ОКТОМВРИйското човече с ботушки крачи,студът не го плаши!

• 35 826
  • 753
  •   1
Отговори
# 600

Деси, и Елена от близо 3 месеца спеше при мен на спалнята, но от както сме тук в Стара Загора прилепих кошарката й до моето легло , махнах решетката и си я слагам в кошарата, не е имало проблеми, така хем ми е удобно да я обслужвам през нощта, хем не ми се катери отгоре и не се будя от всяко нейно мърдане...

И аз по същия начин съм пригодила кошарата Laughing и започна да си спи там то иначе няма сън Peace
За отбиването и аз знам,че или пролет или есен се прави,но каква е точната причина идея нямам Rolling Eyes

# 601
За отбиването и аз знам,че или пролет или есен се прави,но каква е точната причина идея нямам Rolling Eyes

Лятото нали върлуват ентеровирусите и кърменето предпазва от обезводняване.

# 602
.....Джоя,обърни внимание дали Марина ти прави бронхилити след прием на Нурофен.Педката каза,че имало такава развитие на такава астма,след прием на Нурофен.Явно тези деца,които я правят,са алергични към Ибопруфен.
Сериозно ли  ooooh! Ще я наблюдавам. То и това остава, добре че го пием рядко....

# 603
Здравейте! Ние днес бяхме за първи ден на ясла и се представихме сравнително добре. Сутринта като я заведох се запъти към децата и играчките и едва изчака да й съблека якето и обувките, но след пет минути дойде едно детенце, което ревеше и беше изпаднало в някаква истерия и малката като чу и тя започна да реве. Баща й я взе в 12 и му казали, че е яла, поспала е малко и след това пак е хапнала малко. За днес добре, но да видим утре каква ще е ситуацията Rolling Eyes
Не се кърмим от шестия месец, но не можем без да изпием по 200мл. АМ сутрин и вечер.

# 604
За памперсите - мислех на пролет да го свалям, но Катето си ака от 6-7 месечна само в гърне и много рядко в помперса. Но след поста на Мегс, си мисля дали да не опитам. Поне за през деня. Сега като я питам ще акаш ли и има ли ако и тя сама отива в тоялетната и си взима гърнето.
Мами, споделете мнение за памперсите, на мен ми е първо бебе и нямам представа кога е нормално да се
махнат?
За бибероните-Катето не знаеше за какво се използва това нещо биберон, но след като я отбих и седмица-две рев, та сега си смяче биба като й се спи.

# 605
  • Русе
megs, браво на Дейка за памперса! Аз също отлагам за на пролет като се постопли.

Хриска, дано така е и за напред Гери! Дано й е хубаво с дечицата на яслата и най-вече дано не се разболява!  Hug

Аз също не му слагам възглавница, защото той най често спи по корем и няма да му е удобно. За кърменето, когато повдигнах въпроса нямах предвид, че искам да го отбивам, а че искам да го науча да заспива без да цока, защото нощем като се буди, това е единствения вариант да заспи отново. Да, обаче 5-6 пъти да яде на нощ не е нормално и започва да го боли стомахчето, да пръцка и пак се буди и така се получава един затворен кръг.... просто не знам как да го отуча от това непрекъснато цокане...

Да попитам майчетата с по-големи деца - налагало ли се е  мажете гърлото с Гранофорин? За колко дни им минават афтите или гнойните тапи? Аз понеже нямам шанс да го намажа, сега го водя при една моя приятелка зъболекарка сутрин и вечер, но ми е много неудобно, че той крещи и рита....ужас

# 606
  • Пловдив
Гинче, преди лягане предлагаш ли АМ?
Не, никога не съм давала АМ. Той си хапва и прясно мляко сутрин на закуска, и кисело мляко с основните хранения (понякога). Не мисля, че му трябва АМ.

ginbay   как опазваш  книжката от Петърчо  Simple Smile, аз само како се опитам да чета нещо и се почва едно дърпане и едно сърдене кой ще я държи и как да обръщам страниците?
И на мен ми се случва да ме питат- "Ама как така го кърмиш още, Ми той на колко стана , До кога ще го кърмиш?" или пък "Махай тази биба, ти си голямо дете", но аз им казвам, че няма да го насилвам да се отказва от нея докато суче, мисля, че така ще му е още по- трудно.
Споделете дали ползвате биба все още и ако сте се отказали от нея, как стана така?
В къщи има 2 категории книжки - с едните той се занимава (които са с хубави илюстрации и които лепя по незнам колко пъти Laughing, но съм ги прежалила вече), а от другите четем, когато заспива. Аз не го гушкам, за да заспи. Казвам, че е време за сън, че мама ще чете приказка и го слагам в леглото му (което, логично, е с решетка все още Mr. Green). Аз сядам на стола до леглото и чета, така че той изобщо не стига до книжката. А от "неговите" си книжки е по-скоро разглеждане и показване - къде е дядото, бабата, котето, зайчето и тн - там е мноооого трудно да се каже, че процеса е "четене" Mr. Green

А за хорските коментари - и аз съм чувала какво ли не. Но съм малко катил в това отношение. Съгласявам се (уж) и правя каквото съм си намислила Twisted Evil Бибата я махнах може би средата на септември - пак почувствах, че детето е готово. Така че и махането на бибата и отбиването станаха съвсем лесно, без драми, без травмиране и стрес за Петър.

Ger4o, направо ти завиждам с тази спяща през деня Ева Sunglasses Петър спи максимум 1,5ч наобяд (които на мен не ми стигат за нищо естествено).

За възглавничките - май бях писала и по-рано. Ние взехме за РД на Петър детската възглавница на Дормео. Тя е трислойна. Ако се сложи само единия слой, дебелината й е около 2-2,5см, като легне детето реално става по-тънка. От 2-3 дена сложих и втория слой и не мисля, че му е висока. Отделен е въпрос, че Петър си лази по леглото насън и не знам колко време реално спи на възглавницата (ние спим в съседната стая и през нощта ако не се размрънка, изобщо не влизам Mr. Green)

# 607
Хриска, браво на детето, дано и утре да е добре, като има деца и играчки и да не плачка Simple Smile
Онли, в Исул има една лекарка УНГ, която маже с гранафорин, при гонйна ангина главно. Казват че минавало без АБ, но децата много пищяли, и аз така и не посмях да заведа Никол. Сама не виждам как бих успяла да се преборя, стават ужасно силни, като се борят. Снощи едвам съм капнала една капка Отипакс в ухото на Никол, то беше пазарлък, рев, бяга, крие се, дърпа се, а пък реве че я боли. Днес нищо и няма, дали се е преструвала  newsm78
Марина снощи за първи път, се хвана за памперса и започна да прави ъъъъ-ъъъ и да сочи към гърнето. Сложихме я и се изака. Ама като си спомням лятото как два дена се мъчих да махам памперс (по лекарско предписание) и всичко ни беше опикано, сега поне до лятото не се наемам.

# 608
Моите деца пак кашлят.Sad  Имат хрема,ама задна,не им текат сополи и кашлят.Не знам какво да ги правя,допреди 5-6 дни бяха на лекарства.
Еди,кажи някой илач за влажна кашлица,която определено ги дави от сополи и явно им дразни гърлото.Да взема да има правя чай от дюля,орехи,лук,ябълка...Какво беше още?
ТАзи нощ,за първи път откак се е родил,Сашо спа без да се събуди за цокане.Заспа към 24.00,защото много кашляше и стана в 8.00ч.Спа много спокойно,ама сега пак кашля. Confused

# 609
Деси при нас много добре действа чай от борови връхчета и мед, дават го супер за кашлица.
Един сироп, който е много приятен, и дества страхотно за кашлица:
2 с.л мед
2 с.л ракия
2 с.л зехтин
Всичко се смесва и се слага на водна баня, бърка се до кипване, до момента на завиране, за да излезе алкохола, но да не ври на ключ, защото се променя вкуса. След това се дава по една чаена лъжичка, през час-два, когато искаш. Безвреден е, най-мнгоо да се разхлаби. При Марина действа страхотно.
Другия сироп за кашлица е с лукчетата, ама не си спомням рецептата, имаше я някъде из форума, някой ако се сети да я даде, нещо беше глава лук с люспите, счукани орехи, небетшикер, лукчета и ....  newsm78

# 610
  • Пловдив
Аз за кашлица знам лукчета+лимонада. Вари се докато се разтворят лукчетата. Обаче става много сладко. Знам, че майка ми е имала едно време някаква рецепта (която ставаше страхотна), но май трябва да се поразровя из нейните тефтери, за да я намеря.

# 611
Ние пък сме с отит...явно това е някакво усложнение от вируса.И съответно и антибиотик.
Честно ви казвам, толкова вируси като тази година аз не съм виждала.Големите, дето не са се разболявали от предучилищна се съдраха да подсмърчат и да кашлят....ми и аз вече покрай тях.Носът ми е постоянно запушен, прекракнах, главата ме сцепваше до вчера.
Деска няма какво да се учудваш, явно времето е такова.Майка ми е аптекар и каза че има страшно много болни хора.И ние сме като вас....Дара вече две седмици е с цифки, после кашлица, а от онзи ден и отит....та предлагам да си сплетем косите и да се хвърлим дружно от някъде.... Joy
Онли, аз само с гранофурин съм оправяла гнойна ангина.За 2-3 дни се изчисти всичко.Това му беше на малкия единствената.Добре, че си намерила, защото вече не го продават това вълшебно лекарство, а го имат само зъболекарите.Дори мен като ме заболи гърлото и се намазвам 1-2 пъти и край!Имам още няколко капки за всеки случай и го пазя като очите си.Имай в предвид, че го щипе много...ама пък ще му мине. Peace

# 612
Mooonnnче ,вярно дай да се мятаме някъде,то това не се издържа...:0

# 613
  • Лавал-Пловдив
И баба ми правеше този чай с лук, орехи...помня, че беше много гаден на вкус, но не помня цялата рецепта  ooooh!
Снощи Сами съвсем съзнателно си тръгна сам - от една стая в друга. До сега се пускаше само за къси растояния като от кака му до мен, а снощи отиде от спалнята в хола. Мисля, че е време за прощъпулника и ще използвам Никулден в понеделник, когато баткото е именик и така или иначе ще имаме гости, да направим и прощъпулника. Даже снощи се спретнах да замеся питката Слънце на Лилчо, за тренировка и почти стана, но определено следващия път ще се постарая повече. Колко твърдо трябва да е тестото  newsm78 - сложих точните дозировки по рецептата - 1кг брашно + 400 мл. мляко, но тестото ми стана течно, а не с такава твърдост, за да стане на топка и да се точи например  newsm78
Ама и аз съм един пишман   chef
 Hug

# 614
Kaka Dora,тестото трябва да е меко,но не да лепне.Като започне да ти се отделя от ръцете,значи е ок.Щом е било течно,значи е липсвало брашно.По принцип много за виси от голямината на яйцата,дали брашното е пресято и тн.,затова и понякога не става с точни пропорции.

Общи условия

Активация на акаунт