За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 21

• 40 963
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Ние пак имаме проблем. Бебка не иска да яде. Трябва да изяжда по 170 мл на 5-кратно хранене, а тя изяжда по 100 - 140 най-много и то с много усилия Sad Първо я дохранвах с аптамил, после минахме на фризолак и си мислех, че не го харесва и пак минахме на аптамил, но и него не го иска. Някои имал ли е подобен проблем и какво мога да направя аз в случая?!

# 481
Какво означава трябва...тези милилитри са ориентировъчни...бебетата имат различни нужди - едни ядат повече, други по-малко. Не се притеснявай толкова. Моят съвет е да я оставиш да яде толкова колкото иска...не я насилвай...може да е само период и след време ще започне да яде повече. Peace

# 482
  • На брега на реката
Ние пак имаме проблем. Бебка не иска да яде. Трябва да изяжда по 170 мл на 5-кратно хранене, а тя изяжда по 100 - 140 най-много и то с много усилия Sad Първо я дохранвах с аптамил, после минахме на фризолак и си мислех, че не го харесва и пак минахме на аптамил, но и него не го иска. Някои имал ли е подобен проблем и какво мога да направя аз в случая?!
Това са ориентировъчни грамажи, не е гаранция, че твоето дете може да поеме такова количество. Не го мъчи, приготвяй му добавката, щом така си решила, но ако не иска, не го насилвай. И под не иска да яде, аз по-скоро разбирам въобще да не яде. Хапва си детето, колкото му е необходимо. Защото има и друг вариант - да го натъпчеш и да започне да повръща от преяждането  Rolling Eyes

# 483
Vans, ама ти дохранваш! Как очакваш след сукане да изяжда такива количества мляко?!

# 484
  • София
VansiPansi, дохранване означава, че и кърмите нали?
Ще повторя майките, и мл и честотата на храненията са препоръчителни.
Според мен 2месечно бебе е много малко за 5кратно хранене. Това трябва да стане минимум към 5тия месец. При някои деца и по-късно.

Направете пробно кърмене, за да разберете колко изяжда бебето.

# 485
Не кърмя! Изцеждам се и и давам изцеденото, така и не успяхме да се научим да сучем. Успявам да изцедя 60-80 мл и дохранвам. А сега и акото и е зелено  ooooh! това пък какво е?

# 486
  • Шумен
Както са казали момичетата всяко дете е различно, както по честотата така и по обема на приетата храна. Не каза ти ли се опитваш да наложиш 5 кратно хранене или детето само показа това. Аз винаги съм се водила по моите, те нямаха 4 месеца когато минаха сами на 5 кратно хранене не съм насилвала (тогава и часовете си промениха за всичко). За справка ние на 2 месеца изпивахме по 120 мл на 6 кратно хранене. Към 4-тия месец минаха на 150 мл. Не насилвай само си тормозиш детето така, щом пие и кърма. А за зеленото аки се обърни към лекаря на детето. Много неща може да са, ние се сблъскахме с този проблем от момента в който се наложи да давам Малтофер.

# 487
Моето бебе имаше зелено ако в началото. Според педи така е от коликите. Мина бързо. Спомням си, че съм чела, че зеленото ако при кърмачето може да е резултат от приемането само или предимно на предно мляко.

# 488
Не се опитвам да и налагам нищо. Сама си огладнява на 4 часа.
Малтофер не е ли за нисък хемоглобин?

# 489
  • София
VansiPansi, зеленият цвят може да се дължи на колики. Моят съвет е да се консултирате с педиатъра на детето. За мен 4часов период м/у храненията за толкова малко дете е много голям.

# 490
И аз съм на мнение, че зеленото ако може да е от колики... Колкото до храната не се притеснявай, детето си хапва толкова, колкото му е необходимо... Момичетата са ти казали, ной-добре се води по него... Ако то е спокойно, не плаче, наддава нормално... всичко е наред.

# 491
  • Шумен
Малтофер ни предписа педиатъра след изследванията на 6 месеца, бяхме с нисък хемоглобин тогава. И на това пак лекарката отдаде зеления цвят на акито. Сега си спомням че Валката в началото акаше зелено, но след като сменихме ПреНАН с НАН се оправи.

# 492
  • Велико Търново
VansiPansi ще се повторя с другите майки, че детето яде толкова, колкото иска. Не трябва да се водиш по някакви таблици и да го сравняваш. Дъщеря ми, например на 2 месеца ядеше по 90мл максимум. Сега, когато е почти на годинка, яде по 180мл сутрин и вечер. Никога не съм я насилвала, пък и няма начин да го направя. Води се по детето и това е.

# 493
Зеления цвят на акото може да се е появил и от смяната на АМ.Колкото до милилитрите всяко бебе е различно,но твоето ми се вижда малко за 5 кратно хранене.Голямата ми дъщеря беше по злояда и мина по-рано на хранене през 5 часа,но бебка си е гладна и от един месец започна отново да яде по 6-7 пъти.

# 494
Не знам дали е рано за 5-кратно хранене, но тя си огладнява през 4 часа. Ако за милилитрите не трябва да я насилвам, не важи ли и същото за часовете?

Общи условия

Активация на акаунт