълнения. Изобщо този сезон топ дуетите ни зарадваха с решението си да участват сериозно в сериите, че даже както в случая и двата за трети път  Party.

7 танца. Ще е интересно да се сравнят непосредствено Рязанова-Ткаченко и Соловьов/Боброва. "Чуждестранните" дуети все любимци.  newsm66 newsm43 съдиите да внимават.  red

# 604
  • MJF
Татьяна ТАРАСОВА: "ВРЕМЕНА ТРЕНЕРОВ-ОДИНОЧЕК УХОДЯТ В ПРОШЛОЕ" Thinking изобщо не бях забелязала общата музикална тема при Мао и Сотникова. Тарасова хич не си пести коментарите. Поредни камъни в градината на майката на Мао. Тез родители опасни  Mr. Green. Но до сега не се сещам татковци да са критикувани. Все майки лоши менижърки на децата си.
Поддръжката на Нат на фараона Фаб наистина е от находките на сезона.
За пореден път виждам как фигурното е организирано на доброволни начала.  ooooh! 21 век спортист без екип от хореограф, фитнес спец., масажист, психолог, рехабилитатор, лекар-физиотерапевт...поне като консултанти към даде треньор.
Морозов: Ильиных-Кацалапов сейчас катаются на 20%

# 605
  • Пловдив
  bouquet Шошулчо, със сигурност ще наваксам това което съм изпуснала от Cup of Russia, пък и трябва да видя как се е справил Хави, той е моят лъч надежда, заедно с Брезина. Другите ми ветерани любимци - Вернер и Жу този сезон ги няма никакви, но това не означава, че няма да се завърнат с нови сили да оставащите форуми освен Гран При сериите и финала. Май наистина при мъжете няма нужда да смятаме, тъй като е кървава и мътна.  hahaha Само ще им се радваме и ще се надяваме да видим повече чисти програми. Да видим и какво ще ни поднесе руското танцово пързаляне, надявам се поне да е нещо по-запомнящо се.   bouquet

# 606
  • MJF
 Thinking има време до европейското но тези травми хич не ми звучат добре при Жу и Томаш. Така ни остават Михал, Хави, Гачински , Фло... за Чан-алтернативи от европейците.
Утре  tv започва 13ч евроспорт 2.
Уж всичко на живо гледам по програма за този турнир но  Twisted Evil съм скептична, очаквам пак всички други спортове да са приоритет на тез но не и фигурното  Twisted Evil.  #Cussing out танците пак са последни и има дървосекачи и тем подобни. Миналата година НТВ сега ги оценявам, даваха всичко , вкл. награждаванията, церемония по откриването....
Записи от днещните тренировки

Много интересни снимки от тренировките днес

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 22:56 от 6o6ul4o

# 607
  • MJF
 yes до тук чудесно начало на турира. Дамите и спортните на сревнително високо ниво изпълнения, което е приятно.
Шаренията  в залата добавя настроение  Laughing. Матинелите и те толкоз шарени, че на моменти губя състезателите като ги снима камера до пързалката  Joy
Бирюкова постави чудесно начало на турнира. Аделина днес в черно-червено по -класическа за болеро но съжалих че не е с предишната рокля, защото я харесах. Въпреки грешката днес за първи път видях и се насладих на самата програма. Особено стъпките. Следващите дами за сега ги гледам само. Флет днес с настроение, но някак си по-тежичко, даде всичко от себе си към момента. Мао не сбърка като превключи тройния на двоен аксел. Като я гледам с каква лекота изпълни програмата си ... Hug. Альонка, както пише на банер, трети старт и всеки следващ по-добър , за което   Hug. Гледайки чудесното изпълнение се сетих за това, което искаме да виждаме масово при дамите. Програмата и изпълнението и съм сигурна че и носят все повече нови фенове. Това което прави като презентация е нещото, което искам да гледам при всички дами.
Спортните започнаха с интересна двойка Ashley CAIN / Joshua REAGAN, предвид минималната ръстова разлика. Реших за момент , че съм се объркала и следват танците а не спортните  Laughing. Браво на Столбова-Климов. Студения душ от Париж го забравям. А каква интересна и благодатна за изява програма имат сега виждам  yes, хореография-аранжимент, дано се възползват максимално от нея. За експресия могат да вземат пример от Бертон-Хотарек, днес доволни от изпърнението си. Стъпките-музика са попадение. Юко-Саша една неточност на туиста и всичко останало на 6  Hug. Да се успокоят, че изглеждат малко пренапрегнати. Альона-Робин трети старт и всеки път все повече харесвам тази програма, има мого неща  нея  HugLaughing Альона трета рокля и този път май е най-сполучлива, може да я остави тази вече.

Предстоят знаменитите господа и се зареждам от рано пред   tvnewsm66 гледам че дават на живо скиори, така че да внимават тез от централата  Twisted Evil. Да вземе да се стопли та да нямат сняг  Twisted Evil

# 608
  • MJF
 Simple Smile цели 2 чисти кратки при господата.

Воронов, Мроз, Меншов, Рогозин от фигуристите с превес на скоквете днес грешаха именно тях.
Хави показа концентрация на внимание и бърза реакция, трупа опит и увереност. Ханю като изключим грешката на 4 пак показа високата си класа, много ми харесва. След Дайсуке, той е втория японец като експресия, Козука му отстъпва, поне в състезания.
Абът  Party направо ме разтанцува   261uuHug изпълни си половината домашно, остава да ми покаже волната без грешка. Чу-де-сен.
Артур трупа опит пред родна публика и хич не му е леко  spoko
Тайкото бе чудесно изпълнено. Бржина ме опроверга, но то така , аз спортист на дивана пред екрана тактувайки си барабанния ритъм  Simple Smile. Свеж и на ниво.

# 609
  • Sofia
Имам си нови  любимци -  Ханю и Сотникова Laughing.

Да, новата рокля на Алиона определно е най-красивата до момента, пък и програмата беше безгрешно изпълнена.Не съм в състояние да определя коя двойка ми допада повече,те или Макс и Таня.Изумителни спортисти със всички необходими качества и невероятно красиви програами.

Морозов съм го признала за ненадминат хореограф.Кратката програма на  Леонова е възхитителна.

Абът беше великолепен, много харесвам такъв стил програми.   

# 610
  • MJF
DSquared ,  cheers за придобивките ти  Laughing. Добър избор. Таланти са.

Танците ми е малко трудно да коментирам. На мен всички ми харесаха, всички се стараха за максимално изпълнение. С танцовите съдии малко различни неща видяхме, но не е лесно.
"Младоците" Пушкаш-Гурейро бяха чудесни за нивото си. Тобиас-Стагнюнас прилично изпълнение. Рязанова-Ткаченко при второ слушане на тази програма много ми хареса музикалната комбинация, даже кликнах на ISU биографията за да видя подробности но там кратко и ясно  Laughing пише само Rhumba: Bonga Salsa: Cuba. Вече по-добре от първия път бе изпълнението. Карон-Джоунс този път малко повече приличаха на себе си, търпеливо ще ги изчакам да наваксат сезона след късното им реорганизиране. Много кофти се получи при тях и ме е яд, че сега губят позиция. Въпреки това вчерашната оценка ме  Thinking. Не знам защо се сетих за Анна-Лука.
Факт е че вчера Боброва-Соловьев ми харесаха повече  от първия път, но латино химия не усещам от тяхното изпълнение. Руските ни експерти да дадат указание как да се изписва от нас фамилията на Дмитрий Confused:   Уивър-Пож/е чудесни. С уговорка че не сме били лично там, но зрители от залата споделят по нета, че от тази рокля на Уивър падат разни власинки. Такива именно е събрала и Мерил, като се мотаеше преди началото на изпълнението им. Аз понеже тази рокля чакам да я махне  Mr. Green, та ето и обективна причина.  Чарли успя да се спъне/подмами с широка усмивка. А  и явно подбра подходящ момент   Wink, защото оценката е с минимална разлика от тази от първия старт, където бяха перфектни. Изпълнението си беше класно.

photo от пресконф.  1, 2,   3,   4
 Thinking не ми е попадало въобще видео от пресконференция от целия турнир до тук.
Обзори с цитати от преск.

Волните нямат край. Като видя чиста го отчитам за събитие.
Домакините трябва да са доволни. Трите руски дами се представиха съвсем прилично. Бирюкова я запомням. Аделина за волната има флоралната рокля, която ми харесва а не за кратката, моя грешка вчера. Альона радва много, да продължава така.
Мао си е Мао. Радвам се за промяата в нея  Hug. Психологическата пренастройката и е правилна. До сега имаше една нервност и излъчване на свръхнапрежение, езикът на тялото и бе такъв по състезания. Сега се излъчва една мекота и отпуснатост в добрия смисъл. Това не ми достигаше  при нея. Екипът и е взел под внимание правилните забележки. Лекотата и на леда бие на очи.

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 13:49 от 6o6ul4o

# 611
  • MJF
Хореографията мощно навлезе при спортните и вече масово програмите са много интересни. Thinking си как ще гледам световното, 5 топ дуета, 2 пъти по толкоз елитни, че и отгоре. Специална нагласа ще трябва  Flutter

Климов-Столбова така и не разбрах как сътвориха такова нещо, третото падане вече преля чашата  Confused . Много жалко за двете им интересни програми. Волната така и не я видях. Жалко и за доктор Живаго и The Umbrellas of Cherbourg, защото и те имаха вид на интересни програми но... грешките пречат.
Голяма радост за Бертон-Хотарек, честит  заслужен медал.
Юко-Саша и Робин-Альона с клатушкане тук таме  Laughing но  Hug Hug. Грешките на Юко-Саша от вчера натежаха в крайния резултат.
Някой вече да изгледа Пина  Confused:

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 15:37 от 6o6ul4o

# 612
  • MJF
 Joy Мъжете сътвориха големи неща на леда и класирането. Петимата от последната група се чудеха с какво да ме изненадват  Laughing.  Обаче учудващо за мен съм съгласна с класирането.
Много честитки станаха.
Честито на Хави  Hug първо място на волната и второ сребро от турнира. Честит финал. Какъв полезен опит е това за него. Вече трябва с повече самоувереност да е на големите стартове. Само да се пази от травми.  alice_ in_ wonderland1  cheers.
Ханю първи медал и то какъв. Честито за спечелената купа. Честит  финал. Какво начало на сезона за това момче. Hug
Хави 241.63  Ханю 241.66  Crazy
Неуловимия Бржина ме забавлява с тази волна, над 5 минутен екшън изглеждам на леда  Hug. Честит финал.
Абът с чудесната волна много лошо падна на таз. Порязването додаде, но неприятно към драматичната емоция на Muse. Въпреки грешките Джереми е страхотен презентатор на леда този сезон  Crazy Hug. Честит бронз. Честит финал.
Артур си представям колко е недоволен но го чакам утре на галата и в добро настроение с неговата  Laughing показателна.
Много жалко, че новия ми китайски любимец Nan Song с два чудесни турнира не е на финал  Confused

# 613
  • Sofia
"Пина" трябва да се намери и да се гледа, аз не успях да гледам спортните двойки, само  на дамите се насладих.
Леонова е  в страхотна спортна форма, с такава лекота скача и приземява, и целият артистизъм в изпълненията и , са голяма радост за всеки фен на този спорт.

Малко инфо за Рейчъл Флет:

Flatt was born in Del Mar, California. She is an only child. Her father is a biochemical engineer and her mother a molecular biologist. Her grandfather competed on the national level in fencing. She is a 2010 graduate of Cheyenne Mountain High School in Colorado Springs, Colorado. Flatt attends Stanford University, class of 2015, and plans to major in chemical engineering. She currently resides in Stanford, California, and she trains in the Bay Area.

Много се радвам за Ханю Heart Eyes и комапнията на подиума Wink

# 614
  • MJF
DSquared ,  yes ще се разкрасим задължително тук със снимка на такъв симпатичен подиум. Ако не се лъжа церемониите са утре.

За Рейчъл вчера слушах от британските коментатори а и при първия и старт някъде четох че сега носи 2 големи дини под мишница. Никак не и е лесно и за това все отчитам, че дава максимума от себе си съм момента. Възхищавам и се на желанието при тези организационни трудности.

Танците ги гледах с Боричев и макар , че ни се припокриват много от мненията, има какво да кажа. Вече виждам втори път програмите и изпълненията на тези два руски дуета. Сега мога да кажа, че и двете програми на Рязанова-Ткаченко ми харесват, даже и музиката от волната сега си добавих в музикалната папка.
Обаче Боброва-Соловьов достатъчно ги изчаках преди да им залепя етикет. Пфу голяма досада. Така да ми напомнят Домнина-Шабалин, че няма на къде. По какво? По това, че не те представят дадена програма а програмата, която и да е , представя тях  Tired. И тъй като те не се променят грам то и всяка програма представяща тях  изглежда еднакво. И латино да е и валс да е и драма да е, на леда си пързалят Боброва-Соловьов, апатични към околния свят, в случая аудиторията и фокусирани всеки един в себе си. За Дует не може да се говори. Спирам да ги коментирам от тук на там. Ако си променят тази самовлюбеност и започнат да са експресивни и търсещи нещо ново, различно, веднага ще го забележа. Но да не стане като при Домнина-Шабалин , които един път решиха да са различни и то в последния им сезон, с "аборигенската" им програма и стана трагикомично  Tired
Трети старт за Уивър-Пож/е трети сребърен медал. Това трябва да им даде увереност и да си вярват повече  Hug. Уивър като смени тигровата рокля всичко ще стане едно бижу  Simple Smile. 2 чудесни програми и 2 чудесни изпълнения. Голямо браво.
Мерил -Чарли празнично-тържествен финал на състезанието и  на купата. То няма какво да се коментира. Зрителя гледа , не мига и не усеща как са минали волните минути  Hug класа.

#Cussing out галата от сега се подготвям че пак ще я гледам в тубата  #Cussing out
90 минути дали за галата а преди това на живо шейни  #Cussing out къде има гала продължаваща  1.30 а и тя няма да почне по програма ?! Поредна пълна гаргара със зрителите на фигурното.
Утре 13.30 евроспорт 2 .

Кратки интервюта с много от участниците.

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 20:17 от 6o6ul4o

Общи условия

Активация на акаунт