За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 21

• 40 759
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря ви... Изобщо не се сетих, че Милупа може да имат каши... Тя е на такова АМ и ще си и взема и такава каша...
Обаче като гледам кашите им - има само оризова и ориз и плод... Елда и Овесени няма. И коя да и взема тази, която е с мляко или безмлечната?  newsm78

Последна редакция: пн, 08 ное 2010, 15:36 от Black Lady

# 511
  • София
Да теди е права, всъщност царевицата е безглутен, може би не овесена, а царевична е имала предвид лекарката.

# 512
Black Lady, аз лично предпочитам безмлечните и си ги правя с АМ, понеже не съм сигурна кои каши са със сухо мляко и кои с АМ.
Сега погледнах, че тази на Милупа е с АМ - така, че няма смисъл да взимаш безмлечна - http://www.zabebo.bg/products/mlechna-kasha-oriz-milupa
Чисти каши елда и овес  има на Хип. Ползвала съм ги и не са никак лоши: http://www.zabebo.bg/products/bezmlechna-kasha-ot-elda-hipp ; http://www.zabebo.bg/products/bio-bezmlechna-kasha-oves-hipp

# 513
Копирам поста си от друга тема,т.к. нямаше отговор на това което питам,съжелявам ако съм сгрешила че правя така,та въпроса ми е                                                                                                                                                                                                               Здравейте,моето бебе е на 6 месеца,захранена е от съвсем скоро с оризова каша.Започнах да давам по малко зеленуково пюре(картоф,морков) но се запича,в същото време мина на лактана 2,невярвам да се запича от смяната на млякото.От пюрето ще да е,но какво мога да дам за разхлабване като плодови пюрета не съм давала

# 514
Копирам поста си от друга тема,т.к. нямаше отговор на това което питам,съжелявам ако съм сгрешила че правя така,та въпроса ми е                                                                                                                                                                                                               Здравейте,моето бебе е на 6 месеца,захранена е от съвсем скоро с оризова каша.Започнах да давам по малко зеленуково пюре(картоф,морков) но се запича,в същото време мина на лактана 2,невярвам да се запича от смяната на млякото.От пюрето ще да е,но какво мога да дам за разхлабване като плодови пюрета не съм давала

Можеш да дадеш пюре от тиква. Морков също. Това би било добре да е сред първите храни.

# 515
  • Шумен
При нас имаше ефект пюрето от тиква - ако си захранила с нея. Регулира ни без да разхлабва прекалено. Ориза, картофа и моркова са затягащи  Peace

polin_a, писали сме едновременно Simple Smile Нас пък моркова ни запичаше и то много, може би си е и до организъм.

Последна редакция: вт, 09 ное 2010, 10:38 от AnMary

# 516
polin_a, писали сме едновременно Simple Smile Нас пък моркова ни запичаше и то много, може би си е и до организъм.

До организъм, че и до марка пюре също Crazy

# 517
Благодаря момичета,не съм давала тиква още, но днес ще предложа няколко лъжички Simple Smile

# 518
  • Шумен
От купешките ми признаваха само тиквата и едни комбинирани (марка не помня) главно домашни зеленчукови съм давала  Flutter

# 519
Да, моркови и картофи, както и ориза запичат. Пробвай с тиква, тиква и картофи или тиквички и картофи - те рега.

http://www.hipp.bg/?id=6&a=1
Ето тук са описани пюретата на Хип.

# 520
  • София

ориз, морков, картоф, ест ще се запече детето.
по принцип е хубаво да редуваш едно запичащо, едно разхлабващо/регулиращо.

варианти разни - тиква както са ти казали - има смесени пюрета с картоф/морков. Може и в кашата да добавиш круша, слива или друг разхлабващ плод.
Може и пюрекартоф с броколи/карфиол или нещо такова.

# 521
Здравейте, момичета!

Става въпрос за племенничетата ми, близначета са, на три седмици са.

На едното бебенце на оченцето има непрекъснато гурдички доста, така е още от изписването от Майчин дом.Личната лекарка е казала да се промива с преварена вода, но близо месец вече, няма резултат.

Доколкото съм чела, прави се изследване на очен секрет, но в провинцията само са предписали капки.

Кажете ми, моля ви, при вас с какви капки сте лекували, минало ли е бързо и правили ли сте микробиология на очен секрет.

# 522
Стеснен слъзен канал вероятно е. Консултирайте се с офталмолог. В случай, че е това микробиологията е по-скоро излишна. Докато не се разшири каналчето ще прави чести инфекции. Дъщеря ми правеше по една всеки месец с продължителност 10-15 дни. Мина спонтанно на година и месец, но в повечето случаи се разширява далеч по-рано. В общия случай препоръчват сондиране на засегнатото каналче, което е препоръчително да се направи до 6 месечна възраст. Смятам обаче, че сондаж е редно да се предприема само при запушен канал, т.е. тогава е по-скоро задължителна процедурата.

Момичета, нослето на Дребосъчето съвсем леко секретира. Искам да слага клееве тинктура, евентуално да пресека хремата в зародиш. разбрах как се разрежда, но пропуснах да питам по колко капки и по колко пъти дневно да капя.

Последна редакция: ср, 10 ное 2010, 13:25 от Raffaella Sanzio

# 523
Рафаела - по принцип, хомеопатите съветват клеевата тинктура да се дава като капки с вода или мляко. капването в нослето е краен вариант, а и при вътрешно приложение има по-голям ефект. Освен това, ако не нацелиш пропорциите, има опасност разтворът да не стане "лек" и да люти много, което е зверски болезнено...

# 524
  • София
ето пропорцията е една 10 мл физ. разтвор 5 капки клеева тинктура.
за капки не знам, аз знам че се прави промивка с това 3 пъти на ден.
И си люти и е гадно...и не винаги съвсем ефективно...

Общи условия

Активация на акаунт