ОКТОМВРИйското човече с ботушки крачи,студът не го плаши!

• 35 809
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте и от нас!
Деска.....простоооооо.....вече думи нямам..... ooooh!Дано се разминете по-леко!Нали и Сингулер даваш...и кво ли още не...какво става...Нашият доктор отказва засега Сингулер-а, защото според него щом бронхитите се провокират от вирус нямало смисъл, щяла да го израсте.Засега даде да попием само ериус.
Дара пък цяла нощ спи и реве.Няма набъбнал зъб, не е ухо, какво ли е не знам.Започвам да си мисля да не се е уплашила от нещо, щото и сега както спи пак изскимтя.
Отказва ми всякакви манджи, супи и тем подобни течни ястия.МРЪВКА!Само това иска да яде.Онази вечер изяде една свинска пържола с хляб Crazy.Вече не знам как да я лъжа да яде нормално.Ака по пет път, щото е толкова кораво, че не може да  излезе....чудо!Давам и плодове за да се  поразстрои малко , ама не.
Атадарче, супер!Много е готин колажа! Hug
Момичета, я кажете къде мога да си проверя майчинството - какво ми е изплатено, какво остава и т.н.
Сайта на НОИ нещо се е скапал, а пък аз имам ПИН за там.

# 661
MonnЧе,твоя лекар не е ли чувам за астма на инфекциозно алергична основа?! Саши също прави пристъпи след вирусна зараза,никога ей така...
По принцип децата,които са с чувствителни рецептори на бронхите реагират на вирусите и правят спазмии,бронхити и пневмонии.Именно заради това се приема Сингулер,за да се притъпят тези рецептори и да не боледува детето от всеки текнал сопол.Поне в нашия случай.
Другия вид пристъпи са си класическите,на изцяло алергична основа,които не са предизвикани от инфекции с вируси.Защо не направи консултация с детски пулмолог ?

# 662
  • Лавал-Пловдив
Колажа е много хубав, мерси на Атадар  Hug
Снощи празникът мина много добре, въпреки снежната буря и факта, че едните гости успяха да дойдат към 8:45 вместо в 6 заради трафика.
Прощъпулникът също мина добре, Сами хвана молив, който бях нарекла за инжинер ( нали те много чертаят ), след кратък размисъл взе и дървената лъжица  Flutter Flutter Flutter

# 663
  • София
ina_maria   Rolling Eyes ох ама въобще не съм забелязала Blush истината е че портретната ви снимка е страхотна и си я откраднах от албума Whistling ама пък то имането не е като нямането казва баба ми Crazy

# 664
Kaka Dora,ще бъде готвач с инжинерни ядивни творения.Simple Smile

# 665
Деси, бързо възстановяване, дано Саши пребори тия болести, милият.
Марината е ок, може да се размине, днес е много щастлива, за разлика от майка си. Мен всичко ме боли, носила съм я с часове напред назад, пред кабинета на лекаря, после и в къщи, а то тежи вече.
Мон има причина да реве, може да е зъбче от по-задните и да не виждаш. Марина горните кътници ги изкара без да разберем, чудехме се що е кисела, гледахме предното едно зъбче, чакахме второ, докато един ден ме ухапа, натиснах я и видях два горни кътника.
Тия лекари съвсем ме объркаха, преди месец ви писах че ходихме на някакво светило УНГ в Исул, той каза, спокойно хремата е нормална, от зъбите е щом няма температура и е бистра.
Снощи УНГ-то каза, ухото се е възпалило от неизлекувана хрема  newsm78
Педито ми каза пък, за да не стане бронхит детето задължително навън, дори в най-големия студ на 2 часа по минимум 15 минути, защото бронхита се обострял от сух въздух. Аз като я видя Марина, че кашля не смея да я изкарам, защото се закашля още повече.

# 666
Деска....ми явно не е чувал... Rolling EyesАз направих консултация с детски алерголог (какъвто е и нашият док), който изписа Сингулер, но аз предпочетох да изчакам.Засега само ериус, а ако няма ефект включвам вече и сингулер-а щЪ не щЪ Tired

# 667
Здравейте момичета, отдавна не сьм писала,но при нас няма много нови неща.Ема се разболя няколко пьти,но засега удьржаме положението без лекарства-само Калпол като е висока температурата и капки за нос ако е много зле(ксилометазолин и слагам преди да легне вечер,защото от моя опит само това наистина облекчава симптомите и поне спи...;иначе ги дават за деца над 6 години,но аз ги разреждам допьлнително и и слагам един пьт за деня,по малко;). Започна да ми прави големи номера с храненето-много малко неща яде,други ги ограничавам заради дерматита и вчера ходих да се консултирам с диетолог-даде ми някои идеи как да й разнообразя менюто.Иначе е много палава-просто за секунда не се спира,катери си,скача без вьобще да мисли, не иска нито в колата нито в количката да стои повече от 30 мин.За гьрне вьобще не сьм опитвала,но може би трябва защото изглежда че тя повече разбира отколкото синьт ми разбираше на тази вьзраст-той и на две години пищеше от гьрнето,спрях опитите и на 2,5 години за една седмица махнахме памперса..

за урбазона-той се спира по схема(с постепенно намаляване на дозите) когато се е приемал поне 10 дни;ако е еднократно или курса на лечение е бил много кратьк, в ниски дози няма нужда да се намалява постепенно;

Монн-защо пие Ериус?По принцип в БГ антихистамините се изписват постоянно, а те са ефективни при изразена алергична реакция(не при вирусни инфекции или като профилактика на бронхоспазьм);питам защото на много от приятелките ми децата им ги пият почти непрекьснато или като сьпьтстваща терапия на всяка инфекция....Освен това алергията трябва да се установи кьм какво е.Бронхоспазьма който се получава в резултат на вирусни инфекции не е на алергична основа(тоест антихистамините не действат)-той е по-чест при деца с алергии и астма защото при тях има повишена реактивност на дихателните пьтища и склонност да реагират така на всякакви дразнения(повишена реактивност има и при малки деца...)-напр. аз сьм получавала пристьп ако се смея дьлго време или ако дишам студен вьздух(като малка-вече много години не сьм имала);

# 668
Привет и честити празници от мен!  bouquet

Деси, много неприятно с тези болести, а казват ли ви лекарите какво ги провокира тези проблеми...ти за себе си имаш ли някакво предположение, защото много ви мина през главата...

Атадар, много хубав колаж си сътворила Simple Smile

Деси77, Хриска -успех а адаптацията, дано леко мине всичко и след отпуската!

Ние сме добре, да чукам на дърво (пу пу пу), голямата ми как е в предучилищния клас, въпреки че са останали мноооого малко деца. Малкото бонбонче го водих днес на консултация и ваксина  против хепатит, геройски издържа без ревове...януари ни е пентакисима мисля...Пораснала е - 70см е станала и 9,140 кг тежи Simple Smile Елегантна и висока явно ще бъде като кака си...макар с кака и сума ти нерви да потроших, адаптираните млека така я бяха напомпили...до 3 годишна възраст се възстановявахме...

# 669
Честит имен ден на всички,носещи прекрасното име Анна!!!    bouquet  bouquet  bouquet
Искам да се похваля,че моето ухо най-накрая е с диагноза здраво.Оле-оле.. Mr. Green
El-pl,както казва една моя позната лекар: От дефектни родители,дефектни деца! Mr. Green
Шегата настрани,но наистина и при двамата е генетично,просто и в двете роди имаме слаби места.Родата на баща ми всички боледуват от гърло и съпътстващи увреждания/сърце най-често/,а в родата на мъж ми са алергии.Та единия взел гърлото,другия алергиите. Crazy

Последна редакция: чт, 09 дек 2010, 08:31 от ДХ3

# 670
atadar колажа е страхотен Peace
Честит имен ден на всички!Днес сестра ми има рожден ден.

# 671
Силве,да ти е жива и здрава сестричката!!:)
Айдеее,да идва снега.Днес бях цял ден по задачки и горкия мъник не можа да спи качествено.Сега се прибрахме ,легна,даже не искаше да цока,и заспа. Simple Smile

# 672
Добро утро!!!!
Аз цяла нощ не спах заради този проклет вятър, имах чувството, че ще избие всички врати и прозорци....Елена и тя се буди сто пъти с рев.Забелязала съм,че ако спи малко през деня, после и през нощта не спи качестено....
Зимата дойде и направо не знам какво ще правим по цял ден вкъщи....Как мислите да забавлявате децата ? Моите идеи вече се изчерпаха- всички играчки са й омръзнали, въпреки,че крия някоя друга за по 2-3 дни ..пак нула внимание...
Честито на всички празнували вчера , св.Анна била и покровителка на брака и семейството...
Хубав снежен ден  bouquet

# 673
При нас не духа дълго време,но силния вятрър изгони облаците и няма сняг.Sad Днес е ясно,,с лек вятър ,но изглежда студено.Гледам прогнозите  са за сняг при нас,да видим по-късно как ще е .
Сашока също не играе с играчки,а само ходи и бараника у нас .В миялната,в пералнята,по шкафовете,където свари да отвори.Simple Smile

# 674
  • Лавал-Пловдив
Ох, при нас е -13 има доста сняг и за капак се развали хидравликата на вана и сега волана се върти с мускули като на Москвич  #Cussing out
Сами и той много обича да рови в шкафове, затова навсякъде сложихме защити, но остана чекмеджето с чорапите на баща му и вече там му е офиса - вади ги нарежда ги на спалнята, пак ги прибира и така с часове.  Crazy Другото му любимо място е в банята - някак успява да се набере и да пусне кранчето на ваната и почва да пляска във водата с ръце.  ooooh! Зимата обикновено го занимаваме като ходим по големи плаци, на него му е интересно, обикновено има и дядо Коледа или живи животни, така че не скучае.
Чета в новините, че октомврийската мама Бербатова пак бременна, така че още едно октомврийче ще си има братче.

Общи условия

Активация на акаунт