В сламена къщурка дори и на края на света

• 10 127
  • 137
  •   1
Отговори
Здравейте момичета,
активна във форума, знам за мението ви относно пързалките, знам че ще погледнете веднага кой кога се е регистрирал,
за това накарах и свекърва ми да се регистрира преди малко за да пиша от нейният ник, все пак се полага по един ник на човек.
Исках да споделя нещо, което много ме тормози, но не искам мои приятели да разбират за семейните ми проблеми.
Става въпрос за сестра ми, която обичам страшно много. Родителите ни винаги са били много добри, макар и взискателни, но ни дадоха много шансове и подкрепа да постигнеме нещо в живота. Аз се омъжих млада, млада станах и майка, не съм кариеристка,
реших семейството ми да е с най-висок приоритет в живота ми.
Сестра ми е противоположност на мен, веднага след гимназията замина за чужбина за да учи, родителите ми много и помагаха финансово и морално, завърши с отличие специалността си, много се гордея с нея и много я обичам. Намери си много добре платена работа и започна да гради кариера. Освен че е и много умна, е много симпатична и никога не са и липсвали обожатели.
Лятото винаги е идвала с приятел на гости, месец преди да дойде съм започвала с мъжа ми да ремонтираме вкъщи и да се подготвяме. Досега приятелите и бяха много умни и симпатични мъже, на едно ниво.
Разказвам ви всичко това за да ме разберете от къде ми идва проблема.
Преди около година се е запознала с едно момче по интернет, не знам как точно са се намерили, но е доста влюбена в него.
С нея винаги сме били много близки. Аз бях доста скептична към него, не бях го виждала до тогава и предложих да го доведе вкъщи
на гости дори и с преспиване за седмица, ако желае за да се запознаем с него, защото тя твърдеше, че са и двамата със сериозни намерения един към друг. Те останаха при нас около месец и половина през лятото и аз го опознах по-добре.
Знаех, че няколко пъти е идвала инкогнито до България без родителите ни да разберат за да се срещне с него, но все пак това си е нейният личен живот и аз пазя нейните тайни.
Каква беше изненадата след като лятото тя доведе това момче в нас. Не ме разбирайте погрешно, момчето е много мило и добро,
личи си че много я обича и дава мило и драго за нея, както и тя за него, но не си отиват.
Не съм аз човекът, който да определя кой с кого си отива или да оценявам хората, но разликите с предишните мъже, които е водила
и разликата той като застане до нея са фрапиращи.
Не искам да го обиждам, защото е момче с добро сърце, но дрехите му бяха омачкани, не се беше обръснал, косата несресана,
тениската с петна. На масата тя му реже пържолата, той яде само с вилицата, това се случва в ресторант. Използва без да иска
доста вулгарни изрази и псувни, личи си че е искал да се сдържи за да не се изложи пред нас и аз оценявам усилията му.
Не искам да го обиждам на килограми, но е доста лаком, сестра ми каза, че е 130 кг , но няма воля да отслабне, не спортува и няма желание.
Това е по-малкото зло, безработен е и сестра ми му праща пари. Кроят планове той да заминава при нея. Той обаче няма професия
и няма и желание да научи нещо. Завършил е някакъв транспортен техникум, двойкаджия. Сестра ми беше проверила,
че той може да работи при нея като болногледач, но трябвало да изкара курсове в медицински колеж и той трябва да провери как стоят нещата, колко дълго е обучението и каква е таксата.
Той толкова  мотивирано говореше за това да стане болногледач, работата много би му харесала. Но отлага и не отива да
проверява за информация. Докато най-накрая ме изпратиха мен, но ми казаха, че било прекалено късно тази година, нямало места вече, ако съм отишла седмица преди това можело е и да го приемат.
Той иска да замине без професия и да учи за това при нея, но там е около 3 години, а той не знае никакъв друг език освен българския, не иска да посещава курсове в България преди за замине при нея, успокоява се, че ще научи езика много бързо, след като замине за чужбина. Очакванията му са много нереалистични.
За капак на всичко се запознах и с майка му, която изглеждаше доста нахална жена. Отидохме с кола до града, където живее неговото семейство, не ни поканиха вкъщи, момчето искаше, но родителите му слязоха пред блока направо.
Отидохме на ресторант, родителите му бяха със сестра му и съпругът и. При плащане на сметката всички се направиха на луди и плати сестра ми всичко. Това ми направи много лошо впечатление. Родителите му не изглеждаха бедни хора. През цялото време се говореше да са вземели и сетсра му със съпругът и в чужбина. То момчето още не е заминало при сестра ми, а цялата рода вече се е запътила.
Не ме разбирайте погрешно, много обичам сестра ми и искам тя да е щастлива, харесвам приятеля и и ще се радвам, ако са щастливи заедно, но ще ми е много болно, ако става въпрос само за използване. Аз не мога да предценя, защото
виждам обич в неговите очи, а и я носи на ръце, разбират се само с поглед. Но не си отиват като двойка.
Той също е ходил при нея на гости и тя ми е споделяла, че и е неудобно да го взима с нейни приятели заради видът му, но и защото
не умее да се напасва с чужди хора, не може дори и няколко думи на английски на каже или поне да поздрави, все пак английски говори целият свят.
Сега възнамеряват да се женят, не знам дали е добра идея, говорили сме си, напоследък всеки ден се чуваме с нея, не се бъркам, но я изслушвам.
Прощавайте за дългият пост!

# 1
  • out of space
Какво да ти кажа...на този етап нищо не можеш да направиш. Единствено сестра ти може да му повлияе в добра посока, но насила няма как да стане. Това с плащането не мога да го разбера, да спре да му праща пари, да спре да плаща сметките на полу познати хора.

# 2
Най-лесно ще познае като спре да плаща. Ако има чувства - той пак ще иска да е с нея. Ако няма - всеки по пътя си...

П.С. Това заглавие много ме обърква  newsm78

# 3
Прочетох ти целия кратък разказ и схванах основната  мисъл. Само не разбрах как точно "я носи на ръце". Предполагам в пряк смисъл, защото  в преносен, май сестра ти го носи.

# 4
Нищо не можеш да направиш.Все си мисля,че ако наистина той само се опитва да я използва,сестра ти скоро ще се усети и самичка  Peace

# 5
  • Варна
Сестра ти явно яко го е закъсала, за да се хване с "мъж" като този.
Говорила ли си с нея? Има ли някакви комплекси, свързани с външния й вид и реализацията й? Защото само така мога да си обясна тази "любов".
Не е нормално млада, успешна жена, която явно се ползва с успех при другия пол да се влюби в дебел, мързелив, невъзпитан, мърляв, неинициативен мъж без обноски, който освен това е и безработен и без перспектива за намиране на такава.

# 6
Направил и е магия.  Twisted Evil  Жалко, че я няма Ксения, щеше да и реши проблема.

# 7
  • София
Не е нормално млада, успешна жена, която явно се ползва с успех при другия пол да се влюби в дебел, мързелив, невъзпитан, мърляв, неинициативен мъж без обноски, който освен това е и безработен и без перспектива за намиране на такава.

Аз пък съм забелязала точно обратното. Много прекрасни жени си търсят именно подобни половинки. Аз го наричам комплекс "красавицата и звяра". Аз също преди време страдах от него и чувствах някакво страхотно удовлетворение да се хвана с някой невзрачен мухльо и да се чувствам едва ли не като някакво провидение за него и да вярвам, че ме приема като богиня. Не съм сигурна как се излекувах, но не е било защото някой роднина "ми е отворил очите".
Към авторката - на този етап не мисля, че можеш да направиш нещо. Ако се опиташ рискуваш да си развалите отношенията със сестра ти, а това определено е лош вариант. Можеш леко и отдалече да й намекваш това, което си мислиш, но не я притискай и се надявай да се осъзнае бързо или пък "звяра" наистина да се превърне в принц

# 8
Елпида написах, че я носи на ръце, но беше образно казано.
Наистина се старае да и угажда, грижи се за нея, не в материална насока, подкрепя я,
тя ми е разказвала, че много му споделя, той я изслушва.
Когато ни бяха на гости, на нея и бяха извадили мъдрец и имаше възпаление, той се грижеше за антибиотика и, правеше и специално в моята кухня храна, защото тя не можеше да си отваря устата. Спомням си, че той си навиваше будилника и ставаше през 6 часа за антибиотика и и го даваше. Дребни неща, но ми направиха впечатление и го видях в много добра светлина.
Не мисля, че той е с нея заради материална облага, не ми изглежда на такъв, а и той не и иска пари, тя му праща доброволно.
Виждам го, че го е срам да вземе, но и работа не търси, и мен това много ме обърква.
Не на последно място сестра ми е много красива жена, виждала съм на улицата хора, които като ги видят един до друг и са леко
объркани, става въпрос за наши съседи, познати и приятели.
Много лошо впечатление обаче ми направи неговото семейство. Въртяха очи когато сестра ми каже нещо, това зад гърба и,
свекърва и и сестра му на няколко пъти си смигнаха и отвориха тема за чужбина. Чух, когато излизахме от ресторанта, сестра му да казва на майка си аман от тая, дано да си заслужава.
Лошо впечатление ми направи, че не ни поканиха в дома си, все пак сина им беше и в нашия дом доста дълго. А и те си направиха
устата да дойдат на гости с преспиване в нас, аз не съм ги поканила.

Приятно ми е - Богиня! точно по този въпрос много съм мислила, да не би да е комплекс. Но не е. Няма комплекси, казвала ми е, че не е изпитвала толкова дълбоки чувства към друг мъж и тя не може да си го обясни. Споделяла ми е, че понякога я е срам от него,
за това и още не е представен на родителите ни официално. Жал ми става за татко, като се сетя.
До сега е водила няколко пъти момчета в нас на гости. Много симпатични, спортна фигура, здравословно хранене, приятно излъчване, с обноски. Тези момчета нямат абсолютно нищо общо с сегашният и приятел.

NovemberRain тезата ни много добре се вписва в нашата ситуация, мисля че може и да си права, не бях се замисляла до сега за този комплекс.

# 9
Е как може да обичаш някого и да те е срам от него?!

# 10
pasinet, срам я е когато са с други хора, например нейни колеги. Приятелят и е ходил на гости при нея.
Споделяла ми е, че като са заедно се чувства божествено, но като са сред хора и е неудобно от него.
Знам за случай, поканена след работа на рожден ден на колега и е казала на приятеля си, че ще работи до късно, за да не трябва да го взима. Той не поздравява, понякога като я ревнува и се държи като малко дете. Тя не смее да го представи като приятеля и.
За това и много се учудих след като тя ми каза, че имат намерение да се женят.
За мен връзката е обречена както и да я погледна.
Спомням си случай искахме да излизаме на ресторант докато ни бяха на гости, сестра ми му беше купила риза и той отказваше да я облече на инат, въпреки че всичките бяхме официални, той пак се появи с една жълта тениска доста разтеглена около врата.
В България по ще си затворят хората очите, но в чужбина ще го гледат като изкопаемо.

# 11

В България по ще си затворят хората очите, но в чужбина ще го гледат като изкопаемо.
Аз пък мисля, че е точно обратното... Wink

# 12
Сега ще го търпи, щом е влюбена , а и не живеят заедно, но когато това се случи сестра ти ще усети какво е да нямаш до себе си истински мъж във всяко отношение. Wink

# 13
А на по колко години са влюбените гълъбчета - красавицата и шишкото newsm78

# 14
Сестраи е на 29, а приятелят и на 26. Но не вярвам да е с него, заради разлика в годините, защото той изглежда на 35 най-малко.

Общи условия

Активация на акаунт