Пускате ли децата си с хрема на ясла?

• 25 888
  • 261
  •   1
Отговори
# 240
Моят син е на детска градина, сополи много рядко има, но за сметка на това му е постоянно запушен носът. В началото го спирах, но вече го пускам със запушен нос и голям страх, че може да слезе надолу и да стане бронхит или отит. Иначе в градината не се научи да си духа носа, а когато все пак има сопол, да си го бърше с ръкав Sick

# 241
  • София
Знаеш ли защо е това с ръкава? За да не си пипа сополивото носле с ръчичка и после да разпросткрани микробите по играчките и съответно по другите деца. Децата във френските училища така ги учеха миналата година покрай свинския грип. Или еднократна кърпичка и веднага миене на ръката, или в ръкава. Майка ми живее там и беше ужасена, като й го разказа придобитата внучка. Ама вярно е много  Sick.  Mr. Green

# 242
  • София
Ами всъщност идеята не е да си трият сополите с ръкав, а ако кашлят/кихат, да го направят не в дланта си, а във вътрешната сгъвка на лакътя - което всъщност е много добра идея точно заради написаното по-горе - да не пипат после със сополиви ръчички повърхности, от което ще се заразят други деца. В нашата градина също са научили децата на това, но носове се издухват в салфетки. Simple Smile

# 243
не бях влизала отдавна в темата и гледам че доста спорове има но искам да вметна нещо( може да съм полезна) След 10-тата хрема и кашлица реших да взема гърлен и носен секрет и познайте с какво сме се сдобили за 1 месец ходене--CANDIDA, MORAXELLA I STAFILOKOK.Е кажете това не е ли от там?

И как в групата бъкат разни гадини и после се чудим защо децата все боледуват.Ами щом го има моята щерка то и половината други деца го носят но не са изследвани.Сега се лекуваме но наистина ме е страх да я пусна...То страшна работа....

Последна редакция: ср, 15 дек 2010, 23:55 от AnMary

# 244
Ивана, бактерии има навред, но от тях се разболяват хората, чийто имунитет не е много в ред в определен момент.
Имам две деца. Големият се бе сдобил с бактерии няколко чешита при дълго боледуване. Друг никой от нас не бе болен и не се е разболявал. Правили сме и ние проба, след като при него това бе установено.
Стафилокова инфекция пък имаше малкото ми дете, когато беше на две години и не ходило ни на ясли, ни на градини. Тръгна година и половина по- късно. Просто направи гнойна ангина в следствие на стафилокок. Отново друг у нас не бе болен.
Сега малкият е у нас и така ще изкара месеца, че може да закачи и януари, защото кашля и навън е много студено и защото аз смятам, че е излишна проява на героизъм да ходим в студа да се караме и взимаме от там.

# 245
Искаш да кажеш, че е ако не невъзможно, то почти невъзможно детето да се е сприятелило с тази бактерия от яслата?

# 246
  • София
Иска да каже, че ако не е от яслата, може да я хване от всякъде другаде  Peace

# 247
Иска да каже, че ако не е от яслата, може да я хване от всякъде другаде  Peace
Както и че ако дете от яслата е неин носител, то това не води автоматично до разболяване на околните деца.
Всеки ден в градината детето ми контактува със здрави и болни, със заразни и незаразни. Понякога се разболява, понякога нищо му няма.

# 248
Логично е, щом едно дете до тръгването си на ДГ/ясла да не е боледувала, а изведнъж започне, да се търси причина в посещението на детското заведение.
Както и в болниците има вътрешно-болнични инфекции, от които не се заразява всеки, така е и в ДГ, но е факт, че има такива.

# 249
Разбира се. Ранното ставане, стресът, режимът, околния свят, с  който изведнъж започваш да се съобразяваш, няма начин да не окажат влияние на здравето и имунитета на човека. Едни са по- лабилни, други по- малко. Неизбежно е при камара от 20-30 деца в една стая бацилообменът да не е в пъти по- голям.

# 250
  • София
Разбира се. Ранното ставане, стресът, режимът, околния свят, с  който изведнъж започваш да се съобразяваш, няма начин да не окажат влияние на здравето и имунитета на човека. Едни са по- лабилни, други по- малко. Неизбежно е при камара от 20-30 деца в една стая бацилообменът да не е в пъти по- голям.
И като добавиш и многото вируси, бъкащи там, които отслабват имунната система....

# 251
Микробиоложката ме поуспокои че това си е нормална среда какта за болниците така и за градините.На мен ми е ясно че не всички се разболяват но представете си какво бъка в яслата Twisted Evil

# 252
Микробиоложката ме поуспокои че това си е нормална среда какта за болниците така и за градините.На мен ми е ясно че не всички се разболяват но представете си какво бъка в яслата Twisted Evil

А какво да е? Стерилно?
По устата на здравото дете или възрастен ежедневно има бактерии и вируси, причинители на менингит и енцефалит, но колко от нас или децата ни се разболяват (пу-пу!)?
Нека бъдем реалисти - закаляване, добра храна и повече усмивки Grinning. И вирусите ще седят далече от децата ни, или поне по-рядко ще ги спохождат Peace.

# 253
   Като тръгна детето ми на градина, не само то се разболяваше, ами и ние. И то така, както не сме боледували двадесет години преди това. Така не си спомням да ме е боляло гърло в живота ми, както от нещата които ми носеше от градината. Джи пи-то ми се смееше, че там се въдят специални, селектирани щамове... Грам съмнение нямам, че тръгването на градина на малката допринесе за тези ни боледувания. Докато си стоеше в къщи нямаше такова нещо, макар че и аз и баща и работим в среда с много хора...
   Но. Повечето от тези бактерии, да не кажем всичките нормално си живеят в носоглътката на човека. И в случаите на намален имунитет, за които Джуди е изредила добре с какво способства градината,  те се разсвирепстват. Освен това, човек може да ги носи, без да му пречат и дори не се лекуват с антибиотици, защото това е кауза пердута. Стигнах до много читави лекари докато установя това. Затова в градината има дечица, които си мъкнат какво ли не, и дотам. А на моето дете се лепят и го разболяват. Затова сега си е в къщи, и може да откара и януари. Пак точно както е казала Джуди.
  Хубавото на цялата тая работа е, че децата ги израствали тия неща... 

# 254
Мда, израстват ги в 1 клас, когато се спре ежеминутния им досег с белината и с бацилите на отрочетата на работещитя майки...какво съвпадение  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт