За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 21

• 40 770
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Храни си я на поискване и не се притеснявай за количеството.

# 496
  • Видин
Синът ми мина на 5-кратно хранене около годинката  Grinning На 4-кратно мина на година и 2м когато го отбих. На 2 месеца хапваше поне по 6-7 пъти на денонощие, но е бил на кърма - т.е. не знам какво количество е изсуквал. И по-добре. Вероятно щях да се стресирам иначе и да го тъпча насила  Blush
Зеленият цвят съм чула, че може да се дължи и на смяната на АМ, а при вас мисля, че имаше такова нещо. Все пак се консултирай с педиатъра  Peace

# 497
Момичета,знам че като проходи детето пак се води на ортопед.Но въпроса ми е-трябва ли да чакам да си тръгне сама стабилно?Защото малката сега си ходи,но още не се е пуснала-държи ме за ръката или по мебелите.Кога да искам направление?

# 498
  • София
да, като проходи стабилно се води.

# 499
Мерси,ще изчакам да се пусне и тогава ще я заведа.

# 500
  • на Русе
А какво значи "да ходи стабилно"? Питам, защото моят син проходи преди почти два месеца/пусна се/ и сега върви, пада, става, но ходи според мен стабилно. Исках направление за ортопед,  но педитото все казва "нека мине още време".

# 501
И аз питах нашата за ортопед и тя ми каза, че нямало смисъл, детето си ходело много добре Rolling Eyes

# 502
Ами според мен да ходи стабилно означава да ходи само без да се клатушка като патенце. Rolling Eyes

# 503
А какво значи "да ходи стабилно"? Питам, защото моят син проходи преди почти два месеца/пусна се/ и сега върви, пада, става, но ходи според мен стабилно. Исках направление за ортопед,  но педитото все казва "нека мине още време".

Стабилно ходене е когато започне детето да ходи като голям, а не на цяло стъпало. Случва се около втората година. Нещо такова четох скоро.

# 504
Ние ходихме на ортопед началото на 8-ми месец(когато започна да прави опити да прохожда) и ортопедът каза, ако желая, профилактично да отидем на преглед около 2-та годинка вече. Peace

# 505
  • София

за мен е когато ходи самостоятелно и да не пада кой знае колко...демек стабилно да се държи на краката си като се предвижва...
моят проходи на 9 месеца самостоятелно, заведохме го...на година и два-три месеца да е бил...

# 506
Здравейте - днес бяхме на консултация и ни казаха да започваме с безглутеиновите каши и жълтък. Чудя се с коя да започнем: оризова, елда или овесена? Вие какво ще ме посъветвате? И като свърша едната да и дам друга или пак същата? Мисля да изчакам седмица с кашата и тогава жълтъка. Знам, че наведнъж не се дават два нови продукта... А разрешиха ни и сокчета... То май много станаха новите неща за малката... Не зная как ще вместя всичко през седмица до следващата консултация...
ЛЛ каза няма проблеми и това... и това... и тава... и до следващия път. Не можах да си задам всички въпроси, за това извинявайте, че вас занимавам с моите чуденки.
И последен въпрос - давам и зеленчукови пюрета на Хип и мисля и кашата да е тяхна. Какви са ви впечатленията за продуктите на марката?
Мерси предварително.   bouquet

# 507
  • София
Жълтък преди годинка аз лично не бих дала, каша - все тая с коя ще почнаш. Ако искаш след седмица с нея може към тази да добавиш и една лъжичка от другата... и така за няколко дни да минеш през 50:50, докато остане новата каша на 100%, за да не почваш наново с грамажа от 0 все пак....
Може и да въведеш една каша, пък например първо да е чиста, после с ябълка и т.н.
За сокчетата също бих почакала едно -2-3 месеца...поне.

На Хип кашите на мен лично никак не ми харесват - аз съм за Милупа, хумана и фризо.... то и от пюретата им не сме очаровани(т.е. никак не бяха любимите на детето).

# 508
Аз въведох жълтъка на около 7-8 месеца.За кашите-малката харесваше най-много на Милупа.Сок започах да давам към годинката, но тя така или иначе много не го иска-кара само на вода.

# 509
Black Lady, според съветите на Косе Босе е най-добре да се даде първо оризова каша, понеже е по-лека за стомахчето. След това може да минете на елда, а относно овесената си мисля, че лекарката ви нещо се е объркала - овесът съдържа глутен и се препоръчва малко по-късно. Моят син прояде кашите в тази последователност: ориз, елда, просо, овес и т.н
И за жълтъка, и за сокчетата и аз мисля, че е рано. Има време и за тях, няма за къде да бързаш. Не е казано, че трябва всичките тези неща да ги въведеш за месец. Лекарката ви нещо се е попрестарала сякаш...

Общи условия

Активация на акаунт