Фигурно пързаляне - тема не първа

• 43 263
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • MJF
alice_ in_ wonderland1 , кратката на Таня-Макс ти допада за сега най-много значи.  Thinking аз не мога да ги категоризирам, един път една друг път друга ми допада повече. За сега програмите на руските и немската двойка са ми ок. Китайците като преглътна липсата на музикална креативност също са ми ок. Остават Pang-Tong не видяни.
Да се разкрасим малко, че мъжете заслужават  Laughing

# 586
  • MJF
 Joy хехе още веселие този път от пресконф. на спортните
Медалистите

награждаването на спортните

Обзор на мъжете и малко цитати от тях

Има тв записи от юбилея на Тамара Москвина. Stephane Lambiel-Rachmaninov,   La donna è mobile

The story behind success: Mishin’s and Gachinski’s season preparation

2 - те поддръжки, които харесах в танците са на 1,40-1,45  и 1,55-2,01

Прочетох кратък преразказ, че Карон-Джоунс края на лятото са преминали при Линичук, след пореден скандал във френската федерация.  Laughing таз федерация все със скандали и тя. Чудесен показателен, както и миналогодишния, супер чаровни. Значи ще изчакаме адаптирането към новия екип и състезателните програми. Любимци са ми от миналия сезон и видно има защо.
А мъжките ми любимци продължават да се травмират. След Жу,  Шултайс пострадал. Остават 9 участника за Япония за сега  Confused

Уфф от години се знае че ледените гали са 2 ч защото толкоз дават тв за LIVE. То звук, то мъгла, сега пък и гала извън стандарта, останаха толкоз любимци, които няма да видим  Confused #Cussing out, Абът, Юко-Саша, Каро...Не че се оплаквам от самата гала, напротив, интересни са младите китайски фигуристи. Китайката Kexin ZHANG с този кръст на роклята ме подсети, че леко се зачудих на британския коментатор, като гледах състезанието вчера, че ни в клин ни в ръкав изтърси че изповядва юдаизъм,  newsm78 се дали го чух правилно, толкоз бях изненадана като го каза. Няма какво друго да приказват. В тубата от началото на серията гледам че и руски канал Спорт-2 излъчва,  Thinking може пък те да са дали цялата гала, ще изчакаме да видим дали ще се появят записи на не излъчените по евроспорт. #2gunfire
 Joy прочетох че края е бил много весел, Дилън Москович пак е направил шоу с помоща на останалите спортни, ако помните миналата година  ако не се лъжа от московската гала, пак той повиши градуса на настроението. То за това е гала за да има такива нестандартни изпълнения. Гачински от видяното ме развесели с тази програма..

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 15:56 от 6o6ul4o

# 587
  • MJF
Тук е започнало качването именно от другия канал  Praynig видим и не излъченото по евроспорт.

Flutter  мда надеждата се оправда, сега може да видим цялата гала и веселия край. Тази гала най ми хареса от 3-те до тук, много различни и съответно свежи неща показаха.  newsm10

Ханю и Сонг

Интервю Паскуале Камерленго

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 11:01 от 6o6ul4o

# 588
  • MJF
Погледнах програмата на тв, от Сапоро рано ще се нареждаме пред екрана  Laughing, такмо за засуска.

Обаче етапа като състав е много интересен и чакам с нетърпение.
Този път дамите ще са ми много интересни. Първо ще видим Мао, как е към момента, тя имаше сериозни задачи за решаване предишната година. Интересно е как ще се представят втория път Вагнер и Сузуки и на двете палци стискам. Леонова и Гедеванишвили очаквам да подобрят изпълненията си. Появява се и Корпи за радост на Боричев и сие  Laughing. Младата Завадски миналия сезон я забелязах.

Господата подобаващ набор любимци. Дайсуке,Такахико, Армин да подобрят изпълнението. Да видим Вернер и Меншов.

При танците третата руска двойка ще се яви на сцената. Нашата немска двойка ще трябва силно да я подкрепим  в
компанията на Шибутани, Уивър-Пож, Ислам-Пол, Рийд.
Спортни  първи сблъкък на "големите" Альона-Робин и Юко-Саша.

Макс не на лед Ставиский -Образцова- Evanescence - Wake Me Up Inside) , допълнение към  любимата кратка на alice_ in_ wonderland1   Simple Smile

# 589
  • MJF
На NHK Trophy състезателната програма е решена в три дни. Оставили са мъже волна за "десерт" в неделя.
В българско време:
Петък
8 ч        Ероспорт  2 Live  танци
9.45      Ероспорт     Live  спортни
12.15    Ероспорт     Live  дами
Повторение
21         Ероспорт  2  трите дисциплини

Съботната програма както е написана на сайта ме съмнява да е точна. 7  часа е разликата Япония-България. За събота пише че състезанието започва в 12ч японско/ 5ч българско време с волни танци. По Евроспорт 2 директното предаване започва в 7ч спортни.

# 590
  • MJF
 newsm78 все по -интересно взе да става с напредването на турнира. Днес дамите на общия фон определено изпъкнаха.

Общо кондицията на танцьорите днес не беше на висота. От първа група се видяха по-чисти изпълнения. Lorenza ALESSANDRINI / Simone VATURI определено ми харесаха. Рийд голям бонус от мен за музикалната находка, но не им върви вече втори сезон с екип, да изчакаме и волната, но това ми е мнението, не напредват. Нашия дует днес не беше също в топ форма. Елена Ильиных - Никита Кацалапов миналия сезон най ми допаднаха от трите руски дуета, ще изчакам и волната но май и този сезон ще е така. Шибутани без промяна а Уивър-Поже по-зле от първия път. Утре волните май на запис ще ни ги излъчат.

Hug Юко-Саша  оказва се  че пак се е обадила силно травма и днес определено беше очевидно че има проблем дори и за незапознатия зрител. Колко жалко. Ангелите и демоните днес ги видях за първи път , така да се каже, определено харесвам програмата. Въпреки грешката, този път имаше вече завършен вид. Наруми е видно че е в критична скокова фаза, но ще и мине, харесвам тази интерпретация на Imagine , така че търпеливо ще изчакам да я видя на 6 изпълнена не само на гали. Stefania BERTON / Ondrej HOTAREK миналия сезон чудесно се представиха, сега започват добре.Любовь Илюшечкина - Нодари Майсурадзе също в скокова криза.

Любимите ни дами днес изненадаха приятно с хъс, борбеност и сравнително малко близки контакти с леда.
Голямо  Hug на Сузуки, Леонова и Гедеванишвили. Браво на Акико, че се събра за второто си изпълнение и пред родна публика, изпълнението беше една идея по-колебливо от пиратката но разбираемо. Публиката ми беше пресираща дори и на мен пред екрана , ooooh! алергия имам към ръкопляскания на музика когато са извън такта.Браво на Леонова за взривяващото и емоционално изпълнение, не се поколеба нито за миг, днес се пребори със себе си. Браво на Елена за същото, отдавна чакам да си повярва пак че може.Стискам и на трите палци на волната.
Мао според мен направи чудесно появяване. Вижда се промяната на всички нива. Аз малко се разсеях от вида и, костюма копие на миналогодишния на Фуми Сугури, но аранжимента е интересен. Търпеливо ще изчакаме Асада.
Meite много ми харесва със силата/увереността с която се пързаля. Ашли Вагнер днес не се справи с вълнението, стискам палци за утре, кратката програма определено е много приятна. Корпи в познатата ми форма се появява, програмата е от миналия сезон, известно е че не ми е любимка, остава си дърво за мен.

Дано утре като за втори ден се "посъбудят" и бъдат духом на 100% на леда състезателите.

Този нов за мен дует също ми направи добро впечатление + чудесна поддръжка на  2,09 Lynn KRIENGKRAIRUT / Logan GIULIETTI-SCHMITT

Интервю с технически спец.

Хм като по поръчка Интервю с Galit Chait треньор на Рийд
 Mr. Green разбрах че любимите ми японци от nhk блокнали някои записи в тубата  Joy, добре че си вярват.

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 20:22 от 6o6ul4o

# 591
  • MJF
 Twisted Evil По технически причини гледам днешното състезание "на живо в тубата "   ooooh! по ред на дисциплините и номерата.

И като начало точно Рийд и Galit Chait  ooooh!, нямам думи за тази волна, цялата им работа за този сезон е като  Thinking....Много жалко. Lynn KRIENGKRAIRUT / Logan GIULIETTI-SCHMITT дано тепърва ги гледаме, харесаха ми като присъствие за първи път. Въобще вече 4 интересни американски двойки на сцената. Lorenza ALESSANDRINI / Simone VATURI чудесно първо представяне, ще ги запомня, ето че и втори италиянски симпатичен дует. Жиганшина-Гажи ме изненадаха с добавения вокал, добро изпълнение. Шибутани с интересната поддръжка, но нито латиното нито рокендрола  изпълняват с дух, да вземат да се отпуснат емоционално поне малко. Втората част на волната си е точно за тях. Ако да, обещавам че ще ги харесам. Поздравления на Уивър-Поже че "обраха" малко от "разхвърляния трагизъм" от канадското изпълнение, определено така по-събрано изпълнена Je suis malade много ми хареса, много им отива защото имат по начало като дует лирично/нежно излъчване на леда. Браво. Елена Ильиных - Никита Кацалапов е видно че здраво работят, да дерзаят. След волната вече мога да кажа, че от трите руски дуета като програми и изпълнения повече ми допадат  Ильиных-Кацалапов и Рязанова -Ткаченко , поне за сега. Като цяло от руските програми нищо оригинално, което ме  Thinking. Хроничните им политико-конюнктурни проблеми във федерацията лъсват ясно при танците. Ако продължи започнатия напън да "тикат" Боброва -Соловьев без резонен довод като първи дует  Mr. Green пак ще имам хроничен трън в очите след Домнина-Шабалин при танците  Confused  Tired голяма досада.
Свежи нови  попълнения видяхме.
Честито на медалистите

Stefania BERTON / Ondrej HOTAREK чудесно първо за сезона представяне. Такахаши днес се бори здраво да не падне на леда, поздравявам ги с първият им подиум този сезон, тъкмо зарадваха и домакините. Пина-музиката все повече ми харесва, днешния " номер" се случва и на най-добрите  Hug. Да остане с  Simple Smile. Юко-Саша със здраво стиснати зъби за пореден път  Hug Hug. Доста страдаха в последно време и ето че започат чудесно сезона с 2 първи места и финал на турнира  HugCrossing Arms да се пазят травмите.
Честито на медалистите

# 592
  • MJF
 Hug Меншов чудесен старт, раздвижена програма. Армин и Рос Майнер радват със стабилното изпълнение. Мачида симпатична програма,  Simple Smile случва се и такава грешка. Наш  Hug Томаш да продължава тренировките и да поддържа мотивацията, като за него приличен старт. Интересен аранжимент. Контести с любима програма, чакам го да се постегне скоково. Такахико този път май и  Simple Smile показа, прилично изпълнение. Някой път ще се уцелим и музикално с неговия екип, търпеливо чакам, все пак на гали ме радва много.
 Hug Дайсуке радва  Hug артист-фигурист   bouquet
Да изчакаме волната утре от 9,30ч

Ашли прилично представи черния лебед. Браво на нея за резултата, жалко че на кратката не бе по-добра. Дано я видим и на други състезания, чудесни 2 програми и представянето им. Елена да продължава напред с правилната тенденция. Мао Асада е чудесно че е запазила тази волна програма,  Thinking май само веднъж стабилно я видяхме миналата година.  Hug браво   bouquet, че и родната публиката зарадва. Леонова следващия път по-добре. Акико не идеална, вълнението дойде в повече, но достатъчно за златния медал. Голямо браво за състезанието и.
Като цяло Мао ме изненада, дотолко доколкото не очаквах такова перфектно изпълнение още, обаче фактът е супер. Само нагоре.

медалисти

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 09:15 от 6o6ul4o

# 593
  • MJF

Hug браво на Дайсуке. Оценките му на програмите тепърва ще видим как ще са на следващия турнир при чисто изпълнение, но мен само ме радват. Само да е здрав. Thinking май от любимците, които сега са във форма той е единствения артист.   bouquet. Да видим дали Жу ще участва на Trophée Eric Bompard.
Томаш Вернер  Confused как падна  Hug, не е във фит форма, ще чакаме. Армин да продължава да трупа опит и физическа сила. Другия артист на леда Контести днес събран, тежичко скача но добре се получи днес. Майнер прилично изпълнение и днешния най-радостен на подиум. Мачида дава пример на съратниците си по възраст как не е добре да залитат по разни "депресивни" музики а да печелят зрителя като "новаци" с познати образи. Браво и за двете му програми. Меншов днес не се получиха скоковете  Hug. Мроз ще изчакаме другия път да представи тази приятна програма по-прилично, 4L е похвално че го пробва на състезания, ще се види колко е удачно/оправдано за него това решение. Така добро изпълнение , затвърждава се тенденцията че е раздвижил горната половина на корпуса, да продължава да се "разчупва", че беше на път да го кръстя "японския Чан". Днес магията на чистите изпълнения я нямаше.
Голяма радост за японските фенове с това голямо присъствие по подиумите, след като се разминаха със световното ето че сега са доволни.

Значи не са единици "големите" които ще се възползват от правото си да участват на три старта от сериите за радост на нас зрителите. Party

Takahashi outskates rivals in Men’s short at NHK Trophy с малко цитати от фигуристите.

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 16:45 от 6o6ul4o

# 594
  • MJF
Мда очаквах че ще стане така, Жу няма да участва в Париж. Странно ми е защо не се запълват максимално бройките участници когато не е като казуса с Жу, т.е. непосредствено преди турнира отказване.
Остават за сега 9 мъже, доста любопитно как ще се преборят майсторите на 4-скокове от този сезон Сонг, Рейнолдс, Чан, Бржина. Амодио има какво да компенсира, Ода ако другите подскачат успешно може тактиката му от Китай да не е удачна. Интересно е до къде е стигнал Chafik BESSEGHIER. Рипън също има какво да подобрява.Ще стискам силно палци на всички чанови  Mr. Green алтернативи.
Каро дано затвърди при третия си турнир от серията стабилното си представяне. Лафуенте се явява за първи път този сезон. Мураками и Туктамишева могат да си подобрят резултатите. Да видим и Виктория Хелгесон как ще е втория път.
При спортните от асовете са само Волосожар-Транков.
Само 7 танцови дуета. Появява се испанската тавц. дв. Хуртаго-Диас, миналия сезон с 2 интересни програми. Четвърти руски дует. И едната китайска танцова двойка. Това ще е фона на Теса-Скот, Натали-Фабиен, Анна-Лука.

Екатерина Боброва и Дмитрий Соловьев

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 08:34 от 6o6ul4o

# 595
  • Sofia
Привет!!!
Каква е причината Жу да  отказва участия?
Успях да гледам феноменалните изпълнения на Дайсуке Такахаши - изключителен талант и личност.
Любопитан съм да видя програмите на Юко и Саша.

# 596
  • MJF
DSquared , с уговорката че не може да знаем 100 %,  причината е обострил се хроничен проблем с гърба. Така са и Ода и Вернер към момента. Жу този сезон иска не иска понеже е Ница трябва да е на линия. Иначе по логично щеше да е да почива 2011-12 а да играе предолимпийския сезон ако иска да е на Сочи 2014. Но това са "сметки без кръчмаря". Аз лично желая да може да се състезава на неговото ниво а колко дълго не зависи дори от него.

Дайс е просто  Hug. Свалям му шапка за това как възприема и се отнася към това което прави.

Аз може и да не съм те разбрала но ще дам линкове за програмите на Юко-Саша. Ако не се лъжа и те ще участват и в трети турнир от серията , т.е. в Москва. На кратката хореограф е Пётр Чернышёв. Волната е миналогодишната а показателния е от тази година. Само да са здрави за да тренират на 100%. Ето че в Япония рамото на Юко пак се обади.
SP
FP, чудесно изпълнение стискайки зъби
EX, Ex    Peace  двете гали.

Видях качено награждаването на танцовите от Япония
Малко яснота от Томаш Вернер

# 597
  • Sofia
Благодаря !!!
Изненадана съм  Shocked .
Прелестни програми и изпълнения, много ми харесват с новата си визия.

# 598
  • MJF
 Wink Simple Smile Да не ги хвалим за стила, че току виж пак залитнат към някакви "страшни тоалети и визия"

Артур Гачинский интервю
 Thinking аз хич не съм за програми с над 2 четворни скока. Предполагам че ако продължи "залитенето" ще се въведат ограничения в правилата.  Crossing Arms няма да гледам състезание по скокове и после да ми ходят с патерици, що за  ooooh!. Рейнолдс да видим какво ще измъдри в Париж с неговите 3 в програма.
Малко ретроспекция на спортните двойки Pj's all-time top 10: Pairs
Takahashi’s road from injury

# 599
  • MJF
 Crossing Arms Няма угодия. На nhk throphy започнаха Евроспот с типичните им номера и сега точно от Париж  Twisted Evil затвьрдиха безобразието. Moже ли точно танците да не дадеш на живо и да пуснеш бокс, дьрвосекачи  ooooh!. Днес пак ще е така.
Вчера ден на нелепите  Simple Smile грешки, да не го изживяват дълго.  Hug
Mъже:
Браво на Song, затвърди впечатлението от Шанхай. Кевин определено е с много приятна кратка. С изключение на BESSEGHIER и Понсар другите програми са вече видяни и бяха прилично изпълнени. Да видим волната битка.
Спортни:
Доволно с грешки. Таня-Макс и Столбова-Климов даже с оригинални такива  Simple Smile

Дами:
Класирането отговаря напълно на показаното.Браво на Туктамишева за стабилното изпълнение. Да видим днес волните без много падания за да се насладим.

Танци. Да живее нета. Уртадо -Диас отново колоритни костюми и чудесна поддръжка. Анна-Лука чудесни. Нат-Фаб оздравяли и чудесни. Но Теса-Скот просто идеални  Crazy и двамата на 100%. Всички любимци   Hug голямо удоволствие.  Crazy няма да ми достигат медалите и тук този сезон  Thinking ,което е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт