Пускате ли децата си с хрема на ясла?

• 25 888
  • 261
  •   1
Отговори
# 225
Ще ми е интересно да прочета още за и против издухването на нослетата.
А относно хремата лекаря трябва да прецени може ли или не може.

# 226
Ще ми е интересно да прочета още за и против издухването на нослетата.

Няма да превръщаме темата в бойно поле, нали Wink?
Аз карам моето хлапе да си издухва носа, когато има нужда. Защото ако не го прави се стига до задържане на секрет, а оттам и оцветяването му, т.е. бацилясва.

# 227
  • София
И аз съм съгласна да си издухват нослетата, но не постоянно, защото на мен ми е текло кръв от прекомерно издухване. Embarassed
А според педиатърката ни е напълно нормално да си ходят децата с хрема на ясла, тя била неизбежна. Rolling Eyes Така че лекарите, според мен, не са особен критерий.
Моля да споделите, как научихте децата да си издухват нослетата? Моето детет е на 2,6 г, но или не иска да го направи или не може. Embarassed Благодаря!

# 228
За какво бойно поле става въпрос. За първи път чувам, че някои са против издухването на нослетата  ми е интересно какви са аргументите против.

# 229
denizara, моето се научи чак преди около месец.

zari65, просто се пошегувах.
Има хора с чувствителни уши, които не могат да издухват силно, защото ушите им започват да пукат.
Твърди се, че издухването на носа може да доведе до възпаление на ухото. Подобна теза не приемам, поне не в общия случай.

# 230
  • София
denizara, моето се научи чак преди около месец.

zari65, просто се пошегувах.
Има хора с чувствителни уши, които не могат да издухват силно, защото ушите им започват да пукат.
Твърди се, че издухването на носа може да доведе до възпаление на ухото. Подобна теза не приемам, поне не в общия случай.

Благодаря. Питам, защото има деца на възрастта на сина ми, които могат, но явно всичко си е индивидуално и идва от само себе си.

# 231
Научиха го в яслата
Бяха научили всички деца да духат силно при нужда, при което щом лелята види духащото дете и течащ сопол, вади салфетката и забърсва
Отначало бях ужасена как така както си стои и започва да духа и д аму тече сопола  Sick. Но се оказа добра тактика за много малки деца- на 1-2 годинки. По-късно започна да си иска кърпа преди да започне да духа.
Явно в яслата като се гледаха едно друго и по-лесно се беше научил.

# 232
Здрасти. Simple Smile Искам да ви кажа, че от както сме на ясла се абонирахме за сополи. Преди яслата детето рядко имаше сополи, камо ли други работи(болести),а ако се е случвало да има хрема,  се оправяше буквално за няколко дена. Сега нищо не помага. Почнаха да ми минават мисли, че никога вече няма да видя детето си със сух нос. Вечно отдолу под носа нещо свети. Само цветовете и консистенцията се сменят непрекъснато.  Simple Smile

# 233
baz, ще го видиш без сополи само ваканциите - тогава спират течовете  Mr. Green

# 234
  • София
Аз също имам огромен опит с постоянните сополи на големия, ама малката...  големия до толкова беше свикнал, че не ги забелязваше сополите, но малкото само реве - сопол, сопол, сопол... как да я пусна на детска толкова нещастна  ooooh!

# 235
Сополът само не е никакъв проблем. Свети си и толкова. Лошото е че на моя син се превръща в бронхит и пневмония. Което прави невъзможно ходенето на градина.

# 236
baz, ще го видиш без сополи само ваканциите - тогава спират течовете  Mr. Green
ooooh!Малеее(както казва малчо). Честно ли? Значи ще си имаме завинаги сополи? Абе няма ли да му се повреди носито бе? Ако му сложа водомер(по-точно ще бъде сополомер), кой знае колко кубика ще навърти! hahaha То не е много смешно, ама вече почнах да се смея и на  такива работи. yu5
Дзвер, моето дети като се задръсти понякога много през нощта, също започва да плаче, ама му вика умалително:сополче, сополче.

# 237
  • на малък остров в океана
Сополът само не е никакъв проблем. Свети си и толкова. Лошото е че на моя син се превръща в бронхит и пневмония. Което прави невъзможно ходенето на градина.

И моето е така - от септември досега има три бронхита, два ларингита и една пневмония.  Sad

# 238
  • София
baz, ще го видиш без сополи само ваканциите - тогава спират течовете  Mr. Green
ooooh!Малеее(както казва малчо). Честно ли? Значи ще си имаме завинаги сополи?
Не се притеснявай, не е за винаги - някъде към 5-тата година ще понамалеят периодите със сополи и ще се увеличат тези без  Mr. Green

# 239
Мале, мале, тез детски нослета явно са много издръжливи. Е как ще се ходи на работа? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт