Пускате ли децата си с хрема на ясла?

• 25 888
  • 261
  •   1
Отговори
# 210
Да, такъв тип е.
За тези магазини Слънце и Луна ли става въпрос, да проверя, че вече трета седмица сме хремави всички вкъщи и не ми се чака седмица от ибей?  bouquet
Да, в тези и други индийски - в Йога Мандала сега погледнах, имат вариант също..
Само искам да отбележа за тези, които ще си взимат чайници, да внимават с издухването, защото има опасност от запушване на ушите, ако не се направи хубаво.. на лични мога да обясня подробно.
Аз щях и друго да питам - някой да е чувал, че не е хубаво да се духа нос по принцип? Една лекарка е много против, не знам защо обаче. Не съм търсила специално и се чудя дали заради налягането и напрежението, или е друга причината..

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 22:02 от jenny_b

# 211
В електронният магазин на "Слънце - Луна" не намирам чайника в асортимента им.
Тези дни ще се разходя до техен магазин и ще пиша, ако го имат.

Писах и в друга тема - Ескимо кидс - рибено масло сироп, успешно предотвратява усложнения, като тръгване на инфекцията към ушите на детето или слизане надолу и следващите от това бронхити и пр.
Затова при хрема не пречи да се дава, заедно с поне 6-7 пъти през деня впръскване на солен разтвор от рода на Стеримар и издухване на секрета.Това последното, както писах го постигам с електрическа помпичка, която изкарва несметни количества секрет от нослето му, които с издухване просто няма как да изкара.

# 212
  • Пловдив
Аз щях и друго да питам - някой да е чувал, че не е хубаво да се духа нос по принцип? Една лекарка е много против, не знам защо обаче. Не съм търсила специално и се чудя дали заради налягането и напрежението, или е друга причината..
Да, нашата лекарка е против издухването. Свекърва ми - мед. сестра на педиатър също е против. Било хубаво само да се забърсва нослето, но и аз незнам каква е причината.

# 213
Странно ми е да не се издухва нослето, а само да се забърсва.
Най-малкото наличието на голямо количество секрет е чудесна среда за развитието на бактерии, които ще се множат с огромна скорост. Детето няма да може да диша, ще се дави, няма да може да спи и да се храни нормално.
Някои педиатри отричат използването на електрически помпи за нос, защото според тях тя изсушавала вече изсушената лигавица на носа.
Но пък във всеки УНГ-кабинет има именно такъв аспиратор, с който изсмукват секретите от задръстените нослета и синуси на малките си пациенти.

# 214
Определено не. Peace

# 215
Да, нашата лекарка е против издухването. Свекърва ми - мед. сестра на педиатър също е против. Било хубаво само да се забърсва нослето, но и аз незнам каква е причината.

И на мен ми е странно.
По моите деца съм забелязала, че хремата минава бързо и без медикаменти от момента, в който се научат да се духат сами, т.е. спрем да ползваме помпички за нос. Каквито и помпички да сме ползвали ефектът е минимален в сравнение с изчистването при издухване.

# 216
Наблюдения на слаби капиляри в носа може би  Thinking За друго не се сещам

# 217
И аз го чух това наскоро да не се издухва и обяснението беше, че при напъването можело да отиде към ушите?! Но нещо не ми се връзва...

# 218
И аз го чух това наскоро да не се издухва и обяснението беше, че при напъването можело да отиде към ушите?! Но нещо не ми се връзва...

Да, от силното издухване секрет може да иде към ушите, аз така получих възпаление на средното ухо.
Бях с хрема, безобидна работа, но при едно от силните ми издухвания нещо изпука и като се започнаха едни болки в ухото, ужасни, много страшни.
После ходене по мъките, АБ, много болки брах, та от опит ви го казвам.
Издухването на носа трябва да е съвсем леко, без напъване, просто колкото да се махнат капещите секрети.
А иначе за помпичката за нос и на мен педиатър ми е казвал да не я използвам, но защо...
Аз я използвах винаги, когато дъщеря ми имаше хрема, помагаше.

# 219
Хммм... Симът ми като е с хрема, веднага го спирам и го водя при педиатърката ми. След прегледа, става ясно откъде идват сополите - настинка, вирус, или каквото и да е там. Ако не е заразен за другите деца, т.е. не е вирус, бактерия или нещо, което се предава по въздуха, го пускам отново. Не знам, според мен когато има сополи, е редно да се заведе на лекар и оттам вече всеки да си прави сметка!  Peace

# 220
Как установявате вирус?   

# 221
  • София
Как установявате вирус?   

И на мен ми е интересно. Rolling Eyes
При нас лекарката винаги казва вирус, но това не значи, че няма и бактерия, която се установява с изследване. Все пак в градините това е редовно.

# 222
Хммм... Симът ми като е с хрема, веднага го спирам и го водя при педиатърката ми. След прегледа, става ясно откъде идват сополите - настинка, вирус, или каквото и да е там.

Настинка?
Такава диагноза в медицината няма. И това е коментирано в тази тема, ако не ме лъже паметта.
По народному - "настинка/простуда" е силно заразно вирусно заболяване на горните дихателни пътища.

# 223
Моят син след 2 дни ходене на градина е с хрема, която не минава вече 10 дни. И така е винаги. Това означава ли, че трябва въобще да го спра от градина?! Нашето джипи каза да го пускам, за да свиквал там. Ние вече от година и 3 месеца сме по детски заведения - ясла, градина, но хремата е почти постоянна, въпреки че вземам мерки - капя в нослето прополисов екстрат, сребърна вода, морска вода, коларгол, хомеопатични лекарства прилагам, общоукпрепващи като ехинацея, но сме все така.  При изследвания не се намира нищо - т.е. няма бактерия. Не е алергия, защото когато е в къщи не е с хрема. Е, как ще издържите, ако сте на работа и детето е все с хрема?!

# 224
  • София
Не е алергия, защото когато е в къщи не е с хрема.
Точно това показва, че може да е алергия към препаратите, с които чистят в детската  Peace

Общи условия

Активация на акаунт