ОКТОМВРИйското човече с ботушки крачи,студът не го плаши!

• 35 823
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
  • Русе
monnn, тук Гранофорина го правят в една аптека, ако трябва на някой, да свирка, ще му пратя без проблем!

ДХ3, гледай "На Кафе" с Данчето Христова. Мисля, че тогава каза рецептата за чая, който търциш или нещо подобно, но за кашлица пак: http://play.novatv.bg/play/234809/?autostart=true

кака дора, на мен пък тестотоми стана много твърдо с точните пропорции, така че наистина зависи от яйцата явно. Гледай да не ти лепне по ръцете и да е меко, че иначе няма да бухне!

# 616
Mooonnnче ,вярно дай да се мятаме някъде,то това не се издържа...:0
Може ли и аз с вас?! Mr. Green
Не се издържа, не се трае, не е човешко това!!! ooooh!
Моите 5-ти ден са на АБ и аз лично резултат особен не виждам. Добре, че е Бейби Вак да дърпа сополите и да успокоява кашлицата, иначе не се виждам.

Днес на пук на всички болести и лошото време щурмувах магазините. Купих си страхотна кувертюра за спалнята, бельо и палтенце. Peace

Всички болнички бързо да се оправят.

Еди, много се смях с намирането на топките. Joy Всичко ще е наред с малчо. Вие кога ще се прибирате към Бг?

Да се похваля, че болестите не пречат на съня на децата ми. Кристиан си ляга в 19:30ч. и се буди сутрин в 8:30ч. През деня спи по 3ч. средно. Peace

# 617
Ронка блазе ти, мойте уж не са болни и пак не спим. Надпреварват се кое първо да ме умори. Марина става около 20 пъти, скача ,хвърля се, мрънка, проревава, скърца със зъби (това е ужасен шум който мога да сравня само със стържене на нокти по черна дъска), а Никол  ooooh! Миналата вечер се събуди с рев, боли я корем, рева...заспа, после се разрева болял я езика, цъкнах лампата гледах я с един фенер за афта, нямаше нищо, поиска да спи с фенера, оставих я, след малко рев до небесата, фенера я ударил по бузата....а на мен всяко излазване от леглото ми е кошмарно. Снощи ухо я боли, после не я боли, корем я боли, не я боли...как ги измисля, направо не знам.
Марина пък се катери на столчето на кака си и сваля от шкафа квото докопа, обикновенно върху главата си. Как успя да счупи къщичката си палатка не знам ама я намерих захлюпена с къщичката, а вътре има и кухня със всичките му пособия домакински, как не се утрепа не знам, явно някой ги пази лудетините. Като връх на всичко като и се скараш, идва при теб смее ти се, зъби се, и се мята назад, като талпа, без значение отзад дали е легло, килим или плочки. Главата и дрънчи като гюле  ooooh! Вчера го направи на мъжът ми, докато той и обясняваше как нямало да и даде да му бърка в бирата, за секунди се пльосна на плочките, а той само седеше и се кокореше. Ненормална работа  newsm78  Явно ще я правя спортиска, защото след още две - три издрънчавания, не я виждам да учи висшУ  Joy

# 618
Аааа, Ронка, не може....ти с тия спящи деца къде си тръгнала?!?Ша са Фърляме само тия дето и не спим отгоре на всичкото. hahaha
Джоя.....на теб сигурно хич не ти е смешно.....ама аз се хиля всеки път на шашканиите на твойте деца.И направо ме връщаш години назад, когато и моите бяха такива малки и се чудех накъде първо да се обърна и кой пръв да хвана...
Днес нашият голям брат в пубертета е в настроение - меланхолия, та чак граничещо с олигофренизъм.Откакто се е прибрал от у-ще седи и гледа в точка...и в няколко точки...и е с едни такиииива реаааакцииии....И като викна "Отивай да сядаш да учиш, че няма времееее....Марти....Маааартиии", след петото " Марти" той реагира с "Аааа?". Което пък е по-добре от неговата еуфория, щото тогава имам чувството, че ще се пръсне от енергия...ама сега пък се чудя как да го събера.... Crazy

# 619
Ох Мон, поне помагат ли, поне чистят ли си стаята ?
Имам някакви надежди за в бъдеще, като са две девойки поне да помагат в къщи.
Иначе няма по-хубаво от пълна къща с деца, не мога да си изкривя душата, обожавам ги,
но на моменти лудницата и крясъците, писъците, рева, сръдните ми идват в повече след тежък ден.
Вечер не мога да си чуя мислите, а като ми се налага да уча направо ги засилвам при баба им, просто няма шанс.
Ама след един ден и ми става мъчно за тях.
Прекрасно нещо са децата, както ме ядосват, точно след секунда ме усмихват.

# 620
Спокооо!След някоя година няма да ти пищят и врещят...просто ще се наговарят и ще си правят белите тихомълком. Mr. GreenПък и твойте са момичета....разликата е огроооомна.Е тва им е на породените, че са горе-долу на един акъл.Иначе мойте си имат ден-неделя, в който си чистят основно стаята.През другото време познай кой... Laughing

# 621
Кака Доре, и на мен тестото ми става твърдо както е писала Онли. Добавям доста повечко вода от тези 200мл вода и 200мл мляко, докато стане меко и се отлепя от пръстите.

Бързо оздравяване на всички болни Hug.
Оставям ви, че е лудница от двете хали:crazyeyes:.

# 622
Моите деца пак кашлят.Sad  Имат хрема,ама задна,не им текат сополи и кашлят.Не знам какво да ги правя,допреди 5-6 дни бяха на лекарства.
Еди,кажи някой илач за влажна кашлица,която определено ги дави от сополи и явно им дразни гърлото.Да взема да има правя чай от дюля,орехи,лук,ябълка...Какво беше още?
ТАзи нощ,за първи път откак се е родил,Сашо спа без да се събуди за цокане.Заспа към 24.00,защото много кашляше и стана в 8.00ч.Спа много спокойно,ама сега пак кашля. Confused

СИРОП ЗА КАШЛИЦА: 250 г бира, 100 г небет шекер (мед, фруктоза), 1 лимон - добре измит, смлян или настърган скорите ( без семките ) се варят 30 мин. на водна баня.Прецежда се. Взема се по 1 суп. лъж. през 15, 30 ,60 мин....., в зависимост от силата на кашлицата.
ЧАЙ- 2-3 ореха, счукани и варени с черупките, примерно в 400 г вода. Сваля се от котлона, добавят се 1 чаена лъж. босилек и 1 чаена лъж. индрише. Още 10 минути запарка. Подслажда се с небет шекер.
КРОМИД ЛУК ( настърган ) и мед в отношение 1 : 2. Взема се 5 - 10 Х дневно по 1 чаена лъж. при суха кашлица.
ВИНО- 200 г кромид лук стърган + 100 г мед + 750 мл бяло вино; кисне 4- 5 дни, цеди се и се доизтисква в тензух. За един курс 4- 6 бутилки.   
ЧЕРНА РЯПА- издълбава се пълни се с пудра захар и след няколко часа се образува сок- пие се, пак се зарежда и т.н.
Деси, всички са за влажна кашлица аз съм най-доволна от меда с лука и от орехите. Но ако си сигурна че идва реч и за неизлекувана хрема, аз бих комбинирала със сребърна вода или солени капки в нослето задължително.  Hug
Особено при бебетата всяка неизлекувана хрема води до отити и бронхити. Когато секрета смени цвета си - вече е налице бактериална инфекция, а понеже Евстахиевите тръби на малките са прави (при възрастните са с лека S-образна форма) тази инфекция преминава към средното ухо и ако не се лекува понякога се стига до спонтанна или предизвикана перфорация на тъпанчето, същото е положението при стичане на сектета в гърдите - хрипове и по нататъка бронхита(антибиотика) е неминуем. Превенцията е своевременно лекуване на сополите. Не съм много по обесненията дано е станало ясно  Embarassed

Ронка, ако знаеш още колко топки изнамерих  Joy в крайна сметка всички познати семейства (имаме само едно дето си имат мома) се сетиха че никой не е гледал за топки и когато погледнаха при по голяма част ги нямаше  Joy
Което е нормално предвид сезона...студено им е на децата и си ги крият  Joy  Писах за тукашните малоумни цени на прегледите в случая 300$ за детски уролог, та се наложи да пообарам още няколко лапета да намеря и техните та да са спокойни родителите  Joy Та вече  мога да го играя сничър. Яхам метлата и  Хари Потър пасти да яде!
За прибирането до Бг - незнам, ако продължат да му се крият топките до година трябва да намеря вариант да летя, ако ли не ще си поостана тук за по-дълго. Честно казано тук намерихме много приятели и България ми липсва все по-малко. Спомена за дупките по улиците, висенето по светофарите, вечерните новини с бате Бойко на който все някой му е изял десерта...чак се чудя с какъв акъл съм трошила толкова нерви по това  ooooh!
Не че тук е розово и тука е системата е гнила, ама поне мога да си опъна трътката на двора на тревичка и слънчице  и смело да не ме интересува какво става зад оградата...
Айде, че трябва да дадат медал на всеки който има търпение да ми прочете чаршафа Laughing

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 11:17 от Edira

# 623
Еди, много полезни неща, благодаря Hug
Меги, вчера забравих да ви честитя за постижението за памперса. Браво на Дейка Hug Heart Eyes
OnlyOne, Джоя, благодаря Hug
Ние днес за втори ден на ясла. Сутринта рева много, аз едва издържах да не вляза и да я нагушкам, но знам, че щеше да стане по-лошо, нямаше да мога да си тръгна. След час звъннах на една от мед. сестри и каза, че пет мин. след като съм си тръгнала, Гери е спряла да плаче. Закусила е, въпреки че и вкъщи си изпи АМ-то. След това била кривичка, но днес й проби ое едно зъбче и е нормално. След това си играела  с децата. Деси, малкия свиква ли? Как сте?

# 624
Еди, много хубави рецепти,
това с меда и лука, в суров вид, люти ли, приемат ли го децата, или е гадно ?
Марина е като прахосмукачка, всичко яде, ама Никол е тежка, оня ден даже ми повърна рибеното масло, ей така от зор да не и го давам  ooooh!
Вчера намерих небетшекер (това въобще не го знам как се пише), пише че е от Китай, какво е това чудо, от къде се придобива и защо е толкова добро за кашлица? Купих две пакетчета, да имам че рядко се среща, и дадох на Никол и Маирна да го смучат като бонбонче  newsm78
Деси как сте ?, нашата кашлица последният път се повлия много добре от Еуреспал, май, сироп.
Иначе имам чувство че с купешките сиропи кашлят повече, явно и лекарите не винаги уцелват подходящият.

Еди, вс есъщиет ужас е за движението и за Бойко, никаква промяна  hahaha Имам чувство че и след 10 години ще е същото Simple Smile
Снощи слушам за тия депутати, дето отишли да им подаряват телефони, и се чудих да се смея ли, а обясненията им после  ooooh!

# 625
.....а понеже Фалопиевите тръби на малките са прави (при възрастните са с лека S-образна форма) т
Мерси,много за рецептите,направих с лука,орехите,дюля,ябълка,мед...Но днес захъркаха гърдите и досега бяхме с инхалатора и Вентоличнето.След малко сме на лекар.
Не можах да се сдържа за Фалопиевите тръби... Mr. Green Евстахиеви си имала предвид,ама ми стана смешно.... Hug

# 626
  • Лавал-Пловдив
Еди, вс есъщиет ужас е за движението и за Бойко, никаква промяна  hahaha Имам чувство че и след 10 години ще е същото Simple Smile
Снощи слушам за тия депутати, дето отишли да им подаряват телефони, и се чудих да се смея ли, а обясненията им после  ooooh!

Хахахаха това с депутатите вчера ми го разправя мъжа ми и така сме се хилили, абе човещинка - кой не иска хубаво скъпо телефонче без пари. Майтапа настрана- че са алчни, алчни са и то много.  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Тук се сещам само за една губернаторка дето пътуваше по света със служебни пари, в най скъпите хотели, бая квебекарски пари беше потрошила тази леля, ама я направиха барлива после като я усетиха  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Другото, което следя от бг в момента е каката с фалшивата диплома и лъжливия тумор, дето била шеф на фонд Земеделие  #Crazy ooooh! От всички млади и кадърни хора баш на това ли се спряха  ooooh! ooooh! ooooh! Накъде върви света божееее

# 627
Благодаря ви за поздравите за Дейка  Grinning Истината е, че го махнах без да очаквам нищо от нея, ей така съвсем импровизирано Peace Но на нея взе , че и хареса така и започна да си казва като и се пишка, а от 2 дена като и махам пампата като сме били навън, а тя съвсем суха и тя веднага вика, че и се пишка Simple Smile Сладурка малка  Heart Eyes
Хриска, мъчно ми стана за малката душичка, дано бързо свикне и да не плачка сутрин, че сърцето ти се къса Hug
joya и твоите бандитки са невероятни  Laughing
Edira радвам се, че се чувстваш добре там  Peace
ДХ3 да се оправя Сашето вече, че..... Hug
Рони , дано вече сте по-добре и да не се разболявате вече  Hug

Последна редакция: пт, 03 дек 2010, 15:00 от megs

# 628
Мерси,Меги,но Сашко пак е с бронхоспазъм.Sad

# 629
  • София
ДХ3 милата...направо ти съчувствам...
Аз като дете съм имала много проблеми с гърлото и се мажех със сода, но сега много ми помага да си правя гаргара с домашна ракия. Много е гадно, но помага, които иска и да пийва по една малка, но не знам как би изглеждало това сутрин Simple Smile
Аз да ви се оплача нещо. Моя дребосък е с постоянна температура от 37.1 до 37.5. Никой в къщи не е с такава температура, всички изследвания са му ок. Има тази t  от 3 месечен. Ако е от зъби би следвало да я сваля, но не ...има я всеки ден, но има и части от деня в които няма. Например след сън преди да се е разбеснял. Педито казва, че може и защото бил хиперактивен...? Иначе освен, че ходи от 11 месечен се катери по диваните и леглата, слиза, качва се ... лудница.
През деня си спи звяра по 3-4 часа. Кърмя го при заспиването вечер и през нощта. Понякога и за да го приспя към 16.
А за Абсурдистан съм направо впечатлена и много ми е любимо, като кажат по новините как някои държавен служител откраднал милиони и е наказан с махане от работа и глоба примерно 10 000 ... А да не говорим как ги пускат после на свобода. Започвам да се замислям и аз да стана някои такъв чиновник  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт